Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 131 από maria93 rgbtry92 έγραψε:Σε κάθε απεργία υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού που πλήτεται. Νομίζω δεν μπορούσε να τεθεί πιο σωστά. Τώρα βέβαια το αντίκτυπο μετράται υποκειμενικά οπότε είναι φυσιολογικό άλλοι να υποστηρίζουν πως η παιδεία υφίσταται υποβάθμιση περισσότερο από την κατάληψη και άλλοι από την απομάκρυνση των εργαζομένων. Και τα δύο μέτρα είναι σε βάρος του ΕΜΠ αλλά πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης και αφού η κατάληψη είναι η μόνη αποτελεσματική(με ότι αποτελέσματα έχει), αυτή και εφαρμόζεται(αφού δεν υπάρχει και κάτι καινούργιο ως λύση).rgbtry92 έγραψε: Αλλά, με τις απολύσεις τόσων διοικητικών από οργανικές θέσεις του ιδρύματος δεν αποτελεί υποβάθμιση των σπουδών; Αυτό είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Εξάλλου αν δεν απατώμαι, στην πρώτη περίοδο καταλήψεων(και μάλιστα πριν το Νοέμβρη κιόλας που είχε πιεστεί πολύ η υπόθεση) , είχε δημοσιευτεί σχετική μελέτη από το ΕΜΠ με ποσοστά και άλλα σχετικά στοιχεία, που παρουσίαζε ποια και σε ποιο βαθμό θα ανερχόταν η υποβάθμιση του ιδρύματος. Πέρα από αυτό όσοι είχαμε δουλειές με τη γραμματεία τον Οκτώβρη που πέρασε, θυμόμαστε τη βραδύτητα με την οποία γίνονταν οι εργασίες λόγω του υπό διαθεσιμότητα προσωπικού που δεν παρίστατο(λογικά αφού είχαν λάβει τα αντίστοιχα έντυπα που ουσιαστικά τους έδιωχναν από τις θέσεις τους)rgbtry92 έγραψε:Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι πως αν η πλειοψηφία των φοιτητών δεν ήταν αμέτοχη, αλλά ήταν ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων το κίνημα των διοικητικών θα είχε νικήσει από τον Σεπτέμβρη και δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ.. Αυτό το πιστεύω. Καλά, το γεγονός ότι υπήρξε συνοχή στις αρχές και καλώς ή κακώς έμεινε η σχολή κλειστή, για να ανοίξει 2 βδομάδες πριν τη λήξη της όλης υπόθεσης, να ξανακλείσει την ακριβώς επόμενη και τελικά να ανοίξει την τελευταία, νομίζω δείχνει τη μεταβλητότητα της κοινής γνώμης, όταν ασκείται πίεση στις μάζες. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:20 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 132 από kkallitsis Δεν ξέρω τι ισχύει γενικά, αλλά εγώ, σαν μελλοντικός μηχανικός, ξέρω ότι όταν προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα με μια μέθοδο (η οποία θεωρητικά μπορεί να είναι η καλύτερη που υπάρχει) και βλέπω ότι η τεχνική μου δεν έχει αποτέλεσμα (μάλλον δημιουργεί καινούργια προβλήματα...) απλά αλλάζω μέθοδο. Και ρωτάω: Το ίδρυμα είναι κλειστό από τις 13 Ιουνίου και κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε. Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό το κλείσιμο(στο ίδρυμα, στους φοιτητές, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους κτλ) τα ξέρουμε. Οι διοικητικοί υπάλληλοι τι έχουν κερδίσει στις 20 αυτές μέρες? Δεν θα ήθελα να ακούσω ότι κερδίζουν απλά χρόνο, μια παράταση που μας λέγανε το Φθινόπωρο! ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:26 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 133 από KiritoShu Αλλά, αυτοί που χάνουν τα πιο πολλά είναι οι απεργοί, γιατί και τον μισθό τους χάνουν και ένα κομμάτι της κοινωνίας έχουν απέναντί τους Είναι κοινό μυστικό ότι στις απεργίες δηλώνεται από τους περισσότερους ευθαρσώς "παρεμπόδιση στο χώρο εργασίας" Με απλή απεργία των εργαζομένων κανείς δεν θα συγκινούταν Γιατί τώρα μας έχουν σε όλα τα δελτία ειδήσεων πρώτο θέμα (ούτε καν)... Νομίζω περισσότερο θα "πονούσε" μια απευθείας "επίθεση" στο υπουργείο Όταν στην γραμματεία θα υπάρχει μόνο ένας υπάλλήλος και για μια απλή βεβαίωση θα περιμένουμε κανά μήνα δεν είναι υποβάθμιση του ιδρύματος; Σε εμάς έχω ακούσει ότι μένουν τρία ατομα στη γραμματεία.. αλλά αυτό δεν εχει να κάνει.. μπορούμε επιτέλους να εκσυχρονιστούμε επί του θέματος της χαρτούρας.. Δλδ στα ΤΕΙ Αθηνών που τις βεβαιώσεις τις εκτυπώνεις από το σπιτάκι σου καλύτερα είναι? Αλλά και που είχαμε 9 ατομα πριν, πόσοι εξ αυτών έβγαζαν δουλειά really? Ένα εξάμηνο και μία εξεταστική ή να δεχτεί την συνολική υποβάθμιση των σπουδών του. Ελικρινά, δεν πιστεύω ότι το διοικητικό προσωπικό ευθύνεται για το επίπεδο των σπουδών. Δεν υποβαθμίζω το έργο τους αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη... Το επίπεδο των σπουδών εξαρτάται από τους διδάσκοντες και το περιεχόμενο των εκάστοτε αντικειμένων (αλλά δεν παραπονιόμαστε ποτέ για αυτό... ) Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι πως αν η πλειοψηφία των φοιτητών δεν ήταν αμέτοχη, αλλά ήταν ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων το κίνημα των διοικητικών θα είχε νικήσει από τον Σεπτέμβρη και δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Οι διοικητικοί οι ίδιοι δεν πούλησαν τον αγώνα τους αμέσως μόλις ακουσαν υπόσχεση από το υπουργείο? Κακά τα ψέματα, οι φοιτητές κοιτάν το δικό τους συμφέρον όπως οι διοικητικοί το δικό τους.. άρα όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται είναι εκεί και τις παρακολουθούν ακόμα και αν δεν τους εκφράζει κανένα πολιτικό πλαίσιο και καμία πολιτική παράταξη (παράδειγμα τα 20 λευκά στην τελευταία γσ) επειδή ήμουν ένα από αυτά τα 20, πιστεψέ με, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και αυτό... Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:27 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 134 από maria93 kkallitsis έγραψε:Δεν ξέρω τι ισχύει γενικά, αλλά εγώ, σαν μελλοντικός μηχανικός, ξέρω ότι όταν προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα με μια μέθοδο (η οποία θεωρητικά μπορεί να είναι η καλύτερη που υπάρχει) και βλέπω ότι η τεχνική μου δεν έχει αποτέλεσμα (μάλλον δημιουργεί καινούργια προβλήματα...) απλά αλλάζω μέθοδο. Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι. Δυστυχώς δεν έχει προταθεί καινούργια, και όσες "καινούργιες" εφαρμόστηκαν(πέραν οποιασδήποτε μορφής κατάληψη)στο παρελθόν ναυάγησαν διότι κατά τα ψέμματα το element της πίεσης είναι που περνά στον κόσμο και όταν δεν ασκείται αρκετή, συνήθως τα πράγματα ξεφουσκώνουν. kkallitsis έγραψε:Δεν θα ήθελα να ακούσω ότι κερδίζουν απλά χρόνο, μια παράταση που μας λέγανε το Φθινόπωρο! Φαντάζομαι πως όχι καθώς και εγώ θα ανέμενα κάτι σε οριστική λύση της υπόθεσης. Τώρα για κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη ξέρουμε, λυπάμαι δεν μπορώ να σε πληροφορήσω. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:34 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 135 από kkallitsis Δηλαδή ποια είναι αυτά που ήδη ξέρουμε ότι έχουν κερδίσει με τον αγώνα τους? Ρωτάω για να τα θυμηθώ! ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:38 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 136 από maria93 kkallitsis έγραψε:Δηλαδή ποια είναι αυτά που ήδη ξέρουμε ότι έχουν κερδίσει με τον αγώνα τους? Αν ξέραμε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν κλειστό και το Πολυτεχνείο τώρα. Προφανώς ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι ένας και είναι να μην απολυθούν. Υποθέτω πως στοχεύουν εκ νέου σε συμφωνία από ότι έχω διαβάσει και πληροφορηθεί. Αλλά έστω ότι "αλλάζαμε" μέθοδο. Τι διαφορετικό θα πρότεινε κάποιος(που κιόλας για να το εμπιστευτούν το καινούργιο θα έπρεπε να προσφέρει κάποια στοιχειώδη εχέγγυα); Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 8:44 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 137 από rgbtry92 KiritoShu έγραψε: Είναι κοινό μυστικό ότι στις απεργίες δηλώνεται από τους περισσότερους ευθαρσώς "παρεμπόδιση στο χώρο εργασίας" Αυτό το έχεις δει με τα μάτια σου κάπου; Γιατί εγώ προσωπικά είχα δει χαρτί μισθοδοσίας διοικητικού υπαλλήλου που ο μισθός του ήταν 8 ευρώ.... Γιατί τώρα μας έχουν σε όλα τα δελτία ειδήσεων πρώτο θέμα (ούτε καν)... Νομίζω περισσότερο θα "πονούσε" μια απευθείας "επίθεση" στο υπουργείο Αν μετράς το πόσο συγκινείται κάποιος ή το πόσο πιέζεται ένα υπουργείο και μία κυβέρνηση μόνο με το τι χρόνο παίζεται το θέμα στα κανάλια διαφωνώ. Εκεί που πραγματικά πονάει το υπουργείο είναι στο ότι έχουν κοπεί διάφορα ερευνητικά και στο ότι το ίδρυμα είναι κλειστό. Όχι στο τι λέει ο Πρετεντέρης. Επίσης αν μπορείς να εξηγήσεις λίγο το κομμάτι με την επίθεση, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ακριβώς. Σε εμάς έχω ακούσει ότι μένουν τρία ατομα στη γραμματεία.. αλλά αυτό δεν εχει να κάνει.. μπορούμε επιτέλους να εκσυχρονιστούμε επί του θέματος της χαρτούρας.. Δλδ στα ΤΕΙ Αθηνών που τις βεβαιώσεις τις εκτυπώνεις από το σπιτάκι σου καλύτερα είναι? Αλλά και που είχαμε 9 ατομα πριν, πόσοι εξ αυτών έβγαζαν δουλειά really? Το πόσα άτομα από την γραμματεία μας δούλευαν το ξέρουν μόνο αυτοί και δεν μπορώ να προδικάσω πως κάποιοι ήταν αραχτοί και κάποια άλλοι δούλευαν Ελικρινά, δεν πιστεύω ότι το διοικητικό προσωπικό ευθύνεται για το επίπεδο των σπουδών. Δεν υποβαθμίζω το έργο τους αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη... Το επίπεδο των σπουδών εξαρτάται από τους διδάσκοντες και το περιεχόμενο των εκάστοτε αντικειμένων (αλλά δεν παραπονιόμαστε ποτέ για αυτό... ) Μην κρίνεις το επίπεδο μόνο απο πλευρά διδασκαλίας, αλλά και από πλευρά τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης. Ας πούμε τον Σεπτέμβρη μηχανικός που έκανε εργαστήριο σε ένα συγκεκριμένο μάθημα της σχολής μας μέσω της κινητικότητας θα πήγαινε σε θέση διοίκησης στην πρυτανεία. Αυτό δεν είναι υποβάθμιση; Οι διοικητικοί οι ίδιοι δεν πούλησαν τον αγώνα τους αμέσως μόλις ακουσαν υπόσχεση από το υπουργείο? Κακά τα ψέματα, οι φοιτητές κοιτάν το δικό τους συμφέρον όπως οι διοικητικοί το δικό τους.. Άλλο πούλησαν τον αγώνα και άλλο πίστεψαν τις υποσχέσεις του υπουργού. Προφανώς υπάρχουν και κομμάτια μέσα στους διοικητικούς υπαλλήλους που βλέπουν τον αγώνα τους μόνο ως συντεχνιακό και είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τον αγώνα για προσωπικό όφελος. Και μετά από τρεις μήνες απεργίας, όταν το υπουργείο δείχνει να έρχεται σε συμβιβασμό είναι λογικό και αναμενόμενο να σταματήσει η απεργία ακόμα και αν δεν είχε παρθεί πίσω η ΚΥΑ. Μην έχει κανείς αυταπάτες πως το κίνημα των διοικητικών είναι το πιο ριζοσπαστικό στον πλανήτη και πως θα ήταν εύκολο να συνεχιστεί τότε η απεργία. Αλλά, επειδή έχω περάσει αρκετές ώρες με τους διοικητικούς μπορώ να σου πω πως στο συγκεκριμένο κίνημα η πλειοψηφία δεν είναι αυτοί που αναφέρεις, επειδή ήμουν ένα από αυτά τα 20, πιστεψέ με, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και αυτό... Καλό κουράγιο για αύριο λοιπόν, και μακάρι να μπορούσα να πω ως έχεις άδικο. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 9:01 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 138 από isp Μια εναλλακτική λύση- μέσο πίεσης, θα ήταν αντι να κλείνουν το ΕΜΠ να κατέβουν στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια ή έξω απο το Υπουργείο. Με αυτό τον τρόπο και ασκούν πίεση στην κυβέρνηση καθώς νομίζω οτι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων επι εικοσιτετραώρου βάσεως σε δύο μεγάλες πλατείες της Αθήνας ή έξω απο το Υπουργείο, και δημοσιότητα θα έπαιρνε το θέμα, και δεν θα παρεμπόδιζαν την λειτουργία του ΕΜΠ με αποτέλεσμα να έχουν ακόμα περισσότερους φοιτητές με το μέρους τους (αν όχι όλους) που τώρα τους χάνουν γιατι τους δημιουργούν παλλαπλά προβλήματα, και θα γινόταν αισθητό το πρόβλημα λειτουργίας του ιδρύματος χωρίς τους διοικητικούς και τέλος θα είχαν την στήριξη και του κόσμου!!!! Τελευταία επεξεργασία από το μέλος isp την Δευ 30 Ιουν 2014, 9:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 9:06 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 139 από maria93 rgbtry92 έγραψε:Μην κρίνεις το επίπεδο μόνο απο πλευρά διδασκαλίας, αλλά και από πλευρά τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης. Ας πούμε τον Σεπτέμβρη μηχανικός που έκανε εργαστήριο σε ένα συγκεκριμένο μάθημα της σχολής μας μέσω της κινητικότητας θα πήγαινε σε θέση διοίκησης στην πρυτανεία. Αυτό δεν είναι υποβάθμιση; Και πάνω σε αυτό το θέμα, υπάρχει και άτομο που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, που κάνει τα εργαστήρια της οργανικής χημείας, και πραγματικά πρόκειται για άτομο με γνώσεις, μεταδοτικότητα και διάθεση να προσφέρει στην επιστήμη. Υποβάθμιση δε θα ήταν αν είχε απομακρυνθεί; rgbtry92 έγραψε:Άλλο πούλησαν τον αγώνα και άλλο πίστεψαν τις υποσχέσεις του υπουργού. Έτσι ακριβώς. Υπήρχαν πραγματικά άτομα χωρίς κρυμμένη ατζέντα . Γιατί να ευθύνονται επειδή πίστεψαν πως ξεπέρασαν μια κατάσταση μόνο και μόνο για να βρεθούν εκ νέου σε αυτή; Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 9:11 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 140 από KiritoShu @rgbtry92 επειδή εν γένει άλλα λέω και άλλα απαντας ο πολεμος των σεντονιών δε νομίζω ότι είναι σκόπιμος.. κουραστικός είναι και για εσένα και για εμένα αλλά και για όλους τους υπόλοιπους... Δε σταματάω από θρασυδειλία ή κάτι τέτοιο, απλά δεν μπορώ να επιβαρύνω το φόρουμ και τους άλλους με αυτά που θα γράψω.. Υπομονή έχω γαϊδουρινή (έχω κάνει μεχρι και Κνίτισσα να εγκαταλείψει διάλογο μαζί μου), αλλά δε θα το συνεχίσω. Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα ΠαράθεσηΔευ 30 Ιουν 2014, 9:12 pm