Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12)

133
Ξέρει κανείς να μας πει πως είναι τα θέματα στην Θερμοδυναμική? Δηλαδή αν μπορείτε να μας πείτε π.χ. πόσα θέματα πέφτουν; αν έχει πολλαπλής επιλογής/σωστό-λάθος ή μόνο ασκήσεις; κτλπ... :P

134
Πριν 2 χρόνια τουλάχιστον είχε στην αρχή ένα θέμα με πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωση κενών νομίζω, μετά ένα μικρό θέμα με εξέργειες και στο τέλος ένα μεγάλο rankine.Παίζει να είχε και τίποτα ακόμα,αλλά δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια..
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

135
-j- έγραψε:ξέρετε αν το αρχείο που επισυνάπτεται, καλύπτεται από τα αντίστοιχα κεφάλαια του β' τόμου της θερμοδυναμικής του παπαϊωάννου;
ευχαριστώ πολύ.
αν εννοείς τα κύκλα, τότε δεν περιλαμβάνονται στον Τόμο Ι του Παπαϊωάννου, αλλά στον τόμο ΙΙ
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

136
tim έγραψε:Πριν 2 χρόνια τουλάχιστον είχε στην αρχή ένα θέμα με πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωση κενών νομίζω, μετά ένα μικρό θέμα με εξέργειες και στο τέλος ένα μεγάλο rankine.Παίζει να είχε και τίποτα ακόμα,αλλά δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια..
Δηλαδή μόνο μία άσκηση? :shock: Ή να συμπεριλάβω το μικρό θέμα με εξέργειες σνα άσκηση? :razz:

137
Κι εγώ πάντως θυμάμαι ότι το θέμα με τα κύκλα ήθελε πολύυυυ χρόνο...
Νομίζω είχε και μια υπολογιστική άσκηση όπου σου έδινε κάποια μεγέθη και σου ζητούσε να υπολογίσεις άλλα (εντροπία, θερμότητα κτλ).
Επίσης είχε ζητηθεί τι καταστατική εξίσωση θα χρησιμοποιούσαμε για κάποιες περιπτώσεις. Ωραίο θέμα εκείνο, στο οποίο έγινε πανικός...

Γενικώς τα θέματα σε εμάς ήταν καλής δυσκολίας, αλλά πρέπει να τα λύνεις γρήγορα...

138
Άσκηση ήταν και αυτή.Αν θυμάμαι καλά σου έδινε ένα διάγραμμα ή σου έδινε κάποια δεδομένα και έπρεπε να σχεδιάσεις εσύ το διάγραμμα (ένα από τα δύο) και σου ζήταγε να υπολογίσεις διάφορα, βαθμούς απόδοσης,εξέργειες,ανέργειες κλπ..Το rankine μέτραγε 50% νομίζω,η άσκηση αυτή 30% και το θεωρητικό 20%.Στο θεωρητικό εξέταζε κυρίως διαγράμματα φάσεων,καταστατικές εξισώσεις και θερμοδυναμικές ιδιότητες νομίζω..(πχ με αύξηση της πίεσης η εντροπίας αυξάνεται Σ/Λ ή για πολικά μόρια κατάλληλες έιναι οι SRK/Pitzer/ επιλέξτε κλπ)
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

140
Χμ..πάντως από ότι έχει πει και έχει κάνει μέσα στο μάθημα κι εγώ θεωρώ ότι αυτού του στυλ θα είναι το τεστ του..κύκλο Rankine ήταν η τελευταία άσκηση που μας έκανε και έδειξε και την μεθοδολογία με την οποία θέλει να του την λύσουμε..για να μην μπερδευτουμε πάρα πολύ όπως μας είπε... :razz: