Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ???

11
@Madadayo
πολύ καλά όσα λες... αλλά μιας και αναφέρεσαι στο τρίτο εξάμηνο έχεις ήδη προηγούμενες εμπειρίες, από πλήρη συσσώρευση φοιτητών στην αρχή του εξαμήνου (ιδίως στο πρώτο έτος) και μαζική απουσία όσο προσεγγίζουμε την εξεταστική περίοδο. Με βάση τα όσα λες, ένας αριθμός 60 ατόμων ακούγεται ικανοποιητικός, αν σκεφτείς ότι στο τέλος του εξαμήνου γίνονται μαθήματα με 10 ή και λιγότερους φοιτητές και τα τμήματα ενώνονται σε ένα. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά η Θερμοδυναμική δε γίνεται σε 2 τμήματα? επομένως, 60 άτομα (αν υποθέσουμε τμήμα 120 ατόμων) μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρες τμήμα... δε θα ήταν λοιπόν άδικο για τα 60 αυτά άτομα να μη γίνει καθόλου μάθημα???
Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα και ήρθαν και οι 60 νομίζω με το σκεπτικό να προλάβουν να γραφτούν στα εργαστήρια σε μέρες που τους βολεύουν. Τα 2 τμήματα ενώθηκαν σε ένα ;) Δεν έγιναν 2 παράλληλα τμήματα δηλαδή. Όπως είπες και εσυ, στην αρχή του εξαμηνου υπάρχει μια μαζικότητα στις παρακολουθήσεις που γεωμετρικά μειώνεται όσο φτάνουμε στην εξεταστική. Σήμερα, πρώτη μέρα, στο peak προσέλευσης αν θες...και είχαν έρθει μόλις οι μισοί απο το συνολο το φοιτητών του έτους μου. Τώρα μήπως ακούγεται πιο τραγικό? :razz:
ps. πέρσυ ανέβηκα για εργαστήριο το οποίο κράτησε τελικά 15 λεπτά!!!! αυτό ήταν πραγματικά τραγικό!
:troll: Σε τρόλαραν οι υπεύθυνοι χαχα :D Οργή πραγματικά! :rant:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

12
ok, πάω πάσο για τα 2 τμήματα... απορία.. έχει εργαστήρια η θερμοδυναμική? ή υπήρχε κι άλλο μάθημα στο πρόγραμμα που δεν έγινε... και μιας ανέβηκες σχολή, μήπως είδες αν -και σε τι βαθμό- έγιναν μαθήματα στα υπόλοιπα έτη?

τραγικό δεν μου ακούγεται... δεδομένων των συνθηκών, το ~50% μου ακούγεται πολύ ικανοποιητικό νούμερο...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

13
γενικά στο 4ο έτος είχε αρκετό κόσμο για ημέρα απεργίας. ωστόσο δεν πιστεύω ότι έχασε όποιος δεν κατάφερε να έρθει γιατί έγιναν μόνο εισαγωγές στα μαθήματα. θεωρώ ότι δυστυχώς δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε ούτε μια μέρα ακόμα και σε περιπτώσεις όπως τη σημερινή (εξάλλου δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση). δεν γίνεται όταν έχει μια απεργία να παραλύουν τα πάντα! για τα εργαστήρια σίγουρα δεν θα πρέπει να ισχύει το ίδιο καθώς είναι υποχρεωτικά.
Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh I believe in yesterday

15
Καλή αρχή λοιπόν και φέτος, με 3/5 μέρες της εβδομάδας με καθολική απεργία των μέσων :roll:

Προσεχώς, εδω θα είμαστε να δούμε το προεδρίο της σχολής να κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου (εύχομαι τις επόμενες μέρες να κάνω μια ωραιότατη κωλοτούμπα...)

Έχουν 1,5 μέρα να βγάλουν ανακοίνωση για το τι θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευη που υπάρχει 24ωρη απεργία στα μέσα!

Και αυτο μπορεί να γίνεται μέχρι τα Χριστούγεννα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ! ΌΜΟΡΦΑ! :bb:

Ευτυχώς, προλάβαμε να κάνουμε εγγραφές στα εργαστήρια...
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

17
Απο τη μία καταλαβαίνω την ανάγκη να μην χάνουμε μαθήματα, απο την άλλη το θεωρώ γελοίο να πληρώνω ταξί και να μαζοχίζομαι μέσα στους δρόμους μέχρι να καταφέρω να φτάσω στη σχολή απο του διαόλου τη μανα. Μπέρδεμα!!! :inlove: :help: :suicide:

Τι θα προτείνατε για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών σε ημέρες απεργίας των ΜΜΜ?
"I went numb when I learned to see..."

18
Προσωπικά θα ήμουν διατεθειμένη να γίνονται τα μαθήματα και να έρχομαι να τα παρακολουθώ και τα σαββατοκύριακα..μπορεί να φαίνεται ακραίο αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση μπορεί αυτό να γίνεται μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν θεωρώ σωστό ούτε να μένει κλειστή η σχολή ούτε και να μην μπορούν πολλοί φοιτητές να παρακολουθούν. Γιατί είναι σοβαρό πρόβλημα..μερικοί που μένουμε και μακριά όντως δεν μπορούμε να έρθουμε.. :?

19
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναπληρώνουμε Σαββατοκύριακα πάντως (αν και ξέρω οτι πολλοί θα με κράξουν για αυτό που λέω). :)
Το προτιμώ σίγουρα από το να χάνονται και είναι μάλλον πιο καλό από το να κάνουμε μάθημα οι μισοί και ούτε.

(με πρόλαβε η Σοφια όσο έγραφα...)

20
http://www.apergia.gr/index.php 3/5 μέρες της πρώτης εβδομάδας του εξαμήνου καίγονται..Σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι.
@MakisH: όσο για τα σαββατοκύριακα..πρεπει να έχεις πολύ αυτοπεποίθηση για να το προτείνεις δημόσια! :T: :bleh:
Einmal ist keinmal