Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Την Πολυτεχνειούπολη μετά τις 3:00μμ... να την ζωντανέψουμε!

1
Με αφορμή μια συζήτηση που είχα πριν λίγες μέρες με καθηγητή μας αλλά και ένα post της MaHaHoU, θέλω να συζητήσουμε το εξής:

Η Πολυτεχνειούπολη γενικώς είναι έρημη... Το πρωί υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στα μαθήματα και στα εργαστήρια αλλά από το μεσημέρι, γύρω στις 3:00 π.χ., ερημώνει! Κάποτε υπήρχε πράσινο ανάμεσα στο τσιμέντο, τώρα δεν υπάρχει. Έχουμε ένα θεατράκι που το έχει φάει η μοίρα του... έχει λειτουργήσει ποτέ;

Το ξέρετε οτι έχουμε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, μουσικό τμήμα, θεατρική ομάδα, χορευτική ομάδα, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Θα μπορούσε ίσως το θεατράκι να χρησιμοποιηθεί από αυτούς για παραστάσεις και συναυλίες; Το κλειστό γήπεδο επίσης;

Το ξέρετε οτι υπάρχει περιβαλλοντική ομάδα στο ΕΜΠ; Μπορούμε να οργανώσουμε και οι ίδιοι οι φοιτητές δράσεις εθελοντισμού!

Τι θα προτείνατε για να δώσουμε ζωντάνια σε αυτόν τον χώρο; Και, κατά το δυνατόν, να περάσουμε από τη θεωρία στη δράση. Διάθεση υπάρχει;

Re: Την Πολυτεχνειούπολη μετά τις 3:00μμ... να την ζωντανέψο

2
Υπέρ...υπάρχει διάθεση, αλλά υπάρχει και το αλλά. Αυτό το αλλά είναι γεμάτο εμπόδια όπως είναι κάποιοι από τους "άγραφους εσωτερικούς κανόνες" (ειρωνεία) του ΕΜΠ και οι τρόποι λειτουργίας του μουσικού τμήματος (ιεραρχίες-αξιολόγηση κοκ). Τα "θεατρική ομάδα, χορευτική ομάδα" είναι υπόλογα στο μουσικό τμήμα (που δεν λέγεται και δεν λεγόταν ποτέ πολιτιστικό για κάποιο λόγο που δεν μπόρεσα να κατανοήσω όσο καιρό συνεργαζόμουν μαζί τους).
Οι εθελοντικές πράξεις έχουν κάποιο κόστος, πες το αυτό χρόνο ή χρήματα. Χρήματα το Πολυτεχνείο δεν θέλει να διαθέσει σε τέτοιου είδους κινήσεις (τα έχει-δεν δέχομαι αντίλογο εδώ).
Χρόνο βρίσκουμε όμως και μαζί με την διάθεση κάτι μπορούμε να κάνουμε. Ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνετ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν πηγή-εδρα πληροφοριών.
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά και που μου δίδαξε στο παρελθόν ένα βετεράνος της ΕΡΤ, που πλέον αποκαλώ μέντορα μου, είναι πως για να πετύχεις σε αυτόν τον χώρο (ενημέρωσης και δράσεων πολιτιστικών)δεν πρέπει να ζητήσεις χάρες αλλά να ετοιμάσεις κάτι πρωτότυπο και πρωτοπόρο, να πας στον υπεύθυνο (πχ μουσικό τμημα) και να το παρουσιάσεις χωρίς συμβιβασμό. Δουλεύεις καλύτερα ως εξωτερικός συνεργάτης έχοντας κάτι έτοιμο, παρά σαν......φοιτητής υπόλογος σε καθηγητές ή πρυτανικές αρχές.
Ο βετεράνος της ΕΡΤ δηλώνει πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του, να βοηθήσει και να στηρίξει την δημιουργία οποιουδήποτε τέτοιου εγχειρήματος. Μου έχει ζητήσει μάλιστα να φτιάξω μια τέτοια ομάδα, αν και ο βασικός σκοπός του ήταν να δώσει ραδιοφωνικά μαθήματα. Γενικά μπορώ να φτιάξω μια ομάδα συζητήσεων για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην δράση όποιας μορφής (εθελοντισμός, όμορφο ΕΜΠ, περιοδικό, ραδιόφωνο). Απλά θα πρέπει να "δουλέψετε" αρκετά πάνω στο οτιδήποτε και να κατεβάσετε ιδέες και επιχειρήματα που θα στηρίξουν τον στόχο σας.
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

3
Θα ήταν καλό να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα.. :)
Ακούγονται ενδιαφέροντα τα μαθήματα!Όταν λες ότι η θεατρική ομάδα και η χορευτική ομάδα είναι υπόλογα στο μουσικό τμήμα εννοείς ότι η όποια εκδήλωση που θα μπορούσε να γίνει θα πρέπει να έχει την έγκριση του μουσικού τμήματος? Γενικά εγώ έχω ασχοληθεί περισσότερο με τον χορευτικό τομέα και γνωρίζω πως γίνονται μαθήματα για κάποια είδη χορών αλλά και εκδηλώσεις στις οποίες χορεύουν τα μέλη του χορευτικού τομέα.

4
Εγώ ένα έχω να πω περί του θέματος: Η οργάνωση αυτών των τμημάτων είναι το λιγότερο άθλια. Κατ' αρχάς, όσον αφορά το μουσικό τμήμα καθ' αυτό, δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν μπορούν να γίνονται τα μαθήματα των μουσικών οργάνων και στην Πολυτεχνούπολη παρά μόνο στο Πολυτεχνείο της Πατησίων. Κατά δεύτερον, είχαμε κι εμείς ένα στουντιάκι για να παίζουμε μια στο τόσο... και το έκλεισαν κι αυτό!!! Ακόμα, θες να βρεις κάποιον να ρωτήσεις, να πάρεις πληροφορίες και δεν βρίσκεις ποτέ κανένα και πουθενά! Τέλος, και το χειρότερο, σε περίπτωση ακύρωσης (για το στούντιο αναφέρομαι συγκεκριμένα), δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση και πήγαινες σαν βλάκας περιμένοντας μήπως τυχόν ανοίξει μαγικά η περιβόητη πορτούλα...Μάκη δίκιο έχω???

5
Τώρα έχω την αμυδρή εντύπωση πως είχα γνωρισει κάποιους από εσάς..ειδικά αν θέλατε το στουντιάκι (όσοι ήταν στην λίστα μου με τους εθελοντές ραδιοφωμικούς παραγωγούς του ΕΜΠνευσις και κάναν κάποια demos). Ορθά κομψά όπως και να το πω ο ηχολήπτης (Ηλίας Καρούμπαλης) απολύθηκε νομίζω, για την ακρίβεια μάλλον δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του (θεωρήθηκε περιττό έξοδο του ΕΜΠ βλέπετε....).
Επίσης το ένα παιδί (στην ηλικία μας) που καθόταν στα γραφεία του μουσικού και μπορεί να τον είχατε ακούσει να παίζει πιάνο, φλάουτο (στην γκάιντα δεν άντεξαν τα αυτιά μου), αυτός που έδινε τις πληροφορίες για τα όργανα και τις αιτήσεις του μουσικού (Σωτήρης Κάσσος), έφυγε από μονος του για προσωπικούς λόγους ή "διενέξεις" με τους αρμόδιους. Γι'αυτό δεν βρίσκετε κάποιον πλέον εκεί. Όλοι οι άλλοι μέχρι τη μιάμιση έχουν φύγει. Με τον Σωτήρη καθόμασταν μέχρι και 4 ή 5. Στα ραδιοφωνικά μαθήματα-σεμινάρια καθόμασταν και πιο αργά...
Να ένας τρόπος να τρέξει το στουντιάκι πάντως: εθελοντική ηχοληψία....Θα σας τα πω από κοντά αυτά, γιατί υπάρχουν και αρνητικά και φόβοι... Κοιτάξτε τα προγράμματά σας και αν θέλετε κανονίζουμε μια "εισαγωγική" συζήτηση την Τρίτη μέσα στο ΕΜΠ.
Η θεατρική και η χορευτική ομάδα ανήκουν στο μουσικό τμήμα. Παλιά δεν υπήρχαν και υπήρχε μόνο μουσικό τμήμα. Το οποίο είχε και συμφωνική ορχίστρα και ήταν απίστευτη!!! Γεικά αυτοδιοικούνται αλλά για άδειες και συναφή στρέφονται στο μουσικό.
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと