Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 11 από Κυριάκης Υπάρχουν κάποια προβληματάκια με τον εύδοξο. Θα σας συμβούλευα να μην βιαστείτε να δηλώσετε βιβλία μέχρι να καθοριστεί πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας του... Μην βιάζεστε δηλώσεις θα γίνονται πρακτικά μέχρι τον Γεννάρη. εμπρός όλοι μαζί για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, μια καλύτερη κοινωνία.. ΠαράθεσηΤρί 05 Οκτ 2010, 11:42 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 12 από dimitra Βασικά αυτό εννοούσα που λέει ο Μάκης...δηλαδή πρώτα να γραφτούμε ηλεκτρονικά και μετά να ξεκινήσει η αναζήτηση του βιβλίου που θα επιλέξουμε... ΠαράθεσηΤετ 06 Οκτ 2010, 12:19 am
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 13 από MakisH Παραθέτω ένα ενδιαφέρον κομμάτι της αντίστοιχης συζήτησης στο MQN.gr: Lost.in.Athens , MQN.gr έγραψε:Πήγα τώρα να γραφτώ στο σύστημα Εύδοξος και ζητάει αριθμό μαθημάτων για τα οποία έχουν παραληφθεί συγγράμματα πριν το σύστημα Εύδοξος. Από το FAQ της σελίδας όμως πληροφορούμαστε ότι: 1.Πως υπολογίζεται ο αριθμός μαθημάτων για τα οποία έχουν παραληφθεί συγγράμματα πριν το "Εύδοξος"? Πρόκειται για το συνολικό αριθμό μαθημάτων για τα οποία ο Φοιτητής έχει παραλάβει σύγγραμμα (το οποίο μπορεί να αποτελείται από ένα η περισσότερα βιβλία). Δε συμπεριλαμβάνονται δωρεάν πανεπιστημιακές σημειώσεις ή σημειώσεις εργαστηρίων. Σε περίπτωση μετεγγραφών συμπεριλαμβάνεται και ο αριθμός συγγραμμάτων που παραλήφθησαν στο τμήμα προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε τις σημειώσεις που δίνει το ΕΜΠ, τα κίτρινα βιβλία δηλαδή, έτσι δεν είναι; Από 29 μαθήματα κατέβηκαν στα 24. Γιατί και σε άλλα μαθήματα που είδα σε άλλα εξάμηνα, τα κίτρινα βιβλία δεν περιέχονται στη λίστα (πχ πλέον στη γεωλογία μηχανικού τα κίτρινα βιβλία είναι δεδομένα και παρέχεται σε όλους κανονικό βιβλίο!) Γιατί καλά τα κίτρινα βιβλία δε λέω, αλλά ορισμένα από αυτά μόνο πανεπιστημιακά συγγράμματα δεν είναι, είναι απλά συρραφή σημειώσεων... Ελπίζω να το αναγνωρίζουν αυτό τώρα! Lost.in.Athens , MQN.gr έγραψε:Έλαβα απάντηση από το Γραφείο Αρωγής Χρηστών Εύδοξος και πράγματι, τα μαθήματα στο οποία έχουμε πάρει μόνο κίτρινα βιβλία δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό μαθημάτων για τα οποία έχουμε πάρει συγγράμματα... Αυτό σημαίνει ότι τελικά θα μπορούμε να πάρουμε περισσότερα συγγράμματα από όσα μαθήματα παρακολουθούμε; Άλλωστε ο νόμος αυτό λέει: Κάθε φοιτητής δικαιούται να παραλάβει αριθμό συγγραμμάτων ίσο με το πλήθος των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου από το Τμήμα φοίτησής του. Αν λοιπόν σε κάποια από αυτά θεωρείται ότι δεν παίρνουμε σύγγραμμα, τότε μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε στον Εύδοξο με άλλα; (όχι ότι πρέπει να γίνει κατάχρηση, αλλά αν θέλουμε κάποιο βιβλίο για κάτι που μας ενδιαφέρει, γιατί να το πληρώσουμε ενώ το δικαιούμασταν δωρεάν;) ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 06 Οκτ 2010, 6:20 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 14 από fotinit17 Λοιπόν, για να διαλέξεις συγγράμματα πρώτα κάνεις την εγγραφή στην σχολή και μετά πας στη σελίδα του Ευδοξος και δηλώνεις τα συγγράμματα που θες. Για το 5ο εξάμηνο που είδα εγώ μερικά μαθήματα έχουν μία επιλογή οπότε δεν μπαίνουμε και σε δίλημμα Απο προσωπική εμπειρία σας λέω οτι με το που κάνετε τη δηλωση των συγγραμμάτων σας έρχετε email και sms με τον κωδικό σας. Με αυτό τον κωδικό θα πάτε στα βιβλιοπωλεία που γίνονται οι διανομές και θα τους πείτε το κωδικό. Αυτοί θα σας βρουν στο σύστημα και ούτε λίστες, ούτε υπογραφές, ούτε τίποτα. Παίρνετε κατευθείαν τα βιβλία σας Τέσσερα βιβλία πήρα σήμερα έτσι Οι περισσότεροι ούτε που θα σας ζητήσουν πάσο. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι ενώ ο Εύδοξος εδειχνε για το βιβλίο των ΜΦΔ Ι οτι δεν υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας όταν πήγα στο βιβλιοπωλείο (Στοά Βιβλίου) βιβλία πουθενά. Βέβαια, μου είπαν οτι έχει γίνει ένας μικρός χαμός με την απεργία των φορτηγατζήδων επειδή το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο φέρνει τα βιβλία του απο Θεσσαλονικη. Απο βδομάδα μου υποσχέθηκαν οτι θα τα έχουν Κατα τ'αλλα, για το 5ο εξάμηνο τα βιβλία της Κυτταρικής Βιολογίας αναμένονται ακόμα στα βιβλιοπωλεία. Όλα τα υπόλοιπα μπορείτε να πάτε να τα πάρετε... "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠαρ 08 Οκτ 2010, 3:21 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 15 από PeriklisP Παντως μπορω να πω οτι ο ευδοξος ειναι πολυ εξυπηρετικος κυριος, γραφτηκα στο pclab και 5 λεπτα αργοτερα ημουν στον παπασωτηριου για την Φυσικοχημεια! Καμια σχεση με πριν, να δουμε ομως θα ειναι το ιδιο και με τα υπολοιπα? In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΣάβ 09 Οκτ 2010, 9:25 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 16 από MakisH Εμένα πάντως με "ξίνισαν" δυο πράγματα, στην έννοια ότι τα περίμενα καλύτερα: 1. Για πάρα πολλά βιβλία δεν υπάρχει υλικό σε στυλ ενδεικτικό κεφάλαιο, περιεχόμενα, εξώφυλλο 2. Και πάλι σε στέλνει κατευθείαν στον εκδότη να τα πάρεις και όχι και σε άλλα βιβλιοπωλεία που φέρνουν το τάδε σύγγραμμα. Σχετικά με το 2, πιστεύω θα μπορούσαν να δίνονται κάποια βιβλία πχ από τον Παπασωτηρίου στην Πολυτεχνειούπολη, αφού κάποια τα φέρνει και αυτός. Θα ήταν λίγο πιο δύσκολο στην οργάνωση, αλλά δε νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Κατά τα άλλα πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 09 Οκτ 2010, 9:42 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 17 από αϊ-ο Κρίσιμη ερώτηση, για μαθήματα που δεν έχω περάσει και πιθανώς έχουν αλλάξει τα συγγράμματα ή δίνοντα εναλλακτικά κάποια διαφορετικά μπορώ να δηλώσω βιβλία γι'αυτά?? Ή θεωρείται η δήλωση ψευδής? Για παράδειγμα , διαφορικές, έχω πάρει το βιβλίο του Πολυράκη, το οποίο είναι στην λίστα αλλά δίνονται άλλα εναλλακτικά, μπορώ να δηλώσω κάποιο άλλο? In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΠαρ 22 Οκτ 2010, 2:02 am
