Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Η αφίσα δίνει μεροκάματο...

11
Μα είπαμε, δεν την καταδικάζουμε εντελώς. Απλώς λίγο πιο περιορισμένα. Και προσωπικά με ενοχλούν κυρίως οι αφίσες των κομμάτων, όπως και οι διαφημιστικές. Παράδειγμα: πάνω από την πόρτα του εστιατορίου της λέσχης. Παράδειγμα επίσης, οι τοίχοι στο δεύτερο όροφο της σχολής την προεκλογική περίοδο. Και για να σας κάνω να αηδιάσετε εντελώς: "κάτω" πολυτεχνείο, κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές...

Ξαναλέω, να γίνεται, αλλά πιο συνειδητά και περιορισμένα! Σίγουρα είναι άσχημο το καταθλιπτικό λευκό. Ας διακοσμήσουμε τους τοίχους με χρώμα και σχέδια (καλλιτεχνικά προσεγμένα όμως) ώστε να δώσουμε και προσωπικότητα αλλά και μηνύματα! Βέβαια ό,τι και να βάψουμε, σύντομα θα δεις κανένα "ΠΑΟ 13" γραμμένο πάνω...

@ligopalios: Τι εννοείς "γκεμπελικούς όρους";

12
Το κάτω πολυτεχνείο πρέπει να έχει και αφίσσες και ζωντανο πολιτικό διάλογο, αλλιώς θα γίνει κάτι το οποίο δεν πρέπει να θέλει κανείς, ένα "μουσείο" χωρίς ζώη και χςρίς σύνδεσης της ιστορικότητας με το παρών και το μέλλον.
Τωρα όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές, πράγματι μετράει το μάρκετινγκ. Αλλά ο καθένας επιλέγει την αισθητική που του ταιριάζει.
Για το ΠΑΟ 13 δέν ενοχλούμαι τόσο γιατι είναι η ομάδα μου και δείχνω κατανόηση. Τόσα χρόνια καταπίεση δεν χάθηκε ο κόσμος να γράψουμε και εμείς κανά σύνθημα πάνω στην χαρά μας!!!

13
Με προλαβες MakisH :P Ημουν ετοιμη να ρωτησω και εγω για τους "γκεμπελικους όρους". Σχετικά με τις αφίσες, ναι συμφωνώ οτι εκφράζουν μία άποψη, προβληματίζουν κλπ κλπ. Το θέμα είναι οτι προσωπικά δεν είμαι εναντίον της αφίσας καθαυτής, αλλά εναντία στον τρόπο αφισοκόλλησης και ενάντια σε αυτή τη μανία με τις αφίσες ΠΑΝΤΟΥ. Δηλαδη, μπαίνεις απο την είσοδο του κυλικείου και ο τοίχος απο πάνω μέχρι κάτω είναι καλυμμένος με αφίσες. Εντάξει οκ, θες να κολλήσεις αφίσα? Δεκτό, καμία αντίρρηση, αλλά μην βάλεις 25 αφίσες δίπλα δίπλα. Βαλε 1-2! Θα τις δούμε και αυτές. Και χώρος σπαταλιέται, και χαρτί και χρήμα. Πλέον οι τοίχοι αποτελούνται περισσότερο απο χαρτί παρά απο τούβλο :P Επισης καλο θα ηταν να μην κολλανε τις αφισες με κολλα στον τοιχο γιατι τοτε ειναι που δεν θα βγουνε με τιποτα. Καημενοι αυτοι που θα προσπαθησουν να τις ξεκολλησουν :(

@ligopalios: Εννοείται οτι δεν είμαστε υπερ ενος αποστειρωμενου νοσοκομειακου περιβαλλοντος οπως ειπες και εσυ. Απλως θεωρουμε υπερβολικο ολο αυτο το σκηνικο με τις αφισες. Οπου και να γυρισεις το βλεμμα, τσουπ και μια αφισα. Καλα, σε περιοδο εκλογων δεν το συζητω... Το καταλαβαινω να υπαρχουν αφισες γυρω απο τα τραπεζακια στο κυλικειο, αλλα το θεωρω υπερβολικο να "ντυνουμε" τους τοιχους με αφισες. Καινούργια ταπετσαρία τους δίνουμε καθε τοσο :P .Και καταστρεφουμε τους τοιχους και ταλαιπωρουμε τους εργατες που θα ερθουν για να βαψουν τους τοιχους. :?
"I went numb when I learned to see..."

