Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 371 από MakisH 313 μ.Χ.; Πάνε πολλά χρόνια πίσω, ποιος δίνει σημασία... Πλάκα κάνουμε προφανώς βρε Σοφια! Του το έγραψα κιόλας στο spoiler. Δε νομίζω ότι παρεξηγήθηκε. (πάντως οκ, υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά κριτήρια στη μουσική θεωρία, σύμφωνα με τα οποία, ανεξάρτητα από τα γούστα του καθενός, ο Μπετόβεν π.χ. έχει γράψει πολύ "καλή" μουσική, ενώ η Βέρα Λάμπρου....... ) ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 10:24 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 372 από Σοφια Εγώ γενικά το ανέφερα διότι τελευταία έχω παρατηρήσει πολύ μια τάση που όλο και περισσότεροι αποδοκιμάζουν έντονα την λαική-παραδοσιακή μουσική κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συμβαίνει? Προσωπικά δεν ακούω ούτε λαικά ούτε παραδοσιακά αλλά σε κάποια άτομα αρέσουν...προφανώς δεν αναφέρομαι σε "τραγουδιστριες" του επιπέδου της κυρίας.. ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 10:31 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 373 από keiner Μπαίνω στο φόρουμ να ακούσω Βέρτη,να μην έχω κι ένα κουστουμάκι? "People don’t listen, they just wait for their turn to talk." — Chuck Palahniuk ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 10:42 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 374 από MakisH @ Σοφια: Μήπως επειδή ως παρακλάδι του (καλού) λαϊκού τραγουδιού έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και μια τεράστια μάζα "παραλαϊκού" (ή, όπως λέμε "σκυλάδικου") τραγουδιού; Και δυστυχώς αυτό συνηθίζεται να προβάλλεται στην ίδια κατηγορία με το "καλό λαϊκό". Για να μη σου πω ότι προβάλλεται μόνο αυτό. Αν και αν πάμε στο τι προβάλλεται στο χώρο της μουσικής είναι τελειωμένη η υπόθεση... Φυσικά, αυτό παρατηρείται και στην παραδοσιακή μουσική, καθώς έχουν προκύψει "ψευτοπαραδοσιακά" μοντέρνα άσματα πολύ "φτηνού" επιπέδου. Άλλη είναι π.χ. η παραδοσιακή (ή η "καλή") Κρητική μουσική και άλλη είναι η Κρητική μουσική που ακούγεται πολλές φορές στους γάμους και τα πανηγύρια. Είναι σαν το παραδοσιακό φαγητό... Άλλο πράγμα είναι το σπιτικό χωριάτικο πιλάφι και άλλο πράγμα είναι το γαμοπίλαφο... Με γεια του με χαρά του όποιου θέλει να ακούει τέτοια μουσική, δεν έχω κανένα πρόβλημα! Ειλικρινά! Όσο για τη σύγκριση, έβαλα δυο "ακραίες" περιπτώσεις ώστε να καταλάβεις τι εννοώ, χωρίς να μου πει κανείς ότι του προσέβαλα την ποιότητα... Διευκρίνιση: δεν ακούω μουσική του είδους, οπότε δεν ξέρω τι εστί Βέρτης και κάθε Βέρτης. Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε κάποια συμπαθητικά στοιχεία στη μουσική του, από εκεί και πέρα απλώς δεν μου αρέσει. Όσο για το "είναι κάπως στενόμυαλο να κρίνεις αρνητικά ό,τι δεν είναι στα μέτρα σου" δεν το καταλαβαίνω... Το απορρίπτω απλώς επειδή δεν μου αρέσει! Τι θα πει "δεν είναι στα μέτρα σου"; Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά εξετάζω γενικότερα τη φράση. Θεωρώ εξίσου αναμενόμενο σε πολύ κόσμο να μην αρέσουν οι Led Zeppelin ή οι Pink Floyd ή ο Mozart! Σίγουρα δεν θα είναι "στενόμυαλοι" αν το απορρίψουν! Ο καθένας μας έχει τα ακούσματά του τα οποία έχουν προκύψει σε βάθος χρόνου από διάφορα ερεθίσματα. Έτσι ο καθένας έχει διαμορφώσει το δικό του γούστο και δεν υπάρχει σωστό και λάθος εκεί. Αν πάμε όμως να εξετάσουμε τη μουσική με κάποια "αντικειμενικά" κριτήρια της θεωρίας της μουσικής, τότε δεν υπάρχει απλώς "μου αρέσει" και "δεν μου αρέσει". edit: Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν κρίνω κανέναν για το τι τραγούδια βάζει εδώ. Προσωπικά χαμογελάω όταν βλέπω να γράφει ο GK1992 εδώ, γιατί βάζει τη (διαφορετική) μουσική που του αρέσει, μέσα σε ένα topic που έχει κυρίως rock και metal κομμάτια. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι, να είχαμε μεγαλύτερη ποικιλία! ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 10:50 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 375 από GK1992 Μακη εχω λιωσει Τι ακούτε αυτή τη στιγμή λέει το τοπικ, να πω ψεματα ;;; Κόπανε επειδή σκοπεύω να ποστάρω και πολύ χειρότερα, Προφίλ/Φίλοι & Εχθροί/Διαχείρηση εχθρών , άνταρε με και δε θα ξανακούσεις ούτε το γκλιν γκλαν απο τον μπουζουξη του Βερτη. Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΤετ 26 Οκτ 2011, 4:25 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 377 από fotinit17 Ένα πολύ όμορφο τραγούδι απο τον πρώτο προσωπικό δίσκο των "Αλέξανδρος Ιακώβου - Γιώργος Α. Μιχαήλ" "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠαρ 28 Οκτ 2011, 12:56 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 378 από isministar Yesterday, love was such an easy game to play Now I need a place to hide away Oh I believe in yesterday ΠαράθεσηΠαρ 28 Οκτ 2011, 9:07 pm
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 379 από juliette22 9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα ΠαράθεσηΣάβ 29 Οκτ 2011, 1:16 am
Re: Τι ακούτε αυτή τη στιγμή; 380 από keiner "People don’t listen, they just wait for their turn to talk." — Chuck Palahniuk ΠαράθεσηΣάβ 29 Οκτ 2011, 3:42 pm