Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Ανεξάρτητα και "ανεξάρτητα" πλαίσια στις συνελεύσεις

2
Spoiler: show
:troll: Μα τι λες τωρα? Ανεξαρτητες απο τι? Ολες οι παραταξεις μας ειναι απο τους φοιτητες για τους φοιτητες χωρις κομματικους φορεις!
Και ντροπη σου να υπονοεις κατι τετοιο δημοσια!!! :troll:
Λοιπον περα απο την πλακα, καλα που εθεσες αυτο το θεμα (το σκεφτομουν καμποσο καιρο τωρα αλλα δισταζα λογω του flame war που θα πεσει)

Για να ριξω μερικες σκεψεις στο θεμα(κοινως "My 2 cents")
Λοιπον, απο τις παρατηρησεις μου υπαρχουν: ανεξαρτητα, "ανεξαρτητα" καθως και "ανεξαρτητο στηριζει Χ" πλαισια

Προφανως, τυπικα τουλαχιστον, ολα τα πλαισια που συνηθως παρουσιαζονται ειναι "ανεξαρτητα", κοινως εχουν ενα πολιτικο φορεα που τα στηριζει και εξυπηρετουν, στην (τεραστια) πλειοψηφια των περιπτωσεων, τα συμφεροντα του φορεα αυτου.

Αυτο που εχει λιγο ενδιαφερον ειναι ειναι τα ανεξαρτητα πλασια που προκυπτουν μερικες φορες. Τα πλαισια αυτα συνηθως παρατιθενται απο (φαινομενικα) αυτοκλητους φοιτητες της σχολης και συνηθως υποστηριζουν μια συγκεκριμενη αποφαση. Ολα αυτα τα πλαισια που εχω συναντησει μεχρι στιγμης στο τελος γινονται

Ανεξαρτητα, στηριζει Χ. Οπου Χ:Η παραταξη/σχημα που στο πλαισιο της υπαρχει η αποφαση του ανεξαρτητου.
Αυτη ειναι η πιο ενδιαφερουσα περιπτωση. Μιας και εκει ειναι που αρχιζεις να αναρωτιεσαι, αν το ανεξαρτητο πλαισιο που ειδες να ανεβαινει, και ησουν ετοιμος να το ψηφισεις επειδη σε εκφραζει χωρις να χρωματιζεσαι, ειναι οντως τοσο ανεξαρτητο.
Αστα να πανε δηλαδη...

Γιατι ομως καποιος ψηφιζει ή ανεβαζει ανεξαρτητο πλαισιο?
Κατα την αποψη μου(οπως παντα) αυτο γινεται επειδη ο μεσος φοιτητης που ηρθε για να σπουδασει και οχι για να κανει πολιτικη δεν θελει να χρωματιστει πολιτικα.

Αυτο κανει μια τρομερη διαφορα στο πως ο κοσμος ψηφιζει καποιο απο τα ανεξαρτητα ειδη που αναφερθηκαν παραπανω. Αν το πλαισιο εν λογω ειναι πραγματικα ανεξαρτητο, με το που η Χ παραταξη/σχημα θα πει "Κατεβαζω το πλαισιο μου και στηριζουμε ανεξαρτητο" εχει κανει ενα πολυ ωραιο κολπακι! Ξαφνικα το μπλε, το πρασινο ή το κοκκινο αραιωνεται με το ασπρο και εχουμε ενα πλαισιο που ειναι γαλαζιο, λαχανι ή ροζ, χρωματα που ειναι πιο φιλικα στον φοιτητη που δεν ασχολειται και πολυ με τα πολιτικα και απλα θελει να κανει την δουλεια του. Κατα συνεπεια η Χ τσιμπαει ωραια ψηφαλακια κανοντας χρηση του πολυ ωραιου ανεξαρτητου ρεζερβουαρ.

Αυτο εν ολιγοις σημαινει οτι κατεβαζοντας ή ψηφιζοντας ενα ανεξαρτητο ειδος μαλλον βοηθαει τους αρχοντες πολιτικους φορεις(= ολα τα ονοματα που γραφονται στον πινακα σε καθε συνελευση) αντι να τους πολεμαει.

Η προταση απο την μερια μου ειναι:
Aνασυσταση του καταστατικου το οποιο ειναι ασταναπανε και πληρως ετεροχρονισμενο, προς ενα καταστατικο που να δινει βαρος στην ληψη μεμονομενων αποφασεων και οχι σε πακετα-προσφορες με την σφραγιδα της μπλε πουλαδας, της πρασινης γροθιας ή του κοκκινου συμπυκνωτηρα.

