Μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ από άλλο πανεπιστήμιο... 1 από dimitris__26 Καλησπέρα! Είμαι φοιτητής σε μια σχολή θετικών επιστημών του πανεπιστημίου επαρχίας την οποία ευελπιστώ να τελειώσω σε 1-2 εξεταστικές ακόμα (έχω λίγα μαθήματα ακόμα) αλλά θα ήθελα να συνεχίσω κάνοντας ένα μεταπτυχιακό αργότερα... Εκεί όμως που θα ήθελα να συνεχίσω για μεταπτυχιακά είναι το μετσόβειο και πιο συγκεκριμμένο στη σχολή του τμήματος των χημικών μηχανικών και αυτό γιατί είχα όνειρο να μπω σε αυτή τη σχολή αλλά δεν το κατάφερα στις πανελλαδικές. Αυτό που θέλω επομένως να ρωτήσω είναι κατά πόσο είναι εύκολο ένας πτυχιούχος ΑΕΙ να κάνει μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο και τι κριτήρια απαιτούνται για την επιλογή όσον αφορά πτυχιούχους από άλλα πανεπιστήμια ΑΕΙ... Είναι επομένως εύκολη η επιλογή ή είναι αρκετοί οι υποψήφιοι για περιορισμένες θέσεις; Επίσης ο βαθμός δυσκολίας να υποθέσω ότι είναι πολύ υψηλός...θα μπορέσει κάποιος που δεν έχει ( και πολύ) ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο να τα βγάλει πέρα; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ. ΠαράθεσηΠαρ 23 Δεκ 2011, 5:35 pm
Re: Μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ από άλλο πανεπιστήμιο... 2 από -j- dimitris_26,αν όντως έχεις όρεξη και μεράκι για τη μετεκπαίδευσή σου στη σχολή μας,δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες. βέβαια,εγώ που σου απαντώ δεν είμαι παρά προπτυχιακός σπουδαστής. επιπλέον, ίσως να μην ξέρεις ότι και πολλοί καθηγητές της σχολής μας δεν ούτε απόφοιτοι εμπ, ούτε γενικότερα κάποιου πολυτεχνείου, αλλά απόφοιτοι από σχολές θετικών επιστημών και δε μιλάω μόνο γι' αυτούς από τομέα χημικών επιστημών (π.χ. λιοδάκης, δέτση), αλλά και για κάποιους που διδάσκουν τα αμιγώς χημικής μηχανικής μαθήματα (π.χ. ζιώμας,ασημακόπουλος). φλυαρώντας, αυτό που θέλω να σου πω είναι αν η φάση σε ψήνει, δε βλέπω το λόγο να μη τα καταφέρεις. ωστόσο, εξοπλίσου με υπομονή και επιμονή, γιατί η κρίση αγγίζει και το πολυτεχνείο, αλλά και γιατί, πάντα σε προπτυχιακό επίπεδο, βλέπω ότι το μετσόβιο, συγκρινόμενο με άλλες επιλογές, θέλει τη δουλίτσα του.αυτά. ΠαράθεσηΠαρ 23 Δεκ 2011, 8:33 pm
Re: Μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ από άλλο πανεπιστήμιο... 3 από dimitris__26 Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους! Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα εύκολο μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ και πιο συγκεκριμμένα στους χημικούς μηχανικούς που όμως θα με πάρουν χωρίς προαπαιτήσεις μαθημάτων ... Γνωρίζει κανείς κάποιο;; ΠαράθεσηΚυρ 25 Δεκ 2011, 9:21 am
Re: Μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ από άλλο πανεπιστήμιο... 4 από fotinit17 Χρόνια πολλά και απο εμένα. Δημήτρη για μεταπτυχιακά μπορείς να τσεκάρεις και εδώ και εδώ. Το γραφείο διασύνδεσης φοιτητών και αποφοίτων εμπ είναι γενικά πολύ καλά ενημερωμένο και στο site του ανεβαίνουν σχετικά γρήγορα οι αντίστοιχες ειδήσεις. Ηοpe I helped!!! "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΚυρ 25 Δεκ 2011, 10:47 am