Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 11 από 007 Να πω την ως συνήθως (φαινομενικά) ακραία άποψη μου; Κατ΄ εμέ, αν τα μαθήματα δεν αναπληρωθούν, μακάρι να χαθεί το εξάμηνο. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κι αυτό: 1. Για να μάθουμε όντως αυτά που πρέπει να μάθουμε, να εξεταστούμε σε αυτά που πρέπει να εξεταστούμε και να μην πηγαίνει μπορστά ο οποιοσδήποτε χωρίς διάβασμα αλλά με sos και σκονάκια και αντιγραφές και και και.. 2. Για να καταλάβει ο καθένας που ψηφίζει κατάληψη αλλά και οι άλλοι από εμάς που επιτρέπουν να γίνεται τέτοια ψηφοφορία ότι στην πραγματικότητα αποφασίζει την καταπάτηση ενός συνταγματικού δικαιώματος, πάνω στο οποίο δεν έχει πάρει δικαιοδοσία από κανέναν. Κι ως γνωστόν, όταν ανέχεσαι να καταπατόνται ελευθερίες, (ευτυχώς) κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να καταπατηθεί η δική σου. Υ.Γ. Δεν θα μπω σε διάλογο. Δεν με ενδιαφέρει το πως φαίνονται οι απόψεις μου, αυτές είναι και δεν θα αλλάξουν από οποιοδήποτε επιχείρημα. Στο ίδιο σύνταγμα που αναγράφονται τα προς υπεράσπιση δικαιώματα αναγράφεται ότι κάθε κατάληψη είναι παράνομη. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:09 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 12 από PeriklisP Συμφωνω απολυτα με το 1, αν βγει παραεξω θα μας παρουν με τις πετρες ομως. Οσον αφορα το 2 δεν ξερω αν οντως ειναι συνταγματικο δικαιωμα, σιγουρα παντως παρανομο και τωρα που το σκεφτομαι, σε συναρτηση με κατι που λεγαμε με το Μασαβετα(ο οποιος ελεγε "Αν πατε για καταληψη στο υπουργειο παιδειας, εγω μαζι σας"), και δειλο γιατι μονο εδω δεν μπορει να γινει συλληψη. Οσον αφορα το ΥΓ πρεπει να ξερεις οτι ειναι υπερβολικα επικινδυνο να λες 007 έγραψε:αυτές είναι και δεν θα αλλάξουν από οποιοδήποτε επιχείρημα.. Ο φανατισμος και η αδιαλλαξια δεν βοηθησε ποτε, κανεναν! Οχι, λαθος βοηθησαν πολλους να επιτυχουν τον σκοπο τους, αλλα τις περισσοτερες φορες οχι για καλο. In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:22 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 13 από 007 Για το νόμο: Όσον αφορά τους τύπους, βλέπε το Ν. 1268/1982, άρθρο 25, παράγραφος 4, και τον ποινικό κώδικα, άρθρο 334. Η κατάληψη δημοσίων κτιρίων και η διακοπή της λειτουργίας του ΑΕΙ απαγορεύονται. Για το σύνταγμα: Και μόνο ο αγώνας για το συνταγματικό δικαίωμα στην απρόσκοπτη παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι ασύμβατος με την κατάληψη, λόγω του συνταγματικού δικαιώματος στην απρόσκοπτη παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας. Και προς θεού ρε συ Περικλή: Δεν μιλούσα για όλες τις απόψεις μου, ούτε για όλα τα επιχειρήματα. Απλά εννοούσα ότι η θέση μου απέναντι στην κατάληψη, με τα προαναφερθέντα επιχειρήματα, είναι κατά τη γνώμη μου ακλόνητη. Εκτός αν αλλάξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα, αν λέγαμε το άλλο παραέξω θα τρώγαμε πέτρα στο κεφάλι ε; Δεν είναι και μια υποκρισία όμως όποιου λέει ότι θυσιάζει πράγματα στον αγώνα; Γιατί μέχρι τώρα εμένα κι εσένα θυσιάζει στον αγώνα. Και να μην ξεχνάμε, ότι τελικά με την κατάληψη την πληρώνουν πάντα αυτοί που θέλουν να μάθουν και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα ή δεν έκαναν την επιλογή να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο ή στο εξωτερικό σε πανεπιστήμιο.. Αυτό είναι ο πραγματικός φασισμός.. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:42 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 14 από PeriklisP Ξερω, ξερω... Μα τι μπορει να γινει? In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:47 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 15 από 007 Έχω μερικά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά υποθέτω ότι θέλουν οργάνωση..που σκοπεύω να κάνω στις διακοπές, αφού πρώτα προετοιμάσω τα πάντα για τη σχολή. Ιδέες υπάρχουν, διάθεση από πολύ κόσμο δεν υπάρχει.. Ανέκαθεν. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:50 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 16 από PeriklisP Θα ελεγα το αντιθετο, η διαθεση υπαρχει, ιδεες δεν βγαινουν. Γι'αυτο ολοι καταφευγουν στις παλιες. In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤετ 15 Δεκ 2010, 8:56 pm
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 17 από αϊ-ο 007 έγραψε:2. Για να καταλάβει ο καθένας που ψηφίζει κατάληψη αλλά και οι άλλοι από εμάς που επιτρέπουν να γίνεται τέτοια ψηφοφορία ότι στην πραγματικότητα αποφασίζει την καταπάτηση ενός συνταγματικού δικαιώματος, πάνω στο οποίο δεν έχει πάρει δικαιοδοσία από κανέναν. Κι ως γνωστόν, όταν ανέχεσαι να καταπατόνται ελευθερίες, (ευτυχώς) κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να καταπατηθεί η δική σου. Όσο η κατάληψη είναι καταπάτηση συνταγματικού δικαιώματος, τόσο είναι και νόμιμη, αφού αποτελεί απόφαση του νόμιμου φοιτητικού οργάνου. Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, δεν είναι μειοψηφία του στυλ "μαζευτήκαμε 10 και θα κλείσουμε τη σχολή, ενώ εσείς οι 1000 δεν θέλετε". Η πλειοψηφία αποφασίζει. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, τότε είναι τόσο υπεύθυνος, όσο και κάποιος που επιθυμεί να συμμετέχει. 007 έγραψε:Γιατί μέχρι τώρα εμένα κι εσένα θυσιάζει στον αγώνα. Και να μην ξεχνάμε, ότι τελικά με την κατάληψη την πληρώνουν πάντα αυτοί που θέλουν να μάθουν και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα ή δεν έκαναν την επιλογή να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο ή στο εξωτερικό σε πανεπιστήμιο.. Αυτό είναι ο πραγματικός φασισμός.. 1. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό σχολείο, θα πήγαινες και σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και θα συνέχιζες "απρόσκοπτα" τις σπουδές σου, θα τελείωνες και θα έβγαινες ένας υπάκουος υπαλληλάκος των 592 ευρώ. Αν δεν αντιδράσεις, ούτε το πτυχίο σου θα έχει αξία, ούτε θα έχεις τα συνταγματικά δικαιώματα που τόσο ένθερμα επικαλείσαι. Αν δεν είχαν γίνει καταλήψεις και δεν είχαν αντιδράσει οι φοιτητές για θέματα που τους αφορούν και μέσα στη σχολή και επαγγελματικά, τώρα εσύ που "θυσιάζεσαι" δεν θα είχες ούτε δωρεάν συγγράματα των 70 ευρώ έκαστο για να διαβάζεις, ούτε θα είχες εμβανθύσεις που τόσο πολύ σε ενοχλούν γιατί είναι πολύ ανώτερες από το bachelor του πανεπιστημίου του εξωτερικού που τόσο πολύ θα θελες να πας, ούτε θα είχες όλες τις ελευθερίες που σου δίνονται ακαδημαϊκά και θεσπίστηκαν γιατί αυτοί που τις θέσπισαν θεωρούσαν ότι θα απευθύνονταν σε ελεύθερους ενήλικους ανθρώπους που ξέρουν να τις διαχειρίζονται. Φασισμός δεν είναι η νόμιμη απόφαση της πλειοψηφίας των φοιτητών, είναι το ξύλο στις πορείες (που είναι κι αυτές παράνομες!!), η κοροϊδία των πολιτικών, η καταπίεση των ακαδημαϊκών ελευθεριών με δικαιολογίες την οικονομική κρίση και τη επιχειρηματοποίηση των πανεπιστημίων. 2. Οι καταλήψεις δεν θα σε εμποδίσουν από να διδαχτείς τα μαθημάτα του εξαμήνου σου, αφού τα μαθήματα που χάθηκαν θα αναπληρωθούν στο έπακρο. Δεν θυσιάζει κανείς την γνώση σου ,αν έχεις παραπάνω ανάγκες, άνοιξε το βιβλίο σου και διάβασε, γιατί δεν είμαστε πια στο σχολείο (ιδιωτικό ή δημόσιο). Το πανεπιστήμιο σου δίνει το ερέθισμα να διαβάσεις και στοιχειώδη γνώση που πρέπει να εξελίξεις μόνος σου, δεν είναι ούτε φροντιστήριο ούτε ιδιαιτεράς να στα βάλει μέσα στο κεφάλι σου χωρίς εσύ να ασχοληθείς μόνος σου πρώτα. 3. Αν δεν συμφωνείς με τη πράξη της κατάληψης, αφού έχεις και πολλές ιδέες, πρότεινε εσύ ένα τρόπο για να αντιδράσεις για τις αλλαγές που επέρχονται στην παιδεία, η οποία θα πάψει να είναι και δημόσια και δωρεάν. Αν δεν έχεις προτάσεις, απλά σταμάτα να γκρινιάζεις και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί τόσοι τρελοί υποστηρίζουν αυτά που υποστηρίζουν. Αν συμφωνείς με τις αλλαγές , πάσο. Το να επιστρέψεις στα μαθήματά σου και να κάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα, δεν είναι λύση προφανώς. Το να μην δέχεσαι διάλογο και να έχεις παρωπίδες, δεν θα ζημιώσει κανένα άλλο παρά εσένα. Προφανώς δεν σου είπα κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, αλλά είναι ντροπή να ξεστομίζονται τέτοια πράγματα από φοιτητή. Καλώς ή κακώς, η κατάληψη είναι η μόνο κίνηση που μπορεί να ακουστεί και να ταρακουνίσει.Ναι, θα σε πάρουν με τις πέτρες. In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 3:31 am
Re: Τι θα γίνει με τα εργαστήρια της Πέμπτης 16/12 18 από 007 Όσο η κατάληψη είναι καταπάτηση συνταγματικού δικαιώματος, τόσο είναι και νόμιμη, αφού αποτελεί απόφαση του νόμιμου φοιτητικού οργάνου. Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, δεν είναι μειοψηφία του στυλ "μαζευτήκαμε 10 και θα κλείσουμε τη σχολή, ενώ εσείς οι 1000 δεν θέλετε". Η πλειοψηφία αποφασίζει. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, τότε είναι τόσο υπεύθυνος, όσο και κάποιος που επιθυμεί να συμμετέχει. Το φοιτητικό όργανο γίνεται νόμιμο μέσω του καταστατικού του. Το παρόν φοιτητικό όργανο δεν εφαρμόζει επακριβώς το καταστατικό που έχει πριν από τόσα χρόνια καταθέσει στο πρωτοδικείο (και που παρεπιπτόντως όποιος το ψάχνει δεν μπορεί να το βρεί, άσε που σε ότι βρήκε λείπει μια σελίδα), άρα η νομιμότητα του αμφισβητείται. Εκτός αυτού όμως, και θα επαναλαμβάνω μέχρι να γίνω φορτικός, ' βλέπε το Ν. 1268/1982, άρθρο 25, παράγραφος 4, και τον ποινικό κώδικα, άρθρο 334. Η κατάληψη δημοσίων κτιρίων και η διακοπή της λειτουργίας του ΑΕΙ απαγορεύονται.'. Άρα κανένα όργανο δεν μπορεί να την αποφασίσει. Τέλος, να απαντήσω στα όσα γράφεις περί της άρρωστης δημοκρατίας που έχουμε σήμερα. Καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο, την αφαίρεση των δικαιωμάτων των άλλων. Και αυτοί που δεν έρχονται μπορεί να είναι αδιάφοροι, αλλά κι ίσως και να το καταλαβαίνουν αυτό. Ότι όσο η γενική συνέλευση δουλέυει έξω από τα χωράφια της καλύτερα να απέχω, για να μην με πάρουν με τις πέτρες όπως λές. Κι εγώ προσωπικά δεν απέχω, πηγαίνω, για να αλλάξω το καθεστώς με την ψήφο μου. Περιμένω τη μέρα που δεν θα με κάνει μια ισχνή πλειοψηφία ότι θέλω και θα αποφασίζω εγώ για τον εαυτο μου. Και για να δώσω και τη σταγόνα ειρωνίας μου, αν είναι να με παίρνουν με τις πέτρες όταν μιλάω για δικαιώματα και να αποφασίζει η πλειοψηφία να μου αφαιρούνται τα δικαιώματα αυτά. θυμάμαι εποχές αρχαίας αθήνας και καταστάσεις εξοστρακισμού. Αυτή είναι η δημοκρατία που παρουσιάζεις. Για όλα τα άλλα τώρα. Το αν εγώ θα γίνω υπαλληλάκος παρακαλώ να μην το κρίνει κανείς πέρα από το χρόνο. Ούτε υπάκουος είμαι ούτε τίποτα. Είμαι ιδεαλιστής. Πιστεύω δηλαδή σε λύσεις χωρίς παράπλευρες απώλειες. Μην λέμε βλακείες. Και οι καταλήψεις και οι πορείες ημιαποτελεσματικά μέσα είναι. Και δεν ταρακουνούν τίποτα, πίστεψε με. Είναι μέσα πίεσης που ξεχειλώθηκαν από την απερίσκεπτη χρήση και την αντίφαση του να αγωνίζεσαι για παιδεία και να αντιτίθεσαι στην παροχή της πχ. Υπάρχουν άλλα μέσα. Και όταν κάποιος τα παρουσιάσει θα φανεί ποιος έχει παρωπίδες. Αυτό που είπα πριν, ότι δεν θα πειστώ από κανέναν επιχείρημα, δεν αναφερόταν σε όλα τα επιχείρημα. Μιλούσα για τα αναμενόμενα. Σαν και αυτά που τελικά άκουσα. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 10:59 am
Re: Η κατάληψη ως μέσο διαμαρτυρίας 19 από Xgal Θεωρώ την κατάληψη τρόπο αντίστασης και διαμαρτυρίας αλλά δυστυχώς στην συνέλευση είδα ότι και τα άτομα που ήταν υπέρ της κατάληψης τρωγόντουσαν μεταξύ τους..Κάτι το οποίο μου δίνει την εντύπωση οτι αν δε είναι όλοι ενώμενοι τότε τιποτα δε θα καταφέρουμε..Τέλος μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ απέναντι στην κατάληψη σκεφτόμουν ότι αν χρησιμοποιούσαμε καποιους από τους τρόπους που ανέφερε ο Brave θα τους βολώναμε το στόμα και θα δείχναμε στον κόσμο ότι κατάληψη δε κάνουμε για να τεμπελιάζουμε και να προκαλουμε καταστροφές...Γιατί παρατήρησα ότι κάτι τέτοιο ναι μεν ισχύει αλλά ισχεύει σε μικρό βαθμο(νομίζω) ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 12:36 pm
Re: Η κατάληψη ως μέσο διαμαρτυρίας 20 από fotinit17 Θα συμφωνήσω με τον Xgal. Η κατάληψη είναι τρόπος αντίστασης και διαμαρτυρίας, αλλά θα προσθέσω οτι κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει χάσει πολλή απο τη δύναμή της λόγω της συνεχόμενης χρήσης της. Δεν μας αρέσει κάτι? Κατάληψη. Δεν είναι έτσι όμως. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας. Διάλογος, πορείες, διάφορες εκδηλώσεις και διάφοροι άλλοι τρόποι που μπορούμε να σκεφτούμε. Αλίμονο, αν δεν μπορούμε να βρούμε εμείς, οι νέοι αυτής της χώρας, νέους τρόπους διαμαρτυρίας. Προσωπικά, έχω πολύ καιρό να δω κάποιον να προτείνει κάτι διαφορετικό (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου ). "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 12:45 pm