Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 31 από maria93 @zavos: Η κρίση σου δεν θα μπορούσε να είναι πιο ορθή για όλους και όλα. Καλώς ήρθες στο φόρουμ της σχολής χημικών μηχανικών. Α, και να συμπληρώσω ότι σε ένα κράτος που το σύνταγμα έχει καταργηθεί και οι πολίτες της (ειδικά οι νέοι) φασιστικοποιούνται να ναζιστικοποιούνται, φωνές σαν τη δική σου είναι διαμάντια Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 3:52 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 32 από zavos @ griega 1 πράγμα θα σχολιάσω από όλα αυτα: δεν σε είπα κομματικό φερέφωνο της Κυβέρνησης, απλά μερικές φορές χωρίς να το συνηδητοποιούμε οι απόψεις μας τρέφονται από την κυβερνητική προπαγάνδα και τρέφουν και την ίδια με τη σειρά της, ποτίζοντας και άλλα μυαλά. Δεν σε ξέρω όντως και δεν έχω κάτι προσωπικό, απλά σχολίασα κάτι το οποίο παρατηρώ στο φόρουμ εδώ και αρκετό καιρό, και όχι από σένα κυρίως. Ακόμη και που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις ( μπράβο σου ) , πιστεύω ότι με το παραπάνω καυστικό σχόλιο, δεν έχουμε κοινά σημεία για κουβέντα, ειδικά αν κάνεις χιουμοράκι για τις και καλα αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις, ενώ ο ίδιος σου ο πατέρας κινδυνεύει και αυτός, κάτι για το οποίο πραγματικά λυπάμαι. Τέλος πάντων, δεν είχα σκοπό να ανοίξω αντιπαράθεση. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι συζητίσιμο μεταξύ μας και ειδικά μέσα από ένα φόρουμ. Αυτά. Καλό κουράγιο και καλή εξεταστική-αν όχι, ένα ευχάριστο καλοκαίρι. ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 4:14 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 33 από MakisH @zavos (για το πρώτο post) και maria93 (όχι για πρώτη φορά): Ξέρεις τι μου αρέσει εμένα πάρα πολύ σε αυτό το φόρουμ; Ότι μπορεί ο καθένας να λέει (ανώνυμα) την άποψή του και ότι μπορεί ο καθένας τελείως ελεύθερα και τελείως ανώνυμα να διαβάζει όλες τις απόψεις που γράφονται εδώ πέρα. Ή τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό όραμα και παραμένει προσωπική μου επιθυμία. Αυτό δεν υπήρχε στην προ-fb εποχή (όπου υπήρχαν μόνο τα fora των δαπ/πασπ), ενώ στην fb-εποχή βλέπουμε οι συζητήσεις να γίνονται σε κλειστά groups (συχνά -αλλά όχι πάντα- με admins σε ψηφοδέλτια πασπ/δαπ), αποκομμένες από όσους δεν έχουν fb και τα posts που ενοχλούν (ανάλογα με τους διαχειριστές της κάθε σελίδας) να διαγράφονται τελείως, χωρίς δυνατότητα επαναφοράς. Επειδή κριτική στο forum ασκήθηκε και πριν λίγο καιρό όταν τρεις χρήστες (?ξανα?)γράφτηκαν ταυτόχρονα και άρχισαν να μιλάνε σε έναν "στημένο" διάλογο μεταξύ τους και στεναχωρήθηκαν όταν μετακινήθηκαν (άκουσον άκουσον!!!) οι δημοσιεύσεις τους από το topic του μαθήματος όπου συζητούσαν σε ξεχωριστό topic (με αμφιλεγόμενο τίτλο που, κατά τη γνώμη μου, αντικατόπριζε επιτυχώς το παράλογο του στημένου διαλόγου)... Θα ήθελα να υπενθυμίσω και να ζητήσω τα εξής: 1. Κανένα post (πλην των αυτόματων διαφημίσεων πορνοσάιτ) δεν έχει διαγραφεί από αυτό το forum. Υπάρχει η κατηγορία "μπλε κάδος" για τις περιπτώσεις που κάποια post πρέπει να μετακινηθούν για να συνεχίσει ομαλά η συζήτηση και δεν κολλάνε αλλού. Αλλά και πάλι όποιος θέλει τα βλέπει και ανά πάσα στιγμή μπορούν να επαναφερθούν. 