Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 31 από Xgal Με το πρώτο θερμοδυναμικό νόμο για το νερό όπου βγήκε 0=U1-U2+We+Ws+p(V2-V1)... :/
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 32 από Alex10 Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι αποτελέσματα βρήκε στην 3η άσκηση της Β' σειράς ασκήσεων της θερμοδυναμικής?
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 33 από αϊ-ο @Xgal στην πρώτη άσκηση εγώ δεν χρησιμοποίησα ΑΘΑ... In my glass coffin. I'm waiting.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 35 από αϊ-ο Δεν ξέρω αν είναι σωστό: wαντιστασης = ολοκλήρωμα PdV. Το P είναι σταθερό. Από την ποιότητα μπορείς να υπολογίζεις το v2. Και μετά το wπηγης είναι το άθροισμα wαντισ και wαναδευτηρα , οποτε απο τον τυπο για το ηλεκτρικο εργο βρισκεις το V. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. In my glass coffin. I'm waiting.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 37 από bassicsound Εγώ πάντως εφάρμοσα ΑΘΑ στο σύστημα, που είναι θερμικά μονωμένο και ακίνητο, άρα ΔU+W=0 Το ολικό έργο έγραψα ότι αποτελείται από το έργο που απαιτείται για την μετακίνηση του εμβόλου (και το οποίο είναι της μορφής pdV), από το έργο της αντίστασης (το οποίο είναι της μορφής VIdt) και το έργο του αναδευτήρα (300kJ). Το ΔU το υπολόγισα μέσω του u2 και u1 για p=150kPa. Μετά τις πράξεις η τάση μου βγήκε 369,5 Volt. Και γω φυσικά δεν παίρνω όρκο ότι το έχω κάνει σωστό... Υ.Γ. Στο ΑΘΑ που εφήρμοσες, νομίζω ότι το έργο της αντίστασης και του αναδευτήρα πρέπει να είναι αρνητικό, μιας και το έργο καταναλώνεται. Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bassicsound την Πέμ 01 Δεκ 2011, 8:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 38 από Xgal Νααιιιι!! Νομίζω το ίδιο κάναμε!!...Τώρα όμως πρέπει να δω γιατί έχω ένα τόσο απαίσιο αποτέλεσμα εγώ...
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 39 από bassicsound Νομίζω ότι βρήκα το λάθος σου! Δες το ΥΓ που έγραψα ως διόρθωση!
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 40 από Xgal Σωστό!! Και βρήκα παρόμοιο αποτέλεσμα!! Σε ευχαριστώ πολύ!