Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 11 από Kate Εγώ έχω να θέσω μια απλή απορία. Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω το καταστατικό, γι΄αυτό, αν ξέρει, ας μου απαντήσει κάποιος. Για ποιο λόγο, ποιος είναι αυτός που έχει ορίσει ότι οι συνελεύσεις πρέπει να ξεκινούν στις 12? Πού βέβαια, ποτέ δεν ισχύει αυτό, αφού η "συζήτηση" ξεκινά κατά τη 13.00 πάντα. Δεν θα ήταν προτιμότερο, να ξεκινούν οι συνελεύσεις μετά το πέρας των μαθημάτων? Δεν είπα ούτε στις 17.00 ούτε στις 18.00. Αλλά μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να βρεθεί και μέρα και ώρα, που να εξυπηρετεί τους περισσότερους και να μην χάνονται και τα μαθήματα. Τόσο δύσκολο είναι πια? ΠαράθεσηΠαρ 15 Οκτ 2010, 12:11 am
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 12 από MakisH Τα περισσότερα εξάμηνα τελειώνουν ή έχουν καλύψει σημαντικό μέρος μαθημάτων μέχρι τις 2:30. Θα ήταν μια καλή ώρα... Μια άλλη λύση που είχε προταθεί στη ΣΕΜΦΕ ήταν η μέρα που γίνονται οι συνελεύσεις να αδειάσει από μαθήματα. Όπως αναφέρεται στο semfe, η γραμματεία άδειασε όντως την Τετάρτη από μαθήματα μετά τις 12 και παραδόξως οι συνελεύσεις μετά γίνονταν Τρίτη και Πέμπτη! Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κλίμα συνεργασίας από καμία πλευρά έτσι όπως είναι η κατάσταση... Υποθέτω το "στις 12 στο αμφ1" έχει προκύψει από "συνήθεια". Δε νομίζω οτι χρειάζεται να έχει καθοριστεί πάγια από απόφαση του συλλόγου. Στο καταστατικό δεν γράφει κάτι πάντως... Το επιχείρημα που ακούγεται σε αυτή την περίπτωση είναι ότι σταματάνε τα μαθήματα στις 12 για να αρχίσει να μαζεύεται κόσμος, ο οποίος πολλές φορές χρειάζεται πολλή ώρα για να μαζευτεί. Το αντεπιχείρημά μου σε αυτό είναι να ξεκινάει η συνέλευση την ώρα που υποτίθεται οτι πρέπει να ξεκινήσει και, αν δεν σχηματίζεται απαρτία μέσα σε μισή ή μια ώρα να αναβάλλεται. (όχι όμως για την επόμενη μέρα, για πιο μετά). Στα μαθήματα και στα εργαστήρια πώς καταφέρνουμε τόσοι και είμαστε στην ώρα μας; Ας γίνει στις 2:30 και ας μαζεύεται ο κόσμος τότε. Με το να αργεί, άλλη μια επίπτωση είναι οτι φεύγει ο κόσμος ο οποίος είχε έρθει για να μαθήματά του και θέλει μετά από ενδιαφέρον να δει και λίγο τι θα γίνει στη συνέλευση... Δε νομίζω να είναι επιθυμητό αυτό... ΥΓ: Είναι παλιό το topic και είχα ξεχάσει να αναφέρω οτι το καταστατικό έχει ανέβει και στο ChemEng NTUA forum. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ αν έχει πρόβλημα η αρχική πηγή (είναι και πιο μικρό το αρχείο). ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 15 Οκτ 2010, 9:28 am
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 13 από MakisH Στην προηγούμενη συνέλευση (19 Οκτωβρίου) μου είπε κάποιος από κάποια παράταξη κάτι... Στη χθεσινή συνέλευση (11 Νοεμβρίου) κάποιος από κάποια άλλη παράταξη ξαναείπε το ίδιο πράγμα, φωναχτά αυτή τη φορά... Παραθέτω επί λέξει τη φράση που ακούστηκε χθες και δεν ξέρω κατά πόσο την πρόσεξε κανείς ή πέρασε στο ντούκου: "Ρε παιδιά, δεν κάνουμε διάλογο, συνέλευση έχουμε!" Την συνόδευε (και στις δυο περιπτώσεις) η φράση "να συνεχιστεί η διαδικασία". Ασχέτως του σε ποια στιγμή και γιατί ειπώθηκε αυτό, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας επ' αυτού... Γενικότερα... Εμένα πάντως δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου αυτή η φράση και πιστεύω ότι δείχνει κάποια θλιβερά πράγματα. Αλήθεια, η ΓΣ είναι για να μαζευτούμε 100 άνθρωποι, να διαβάσουν κάποιοι από αυτούς τα χαρτιά τους, να πέσουν μερικές "ουαου" ερωτήσεις από κάποιους άλλους, να ψηφίσουμε ένα πλαίσιο και να φύγουμε; Κάπου τη χάσαμε τη μπάλα νομίζω... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 8:42 am
