Re: [9ο] Σχεδιασμός Χημικών Βιομηχανιών (2016-17)

21
Δεν έχω 100% βεβαιότητα για το πώς γίνεται η παράθεση πολλών κομματιών οπότε θα απαντήσω με ενιαίο κείμενο. Αφενός, τη σχέση έχει το ότι έκαναν τα προηγούμενα έτη οικονομική ανάλυση στο Aspen με το αν εμείς έπρεπε να μην έχουμε δικαίωμα σε βοήθεια ή όχι? Για την οικονομική ανάλυση υπάρχει παράδοση ετών αλλά για την προθεσμία ένα μήνα μετά όχι?
Καταλαβαίνω το επιχείρημα για την βοήθεια ότι ή όλοι ή κανείς και δεν αντιλέγω, αλλά τι φταίνε οι φοιτητές εν προκειμένω που δεν είχε βγει παραδείγματος χάριν η βοήθεια νωρίτερα ή κατευθείαν του χρόνου?
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν ήταν αστήριχτες φήμες που δεν πραγματοποιούνταν αυτές περί διορίας, παρουσιαζόταν από πολλούς εμπλεκόμενους στο μάθημα ως δεδομένο ο ένας μήνας παράταση, όχι ενδεχόμενο, δεδομένο. Το αν αυτό ήταν ομοιόμορφο ή όχι μεταξύ όλων των διδασκόντων και υπευθύνων σίγουρα δεν είναι σφάλμα των φοιτητών. Σφάλμα οπωσδήποτε, όχι των φοιτητών όμως.
Τέλος εγώ δε στράφηκα εναντίον κανενός, ούτε ζήτησα να απολογηθεί κάποιος για τις απόψεις του. Απεναντίας ο γράφοντας θεώρησα ότι επιτέθηκε στους συμφοιτητές του, με απόψεις-κράξιμο σε αυτούς, εξ ου και η απάντηση. Εμφανώς χρειάζονται αλλαγές στα τεκταινόμενα του μαθήματος με συμμετοχή από όλους αλλά η δαιμονοποίηση φοιτητών που δεν τηρούν την προθεσμία δεν πιστεύω ότι είναι η αναγκαία αλλαγή.

22
Τί συζητάτε ρε παιδιά; 17 Μαρτίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την εργασία
όταν δόθηκαν τα θέματα τον Νοέμβρη. Ε, άντε, πήγε 18 Μαρτίου εντέλει! Κάνω λάθος;
:P
Perché non passi lontana? Sì, lontana da Scïenza

