Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 21 από nothingface0 Εννούσα όλην την ιδεολογία του.."φοιτητικού κόμματος", συμπεριλαμβανομένων και κάποιων άλλων, που κάνουν κατάχρηση του ασύλου. Οφ-τόπικ, λάθος μου. Αλλά ίσως όχι και τόσο. :/ Ως θεσμός ενημέρωσης, εντάξει..είναι γνωστό πως τα κόμματα αυτά είναι οργανωμένα και κάνουν το τρέξιμο που δεν κάνουν άλλοι. Ωστόσο ναι, ανακοινώσεις, αφίσες θα έπρεπε να έχουν το δικό τους χώρο, και ένας πίνακας θα ταν η λύση που θα βόλευε όλους, συμφωνώ! John Freeman who was Gordon Freemans brother was one day in an office typing on a computer. ΠαράθεσηΠαρ 18 Ιουν 2010, 12:27 am
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 22 από frog Είναι πολύ ωραίο οι αφίσες να έχουν συνθήματα που προβληματίζουν τον άλλο. Το σύνθημα και η αφίσα μπορούν να αφυπνίσουν πολύ κόσμο. Προβληματισμός σημαίνει ελευθερία σκέψης και επιλογής . Με το να κολλούνται παντού αφίσες η μία δίπλα στην άλλη το σύνθημα επιβάλλεται δεν επιλέγεται. Και δεν μπορώ να δεχτώ οτι όταν βάζουν τις αφίσες τη μία κολλητά στην άλλη το κάνουν για να είναι πιο έντονος ο προβληματισμός.Ο προβληματισμός δεν είναι ποσότητα. Μία αφίσα με νόημα άπαξ και διαβαστεί θα προβληματίσει δε χρειάζονται άλλες 10 δίπλα δίπλα. Ένας συγκεκριμένος κεντρικός χώρος λοιπόν όπου θα υπάρχουν αφίσες με πολιτικό περιεχόμενο είναι καλό να οριστεί. Νομίζω οτι τα κόμματα από μόνα τους δεν πρόκειται να σταματήσουν να κολλάνε αφίσες παντού,γιατί η διαφήμιση είναι κάτι που τους συμφέρει. Σα λύση λοιπόν νομίζω ένα φυλλάδιο με υπογραφές όσων συμφωνούν και γενική συνέλευση ίσως να περιορίσει τα πραγματα... Τελευταία επεξεργασία από το μέλος frog την Δευ 21 Ιουν 2010, 5:40 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά. ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 5:02 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 23 από tim Συμφωνώ και επαυξάνω.Εάν βγάζαμε τις αφίσες θα ομόρφαινε τόσο πολύ η σχολή..Σε σημείο που θα θύμιζε λίγο πανεπιστήμια του εξωτερικού.. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 5:04 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 24 από MakisH Οι αφίσες (όπως των παρατάξεων, των κομμάτων, των συναυλιών κτλ κτλ) κολλιούνται πολλές μαζί ώστε να πιάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια και να σου τραβάνε την προσοχή θες δε θες... Καθαρά διαφημιστικό τρικ το θέμα. Οι αφίσες των παρατάξεων (όπως και των κομμάτων) προσωπικά δεν βλέπω να έχουν κανένα σύνθημα προβληματισμού... Ούτε καν των "αριστερών" παρατάξεων. Οι πιο πετυχημένες αφίσες που έχω δει, οι οποίες σαφέστατα σε προβληματίζουν, άγρια όμως, είναι της Greenpeace. Ή τουλάχιστον κάποιες που κυκλοφορούν στο internet (για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να του στείλω κάμποσες). Πάντως έστω οτι συμφωνούμε όλοι (και οι παρατάξεις μαζί) να περιοριστεί η αφισοκόλληση. Ποιός θα ελέγξει την εφαρμογή της