Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12)

91
Και εγώ τόσο τις υπολόγισα τις μάζες. Την ΔSολ όμως όχι... Ενώ τη ΔSσυστ το υπολόγισα το ίδιο, την αντίστοιχη του περιβάλλοντος την βρήκα 0,54 kJ/K. Oπότε έχω μια ερώτηση:
Στον ΑΘΑ την ολική μάζα την σπάμε σε ma και mb, κάνουμε επιμεριστική και αντικαθιστούμε τις αντίστοιχες αρχικές θερμοκρασίες του κάθε τμήματος του δοχείου;

92
Παιδιά συμφωνώ με τις μάζες αλλά διαφωνώ με το αποτέλεσμα τις θερμότητας..εγώ με ΑΘΑ βρήκα πρώτα το q κ μετά πολλ/σα με την ολική μάζα..Δε ξέρω αν είναι σωστό για να σας επηρεάζω αλλά απλά σας το λέω γιατί τώρα με προβληματίσατε..:/

94
Στο site του μαθήματος στην καρτέλα υλικό, ανέβηκε τμήμα του βιβλίου του Κουμούτσου, Εφηρμοσμένη Θερμοδυναμική, το οποίο αναφέρεται στα κύκλα ισχύος.
Το τμήμα αυτό βρίσκεται στο δεύτερο τόμο του συγγράμματος του Παπαϊωάννου και επομένως δεν περιλαμβάνεται στο σύγγραμμα το οποίο περιλαμβάνεται στο σύστημα "Εύδοξος".
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

96
viewtopic.php?f=59&p=8641#p8641

Επειδή θα χρειαστείτε να κάνετε γραμμική παρεμβολή για την λύση των ασκήσεων, excel γραμμικής παρεμβολής για γρήγορες πραξούλες στο παραπάνω Link 8-)
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

98
την πεμπτη θα πραγματοποιηθεί επιπλέον μάθημα στις 8:45 (2 ώρες πριν την οργανική). Θα κ.Βουτσάς θα πει την ύλη του μαθήματος και θα κάνει επανάληψη. :bleh: :lol:
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding