Ποιον Web browser προτιμάτε;

Chrome / Chromium
Σύνολο ψήφων: 19 (50%)
Firefox
Σύνολο ψήφων: 14 (37%)
Internet Explorer
Σύνολο ψήφων: 1 (3%)
Opera
Σύνολο ψήφων: 4 (11%)
Safari (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Άλλον (προσδιορίστε) (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Σύνολο ψήφων: 38

Ποιον Web Browser προτιμάτε;

1
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε την περισσότερη ώρα που βρισκόμαστε μπροστά από την οθόνη είναι συνήθως ο web browser. Εσείς ποιον προτιμάτε και γιατί; Ποιους άλλους έχετε χρησιμοποιήσει;

Οι πιο διαδεδομένοι είναι οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά): Αν λατρεύετε κάποιον άλλο μη διστάσετε να μας τον παρουσιάσετε! :D

Αντίστοιχη συζήτηση υπάρχει στο semfe (από χθες) και στο shmmy (παλιότερη)

Re: Ποιον Web Browser προτιμάτε;

5
Εγώ πλέον (από την έκδοση 4) χρησιμοποιώ τον Firefox. Μου αρέσει πολύ σαν περιβάλλον, έχει synch, έχει master password και είναι ελεύθερος!

Πριν χρησιμοποιούσα Chrome για μερικές εκδόσεις. Πολύ ωραίος και αυτός αλλά τον εγκατέλειψα όταν συνειδητοποίησα τι παίζει με τους κωδικούς (και ο firefox είχε master password ενώ ο Chrome όχι, μπορεί τώρα να έχει βέβαια ή να υπάρχει σχετικό add-on). Μου άρεσε πολύ στην αρχή η μορφή του σε σχέση με τους υπόλοιπους (και εξακολουθεί να μου αρέσει) και μου άρεσε που "δένει" πολύ καλά με τις υπηρεσίες της Google (Gmail, Google Translate κτλ).

Ο Chrome είναι proprietary όμως. Υπάρχει ο ελεύθερος Chromium (χωρίς τα "καλούδια" της Google βέβαια) αλλά σε windows είναι λίγο κάπως καθώς δεν αναβαθμίζεται μόνος του αν θυμάμαι καλά.

Πάντως έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ανταγωνισμό και στην ανάπτυξη των browsers ο Chrome! Ο Firefox έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που βγήκε ο Chrome και αναμένεται να βελτιωθεί πολύ περισσότερο μέχρι την έκδοση 10.

Re: Ποιον Web Browser προτιμάτε;

7
Προσωπικα χρησιμοποιω τον Αλεπου απο την εκδοση 3.κατι, ειναι ταχυτατος και με πολλες χρησιμες λειτουργιες και τεραστια ποικιλια σε add-ιn (χαρη στο AdBlock πχ εχω να δω διαφημιση στο ιντερνετ 4+ χρονια)

Εχω παρ'ολα αυτα εγκατεστημενους του περισσοτερους "μεγαλους" Browser για παν ενδεχομενο, αλλα σταθερα χρησιμοποιω μονο Firefox!
Τον τελευταιο χρονο, μαλιστα, εχω βαλει και το Test Pilot(απ'οπου ειναι κλεμμενο και το αβαταρ μου :razz: ) ωστε να δοκιμαζω και να αξιολογω ολα τα καινουργια μπιχλιμπιδια που βγαινουν και να βοηθησω τους developers του FF να κανουν καλυτερη δουλεια!

Κατα τα αλλα:
Εικόνα
Και:
Εικόνα
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Ποιον Web Browser προτιμάτε;

8
Καλά, κι εγώ από πριν βγει η έκδοση 1 χρησιμοποιούσα Firefox, απλώς κάποια στιγμή, γύρω στην έκδοση 3, έβαλα Chrome και τον κράτησα για κάμποσους μήνες.

Προσωπικά ξεκίνησα με Netscape (εκδόσεις 4-6), έπειτα Mozilla (άλλος browser είναι, ο Mozilla Firefox προέκυψε στη συνέχεια ως άλλο project) και μετά Firefox. Όσο χρησιμοποιώ Firefox έχω δοκιμάσει επίσης για λίγο καιρό Flock (πριν βγει major release), Chrome, Opera και Chromium.

Ο Opera μου φάνηκε κάπως "βαρύς" και "χαώδης". Κάνει τα πάντα αλλά... δεν τα χρειάζομαι!
Ο Floc είχε την πλάκα του αλλά δεν υπήρχε λόγος αλλαγής από τον Firefox. Εξ' άλλου, "θυγατρικό" project ήταν.
Ο Firefox πάντως "προέρχεται" από τον Mozilla, ο οποίος με τη σειρά του "προέρχεται" από τον Netscape Communicator.

Re: Ποιον Web Browser προτιμάτε;

10
Σήμερα στις "Παρουσιάσεις στη χρήση Η/Υ" συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για διάφορους Web Browsers (βασικά Firefox, Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer).

Στα πλαίσια αυτού και του σχετικού poll, παραθέτω κάποια στατιστικά από τις επισκέψεις στο chemeng-ntua.gr τις τελευταίες 30 μέρες. Όπως βλέπετε και στην επισυναπτόμενη εικόνα, η σειρά προτίμησης, είναι:

1. Firefox με 44%
2. Chrome με 31%
3. Internet Explorer με 15%
4. Safari με 7.4%
5. Opera με 1.2%
και ακολουθούν κάποιοι browsers κινητών κτλ.
Συνημμένα
Στατιστικά χρήσης Browsers (Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2011)
Στατιστικά χρήσης Browsers (Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2011)