συμφωνίας και τι κυρώσεις θα έχει όποιος την παραβαίνει; Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο αν υπάρχει έλεγχος και κυρώσεις τηρείς μια συμφωνία, ένα κανόνα, ένα νόμο. Επίσης τι μπορεί να γίνει με τις μη παραταξιακές αφίσες; Πχ τις διαφημιστικές ή των αναρχικών. Μιας που πάει η κουβέντα προς τα εκεί, πώς νιώθετε όταν πηγαίνετε το πρωί στη σχολή και βλέπετε σε όλες τις αίθουσες πάκους από διαφημιστικά; Μπάτε σκύλοι αλέστε είμαστε εντελώς... Στη Νομική να δείτε τι γίνεται από αφίσες, διαφημιστικά κτλ. Και εκεί είναι κάποια σκυλιά που μπαίνουν στις αίθουσες και κοιμούνται κανονικότατα την ώρα του μαθήματος. Η ύστατη ειρωνία . Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω οτι η αφισοκόλληση έχει περιοριστεί πολύ στους Μηχανολόγους. Περνάω από εκεί κάθε πρωί κόβωντας δρόμο και έχω παρατηρήσει οτι οι τοίχοι τους είναι πολύ πιο καθαροί (εκεί που περνάω εγώ τουλάχιστον) από τους δικούς μας και υπάρχουν κάποιοι "πίνακες" ανακοινώσεων με ονόματα παρατάξεων πάνω. Πχ υπάρχει ένας πίνακας που λέει "ΔΑΠ" και έχει αφίσες κτλ της ΔΑΠ, ένας άλλος που λέει ΠΑΣΠ, ένας άλλος που λέει ΠΚΣ κτλ. Θα ήταν πολύ ωραία να συμφωνούσαμε σε αυτό, να βγάζαμε όλοι μαζί τις αφίσες των παρατάξεων από τους τοίχους, να τους βάφαμε σε διάφορα χρώματα (μανία όλα να τα βάφουν άσπρα...) και να βάζαμε πχ κορνίζες με φωτογραφίες σε διάφορα σημεία. Γενικώς διάφορα θα μπορούσαν να γίνουν... edit: Τελικά αφίσες του WWF εννοούσα, δεν θυμάμαι για Greenpeace... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 5:51 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 25 από frog αν είναι να βγάλουμε τις αφίσες των παρατάξεων από τους τοίχους και να βάλουμε άλλες δεν κάνουμε κάτι γιατί: 1ον θα τις ξανακολλήσουν την επόμενη μέρα 2ον Σκοπός είναι οι αφίσες να είναι σε συγκεκριμένα σημεία και όχι παντού 3ον ας μη γινόμαστε υπερβολικοί με τις κορνίζες γιατί στοιχίζουν και δεν ξέρω αν μπορούν να διατηρηθούν στο χώρο της σχολής.Ας μην πάμε και στο άλλο άκρο Δηλαδή θέλω να πω ας υπάρχουν και αφίσες της WWF αλλά και αυτές όπως όλες σε συγκεκριμένους πίνακες και όχι στη θέση των αφισων των παρατάξεων Για να φύγουν οι άπειρες αφίσες απο την σχολή που προκαλούν πλύση εγκεφάλου θα πρέπει να αποφασιστεί από την πλειοψηφία της σχολής. Εγώ την πιο πιθανή λύση που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι να γραφτεί μία απλή πρόταση "περιορισμός αφισοκόλλησης σε συγκεκριμένο χώρο" και προτάσεις για το που μπορούν να μπαίνουν οι αφίσες. να μαζευτούν υπογραφές αυτών που συμφωνούν (καθηγητές και φοιτητές) και να πάμε σε γενική συνέλευση ή σε ότι άλλο χρειαστεί ώστε να γίνει αντιληπτό οτι στη σχολή δεν υπάρχουν μόνο παρατάξεις. Και εαν μαζευτούν πάρα πολλά άτομα και γίνει κάτι επίσημα δεν νομίζω οτι οι παρατάξεις θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια. Αξίζει πιστεύω να γίνει κάτι οργανωμένο παρά "βγάζω τις αφίσες με το έτσι θέλω" γιατί και αυτό δημοκρατικό δεν είναι. ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 6:56 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 26 από MakisH Συμφωνώ με όσα λες. Αυτό που εννοούσα προσωπικά ήταν κάτι που το είδα στους Μηχανολόγους, που σε έναν κεντρικό διάδρομο (δίπλα στη γραμματεία τους) βάλανε 2-3 κορνίζες με κάτι περίεργα χρωματιστά σχέδια, μάλλον μηνανολογικού-ναυπηγικού περιεχομένου (δεν έχω κάτσει να τα παρατηρήσω...). Φαινόντουσαν επίσημα πάντως. Κάτι τέτοιο εννοούσα, όχι απλώς να αντικαταστήσουμε τις αφίσες, προς Θεού... Πάντως αυτό με το κείμενο που λες έχει τα εξής σημεία που πρέπει να προσεχθούν: 1. Ποιός θα το ξεκινήσει; Παράταξη; Ονομαστικά κάποιοι συγκεκριμένοι φοιτητές; Γιατί κάποιος που θα του πας ένα τέτοιο χαρτί είναι πολύ λογικό να σκεφτεί "όπα, τι είναι αυτό; Ποιός και γιατί το κάνει;". Προσωπικά χαρτί που θα έλεγε "με πρωτοβουλία της τάδε παράταξης και τη σύμφωνη γνώμη των κάτωθι υπογεγραμμένων μπλα μπλα" μάλλον δεν θα το υπέγραφα γιατί θα με έβαζε σε πολλές καχυποψίες. (ώρες ώρες γίνομαι υπερβολικός, το ξέρω) 2. Το χαρτί αυτό θα πρέπει να εκφράζει και να εξηγεί πολύ σαφώς αυτό και μόνο το αίτημα και να ζητά τη σύμφωνη γνώμη φοιτητών/καθηγητών κτλ για αυτό και μόνο το αίτημα. 3. Υπάρχει ένα θέμα με τη διαδικασία που επίσημα ή άτυπα τηρείται στις συνελεύσεις. Η ψηφοφορία γίνεται ως προς πλαίσια (παρατάξεων ή ανεξάρτητα). Οι συνελεύσεις γίνονται συνήθως με αφορμή κάποιο πιο "βαρύγδουπο" θέμα και οι αποφάσεις κινούνται γύρω από το "κάνουμε κατάληψη ή όχι". Δεν έχω πολυασχοληθεί με το θέμα αλλά εσύ ως "παλιότερος" ίσως να έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Παρουσίασε τις ιδέες σου πάνω σε αυτό. edit: Ένα τέτοιο κείμενο πάντως θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε από εδώ, χωρίς να αναγράφεται πουθενά το όνομα της σελίδας ώστε να μην γίνουν περίεργοι συνειρμοί. Απλώς εδώ θα μπορούσαμε να το συζητάμε και παράλληλα θα μπορούσαμε να συζητάμε και μόνοι μας με τον κόσμο που δεν συμμετέχει ακόμα. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει ΓΣ για να αποφασιστεί το κείμενο που θα θέσουμε προς συλλογή υπογραφών και μετά ως αίτημα στη ΓΣ... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 7:40 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 27 από MakisH Παραθέτω εδώ αντίστοιχες συζητήσεις σε forums άλλων σχολών: MQN (Πολιτικών Μηχανικών) Forum ΣΕΜΦΕ ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 21 Ιουν 2010, 7:54 pm
Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο... 28 από MakisH Πώς σας φαίνεται η φετεινή ταπετσαρία; Προσωπικά τη βρίσκω κάπως "φτωχή". Οικονομική κρίση; Επίσης ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η γιγαντοαφίσα στη βιβλιοθήκη... Αν και πέρσι και πρόπερσι την τελευταία εβδομάδα εμφανιζόταν. Ίσως την Παρασκευή... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 11 Μάιος 2011, 2:18 pm