Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 81 από AnastasiaN Το έργο μπορείς να το βρεις και από διατήρηση ενέργειας για την ψυκτική μηχανή. Τα Q1, Q2 υπολογίζονται πολύ εύκολα. Einmal ist keinmal
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 82 από Alex10 @AnastasiaN έτσι το κανα κ εγώ νομίζω, αλλά αν μπορούσε κάποιος να μου πει τι αποτελέσματα βρήκε (για επιβεβαίωση) θα το εκτιμούσα πολύ!
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 83 από AnastasiaN 477 KJ περιπου δεν εχω κανει με καλη ακριβεια πραξεις. Einmal ist keinmal
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 84 από BrAVeSirRObin 477, 052 KJ Και μαλιστα αρνητικό! Με πολυ μεγάλη ακριβεια να πουμε ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! ''
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 85 από αϊ-ο Καλησπέρα! Στην 1η άσκηση της Γ σειράς , θεωρούμε ότι το το άζωτο είναι ιδανικό αέριο? Γιατί δεν το αναφέρει , όπως πχ στην 2 άσκηση. Αν ναι, χρησιμοποιούμε καταστατική και τους τύπους μεταβολής εντροπίας για ιδανικό από την Α στη τελική και απο την Β στην τελική, σωστά? In my glass coffin. I'm waiting.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 86 από Xgal Το θεωρείς ιδανικό λογω της κατάστασης που βρίσκεται και επειδη είναι διατομικό...από εκεί και πέρα χρησιμοποιείς οτι χρησιμοποιείς και σε ένα ιδανικό αέριο!
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 87 από Alex10 ωραία και γω 477,09 kJ βρήκα. ευχαριστώ πολύ!! Στο πρώτο ερώτημα?
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 88 από AnastasiaN @BraveSirRobin Δε μπορεί το μέγιστο έργο μιας θερμικής μηχανής να είναι αρνητικό Einmal ist keinmal
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 89 από nikosb Παρακαλώ κάποιος να αναφέρει τελικό αποτέλεσμα για την άσκηση 1 της γ σειρας A! και ποσο βρηκατε τις 2 μάζες! To trolls: Get a life and stop trying to boost your ego by annoying or trying to put others down.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 90 από αϊ-ο Στην 1η άσκηση, για τον υπολογισμό της Q που μεταφέρεται στο περιβάλλον κατά τη διεργασία, χρησιμοποιήσα το ΑΘΑ. Προφανώς, δεν υπάρχει έργο ε?? Q=ΔU. Το αποτέλεσμα που έβγαλα εγώ αλλα δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστό είναι. ma=2,39kg mb=0,68 kg. ΔSol=ΔSσυστημ +ΔSΠεριβαλλον= -0,2677+0,9666=0,69989 ΚJ/K In my glass coffin. I'm waiting.