Discuss!
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

3
Μερικά σχόλια σε κάποια κομματάκια του κειμένου σου PeriklisP:
PeriklisP έγραψε: Αυτο που εχει λιγο ενδιαφερον ειναι ειναι τα ανεξαρτητα πλασια που προκυπτουν μερικες φορες. Τα πλαισια αυτα συνηθως παρατιθενται απο (φαινομενικα) αυτοκλητους φοιτητες της σχολης και συνηθως υποστηριζουν μια συγκεκριμενη αποφαση.
Σχετικά με τη χρήση του όρου "φαινομενικά" (έστω και μέσα σε παρένθεση). Τα 4 χρόνια που είμαι στη σχολή δεν έχω δει κάποιο ανεξάρτητο πλαίσιο το οποίο να έχει υποκινηθεί από παράταξη. Γνωρίζω περιπτώσεις ωστόσο που άτομα που έχουν κατεβάσει τέτοιο πλαίσιο να έχουν ρωτήσει παρατάξεις (είτε πριν είτε αφού το κατεβάσουν) εαν θα τους στήριζαν. Πράγμα απόλυτα δικαιολογημένο κατ'εμέ, ως προς το δεύτερο σκέλος (με το πρώτο διαφωνώ), καθώς δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να υπάρχει ένας συνασπισμός δυνάμεων προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος.

PeriklisP έγραψε:Αυτο κανει μια τρομερη διαφορα στο πως ο κοσμος ψηφιζει καποιο απο τα ανεξαρτητα ειδη που αναφερθηκαν παραπανω. Αν το πλαισιο εν λογω ειναι πραγματικα ανεξαρτητο, με το που η Χ παραταξη/σχημα θα πει "Κατεβαζω το πλαισιο μου και στηριζουμε ανεξαρτητο" εχει κανει ενα πολυ ωραιο κολπακι! Ξαφνικα το μπλε, το πρασινο ή το κοκκινο αραιωνεται με το ασπρο και εχουμε ενα πλαισιο που ειναι γαλαζιο, λαχανι ή ροζ, χρωματα που ειναι πιο φιλικα στον φοιτητη που δεν ασχολειται και πολυ με τα πολιτικα και απλα θελει να κανει την δουλεια του. Κατα συνεπεια η Χ τσιμπαει ωραια ψηφαλακια κανοντας χρηση του πολυ ωραιου ανεξαρτητου ρεζερβουαρ.
Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου. Δεν υπάρχει "αραίωση" όταν μια παράταξη αποσύρει το πλαίσιό της. Όταν αποσύρεις το πλαίσιό σου σημαίνει ότι αποδέχεσαι να στηρίξεις τα ζητούμενα του άλλου πλαισίου ακόμη κι αν δεν το αποδέχεσαι πλήρως. Παραμένει ωστόσο ένα "λευκό" πλαίσιο. Δεν είναι κοινό πλαίσιο ώστε να υπάρχει η αλλοίωση.
PeriklisP έγραψε:Αυτο εν ολιγοις σημαινει οτι κατεβαζοντας ή ψηφιζοντας ενα ανεξαρτητο ειδος μαλλον βοηθαει τους αρχοντες πολιτικους φορεις(= ολα τα ονοματα που γραφονται στον πινακα σε καθε συνελευση) αντι να τους πολεμαει.
Σε χάνω λίγο εδώ για να πω την αλήθεια! :razz: Δηλαδή όποιος κατεβάζει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο θα πρέπει να είναι τόσο "αρτηριοσκληρωτικός" ώστε να μην δεχθεί να τον βοηθήσει (με τη ψήφο της) κάποια παράταξη; Νομίζω πως τέτοιες λογικές του να μένει κανείς αμετακίνητος δεν είναι που έχουν κάνει σε κάποιους αντιπαθείς τις παρατάξεις; ;)
PeriklisP έγραψε:Γιατι ομως καποιος ψηφιζει ή ανεβαζει ανεξαρτητο πλαισιο?
Κατα την αποψη μου(οπως παντα) αυτο γινεται επειδη ο μεσος φοιτητης που ηρθε για να σπουδασει και οχι για να κανει πολιτικη δεν θελει να χρωματιστει πολιτικα.
Νομίζω πως αυτός ο περίφημος φόβος του χρωματισμού είναι κάτι που πρέπει να αποβάλλουμε. Δηλαδή το να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου μέσω ενός πλαισίου που κατεβάζει κάποιος σημαίνει πως είσαι και παρατρεχάμενός της; Είσαι πχ υπέρ της κατάληψης; Τιμή σου και καμάρι σου! Ψήφισε το πλαίσιο που σου ταιριάζει καλύτερα. Είσαι υπέρ της ανοιχτής σχολής; Και πάλι τιμή σου και καμάρι σου! Ψήφισε και πάλι το πλαίσιο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να τολμάς να λες τη γνώμη σου! Και στο φινάλε φινάλε αν κάποιου δεν του ταιριάζει κανένα μπορεί να κατεβάσει τα δικά του πιστεύω! ;)