23
KiritoShu έγραψε: Λοιπόν,
το μάθημα αυτό γίνεται όλο και πιο απαράδεκτο όσο περνά ο καιρός. Εκτός από το ότι έχει αναρτηθεί στο σάιτ του μαθήματος επίσημη ημερομηνία για την παράδοση των εργασιών η οποία δεν έχει τηρηθεί σχεδόν από καμία ομάδα (υπήρχε και μία στην οποία ήμουν εγώ και όντας συνεπείς και αγνοώντας συζητήσεις κάτω από το τραπέζι και άλλα αίσχη που γίνονται στο ΕΜΠ ως γνωστόν, σκοτωθήκαμε να είμαστε εντός διορίας), έχουν το ΘΡΑΣΟΣ , ενώ έχει τελειώσει το εξάμηνο, έχει παρέλθει η ημερομηνία παράδοσης, έπρεπε να εχει ήδη παραδοθεί βαθμολογία στη γραμματεία, να ανεβάζουν λινκ για να βοηθήσουν του καημένους τους φοιτητές που δυσκολεύονται με την οικονομική ανάλυση στο άσπεν. Λες και δεν είχαν κανει και τα προηγούμενα χρόνια οικονομική ανάλυση στο άσπεν, λες και δεν εχουμε πάρει την εργασία από το Νοέμβρη (άρα είχαμε 4 μήνες να κάνουμε την εργασία). Τεσπα, η κατάσταση αυτή του μαθήματος είναι τουλάχιστον αισχρή. Και δε φταίνε μόνο οι υπεύθυνοι του μαθήματος που είναι ένας προς έναν επιοικώς απαράδεκτοι, αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές που θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να έχουν διορίες που τους βολεύει αυτούς, που περίμεναν να τελειώσει η εξεταστική να αρχίσουν την εργασία και χαίρονται όταν τους δίνουν έτοιμα πράγματα στο πιάτο. Ειλικρινα αισθάνομαι αηδιασμένος από αυτό το μάθημα το οποίο δε μου προσέφερε απολύτως τίποτα. Η γνώμη αυτή δε βρίσκει πολλού σύμφωνους, αλλά τι να κάνουμε όπως έχει μάθει ο καθένας. Άλλοι σκοτώνονται να είναι συνεπείς και την πατάνε και άλλοι κερδίζουν επεκτάσεις σε προθεσμίες και τους χαρίζονται επιπλέον βοήθειες και όλα μέλι γάλα. Ντροπή και αίσχος. Αυτό μόνο.
Απλά γιατί έχουν ειπωθεί ανακρίβειες και κάνοντας υπερπροσπάθεια να διατηρήσω τον τόνο μου σε ήπια επίπεδα μετά απ'αυτό το έκτρωμα που μόλις διάβασα, θα γράψω τα παρακάτω:
1) 7/02/2017 από το σάητ του μαθήματος "Οι εργασίες έχουν προθεσμία παράδοσης 17 Μαρτίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά "
Οπότε είχε αναρτηθεί επίσημη ημερομηνία στο σάητ και αυτή ήταν η 17η Μαρτίου. Μέσα στην εξεταστική οι υπεύθυνοι χωρίς καμία ενημέρωση την άλλαξαν μειώνοντάς την κατά ένα μήνα. Εάν η ομάδα σου επέλεξε να τηρήσει την 2η ημερομηνία παρόλο που ανακοινώθηκε τόσο απερίσκεπτα, αδιαφορώντας πλήρως για τους φοιτητές και το πρόγραμμά τους, αυτό δεν την κάνει παράδειγμα προς μίμηση και είναι δικό της πρόβλημα που δέχτηκε αδιαμαρτύρητα κάτι τέτοιο. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν προλάβαιναν και διεκδίκησαν το να μην ισχύσει η δεύτερη ημερομηνία και οι υπεύθυνοι να τηρήσουν την πρώτη που ανακοίνωσαν ώστε η εκπόνηση της διεργασίας να διεξαχθεί με πιο ανθρώπινους όρους. Το να υπονοείς χαρακτηρισμούς για την πλειοψηφία των συμφοιτητών σου, ενώ δεν έκαναν κάτι σε βάρος σου και ήταν δική σου (και της ομάδας σου) επιλογή να μην συνταχθεί μ'αυτούς αλλά να "σκοτωθεί", είναι το λιγότερο χυδαίο.

2) Το e-mail από τον υπεύθυνο με το θέμα της εργασίας ήρθε στις 30/11 και 13/12 ήρθε το mail για την βάση δεδομένων για βιομάζες.
Οπότε 4 μήνες δεν είχε κανείς στη διάθεσή του.

3) Μιλάς για συζητήσεις κάτω από το τραπέζι και ειλικρινά δεν ξέρω τι προσπαθείς να υπονοήσεις. Πάντως το ότι οι συμφοιτητές σου οργανώθηκαν μέσω του γκρουπ του έτους στο facebook και κανόνισαν να εκφράσουν ομαδικώς και αυτοπροσώπως ή/και με mail την δυσαρέσκειά τους στους υπευθύνους του μαθήματος δεν το λες συζητήσεις κάτω από το τραπέζι. Το ότι επέλεξες να μην συμμετέχεις σε αυτές τις ενέργειες είναι πάλι δική σου επιλογή.

