Βιβλία - "ευαγγέλια" Χημικής Μηχανικής

1
Ποια βιβλία Χημικής μηχανικής (ή και χημείας και ό,τι άλλο συναφές εμπλέκεται με το αντικείμενό μας) θεωρείτε ως "ευαγγέλια";
Ποια βιβλία δηλαδή χρησιμοποιείτε συνέχεια ή πιστεύετε οτι "δεν πρέπει να λείπουν από καμιά βιβλιοθήκη ΧΜ";

Γνωρίζετε για το ίδιο θέμα/αντικείμενο ποιο αντίστοιχο βιβλίο χρησιμοποιείται σε άλλες σχολές της Ελλάδας ή του εξωτερικού;

Re: Βιβλία - "ευαγγέλια" Χημικής Μηχανικής

2
Tassios for ever! Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής
McCabe-Smith-Harriot Βασικές Διεργασίες Χημικής Μηχανικής
Levenspiel Μηχανική Χημικών Διεργασιών

είναι η πρώτη μου επιλογή... και συνήθως με αποζημιώνουν και με το παραπάνω ;)
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

4
Του McCabe το βιβλίο πιστεύω είναι αρκετά κακογραμμένο από άποψη απλότητας. Προσπάθησαν να χώσουν πάρα πολλά θέματα σε ένα βιβλίο και βγήκε μια πατάτα. Ίσως βέβαια να φταίει η τραγική μετάφραση την οποία πήραμε. Δεν έχω κοιτάξει την αγγλική έκδοση. Το βιβλίο του Geankoplis μου φαίνεται πολύ καλύτερα γραμμένο και πιο κατανοητό. Βέβαια ως ευαγγέλιο φυσικών διεργασιών θεωρώ το βιβλίο του Seader. Περιέχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς σε φυσική διεργασία και μεταφορά μάζας. Το βιβλίο του Reid για ιδιότητες ουσιών. Και του Παπαϊωάννου είναι πολύ καλά γραμμένα και κατανοητά. Ανταγωνίζονται άνετα την ξένη βιβλιογραφία.

5
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής το Perry's Chemical Engineers' Handbook, ενώ στη σχολή ακούγεται τόσο πολύ.
Όποτε το έχω χρησιμοποιήσει έχω δει οτι έχει μέσα του τεράστια ποσότητα πληροφορίας σε πολλά κεντρικά θέματα Χημικής Μηχανικής. Ειδικά για πίνακες και διαγράμματα δεδομένων είναι από τα πρώτα που ψάχνω (αν και προτιμώ για κάποια βασικά πράγματα να ψάχνω στου Παπαϊωάννου).

Αυτό το βιβλίο υποτίθεται οτι το παίρνουμε κάποια στιγμή; Έστω και σε ηλεκτρονική μορφή;

Τι άλλο αντίστοιχο υπάρχει σε handbook που να καλύπτει τις ίδιες πάνω κάτω θεματικές ενότητες;

6
MakisH έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής το Perry's Chemical Engineers' Handbook, ενώ στη σχολή ακούγεται τόσο πολύ.
Όποτε το έχω χρησιμοποιήσει έχω δει οτι έχει μέσα του τεράστια ποσότητα πληροφορίας σε πολλά κεντρικά θέματα Χημικής Μηχανικής. Ειδικά για πίνακες και διαγράμματα δεδομένων είναι από τα πρώτα που ψάχνω (αν και προτιμώ για κάποια βασικά πράγματα να ψάχνω στου Παπαϊωάννου).

Αυτό το βιβλίο υποτίθεται οτι το παίρνουμε κάποια στιγμή; Έστω και σε ηλεκτρονική μορφή;

Τι άλλο αντίστοιχο υπάρχει σε handbook που να καλύπτει τις ίδιες πάνω κάτω θεματικές ενότητες;
Το Perry's Chemical Engineers' Handbook μας το δίνουν στο 5ο έτος αν δεν κάνω λάθος :)

Προσωπικά είμαι φαν του McCabe και του Παπαϊωάννου...
"I went numb when I learned to see..."

7
fotinit17 έγραψε:
MakisH έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής το Perry's Chemical Engineers' Handbook, ενώ στη σχολή ακούγεται τόσο πολύ.

Το Perry's Chemical Engineers' Handbook μας το δίνουν στο 5ο έτος αν δεν κάνω λάθος :)

Προσωπικά είμαι φαν του McCabe και του Παπαϊωάννου...
εννοείς το έδιναν σε έντυπη έκδοση παλιά, πριν 4-5 χρόνια άρχισαν να το δίνουν σε ηλεκτρονική μορφή και πλέον δεν το δίνουν καθόλου...

προσωπικά τον περρυ τον έχω χρησιμοποιήσει για πολύ εξεζητημένα θέματα. τα περισσότερα βρίσκονται ευκολότερα και σε άλλα βιβλία ή βάσεις δεδομένων... πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει και το νετ...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One