Πώς γράφομαι/γράφω στο forum και άλλες ερωτήσεις

1
Οποιοσδήποτε μπορεί να δημοσιεύσει μηνύματα σε αυτό το site, αρκεί να είναι "μέλος", όπως γίνεται σε σχεδόν όλα τα forum στο internet. Για να γίνετε μέλος χρειάζεστε μονάχα μια διεύθυνση e-mail και ένα ψευδώνυμο της επιλογής σας. Η εγγραφή είναι απαραίτητη εάν θέλετε να γράψετε κάποιο μήνυμα ("post"), να ψηφίσετε σε μια ψηφοφορία ("poll"), να κατεβάσετε κάποιο αρχείο από θέμα ("topic") μαθήματος ή να δείτε το "προφίλ" ενός άλλου μέλους.


Πώς γίνομαι μέλος;

  1. Πατήστε "Εγγραφή" στην κορδέλα που υπάρχει στο πάνω μέρος
  2. Διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας
  3. Συμπληρώστε ένα ψευδώνυμο της επιλογής σας, τη διεύθυνση e-mail σας (2 φορές) και επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης (2 φορές). Εάν θέλετε μπορείτε να συμπληρώσετε τώρα ή αργότερα και άλλες πληροφορίες στο "προφίλ" σας (προαιρετικά).
  4. Στο κάτω μέρος εμφανίζεται η ερώτηση "Σε ποιο ίδρυμα ανήκει η σχολή μας". Η απάντηση είναι "ΕΜΠ".
  5. Στο mail που δηλώσατε θα σας έρθει εντός λίγων λεπτών (ή αμέσως) ένα "e-mail ενεργοποίησης". Πατήστε τον σύνδεσμο που περιέχεται σε αυτό για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Εάν δεν βλέπετε το mail ελέγξτε τα spam/junk/ανεπιθύμητα.

Πώς συνδέομαι; (log-in)


Στην κορδέλα στο πάνω μέρος υπάρχει φόρμα σύνδεσης. Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο και τον κωδικό που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας και πατήστε "Σύνδεση". Προτείνεται να επιλέξετε το πεδίο "αυτόματη σύνδεση".

Πώς απαντώ σε μια συζήτηση;


Εάν βλέπετε τη συζήτηση στην οποία θέλετε να απαντήσετε, στο κάτω μέρος υπάρχει πεδίο "Γρήγορη απάντηση". Γράψτε το μήνυμά σας και πατήστε "Υποβολή".

Για περισσότερες δυνατότητες (όπως προσθήκη συνημμένου), πατήστε "Πλήρης κειμενογράφος".
Εάν δεν βλέπετε τη συζήτηση, χρησιμοποιήστε το "Ευρετήριο" ή την "Αναζήτηση".

Πώς ανοίγω νέο θέμα συζήτησης;

Εάν το θέμα που θέλετε να συζητήσετε δεν υπάρχει ήδη (βλ. "αναζήτηση"), επιλέξτε την κατάλληλη κατηγορία στην οποία πιστεύετε ότι ανήκει το θέμα της συζήτησης από την κεντρική σελίδα. Θα εμφανιστούν τα ήδη υπάρχοντα σε αυτήν την κατηγορία θέματα. Πάνω και κάτω από τη λίστα υπάρχει το κουμπί "Δημιουργία νέου θέματος". Πατήστε το και θα σας εμφανιστεί ο κειμενογράφος. Μπορείτε να γράψετε κείμενο, να το εμπλουτίσετε με εικόνες κ.α. και να προσθέσετε ένα συνημμένο ή μια ψηφοφορία. Αφού τελειώσετε πατήστε "Υποβολή". Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε κάθε μήνυμά σας μέσα σε 30 λεπτά από τη δημιουργία του.

Πώς είναι δομημένο το forum;

Σε αυτήν την ιστοσελίδα δημοσιεύονται μηνύματα από τα μέλη του. Τα μηνύματα δημοσιεύονται υπό μορφή συζήτησης σε θέματα (π.χ. "Βιβλία"). Τα θέματα οργανώνονται σε ευρύτερες κατηγορίες (π.χ. "Πολιτιστικά"). Τα πιο πρόσφατα απαντημένα θέματα εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα. Όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι διαθέσιμα μέσα από το "ευρετήριο". Συνηθίζεται τα μηνύματα να είναι λίγο εκτενέστερα από ότι σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, ενώ όλα είναι οργανωμένα γύρω από θέματα συζήτησης.

Εάν κάνω κάτι λάθος ή έχω κάποιο πρόβλημα;

Τα περισσότερα "λάθη" είναι αναστρέψιμα, οπότε μην ανησυχείτε. Εάν δεν γνωρίζετε σε ποια κατηγορία να ξεκινήσετε ένα θέμα δημοσιεύστε το όπου θεωρείτε καλύτερο και, εάν δεν είναι κατάλληλη η κατηγορία θα το μεταφέρουμε στη σωστή. Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον διαχειριστή/συντονιστή μέσω "προσωπικού μηνύματος". Εάν έχετε πρόβλημα με την εγγραφή σας απευθυνθείτε στο e-mail "admin (at) chemeng-ntua (dot) gr".

Ξέχασα τον κωδικό μου!

Στην κορδέλα που υπάρχει στο πάνω μέρος πατήστε "Σύνδεση" και έπειτα τον σύνδεσμο "Ξέχασα τον κωδικό μου". Γράψτε το ψευδώνυμο και τη διεύθυνση e-mail με τα οποία έχετε εγγραφεί και πατήστε "Υποβολή". Στο mail σας έχει σταλεί e-mail με έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης και ένα σύνδεσμο για την ενεργοποίησή του. Εάν δεν θυμάστε κάτι από τα δυο ή έχετε κάποιο πρόβλημα, απευθυνθείτε στο e-mail "admin (at) chemeng-ntua (dot) gr".

Για να αλλάξετε τον κωδικό σας: πατήστε "Προφίλ" στο πάνω μέρος της σελίδας, επιλέξτε ξανά την καρτέλα "Προφίλ" και στη συνέχεια "Επεξεργασία λογαριασμού" από κάτω. Πληκτρολογήστε τον τρέχοντα και έναν νέο κωδικό πρόσβασης και πατήστε "Υποβολή".
Ρωτήστε ελεύθερα εδώ ότι απορίες έχετε για το πώς να κάντε κάτι!
Άλλα χρήσιμα
Συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Πώς βάζω εικόνα στο όνομά μου? [How-to]
Εμπλουτίστε το κείμενό σας με smillies και bbcode! [How-to]
Οδηγίες προς Newsposters (και όχι μόνο)
Ξέρεις από φόρουμ?
Χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου
Χρησιμοποιήστε το forum μέσω κινητού
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Παρ 30 Σεπ 2016, 9:01 pm, έχει επεξεργασθεί 9 φορές συνολικά.

Re: Πώς γράφομαι/γράφω στο forum και άλλες ερωτήσεις

2
Διαβάστε και μερικές Συχνές Ερωτήσεις. Στην πρώτη ενότητα υπάρχουν ερωτήσεις ειδικά για το chemeng-ntua.gr. Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούν τη χρήση γενικώς του phpBB (λογισμικό στο οποίο βασίζεται το forum).