4
Εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγω κάποιος που κατεβάζει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο να ζητήσει/δεχθεί την βοήθεια κάποιας παράταξης. Ο λόγος που ακριβώς κατεβαίνει ένα πλαίσιο ως ανεξάρτητο είναι γιατί κάποιοι ουσιαστικά είτε δεν συμφωνούν με τις ιδέες και τις προτάσεις των παρατάξεων είτε είναι δυσαρεστημένοι με την όλη συμπεριφορά και τις πρακτικές των παρατάξεων και έτσι καλούν και άλλους που έχουν κοινές απόψεις και κοινά θέλω να διεκδικήσουν χωρίς να μπουν κάτω από την ομπρέλα κανενός. Ουσιαστικά το ζήτημα δεν είναι μόνο να ψηφίσουμε κάτι με μόνη σκέψη το αν θα δίνει κατάληψη ή όχι. Δηλαδή θα συμφωνήσεις με μια παράταξη και θα την στηρίξεις ανεξάρτητα αν οι πρακτικές της σε απωθούν μόνο και μόνο επειδή θα σου προσφέρει ανοικτή σχολή??

5
Για το "ζητήσει" να δεχθώ έναν αντίλογο. Με το "δεχθεί" δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Αν θες μου το αναπτύσεις περαιτέρω. Και επαναλαμβάνω την άποψή μου. Δεν μπαίνεις κάτω από την ομπρέλα κανενός όταν στηρίζεις την άποψη σου. Δηλαδή όταν φοράς ένα μπλουζάκι της Χ μάρκας σημαίνει πως είσαι βαλτός από την εταιρία για να κάνεις διαφήμιση ή πως όλα τα μπλουζάκια σου είναι της Χ μάρκας;

Προφανώς και δεν είναι το μόνιμο ερώτημα το "ανοιχτή ή κλειστή σχολή". Αδιαμφισβήτητα πίσω από αυτό υπάρχει μια ολόκληρη (πολιτική) ιδέα. Αν σου είναι απεχθής για τους χ,ψ λόγους (πρόσεχε όμως! Να υπάρχουν πραγματικοί λόγοι. Να μην λέμε όχι στις παρατάξεις επειδή είναι παρατάξεις ή επειδή η αντίστοιχη Χ παράταξη έκανε το τάδε στην τάδε άλλη σχολή.) κατεβάσε κάτι δικό σου!

6
Κοίτα προφανώς και η άποψη μου για τις παρατάξεις γενικά βασίζεται σε σοβαρούς για εμένα λόγους και παραδείγματα που αφορούν καθαρά την δική μας σχολή. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες σχολές και ούτε φυσικά θα έκρινα κάποια άτομα με βάση την συμπεριφορά άλλων ατόμων που το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι ότι είναι μέλη ή υποστηρίζουν την ίδια παράταξη.
Όσο τώρα για το γιατί έχω αντίθετη άποψη και στο να δεχθεί την υποστήριξη μιας ή και περισσότερων παρατάξεων η απάντηση βρίσκεται στον κατά κάποιον τρόπο ορισμό που έδωσα για το τί σημαίνει για μένα ανεξάρτητο πλαίσιο. Εφόσον διαφωνείς με τις παρατάξεις, δεν εκφράζεσαι μέσα από αυτές (ουσιαστικά και όχι μόνο για μια απόφαση) και αποφασίζεις να εκφραστείς κατεβάζοντας ένα ανεξάρτητο πλαίσιο δεν μπορείς μετά να ζητάς ή και να δέχεσαι βοήθεια από κάποια απλά και μόνο για να παρθεί μια απόφαση έστω κι αν είναι η απόφαση που θές ! Άλλωστε προσωπικά δεν συμφωνώ με την παραχώρηση μιας μικρής νίκης στην συγκεκριμένη παράταξη που θα σπεύσει να πάρει το μέρος σου πόσο μάλλον όταν είναι εμφανές ότι πολλοί ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγω να προασπίσουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα. Αυτή είναι μόνον η δική μου προσωπική και ταπεινή άποψη.. :)

7
Να ξεκαθαρίσω πως η χρήση β' ενικού στο προηγούμρνο post μου προφανώς και δεν έγινε με στόχο εσένα! :)

Κοίτα για μια παράταξη θεωρώ πως είναι νίκη μόνο και μόνο το να κατεβαίνει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο που να λέει αυτά που, μέσες άκρες, πρεσβεύει κι εκείνη. Αυτό σημαίνει πως έχουν απήχηση οι απόψεις της, έστω και αν για τους χ,ψ λόγους δεν "κεφαλαιοποιεί" αυτή την απήχηση με ψήφους προς αυτήν. Όμως για διαφορετικό λόγο θεωρώ πως πρέπει μια παράταξη να στηρίζει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο (εφόσον προφανώς συμφωνεί) και για άλλο θα πρέπει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο να δέχεται (ή έστω να μην απορρίπτει) μια "έξωθεν" στήριξη.

