Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

21
Δηλαδή, για να δω αν κατάλαβα καλα. :inlove: Είμαστε ανοικτά αύριο (αλλά δεν μπορούμε να πάμε στη σχολή λόγω αλλης απεργίας), την Πέμπτη επίσης ανοικτά (αλλά με απεργία καθηγητών) και απο Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη είμαστε κλειστά. Μάλιστααααα... Υπέροχα :? :shock: Άντε μπρε, και καλά Χριστούγεννα... :bb:
"I went numb when I learned to see..."

28

Όπως γράφτηκε στον πίνακα στην αρχή της συνέλευσης, έχει δημιουργηθεί ένα blog με τίτλο "Κατάληψη Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ". Δείτε το εδώ.

Επισυνάπτονται τα πλαίσια που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. Το "Πλαίσιο Αγώνα" δεν το έχω σε έντυπη μορφή, ωστόσο εκφωνήθηκε ο τρόπος σύνθεσής του από τα πλαίσια των ΕΝΤΡΟΠΙΑ-ΟΞΥ-ΧΑΜΑΣ. Για το πλαίσιο της ΠΑΣΠ δόθηκε προφορική διευκρίνιση ότι η συμμετοχή στις πορείες που προτεινόταν θα ήταν με κλειστή σχολή. Το πλαίσιο της ΔΑΠ αποσύρθηκε και ο ομιλητής της ΔΑΠ δήλωσε ότι "η ΔΑΠ στηρίζει ανεξάρτητο πλαίσιο".

Για το "Πλαίσιο Αγώνα", το οποίο υπερψηφίστηκε, στην ιστοσελίδα του ΟΞΥ, το οποίο συμμετείχε στη σύνθεσή του, γράφεται:
Πλαίσιο Αγώνα έγραψε:Αποφασίζουμε:
Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία του Σαββάτου 11/12 στο Λαύριο, για την έκτακτη σύνοδο των Πρυτάνεων
Συμμετοχή του συλλόγου στην Πανελλαδική απεργία των πρωτοβάθμιων σωματιών την Τετάρτη 15/12 με προσυγγέντρωση στις 11π.μ στο πεδίον του Άρεως
Κατάληψη της σχολής από Παρασκευή 10/12 έως την Τετάρτη 15/12
Νέα Γενική Συνέλευση την πρώτη εβδομάδα, αφότου ανοίξουν οι σχολές μετά τις γιορτές
Συνημμένα
2010-12-07_ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.pdf
Ανεξάρτητο Πλαίσιο για τη ΓΣ 7/12/2010
(199.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 179 φορές
2010-12-07_ΔΑΠ.pdf
Πλαίσιο ΔΑΠ για τη ΓΣ 7/12/2010
(338.57 KiB) Μεταφορτώθηκε 174 φορές
2010-12-07_ΕΝΤΡΟΠΙΑ.pdf
Πλαίσιο ΕΝΤΡΟΠΙΑ για τη ΓΣ 7/12/2010
(1.19 MiB) Μεταφορτώθηκε 178 φορές
2010-12-07_ΜΑΣ.pdf
Πλαίσιο ΜΑΣ για τη ΓΣ 7/12/2010
(798.46 KiB) Μεταφορτώθηκε 173 φορές
2010-12-07_ΟΞΥ.pdf
Πλαίσιο ΟΞΥ για τη ΓΣ 7/12/2010
(832.27 KiB) Μεταφορτώθηκε 185 φορές
2010-12-07_ΠΑΣΠ.pdf
Πλαίσιο ΠΑΣΠ για τη ΓΣ 7/12/2010
(898.77 KiB) Μεταφορτώθηκε 178 φορές
2010-12-07_ΧΑΜΑΣ.pdf
Πλαίσιο ΧΑΜΑΣ για τη ΓΣ 7/12/2010
(764.58 KiB) Μεταφορτώθηκε 165 φορές

30
Σχόλια (προσωπική μου άποψη) για τη σημερινή συνέλευση:

Σήμερα, δεν ξέρω γιατί, ήταν μακράν η χειρότερη συνέλευση που έχουμε κάνει φέτος. Ενώ ήμασταν λιγότεροι μέσα στο αμφιθέατρο από την τελευταία φορά, η χάβρα ξεπέρασε κάθε (φετινό) προηγούμενο, όπως και το τσιγάρο νομίζω. Ίσως να παίζει ρόλο και το πού καθόμουν βέβαια, αλλά νομίζω πως ήταν γενικώς αυτή η ατμόσφαιρα σήμερα.

Σήμερα πιστεύω ότι αναλωθήκαμε πάρα πολύ σε θέματα όπως:
1. για το ποσοστό του α κόμματος στις εκλογές
2. για το ποιοι έδιωξαν ποιους από ποια πορεία
3. για το αν ο τάδε είναι "αλήτης","προβοκάτορας" και δυο άλλα που δεν θυμάμαι. Για το αν ο δείνα είναι "δεξιός","δαπίτης","μ@κ@κ@ς". Για το αν οι αυτοί είναι "φασίστες" και άλλα ωραία...
4. για το τι ψήφισαν τελικά τα μέλη της τάδε παράταξης στην προ-προηγούμενη συνέλευση (ευτυχώς το αφήσαμε γρήγορα αυτή τη φορά).
5. για το τι στάση έχει κρατήσει στο παρελθόν κάθε παράταξη και το τι κάνει κάθε παράταξη στους ηλεκτρολόγους και στα σωματεία

Ευτυχώς είπαμε και κάτι λίγα για τις αλλαγές στην εκπαίδευση...

Αρκετά ενοχλητικό το ότι διέκοπτε συνεχώς ο ένας τον άλλο. Απαράδεκτες οι προσωπικές, ατομικές, επιθέσεις από κάποιους προς κάποιους άλλους.

Πολύ μεγάλη απογοήτευση για τα εξής:
1. για το πόσο απαξιωτικά αντιμετωπίστηκαν και σήμερα τα ψηφίσματα (τα οποία δεν άκουσα καν για άλλη μια φορά τι λέγανε, μόνο το "υπέρ"-"κατά").
2. για το ότι, όταν ο ομιλητής της δαπ δήλωσε οτι θα στηρίξει το ανεξάρτητο, όλοι φαγώθηκαν να καταδικάσουν τον εισηγητή του, πριν αυτός καν προλάβει να αντιδράσει. Ιδιαίτερα άσχημοι οι (προσωπικοί) χαρακτηρισμοί που δέχτηκε.
3. για το ότι, σε αυτή την φάση, ο εισηγητής του ανεξάρτητου περιορίστηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα του καθενός να ψηφίζει ό,τι θέλει και να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε, χωρίς να απορρίψει την "πρόσκληση" της δαπ.
4. για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ένα κλίμα προς μια άποψη (μέσω ειρωνείας κτλ) από μερικούς (σε καμία περίπτωση όλους, ούτε πάντοτε) που αυτεπάγγελτα προσπαθούν να "συντονίσουν" τη διαδικασία.
5. για το ότι κάνουμε τη φασαρία μας χωρίς να μας νοιάζει αλλά όταν μιλάει ο ομιλητής μας απαιτούμε ησυχία.
6. για την "ψυχολογία μάζας". Βλ. χειροκροτήματα, συνθήματα όποιου κερδίζει κτλ...

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα σήμερα το κεφάλι μου έγινε καζάνι... Και θα έπρεπε να είναι μια συνέλευση αρκετά πιο "χαλαρή", δεδομένου του οτι έχουν προηγηθεί οι προηγούμενες, έχει διαμορφωθεί η άποψη και δεν υπήρχαν ιδιαίτερες "εκπλήξεις".