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 18 από kinglebron αϊ-ο έγραψε:Κρίσιμη ερώτηση, για μαθήματα που δεν έχω περάσει και πιθανώς έχουν αλλάξει τα συγγράμματα ή δίνοντα εναλλακτικά κάποια διαφορετικά μπορώ να δηλώσω βιβλία γι'αυτά?? Ή θεωρείται η δήλωση ψευδής? Για παράδειγμα , διαφορικές, έχω πάρει το βιβλίο του Πολυράκη, το οποίο είναι στην λίστα αλλά δίνονται άλλα εναλλακτικά, μπορώ να δηλώσω κάποιο άλλο? Κοίτα να δεις, εγώ ας πούμε που είμαι από παλαιότερο εξάμηνο και δήλωσα την Θερμοδυναμική Ι ως χρωστούμενο, πήγα κανονικά και πήρα τον Β' Τόμο από το παλιό πολυτεχνείο (Κοράλι) αφού δεν το έχω πάρει ποτέ! Για μένα η δήλωση θεωρείται αληθής, αφού το συγκεκριμένο σύγγραμμα διδάσκεται αυτή τη στιγμή για το μάθημα από τον Παπαϊωάννου! Παίζει ρόλο λοιπόν, βάσει που συγγράμματος δίνονται οι διαλέξεις και ορίζεται η εξεταστέα ύλη του μαθήματος για να απαντήσω στην ερώτησή σου! Τον Α' Τόμο βέβαια δεν τον πήρα, αφού τον είχα πάρει το 2007-08! Εδώ πάσχει λίγο το σύστημα, αφού μας δίνει το δικαίωμα να δηλώσουμε βιβλία (όχι εναλλακτικά)σε κάποια μαθήματα και να πάρουμε βιβλία τα οποία έχουμε πάρει! http://www.youtube.com/watch?v=yVMbnF9-l5w ΠαράθεσηΠαρ 22 Οκτ 2010, 3:57 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 19 από αϊ-ο Βασικά δεν κατάλαβα! (ντοινγκ) Αλλά αν κατάλαβα καλά αυτό που μου λες είναι ότι αν έχει αλλάξει εντελώς το σύγγραμμα μπορώ να δηλώσω κάποιο άλλο. Π.χ Για χημικές διεργασίες έχω πάρει το Levenspiel. Στη λίστα όμως δίνουν το Levenspiel ή ένα άλλο. Μπορώ να δηλώσω το άλλο π.χ.? In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΠαρ 22 Οκτ 2010, 8:14 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 20 από kinglebron αϊ-ο έγραψε:Βασικά δεν κατάλαβα! (ντοινγκ) Αλλά αν κατάλαβα καλά αυτό που μου λες είναι ότι αν έχει αλλάξει εντελώς το σύγγραμμα μπορώ να δηλώσω κάποιο άλλο. Π.χ Για χημικές διεργασίες έχω πάρει το Levenspiel. Στη λίστα όμως δίνουν το Levenspiel ή ένα άλλο. Μπορώ να δηλώσω το άλλο π.χ.? Βασικά αυτό που ήθελα να πω (έγινε λάθος στην διατύπωση), είναι ότι παίζει ρόλο ο καθηγητής τι θα διδάξει στην τάξη και από που θα βάλει την εξεταστέα ύλη! Τώρα πιο συγκεκριμένα για Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι & ΙΙ το σύγγραμμα που προτείνεται είναι το Levenspiel + όποια βιβλία προσφέρονται από εκδόσεις ΕΜΠ! Το Εύδοξος σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις να πάρεις και το δεύτερο που είναι του Scott από ότι βλέπω! Εδώ είναι και η δυσλειτουργία του συστήματος! Για μένα μπορείς και το δεύτερο, από την στιγμή το Levenspiel το έχεις πάρει! Η δήλωση σου θα θεωρείται ψευδής αν δηλώσεις πάλι το πρώτο και πας να το ξαναπάρεις! http://www.youtube.com/watch?v=yVMbnF9-l5w ΠαράθεσηΠαρ 22 Οκτ 2010, 10:11 pm