Μια σωστή παράταξη θα πρέπει να την ενδιαφέρει να εφαρμόζεται η πολιτική της. Αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν τρόπο που παρακάμπτει την ιδιά μπράβο της που το στηρίζει. Δηλαδή καλύτερα ήταν π.χ. σε άλλες σχολές που δεν στηρίχτηκαν σε καμία συνέλευση τα ανεξάρτητα πλαίσια και είχαν παραπάνω από εμάς κατάληψη; (αναφέρω αυτό το παράδειγμα ως πιο φρέσκο). Το θεωρώ αυτό 1000 φορές πιο σωστό από το να μένεις αμετακίνητος από το "εγώ" σου προκειμένου να πάρεις πάνω σου όλα τα "παράσημα" από μια ενδεχόμενη νίκη.

Από την άλλη ένα ανεξάρτητο πλαίσιο κατεβαίνει όχι μόνο για τους λόγους που λες, αλλά και γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να εκφράσει τα πιστεύω του ακριβώς όπως τα θέλει εκείνος. Ως εκ τούτου το να στηρίζεσαι από μια παράταξη στο τέλος είναι αρκετά τιμητικό (θεωρώ).

Και εν κατακλείδι και η παράταξη που σε στήριξε χαίρεται για την επικράτηση των πιστεύω της και αυτός που κατέβασε το ανεξάρτητο πλαίσιο που κατάφερε να συσπειρώσει την φοιτική κοινότητα γύρω από την πρότασή του! :)

8
Δέχομαι αυτά που λες αφού είναι η άποψή σου.. :)
Προσωπικά όμως δεν θεωρώ ότι τα πράγματα γίνονται συνήθως για τους ανιδιοτελείς λόγους που περιγράφεις γι αυτό και δεν συμφωνώ..Ωστόσο δεν διεκδικώ το αλάθητο αυτή είναι μόνον η δική μου προσωπική άποψη.

10
alex έγραψε:Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου. Δεν υπάρχει "αραίωση" όταν μια παράταξη αποσύρει το πλαίσιό της. Όταν αποσύρεις το πλαίσιό σου σημαίνει ότι αποδέχεσαι να στηρίξεις τα ζητούμενα του άλλου πλαισίου ακόμη κι αν δεν το αποδέχεσαι πλήρως. Παραμένει ωστόσο ένα "λευκό" πλαίσιο. Δεν είναι κοινό πλαίσιο ώστε να υπάρχει η αλλοίωση.
Οταν το αποσυρει, ουσιαστικα κατευθυνει τους ψηφοφορους της στο ανεξαρτητο! Αυτο εννοω "αραιωση", καλυτερα "αμβλυνση" επρεπε να εγραφα
alex έγραψε:Δηλαδή όποιος κατεβάζει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο θα πρέπει να είναι τόσο "αρτηριοσκληρωτικός" ώστε να μην δεχθεί να τον βοηθήσει (με τη ψήφο της) κάποια παράταξη;
Ναι γιατι ετσι δεν ειναι πλεον ανεξαρτητος.Τελεια.
Ομως απλα δεν μπορει να αρνηθει την "βοηθεια" της παραταξης, δεν μπορει να πει "Δεν θελω την στηριξη της Χ"
Οποτε η κατασταση ειναι ολιγον τι Godfather: "An offer they can't refuse"

alex έγραψε:Νομίζω πως αυτός ο περίφημος φόβος του χρωματισμού είναι κάτι που πρέπει να αποβάλλουμε. Δηλαδή το να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου μέσω ενός πλαισίου που κατεβάζει κάποιος σημαίνει πως είσαι και παρατρεχάμενός της;
Παρατρεχαμενος; Οχι. Παρ'ολα αυτα ομως με την ψηφο σου ενισχυεις την παραταξη και κατα συνεπεια ενισχυεις τους ανθρωπους που την συντελουν καθως και οτι υποστηριζει.

Παντως εν γενει βλεπω οτι εχεις μια πολυ ροδινη οψη των παραταξεων, εγω προσωπικα τις βλεπω να λειτουργουν εντελως μακιαβελικα.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy