Re: Πρόγραμμα Εξετάσεων Εαρινών Εξαμήνων [2010-2011]

21
Και για να τελειώνουμε με το θέμα, να πω ακόμα το εξής:
Από εμάς ζητήθηκε να μην αλλάξει το πρόγραμμα και από εκεί και πέρα, αν χρειαστεί αλλαγή να μην μπει η ΜΧΔ πρώτο μάθημα, ως το δυσκολότερο. Από εκεί και πέρα, κάποιος (πες με πρόεδρο, πες με γραμματεία, δεν ξέρω), θέλησε να τους ικανοποιήσει όλους και να μην αλλάξει πολύ το πρόγραμμα, οπότε "στρίμωξε" τη ΜΧΔ κάπου στη μέση και πήγαν όλα τα άλλα παραπέρα. Θα μπορούσε να έχει σβηστεί το πρόγραμμα του εξαμήνου και να ξαναφτιαχτεί από το μηδέν. Αυτό ίσως να οδηγούσε σε καλύτερο αποτέλεσμα, υποθέτω όμως οτι δεν ήταν δυνατόν καθώς όλοι πιέζαν από όλες τις μεριές να μάθουν εγκαίρως τι τελικά θα γίνει. Νέο πρόγραμμα θα σήμαινε πολύ αυξημένη πιθανότητα λαθών κτλ κτλ.

Πιστεύω οτι θα έπρεπε να έχουμε κάτσει όλοι (κατά το δυνατόν) μαζί να συζητήσουμε το τι πρέπει να γίνει από τη στιγμή που υπήρχε τέτοια πόλωση. Προσωπικά, η δική μου τσαντίλα ήταν ακριβώς στο οτι κανείς δε μπήκε στην αίθουσα να ρωτήσει ενώ ήθελε τέτοια αλλαγή (που, από ό,τι ακουγόταν στην αρχή, ήταν μόνο για να εξυπηρετήσει τους παλιότερους). Στην τελική, όποιος προσπάθησε να βγάλει το πρόγραμμα χάρη μας κάνει που ακούει την κάθε παράταξη-εκπρόσωπο φοιτητών και την κάθε ομάδα φοιτητών που πάει να παραπονεθεί και να ζητήσει αλλαγές/μη-αλλαγές. Κάλλιστα θα μπορούσε η γραμματεία να βγάζει ένα πρόγραμμα χωρίς μα και μου και να τελειώνει εκεί το θέμα και να τρέχουμε μετά όλοι.

22
Στην τελική, όποιος προσπάθησε να βγάλει το πρόγραμμα χάρη μας κάνει που ακούει την κάθε παράταξη-εκπρόσωπο φοιτητών και την κάθε ομάδα φοιτητών που πάει να παραπονεθεί και να ζητήσει αλλαγές/μη-αλλαγές. Κάλλιστα θα μπορούσε η γραμματεία να βγάζει ένα πρόγραμμα χωρίς μα και μου και να τελειώνει εκεί το θέμα και να τρέχουμε μετά όλοι.
Με συγχωρείς αλλά χάρη? Σοβαρολογείς τώρα? Η γραμματεία ή ο εκάστοτε υπεύθυνοςοφείλει να βγάλει ένα πρόγραμμα με το οποίο θα συμφωνούν οι φοιτητές γιατί οι φοιτητές συμμετέχουν στις εξετάσεις και κάνενας άλλος, και οφείλει να το βγάλει και έγκαιρα.
Δεν θα έπρεπε να ακούει καμία φοιτητο-κομματο-παράταξη (εγώ δεν ζήτησα από κανένα πρασινογαλαζοκοκκινοκίτρινο να με υπερασπιστεί και να μου πει πιο είναι το συμφέρον μου) ή είκοσι άτομα που δεν βολεύονται. Οφείλει όμως να βγάζει ένα πρόγραμμα 2 μήνες πριν (όπως κάνουν οι υπόλοιπες σχολές που δεν ξύνονται) ώστε να υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης μέσω παρέμβασης της πλειοψηφίας των φοιτητών. Πώς θα γίνει αυτό? Αν δεν μπορεί να γίνει άμεσα, ας βγάλουν ένα poll στη σελίδα της σχολής όπου ο καθένας θα μπαίνει με τον κωδικό του και θα ψηφίζει (μια φορά μόνο) αν συμφωνεί με το πρόγραμμα και πιο μάθημα θέλει να αλλάξει. Αυτό είναι δημοκρατικό και δίκαιο.
Έλεος με το βόλεμα της τελευταίας στιγμής και το δημοσιοϋπαλληλίκι χειρίστου είδους, που θα τους λέμε και ευχαριστώ επειδή "μας άκουσαν".
In my glass coffin.
I'm waiting.

23
Το "χάρη μας κάνουν" εννοώ οτι πάει και τους βρίσκει όποιος θέλει και τους λέει τα δικά του. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που να μεταφέρει τις απόψεις των φοιτητών, αλλά να ρωτάει πρώτα και τους φοιτητές (στη βάση του οτι δεν γίνεται 1000 άτομα να συννενοηθούμε για τόσα διαφορετικά μαθήματα και ημερομηνίες απ' ευθείας).

Προφανώς και πρέπει να ρωτάει τους φοιτητές και να συμφωνούν οι φοιτητές και συμφωνώ 100% μαζί σου. Αλλά όχι με αυτό το μπάχαλο τρόπο που γίνεται τώρα που η γραμματεία θεωρεί ως άποψη των φοιτητών κυρίως την άποψη των εκπροσώπων των παρατάξεων που αναλαμβάνουν να χειριστούν το θέμα. Ή, τέλος πάντων, μόνο αυτοί μεταφέρουν τη γνώμη τους στη γραμματεία.

Σχετικά με το 2 μήνες πριν συμφωνώ απολύτως (άλλες σχολές το βγάζουν και από την αρχή του εξαμήνου) και να προσθέσω οτι στους Πολιτικούς βγαίνει δημοσίως προσχέδιο του προγράμματος εξεταστικής και γίνεται κριτική πάνω σε αυτό (αρκετά έγκαιρα). Είναι όμως ξεκάθαρα προσχέδιο και όχι ένα τελικό που ακολουθείται από 2-3 ορθές επαναλήψεις.

(ξέρω, ακούστηκε κάπως το παραπάνω, ελπίζω να ξεκαθαρίστηκε τώρα :) )

edit: Παράδειγμα για το προσχέδιο στους Πολιτικούς μηχανικούς

24
συγγνωμη δεν καταλαβατε... 2 μηνες πριν??? στην ασοε(και δεν θυμαμαι σε ποιες αλλες) ολες οι εξεταστικες ειναι γνωστες από την αρχή του έτους!
α!και στην ιατρική κάνουν συνέλευση κάθε έτος και αποφασίζουν που θα μπει το κάθε μάθημα και τότε...
γιατί τώρα πολύ απλά συμβιβαζόμαστε με το πότε έχει δουλειά ο κάθε καθηγητής και το πρόγραμμα μπορεί να είναι ότι νάναι..
τόσα χρόνια περιμένουμε να βγει τπ πρόγραμμα 1 βδομάδα πριν την εξεταστική..και μετά να αλλάζει μέχρι 4 μέρες πριν την εξεταστική.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ
~once you've grown up, you can never come back..~

25
Για μία ακόμη φορά άλλαξε το πρόγραμμα! το καινούργιο πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Ανανεώθηκε επίσης το πρώτο ποστ ώστε να περιλαμβάνει το καινούργιο πρόγραμμα.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

26
Παίδες η πολλή δημοκρατία θα μας φάει σ αυτή τη σχολή!!! Όσο εμείς χρειαζόμαστε για να τελειώσουμε το εξάμηνο μαθημάτων άλλο τόσο χρειάζονται κάποιοι για να βγάλουν ένα πρόγραμμα εξεταστικής!!! Αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει σε μια βδομάδα γράφουμε το πρώτο μάθημα και ακόμα δεν ξέρουμε ποιο θα ναι αυτό!!! Νομίζω η κατάσταση περιγράφεται μόνο ως τραγική... Και όσο χάλια ή καλό αν είναι το πρόγραμμα ας το αφήσουμε ως έχει γιατί "τέτοια ώρα τέτοια λόγια" ...
an idea which can be used once is a trick...if it can be used twice it's a device...if it can be used more than twice it becomes a method

Αλλαγές στο πρόγραμμα εξετάσεων!

28
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Από την ιστοσελίδα της σχολής:
Αλλαγές στο πρόγραμμα εξετάσεων Εαρινών εξαμήνων ακαδ. έτους 2010-2011 έγραψε:Ανακοινώνεται ότι στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:

Α) Η εξέταση του μαθήματος επιλογής 6ου εξαμ. ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ Η/Υ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08/07/2011 στις 12:00

Β) Αμοιβαία αλλαγή της εξέτασης των μαθημάτων 4ου εξαμ. ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Ι και ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Χ. Μ. ΙΙ (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα Εξετάσεων).

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
edit: Υποθέτω οτι οι αλλαγές γίνονται λόγω του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Υπολογιστικής Μηχανικής, το οποίο διοργανώνεται 30/6-2/7 στον "Δημόκριτο" από την Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Μηχανικής.