4) Εάν εσύ έκανες την οικονομική ανάλυση και δεν είχες κάποιο πρόβλημα, καλώς. Το ότι σε κάποιους συμφοιτητές σου παρουσιάστηκε πρόβλημα που ίσως δεν είχε παρουσιαστεί πέρυσι και αναρτήθηκε βοήθεια από τους υπευθύνους, πάλι δεν σε επηρέασε κάπου αρνητικά αλλά διευκόλυνε κάποιους συναδέλφους σου (δεν υπάρχει ίχνος συναδελφικότητας σ'αυτό που ανάρτησες, οπότε χρησιμοποιώ τη λέξη καταχρηστικά). Γιατί έχεις πρόβλημα και με αυτό; Και η δική μου ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα στην οικονομική ανάλυση και τα έλυσε με κάποιο τρόπο, πριν αναρτηθεί η βοήθεια και χωρίς να τη χρησιμοποιήσει... αλλά προφανώς και δεν μας πείραξε που έγινε κάτι προς διευκόλυνση των υπολοίπων, αντιθέτως.

24
Βερονικα διάβασα αυτό που έγραψες και θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα.
Πρώτον κατηγορείτε τον kirito ότι δεν ενδιαφέρεται για τους συμφοιτητές του θέλοντας να δείξετε ότι οι υπόλοιποι ενδιαφέρεστε για τον πλησίον σας. Τότε για αυτούς που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους από άλλες σχολές του Πολυτεχνείου αλλά δεν μπορούν εξαιτίας της καθυστερημενης παράδοσης βαθμολογίας από τον δικός μας διδάσκοντα ενδιαφέρεται κανείς; Είναι γνωστό ότι το εξάμηνο για όλο το Πολυτεχνείο τελειώνει στις 17/2 με ένα μικρό χρονικό περιθώριο για την παράδοση βαθμολογιών. Σκεφτείτε λοιπόν τι πρόβλημα δημιουργείται όταν ένα μάθημα παιρνει παράταση ΕΝΑ μήνα μετά! Βέβαια το λάθος αυτό είναι καθαρά του διδάσκοντα ο οποίος και έθεσε από την αρχή αυτό το περιθώριο. Όμως και εμείς ως φοιτητές τι κάναμε; Το εκμεταλευτήκαμε! Επειδή έχουμε συνηθίσει να τα κάνουμε όλα τελευταία στιγμή χωρίς να μας νοιάζουν οι οποίες συνέπειες και να παραπονιόμαστε ότι δεν μας φτάνει ο χρόνος ή οτι η εργασία είναι δύσκολη, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε ασχοληθεί και πολύ μαζί της. Δεν θεωρώ επομένως ότι η εν λόγω ομάδα "σκοτώθηκε" όπως λες αλλά έκανε το αναμενόμενο. Ασχολήθηκε με την εργασία τη στιγμή που της δώθηκε και δεν περίμενε να έρθει πρώτα η άνοιξη.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι και αυτή η ομάδα είχε θέμα με τα οικονομικά. Ζήτησε βοήθεια η οποία και δεν ήρθε γιατί οι υπεύθυνοι δεν είχαν κάποιο υλικό στα χέρια τους που θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά. Σκέψου λοιπόν να ήσουν εσύ στη θέση τους και να έβλεπες ότι η βοήθεια που ζήτησες και δεν σου δώθηκε έρχεται ένα μήνα αργότερα για τους υπόλοιπους. Τι θα έκανες; δεν θα αντιδρούσες; Ενω εχεις καθίσει και έχεις βγάλει όλη τη δουλειά μόνη σου;
Γι αυτό καλό θα ήταν πριν κάνουμε κατά μέτωπο επίθεση σε κάποιον να γνωρίζουμε και κάποια πράγματα. Ο kirito μπορεί να χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στο γραπτό του λόγο όμως τα όσα είπε είναι δικαιολογημένα κά σωστά..

