Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Να γίνονται τα μαθήματα επιλογής σε διαφορετικές ώρες/μέρες; (διαβάστε πρώτα το post)

Ναι
Σύνολο ψήφων: 5 (100%)
Όχι (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Σύνολο ψήφων: 5

Να γίνονται τα μαθήματα επιλογής σε διαφορετικές ώρες

1
Στη σχολή μας, σε κάθε εξάμηνο μπορεί κανείς να επιλέξει μονάχα ένα μάθημα επιλογής, ή τουλάχιστον μπορεί συνήθως να παρακολουθεί μονάχα ένα, καθώς τα περισσότερα διδάσκονται την ίδια μέρα και ώρα (και βεβαίως εξετάζονται την ίδια μέρα και ώρα).

Σε άλλες σχολές, πχ στη Νομική Αθηνών, τα μαθήματα επιλογής διδάσκονται και εξετάζονται σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Υπάρχουν κάποια μαθήματα "υποχρεωτικής επιλογής" (πρέπει συνολικά όλα τα χρόνια να έχουν πάρει ένα μάθημα επιλογής από κάθε τομέα της σχολής) και μαθήματα "ελεύθερης επιλογής" (κατάσταση σαν τη δική μας). Το "υποχρεωτικής επιλογής" είναι άλλη ιστορία και δεν είναι αυτό για το οποίο θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή...

Υπάρχουν πολλά ωραία μαθήματα επιλογής στη σχολή μας. Μπορεί κάποιος να θέλει παρακολουθήσει (έστω και άτυπα, χωρίς εγγραφή) δυο από αυτά. Δυστυχώς αυτό όμως δεν γίνεται.

Νομίζω ότι δεν θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα το να διδάσκονταν τουλάχιστον σε διαφορετικές μέρες/ώρες τα μαθήματα αυτά. Για κάποια μαθήματα και σε κάποια εξάμηνα γίνεται αυτό. Όχι όμως σε όλα. Εξ' άλλου οι απαιτήσεις σε αίθουσες είναι ελάχιστες (μια μικρή αίθουσα για κάθε μάθημα). Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει μια ελευθερία ως προς τις ώρες που διατίθενται για κάθε μάθημα. Πχ για ένα απαιτητικό μάθημα, αντί να κουτσουρεύεται το μάθημα, θα μπορούσαν να διατίθενται 3 ή 4 ώρες εβδομαδιαίως αντί για 2 που είναι τώρα.

Από τη στιγμή που τα μαθήματα αυτά είναι επιλογής, δε νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τυπικότητα και αυστηρότητα εκεί. Πώς σας φαίνεται η ιδέα; :)

Re: Να γίνονται τα μαθήματα επιλογής σε διαφορετικές ώρες

2
Σήμερα, στην παρουσίαση των μαθημάτων επιλογής του 5ου εξαμήνου έριξα την ιδέα στην αίθουσα, με παρόντες πολλούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υλοποίησή της. Τους άρεσε, αλλά τη βρήκαν κάπως δύσκολη στην εφαρμογή. Η ιδέα που τέθηκε ως εναλλακτική ήταν να μπουν όλα τα μαθήματα επιλογής σε ένα "τσουβάλι" και, υπό κάποιους στοιχειώδεις περιορισμούς, να μπορεί να πάρει κανείς όποιο μάθημα επιλογής θέλει όποτε αυτός θέλει, οργανώνοντας έτσι μόνος του το πρόγραμμά του. Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα; Εμένα μου άρεσε και νομίζω οτι μπορεί να περπατήσει... Έχετε κάτι εναλλακτικό να προτείνετε; Σχόλια πάνω σε αυτό; :)

3
MakisH έγραψε:Η ιδέα που τέθηκε ως εναλλακτική ήταν να μπουν όλα τα μαθήματα επιλογής σε ένα "τσουβάλι" και, υπό κάποιους στοιχειώδεις περιορισμούς, να μπορεί να πάρει κανείς όποιο μάθημα επιλογής θέλει όποτε αυτός θέλει, οργανώνοντας έτσι μόνος του το πρόγραμμά του. Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα; Εμένα μου άρεσε και νομίζω οτι μπορεί να περπατήσει... Έχετε κάτι εναλλακτικό να προτείνετε; Σχόλια πάνω σε αυτό; :)
Οταν λεμε "ολα" εννοουμε οοολα ή μονο του ετους? Γιατι αν ειναι το πρωτο δεν θα υπαρχει θεμα με τα διαφορετικα επιπεδα? Θα μου πεις μπορουν να βαζουν προϋποθεσεις ομως
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

4
Αυτή η ιδέα θα ενδιέφερε πραγματικά κι εμένα γιατί βλέποντας τα μαθήματα επιλογής των επόμενων εξαμήνων έχω εντοπίσει εξάμηνα στα οποία θα ήθελα αν γίνεται να ασχοληθώ με περισσότερα από δύο μαθήματα επιλογής. Κάτι ανέφερε ο κος Κούκιος στην παρουσίαση μαθημάτων επιλογής πρώτου εξαμήνου για την προσπάθεια να γίνει εφικτή η επιλογή από το σύνολο των μαθημάτων επιλογής, αλλά είπε επίσης ότι προς το παρόν δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Απλά υπάρχει σαν ιδέα.
Kuchiki Byakuya

5
Αυτός ακριβώς είπε αυτό ακριβώς :P
Το δύσκολο με το να γίνονται σε διαφορετικές ώρες είναι ότι θα δημιουργούνταν κενά στο πρόγραμμα, τα οποία ίσως να ενοχλούσαν αρκετούς... Εμένα δεν θα με πείραζε ιδιαίτερα πάντως.

6
Ούτε εμένα θα με πείραζε, αν αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσω τα μαθήματα που πραγματικά θέλω. Βέβαια πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε την δυσκολία να προγραμματιστούν ώρες στις οποίες να μπορεί ένας φοιτητής οποιουδήποτε εξαμήνου να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα. Είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά θα μπορούσε να διορθωθεί αν στο "τσουβάλι" έμπαιναν μόνο μαθήματα του ίδου έτους ας πούμε, ή αν δεσμεύονταν γι αυτό το σκοπό δύο ώρες κάθε βδομάδα στις οποίες κανείς δεν θα είχε άλλο μάθημα και θα γίνονταν όλα τα μαθήματα επιλογής, οπότε ο καθένας θα μπορούσε να πάει σε οποιοδήποτε ήθελε. Νομίζω ότι ο χώρος υπάρχει.
Kuchiki Byakuya