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 14 από tim Το νόημα της φοιτητικής συνέλευσης έχει χαθεί προ πολλού. Είναι πλέον απλά μία παράσταση από 5-10 ηθοποιούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το χαρτί τους είναι καλύτερο από αυτό του διπλανού. Βασικά πλέον δεν το προσπαθούν καν αυτό. Απλά πετάνε διάφορα επιχειρήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο για να στηρίξουν κάπως τα λεγόμενά τους. Ούτε διάλογος,ούτε αλλαγές στα πλαίσια. Και κανένας ανεξάρτητος φοιτητής δεν λέει τη γνώμη του. Ερωταποκρίσεις από μία κλειστή κλίκα αυτών που έχουν αναλάβει την "εκπροσώπηση" όλων των φοιτητών. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 11:23 am
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 15 από alex Δυστυχώς έχετε εν πολλοίς δίκιο... Θεωρώ όμως πως η αποχή από τη διαδικασία δε φέρνει κάτι. Απλώς διαιωνίζεται το πρόβλημα. Αν κατεβείτε όλοι στις συνελέυσεις και πείτε την άποψή σας (κάτι το οποίο έγινε σε μεγάλο ποσοστό στην προηγούμενη Γ.Σ.) κάτι θα αρχίσει να αλλάζει. Καλές και οι συζητήσεις σε forum, καφετέρειες κτλ αλλά αν δεν κατέβεις στο "γήπεδο" να "παίξεις μπάλα" δεν πρόκειται να κερδίσεις τπτ. Γιατί καλό θα είναι ο καθένας να εκπροσωπεί τον εαυτό του σε μια Γ.Σ.. Όσο γι' αυτό που γράφεις tim περί "ηθοποιών" πίστεψε με το χειρότερο δεν είναι να μην πας σε μια "παράστασή" του, αλλά να πας και να μην τον "χειροκροτήσεις" στο τέλος. @MakisH: Κατάπτιστος όποιος το είπε αυτό και αδιαφορώ πλήρως από ποια παράταξη προέρχεται. Υ.Γ.: Υπενθυμίζωviewtopic.php?f=96&t=311&start=20#p1575 (με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός) πως όποιος έχει κάποια πρόταση ας μου τη στείλει μέσω pm και εγώ θα την προωθήσω και θα τον ενημερώσω για το κατά πόσο είναι εφικτή ή όχι. ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 12:54 pm
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 16 από 007 Θα ήθελα να πω πολλά αλλά προτιμώ να μιλώ παρά να γράφω οπότε θα περιοριστώ στο εξής: Άσχετα με το αν η συνέλευση θα έπρεπε να ταυτίζεται με το διάλογο κι όχι με τους πολλαπλούς μονολόγους που παρακολουθήσαμε (και) χτές, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αβεβαιότητα μου για το κατά πόσον τα άτομα τα οποία εκπροσωπούσαν αλλά και εκπροσωπούνταν από άλλους χθες μπορούν να συμμετέχουν σε πραγματικό διάλογο, μεταξύ τους. Α, και για να πω και ένα αστειάκι για να σπάσω τον πάγο: Ίσως στα μαθήματα που προτίνεται να υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών για να ενισχύουν τις ικανότητες μας, να προστεθεί και ένα μάθημα με θέμα 'Δημοκρατία: Διάλογος, Λογική και Ορθά Επιχειρήματα'. Μόνο να μην είναι προεραιτικό γιατί θα το επιλέξουν μόνο αυτοί που το γνωρίζουν ήδη. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 3:21 pm