25

Το κείμενο αυτής της δημοσίευσης έχει αφαιρεθεί λόγω προσβλητικού περιεχομένου - i griega

Ο χρήστης GiannisN έλαβε προειδοποίηση για αυτή τη δημοσίευση λόγω προσβλητικών χαρακτηρισμών - i griega

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anonymous την Κυρ 19 Μαρ 2017, 11:46 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

26
GiannisN είναι πολύ άσχημο να κάνεις προσωπικές επιθέσεις και ad hominem. Αν διαφωνείς κάπου με τα λεγόμενα του kiritoshu μπορείς να απαντήσεις πάνω σε αυτά που είπε και όχι με κατηγορίες και υπαινιγμούς για τον ίδιο.

27
Οταν τα προσωπικά προβλήματα κάποιου μας επηρεάζουν όλους τότε αυτά γίνονται κοινά. Καλύτερα να κρατάει κανείς τα κόμπλεξ του για τον εαυτό του και να μην τυα φορτώνει στους άλλους με πρόφαση τα μαθήματα. Επίσης είναι καλό το ευ αγωνίζεσθε όχι το "αρπάζω ότι βρω από μεγαλύτερο έτος και ύστερα λέω πως τα έκανα μόνος μου και κουράστηκα". Όσο αν διαφωνώ με τα λεγόμενά του, δεν τίθεται γι αυτό αμφιβολία και νομίζω πως έβαλα τον καθένα στη θέση του με επικληση στη λογική κι όχι στο συναίσθημα.
Βέβαια, νομίζω κι εσένα σε κατηγόρησαν (αδίκως κατά τη γνώμη μου) για ad hominem λίγο παραπάνω :) Αλλά μην ανησυχείς, όλοι είναι ευαίσθητοι εδώ, αλλά μόνο για τον εαυτό τους κι όχι για τους άλλους.

28
να πω πως η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την εργασία της γιατί είχε φροντήσει να λάβει από μεγαλύτερο έτος βοήθεια στην οικονομική αξιολόγηση, όχι γιατί ο kirito ήταν κανένας έξυπνος και τα κατάφερε μόνος του.
Εμένα στο χωριό μου, όταν πέρνεις κάτι έτοιμο και το καρπώνεσαι για δικό σου, δεν είσαι μάγκας αλλά απλά είχες κωλόβυσμα και είσαι απατεώνας.
ΟΡΙΣΤΕ?????? wtf? ποιος που πότε? Πρώτον, την οικομική ανάλυση, απλά πατήσαμε τα κουμπιά στο άσπεν και την έβγαλε τη μία βερσιόν της. Την άλλη βερσιόν ανοίξαν άλλα της ομάδας το βιβλίο του Τimmerhaus και το βιβλίο του ΟΑΒΑ, έβγαλαν τα μάτια τους στα διαγράμματα και την έκαναν. Τώρα που βασίζεις αυτά που λες ιδέα δεν έχω.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις GiannisN με όλα αυτά που υπαινίσσεσαι. Δε θα κάτσω να ασχοληθώ. Έχουμε και άλλες δουλειές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KiritoShu την Σάβ 18 Μαρ 2017, 3:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

29
Άστα αυτά καημένο, ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι. Κάνε τον ανήξερο αλλού γιατί αν με προκαλείς θα ανοίξω το στόμα που και δεν σε ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GiannisN την Σάβ 18 Μαρ 2017, 3:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

30
Επειδή είμαι εκτός και δεν είμαι σε θέση να παρακολουθήσω τη συζήτηση, αλλά διαπίστωσα ότι το θέμα του συγκεκριμένου μαθήματος έχει μετατραπεί σε χώρο προσωπικών επιθέσεων, παρακαλώ προς το παρόν τουλάχιστον περιοριστείτε σε συζήτηση για τα διαδικαστικά του μαθήματος για να μην αναγκαστεί κάποιος συντονιστής να το κλειδώσει. Ευχαριστώ.
Kuchiki Byakuya