17
Κοίτα, σίγουρα είναι "δευτερεύον" σε σχέση με άλλα. Αλλά είναι κάτι που δεν θα με πείραζε καθόλου να βελτιωνόταν. Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί με τα "δευτερεύοντα", λίγη οργάνωση και στα "πρωτεύοντα", όλο και κάτι φτιάχνει. :)

Όσο για το κλίμα, χαίρομαι που γίνονται στο παλιό Πολυτεχνείο και δεν το έχουμε αυτό το κλίμα στην Πολυτεχνειούπολη σε όλη την προεκλογική περίοδο. :)

18
Ναι οκ, είναι δευτερεύον ζήτημα. Αλλά απο κάπου πρέπει να αρχίσουμε. :P Υπάρχουν φυσικά και τα βασικά προβλήματα τα οποία σιγά σιγά θα τα θίξουμε και μέσα απο το forum ;) Το θέμα με την αφισοκόλληση είναι οτι η εικόνα που παρουσίασε παραπάνω ο Μάκης είναι υπαρκτή και σε μη προεκλογική περίοδο. :( Ίσως όχι σε τοοοοσο μεγαλο βαθμό στη δικιά μας τη σχολή. Προσωπικά, όταν είχα πρωτοέρθει στη σχολή για την εγγραφή μου είχα πάθει ένα μικρούλι σοκ. Εβλεπα τις σουπερ φωτογραφιες του ΕΜΠ στο ίντερνετ και οταν αντικρισα την πραγματικοτητα με τις αφισες (και όχι μόνο), έμεινα :shock: . Τέσπα, οι αφίσες δεν αποτελούν βασικό πρόβλημα όπως είπα(εδώ με βρίσκεις σύμφωνη), αλλά ποια ειναι η πρωτη εικόνα που παίρνει κάποιος απο τη σχολή μας? Αφίσες, και ξανά αφίσες... ενώ θα έπρεπε να είναι κυλικείο, αντε και κανα εργαστηριο. Ενας χωρος που θα σε εμπνεει να περασεις τα επομενα 5+ χρονια της ζωής σου ευχάριστα. :)
"I went numb when I learned to see..."

19
χαίρομαι που γίνεται μια τέτοια συζήτηση εδώ. Είμαι κι εγώ κατά της υπερ-αφισοκόλλησης του ΚΟΙΝΟΥ μας χώρου. Κοινού, επαναλαμβάνω. Πρωτοβουλίες του τύπου "ενημέρωση του φοιτητικού συλλόγου" δε δικαιολογούνται (κατά την ταπεινή μου γνώμη). Να θεσπιστεί συγκεκριμένος χώρος, εκτος σχολών. Ενοχλούμαι, χωρίς υπερβολή, από την ύπαρξη κομμάτων μεν, πιο συγκεκριμένα και ον-τόπικ με την αφισοκόλληση δε. Σκιστε μια αφίσα. Δείτε το πάχος που έχουν οι παλιότερες αφίσες, κολλημένς η μία πάνω στην άλλη. Γιατί όχι, δε θα βγάλουμε τις προηγούμενες αφίσες, θα κολλήσουμε νέες από πάνω τους!

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τα συνθήματα. Κι όσον αφορά στον ΠΑΟ, εγώ που δεν ασχολούμαι με αθλητικά και το σπρέι που λέει ΠΑΟ δε σημαίνει τίποτα για μένα, μου φαίνεται αντιαισθητικό. Οι χώροι είναι κοινοί, το ξαναλέω, το ξέρουμε, αλλα σεβασμός προς τους συμφοιτητές μας μηδέν. Το ΠΑΟ του ενός είναι η σβάστιγκα του άλλου και ο Αλλάχ του παραεπόμενου. Όλοι ίδιοι είμαστε;

Κλείνοντας: σπίτι σας αφίσες στους τοίχους κολλάτε, ωρε;
John Freeman who was Gordon Freemans brother was one day in an office typing on a computer.

20
Τι ακριβώς στέλνεις εκτός σχολών δεν κατάλαβα... Τις κομματικές κτλ ή όλες; Οι ενημερωτικές δεν με χαλάνε και τόσο, αλλά θα προτιμούσα να τις έβλεπα με πινέζες σε έναν πίνακα ανακοινώσεων...

Κατά τα άλλα πολύ ωραία τα λες, συμφωνώ απολύτως! :)