Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 41 από Myrto94 οχι δεν ειμαι σιγουρη οτι το ακολουθω σωστα..π.χ αν εχω ενα δειγμα με 20 παρατηρησεις και ΔΕ 95% παω στη σειρα ν=19 και στη στηλη 0,95?
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 42 από KiritoShu kkallitsis έγραψε: Για τον πίνακα-Ζ: Δεν υπάρχει στις σημειώσεις πίνακας Ζ... ο πίνακας Z από ό,τι έχω καταλάβει είναι αυτός της κανονικής κατανομής που τον έχει μεσα το βιβιλιο.. έτσι δεν είναι? Myrto94 έγραψε:οχι δεν ειμαι σιγουρη οτι το ακολουθω σωστα..π.χ αν εχω ενα δειγμα με 20 παρατηρησεις και ΔΕ 95% παω στη σειρα ν=19 και στη στηλη 0,95? Επειδή είναι λίγο μπέρδεμα ο πίνακας με το τυπολογιο για δοκίμασε αυτόν Scan_20140917 (8).png. Και προσοχή ότι στα t πρέπει να διαιρέσεις το a με το 2 πριν αρχίσεις το ψάξιμο.... Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση. Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 43 από kkallitsis Και πώς εξηγείς ότι σε παράδειγμα που κάναμε στο αμφιθέατρο Ζ με α=0,05 βγαίνει 1,92>1?
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 44 από Myrto94 Ευχαριστω πολυ..ναι καταλαβα το μπερδεμα..αυτος ο πινακας ειναι πιο ευχρηστος!! Και μια τελευταια ερωτηση..σε καποιες ασκησεις στους τυπους για το ΔΕ εμφανιζεται ενα σ^2 που ειναι η διασπορα και ενα s^2. Το s^2 τί ειναι? Y.Γ Μακαρι ολοι να μοιραζονταν τη γνωση οπως εσυ! Μια μερα θα μαθω ποιος κρυβεται πισω απο το KiritoShu και θα σου το πω απο κοντα!
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 45 από KiritoShu @kkalitsis εγώ για a=0.05 στις σημειώσεις μου έχω ότι είναι z_{a/2}=z_{0.025}=1.96 . Αν κάνεις a/2=0.025 μετα 1-a/2=0.975 και την ψάξεις στον πίνακα θα δεις ότι αντιστοιχεί στην τιμή 1.96 για το Ζ @myrto94 όταν σ^2 σημαίνει ότι μας το δίνει η εκφώνηση. όταν έχουμε s^2 σημαίνει ότι το βρίσκουμε εμείς από τον τύπο s^2=1/(n-1)*((Σχ_i ^2)-n*χ_μέσο^2) από το δείγμα μας. Δηλαδή το σ^2 είναι του πληθυσμού και μας δίνεταιμ ενώ το s^2 είναι του δείγματος και το βρίσκουμε εμείς βάσει του δειμγατος που έχουμε Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KiritoShu την Τετ 17 Σεπ 2014, 10:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. Λόγος: Διόρθωση Τύπου Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 46 από eleonor s^2 σημαίνει ότι το βρίσκουμε εμείς από τον τύπο s^2=1/(n-1)*((Σχ_i ^2)-n*χ_μέσο) από το δείγμα μας. Έχω την εντύπωση ότι είναι s^2=1/(n-1)*((Σχ_i ^2)-n*χ_μέσο^2.........δηλαδή και το χ_μεσο υψωμένο στο τετράγωνο...δεν ξέρω,μπορεί και να κάνω λάθος στις σημειώσεις μου...
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 47 από KiritoShu eleonor έγραψε: s^2 σημαίνει ότι το βρίσκουμε εμείς από τον τύπο s^2=1/(n-1)*((Σχ_i ^2)-n*χ_μέσο) από το δείγμα μας. Έχω την εντύπωση ότι είναι s^2=1/(n-1)*((Σχ_i ^2)-n*χ_μέσο^2.........δηλαδή και το χ_μεσο υψωμένο στο τετράγωνο...δεν ξέρω,μπορεί και να κάνω λάθος στις σημειώσεις μου... Δεν κάνεις καθόλου λάθος.. μου ξέφυγε ένα τετράγωνο καθώς έγραφα..... Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 49 από guavarosa απο αριθμητικη αναλυση τι πρεπει να διαβασω για να ειμαι καλυμενος ? ποιες μεθοδους ?
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 50 από Chem94 Η υλη στην αναλυση υπαρχει στο mycourses Mια ερωτηση: για να κανω μεθοδο gauss seidel πρεπει να κανω πρωτα jacobi η κανω κατευθιαν Qx=px+b ?