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 17 από 007 007 έγραψε:Θα ήθελα να πω πολλά αλλά προτιμώ να μιλώ παρά να γράφω οπότε θα περιοριστώ στο εξής: Άσχετα με το αν η συνέλευση θα έπρεπε να ταυτίζεται με το διάλογο κι όχι με τους πολλαπλούς μονολόγους που παρακολουθήσαμε (και) χτές, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αβεβαιότητα μου για το κατά πόσον τα άτομα τα οποία εκπροσωπούσαν αλλά και εκπροσωπούνταν από άλλους χθες μπορούν να συμμετέχουν σε πραγματικό διάλογο, μεταξύ τους. Α, και για να πω και ένα αστειάκι για να σπάσω τον πάγο: Ίσως στα μαθήματα που προτίνεται να υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών για να ενισχύουν τις ικανότητες μας, να προστεθεί και ένα μάθημα με θέμα 'Δημοκρατία: Διάλογος, Λογική και Ορθά Επιχειρήματα'. Μόνο να μην είναι προεραιτικό γιατί θα το επιλέξουν μόνο αυτοί που το γνωρίζουν ήδη. Κι όπώς θα έλεγε και κάποιος 'συνάδελφος': 'Συνάδελφε, είναι 'προαιρετικό', όχι 'προεραιτικό' όπως γράφετε στο πλαίσιο σας. Έχεις μεγάλο άδικο και θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Γι αυτό σταμάτα να μιλάς και φύγε από τη συνέλευση! Αρκετά σε ανεχτήκαμε!' Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 3:40 pm
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 18 από MakisH @alex: Συμφωνώ απολύτως ότι η αποχή δεν δίνει λύση. Δείχνει την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά δεν δίνει λύση. Και σαφέστατα είναι πολύ άσχημο κάποιος να είναι μονάχα "επαναστάτης από το πληκτρολόγιο". Επειδή όμως προβάλλεται έντονα ως μόνη λύση αυτή του "κατεβαίνω στη συνέλευση και διαλέγω-ψηφίζω ένα από τα πλαίσια που υπάρχουν", όλοι αυτοί που δεν ικανοποιούνται από κάτι έτοιμο νομίζουν (ίσως) ότι είναι μόνοι τους. Ένας από τους βασικότερους λόγους ύπαρξης αυτής της ηλεκτρονικής κοινότητας (sic) είναι για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους μέχρι στιγμής νόμιζαν ότι δεν τους ακούει κανείς, να μιλήσουν και να ακουστούν, να προβληματίσουν και να προβληματιστούν. Επίσης κάπου σας έχασα με την παρομοίωση με τους ηθοποιούς, τις παραστάσεις και τα χειροκροτήματα αλλά πιστεύω πως αν πας σε μια παράσταση και αυτή είναι μάπα, τότε θα είσαι λάθος αν χειροκροτήσεις ενώ δεν σου άρεσε καθόλου, καθώς οι ηθοποιοί θα νομίζουν ότι σου άρεσε... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 5:30 pm
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 19 από Nikoscham Πιστευω ότι λύσεις υπάρχουν, συνεργασία δεν υπάρχει. Αληθεία, πόσες φορές βλέπετε να μιλάει ένας ομιλητής και πολλοι φοιτητές (ακόμα αυτοί που θα του κάνουν ερώτηση μετά) να του έχουν γυρισμένη την πλάτη και να μιλάνε μεταξύ τους. Είναι δύσκολο ακόμα και να ακούσεις τον ομιλητή μέσα σε αυτή τη βαβούρα και το σαματά που γίνεται. Ξέρετε ότι έχει αγοραστεί μικροφωνική εγκατάσταση αλλά δεν τοποθετήθηκε ποτέ λόγω της αντίδρασης κάποιον πολιτικών χώρων που βολεύονται σε αυτήν την χαοτική κατάσταση...(λένε ότι ο χώρος είναι μικρός και ακουγόμαστε όλοι.... ) Η γενική συνέλευση έχει πολλά προβλήματα, θα έπρεπε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για αλλάξουμε τα πράγματα. Το πρώτο πράγμα ίσως θα πρέπει να είναι η δημιουργία προεδρίου, κοινής αποδοχής φυσικά. Το επόμενο θα ήταν καλύτερα να μην κατεβαίνουν έτοιμα πλαίσια αλλά να διαμορφώνεται το πλαίσιο την ώρα της συνέλευσης. Με ομιλίες από περισσότερους από 4-5 ίδιους ομιλητές, με ερωτήσεις και διάλογο. Αλήθεια υπάρχει κανείς που διαμορφώνει άποψη μέσα απο όλη αυτή τη βαβούρα; ΠαράθεσηΠέμ 11 Νοέμ 2010, 8:18 pm
Re: Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου 20 από 007 Υπάρχει η δυνατότητα να πει την άποψη του εκτενώς και να κατεβάσει πλαίσιο κάποιος που δεν ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη; Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤετ 17 Νοέμ 2010, 2:14 pm