Re: «Κοπιμισμός» η θρησκεία της πληροφορίας!

11
Δεν είναι το πρόβλημα το "τσάμπα", "πειρατικό" κτλ, αλλά το ότι θα επηρεαστεί γενικότερα η ελευθερία στο internet. Θα πρέπει να είναι ο καθένας εξαιρετικά προσεκτικός με το υλικό που χειρίζεται (περί copyright μιλάμε) γιατί αλλιώς θα μπορεί πολύ εύκολα να βρει τον μπελά του, καθώς πλέον θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι θιγόμενες εταιρίες στα απαραίτητα στοιχεία.

Όσο για το PIPA, νομίζω ότι φτάνει στα όρια της ειρωνίας το αρκτικόλεξο (γιατί περί αυτού πρόκειται) "PROTECT IP"...

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα για το θέμα, απλώς έχω διαβάσει/ακούσει σκόρπια κάποια πράγματα κατά καιρούς. Γενικότερα τα θέματα copyright και πατέντες μπορεί να γίνουν αρκετά άσχημα στο μέλλον... Μπορεί να παρανομείς ακόμα και αν γράφεις έναν δικό σου κώδικα με ένα κομμάτι που κάποιος κάποτε το πατένταρε.

12
Οταν αρχίσουμε την διαπραγμάτευση περι δικαιωμάτων και ελευθεριών στο ιντερνετ, τότε ναι...νομίζω θα είναι αργά!

Τρόποι υπάρχουν να βρεθούν οι ''πειρατές'', μάλιστα διαβάζοντας ενα αρθρο παλαιότερα ειχα βρεί αυτό που αποκάλυπε μέρος των πειρατικών μου λαφύρων :razz: :bleh: Δεν ειναι πλέον δυσκολο να μπούμε σε φακέλους νομίζω!

Και έστω ότι έχεις μια ιδέα την πουλάς σαν δική σου και τελικά βρίσκεις ότι στην βροχερή Εσθονία ένας τύπος είχε την ιδια ιδεα με σενα πριν απο εσενα και σε κατηγορεί για copyrights! Εκεί έχει να γίνει το έλα να δεις! :?

Η γνώση ειτε αυτή ειναι τεχνολογική είτε άλλης μορφης είναι για να μοιράζεται και όχι για αποκλειστική προσωπική χρήση!
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

13
BrAVeSirRObin έγραψε:
MakisH έγραψε:PROTECT IP Act (PIPA)
PIPES :rant: :rant: ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!
Καλα προφανως, αλλα ετσι θα αρχισουμε να οδευουμε ολοι κατα Κινα-style Λογοκρισια...
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

14
Νομοσχέδια SOPA και PIPA. Δηλαδή σα να λέμε " shut up and blow me"..

νομίζω εκφράζει απόλυτα την διάθεση αυτών που συνέταξαν τα νομοσχέδια!
Ο άνθρωπος παντρεύεται από έλλειψη γνώσης, χωρίζει από έλλειψη υπομονής και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης..

18
@ΜakisH: Αυτό μας μάρανε στην Ελλάδα... :inlove:

Λίγες μέρες μετά το επεισοδιακότατο κλείσιμο του Megaupload.com, μιας από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες file-sharing στον κόσμο, φήμες κάνουν τώρα λόγο για οριστική διαγραφή όλου του περιεχομένου του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί αποδειχτούν αληθινοί, από την ιστοσελίδα θα διαγραφούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και δεν έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε copyrighted υλικό. Όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Megaupload, μια τέτοιου είδους ενέργεια θα καταστρέψει κάθε απόδειξη της νόμιμης -μη πειρατικής- πλευράς της ιστοσελίδας.

Στο δια ταύτα, αν έχετε ανεβάσει κάποιο σημαντικό για εσάς υλικό στο Megaupload, καλό θα ήταν να φροντίσετε να το αποθηκεύσετε και αλλού για να μη βρεθείτε σύντομα εκτός απροόπτου…
Πηγή
"I went numb when I learned to see..."

20
Με το ACTA ασχοληθήκατε καθόλου;
Έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο το απόγευμα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάμποσες πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.