2. Κρίνετε τους συντονιστές για το συντονιστικό τους έργο, όχι για τις απόψεις τους. Η griega παραπάνω έγραψε την άποψή της. Δεν πείραξε κάποιο post. Και οι απόψεις των συντονιστών έχουν την ίδια "αξία" (ή "προβολή" αν θες) με τις απόψεις όλων των άλλων. 3. Αν δεν βλέπετε την άποψή σας εδώ, τότε θα ήταν καλό για όλους να την γράψετε. Ανώνυμα είναι, τσάμπα είναι, κέρδος δεν προσφέρετε σε κανέναν, τόσοι άνθρωποι θα τη δουν. 4. Οι συντονιστές έχουν επιλεγεί με κριτήρια όπως η διάθεσή και η ικανότητά τους να βοηθήσουν, το να είναι συζητήσιμοι και ανεκτικοί σε αντίθετες απόψεις, να μην είναι κολημμένοι κάπου κτλ. Μέχρι στιγμής όλοι οι συντονιστές έχουν επιλεγεί μεταξύ άλλων και από εμένα, οπότε πιστεύω ότι έχουν αυτά τα προσόντα. Μέσα στις απαιτήσεις δεν είναι το να συμφωνούμε, πόσο μάλλον σε όλα. Για παράδειγμα, ο BraveSirRobin (που θα μείνει admin στη θέση μου σύντομα) έχει αρκετά διαφορετικές απόψεις από εμένα, πιθανότατα πολύ πιο κοντά στις δικές σου, όπως μπορείς να δεις από τα post του. Επίσης, ο KiritoShu βάζει συχνά πολύ μεγαλύτερη ένταση στις απόψεις του από ότι θα έβαζα πχ εγώ. Θεωρώ όμως ότι ως συντονιστές είναι καλοί. Στο πολιτικό του θέματος πείτε ό,τι θέλετε. Και για εμένα προσωπικά αν θέλετε φάτε με, βρίστε με, κάψτε με για τις απόψεις μου. Στο θέμα όμως του forum και της δουλειάς που έχει γίνει και προσπαθούμε να γίνεται, δεν σηκώνω μύγα. Αν δεν σας αρέσει, να το κλείσουμε, να ξαναγυρίσουμε στις "παλιές καλές εποχές". Κάπου εδώ σταματάει το σεντόνι του διαχειριστή και αρχίζει το σεντόνι του χρήστη MakisH. Είπαμε, μια άποψη σαν όλες τις άλλες. Εγώ πιστεύω πως αυτό που είπε η griega, παρότι το είπε με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο (αφού πχ εσύ τον βρήκες άσχημο, άρα δεν είναι κοινώς αποδεκτός), είναι μία πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από ιστορικά στοιχεία. Αν σε ενδιαφέρει να γίνω πιο συγκεκριμένος, μόλις βρω χρόνο μπορώ να φτιάξω ένα "ημερολόγιο", με στοιχεία που θα βρω από παλιά posts σε αυτό εδώ το κακό forum! Καλώς ή κακώς, είτε είχε δίκιο η κάθε κατάληψη ξεχωριστά είτε δεν είχε, τα τελευταία 6 χρόνια που είμαι στη σχολή, ΚΑΘΕ χρόνο συμβαίνει τελικά το ΕΜΠ να κλείνει για συνολικό διάστημα από λίγες ημέρες/εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες. Να προσέξουμε παρακαλώ το εξής, στο οποίο ελπίζω ότι συμφωνούμε: ασχέτως από το δίκιο της κάθε ξεχωριστής κατάληψης (προσοχή, μιλάμε σε βάθος 6 χρόνων, δεν υπήρχε πάντα το θέμα απολύσεων), κάθε φορά που κλείνει ένα πανεπιστήμιο, για οποιονδήποτε λόγο, είναι κακό πράγμα! Αν το δούμε μόνο του, χωρίς το επιδιωκόμενο όφελος από το κάθε ξεχωριστό κλείσιμο. Προκαλούμε ένα κακό (κλείσιμο) για να επιτύχουμε ένα καλό (δικαίωση). Το σίγουρο σε κάθε περίπτωση είναι το κακό που προκαλείται. Άρα τα τελευταία 6 χρόνια (για τα οποία μπορώ να γνωρίζω), το ΕΜΠ βρίσκεται κάθε χρόνο σε μία κατάσταση εν δυνάμει κλεισίματος, κάτι που είναι κακό. Αν αλλάζαμε τη φράση ως: "Πάντα κάτι συμβαίνει από πλευράς κυβέρνησης το οποίο προκαλεί τις αναμενόμνες αντιδράσεις (καταλήψεις, κλειστές σχολές και γενικά διάφορες κινητοποιήσεις). Καλωσήρθατε στην Ελλάδα!" θα ήταν καλύτερο; Λέει όμως το ίδιο πράγμα. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Και για να σας προλάβω πριν βάλετε λόγια στο στόμα μου: από τη στιγμή που η κυβέρνηση αθέτησε τους όρους της συμφωνίας (η οποία ήταν ο λόγος που έπαψαν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις), πολύ καλά έκαναν οι εργαζόμενοι και απάντησαν δυναμικά. Διαφωνώ με το κλείσιμο της πολυτεχνειούπολης σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ όμως με την απεργία. ΥΓ: Σε ευχαριστώ που εξέφρασες την κριτική σου όπως την σκεφτόσουν αλλά πάνω από όλα ψύχραιμα. Όπως και για τη διάθεση για καλό διάλογο. ΥΓ2: Έχει οριστεί κάποια συνέλευση στη σχολή μας προσεχώς; ΥΓ3: Όταν έγραφα υπήρχε μόνο το πρώτο post του zavos. Νομίζω όμως δεν αλλάζει κάτι. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 4:43 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 34 από maria93 griega έγραψε:Άλλο χιουμοράκι και άλλο καυστικό σχόλιο. Η σοβαρότητα θεμάτων που κρίνουν τη ζωή οικογενειών δεν αποτελεί αφορμή για οτιδήποτε ελαφρό και εύθυμο. Στην τελική η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζεται μια κατάσταση, αντικατοπτρίζει έναν τρόπο σκέψης και ψυχοσύνθεσης. Πόσο μάλλον όταν το ίδιο το άτομο έχει τον κίνδυνο τόσο κοντά του. griega έγραψε:Λυπάμαι αν δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, αλλά ίσως έχω μάθει να τα αντιμετώπίζω όχι με το συμβατικό τρόπο. Όταν δεν εκφράζονται νέες προτάσεις αντιμετώπισης, αλλά αντιθέτως οι ήδη εφαρμοζόμενες(καταλήψεις, απεργίες και λοιπές κινητοποιήσεις) αντιμετωπίζονται ως αναγκαία κακά προς χάρη προσωπικών συμφερόντων(να μην χαθεί το εξάμηνο, να δοθούν σε σωστό χρονικό διάστημα τα μαθήματα κλπ) όχι μόνο διαιωνίζεται ένα status quo, αλλά παράλληλα παρεμποδίζεται ένας δίκαιος αγώνας, για σκοπούς ανώτερους από τα δικά μας προβλήματα "πολυτελείας". @Makish: Στην σημερινή περίπτωση, δεν υπάρχει κάποιος που ανώνυμα λέει κάτι ή διαμέσου ψεύτικου προφίλ. Αυτό συμβαίνει διότι οι ώριμοι άνθρωποι έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν χρειάζεται να καταφύγουν σε μεθόδους που είναι χαρακτικά άλλων ανθρώπων. Τώρα αναφορικά με εκείνο το ντροπιαστικό τόπικ των χρηστών που ξαναγράφτηκαν, για να μην αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές(αντμιν, μοντ) κάποια μέτρα(τα οποία άλλες φορές ελάμβαναν και με το παραπάνω) αν όχι παράξενο γεγονός, σίγουρα προκαλεί πολλές σκέψεις και προβληματισμό για το ποια ήταν τα πρόσωπα και γιατί οι υπεύθυνοι δεν έκαναν τα πρέποντα. Προσωπική μου παράκληση, να βρεθούν και δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, ας ανακοινωθούν. Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maria93 την Δευ 16 Ιουν 2014, 5:07 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 4:44 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 35 από Xgal Εγώ πιστεύω ότι το κλείσιμο του Πολυτεχνείου δε θα επιφέρει τίποτα στους διοικητικούς και ότι είναι ένας λάθος τρόπος αντίδρασης.. Οι περισσότεροι είτε το θέλουμε είτε όχι σκέφτονται τα δικά τους προβλήματα πρώτα και μετά των άλλων. Κλείνοντας τις σχολές με τον φόβο ότι θα χαθεί το εξάμηνο και άλλα κακά πάρα πολλοί φοιτητές θα εναντιωθούν αδαιφορόντας για τις απολύσεις. Το μόνο που θα έχει να κάνει το Υπουργείο είναι να περιμένει μέχρι όταν αυτοί η μερίδα φοιτητών ξεσπάσει και να βγάλουν τους διοικητικούς υπαλλήλους ως οι κακοί που δεν αφήνουν να γίνει μάθημα. Κατα την γνώμη θα έπρεπε να γίνεται μια κινητοποιήση των υπαλλήλων στο υπουργείο. Πιστεύω ότι κλείνοντας τις σχολές θα βγουν πάλι χαμένοι σύμφωνα με τα παραπάνω που ανέφερα. ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:02 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 36 από zavos @MakisH Γενικά όλα αυτά που λες είναι αερολογίες. Απλά ουσιαστικά με "δείχνεις" σαν έναν από αυτούς που έκαναν αυτό το θέμα που είπες, πράγμα για το οποίο εγώ δεν είχα ιδέα. Επίσης η λέξη "στημένος διάλογος" που χρησιμοποιείς μου θυμίζει άλλες εποχές. Λοιπόν φιλαράκι, συγγνώμη που στο λέω, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να απαντήσω ενα-ενα στα σημεία σου, γιατί επειδή εσένα τυχαίνει και να σε ξέρω φυσιογνωμικά αλλά και πράγματα για το παρελθόν. Με όλα αυτά στο χαζό κεφαλάκι μου αλλα και με το υφάκι εξουσίας,ανωτερότητας και ειρωνίας που συνεχίζεις και βγάζεις δεν μπορώ παρά να αρκεστώ στην εξής απάντηση : είσαι ένας "ανεξάρτητος", σαν αυτούς τους εμετούς-κόμματα που βγαίνουν σε καιρούς δυσκολίας της Κυβέρνησης (βλέπε Ποτάμι) και δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα και ενισχύουν την αθλιότητα που ζούμε σήμερα. Επέλεξες έναν ειρωνικό τόνο, λυπάμαι. Μην μπεις στον κόπο να μους απαντήσεις. Είμαι ένας τρελός που έκανε στημένους διαλόγους για να κατατροπώσει το ριζοσπαστικό και επικίνδυνο για το σύστημα κίνημα του Μάκη. Καλό καλοκαίρι σε όλους, δεν ξαναποστάρω, ίσως και βλακεία μου που πόσταρα αρχικά. Αποχωρώ από την αίθουσα συνεδριάσεων φιλικά και χωρίς μίσος για κανέναν, το υπνεθυμίζω. Γεια σου Μάκη, καλό καλοκαίρι και σε σένα και δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, ασχέτως με τον χαρακτηρισμό "εμετός-κόμματα" που δεν αναφέρεται σε σένα σαν εμετό. Καλό αντάμωμα στα όμορφα Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zavos την Δευ 16 Ιουν 2014, 5:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:17 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 37 από maria93 Αγαπητή griega, ο σκοπός του ποστ είναι ότι η διαφαινόμενη ελαφρότητα προκαλεί ενόχληση. Το ίδιο σίγουρα θα σκεφτόντουσαν και οι 150 οικογένειες αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Φυσικά και απώτερος σκοπός είναι η μόρφωση, την οποία οφείλουμε να διεκδικούμε και γι αυτή να παλεύουμε. Η επιτυχία μάλιστα του αγώνα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, είναι ένα κύριο συστατικό για την ευημερία του ιδρύματος και κατά συνέπεια της καλύτερης παροχής μόρφωσης από αυτό. Ίσως απλά και να διίστανται απόψεις(μάλλον) αλλά μου είναι λίγο παράταιρο να μην υπάρχει σαφής ενότητα μεταξύ φοιτητών και υπαλλήλων, όταν ειδικά η κοινή λογική και μόρφωση ακολουθεί την αλληλουχία που εκφράστηκε πριν 2 σειρές παραπάνω- τη στιγμή που κι ο πατέρας σου είναι υπό απόλυση(ως ισχυρίζεσαι). Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:24 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 38 από MakisH zavos έγραψε:Γενικά όλα αυτά που λες είναι αερολογίες. Απλά ουσιαστικά με "δείχνεις" σαν έναν από αυτούς που έκαναν αυτό το θέμα που είπες, πράγμα για το οποίο εγώ δεν είχα ιδέα. EXCUSE ME??? Δεν υποννόησα κάτι τέτοιο για εσένα, απλώς το πήρα ως αφορμή από το ότι είχα αφήσει αναπάντητες σπόντες από προηγούμενα posts άλλων. zavos έγραψε:Λοιπόν φιλαράκι, συγγνώμη που στο λέω, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να απαντήσω ενα-ενα στα σημεία σου, γιατί επειδή εσένα τυχαίνει και να σε ξέρω φυσιογνωμικά Εγώ δυστυχώς όχι. Θα ήθελα να ξέρω σε ποιον μιλάω. zavos έγραψε:πράγματα για το παρελθόν. ??? zavos έγραψε:αλλα και με το υφάκι εξουσίας,ανωτερότητας και ειρωνίας που συνεχίζεις και βγάζεις δεν μπορώ παρά να αρκεστώ στην εξής απάντηση : είσαι ένας "ανεξάρτητος", σαν αυτούς τους εμετούς-κόμματα που βγαίνουν σε καιρούς δυσκολίας της Κυβέρνησης (βλέπε Ποτάμι) και δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα και ενισχύουν την αθλιότητα που ζούμε σήμερα. Δεκτή η κριτική. Δεν ξέρεις όμως τι ψηφίζω. Και ίσως εκπλησσόσουν αν ήξερες. Ως προς το ύφος συγνώμη αν το πήρες έτσι. Η θέση από την οποία μίλησα και αυτά τα οποία είπα είχαν να κάνουν με το άγχος μου για κάτι στο οποίο έχω επενδύσει πάρα πολύ χρόνο ώστε να δημιουργηθεί και να υπάρχει. zavos έγραψε:Επέλεξες έναν ειρωνικό τόνο, λυπάμαι. Μην μπεις στον κόπο να μους απαντήσεις. Είμαι ένας τρελός που έκανε στημένους διαλόγους για να κατατροπώσει το ριζοσπαστικό και επικίνδυνο για το σύστημα κίνημα του Μάκη. Ούτε καν, σε ότι απευθυνόταν σε εσένα ήμουν απολύτως ψύχραιμος και φιλικός, επειδή κι εσύ ήσουν ψύχραιμος και φιλικός στο post στο οποίο απαντούσα. Συγγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο, δεν μου αρέσει η ειρωνία. Εκνευρισμό ίσως είχα, ειρωνία δεν είχα σκοπό να βγάλω. Καλό καλοκαίρι και σε εσένα. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:31 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 39 από maria παιδια οι κινητοποιησεις θα γινουν με κλειστη τη σχολη αυριο?? ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:33 pm
Re: Aπεργία Διοικητικών Pt 2 40 από maria93 Πρέπει να γίνει κατανοητό σε αυτό το φόρουμ ότι όσοι υπαινίσσονται πράγματα για άλλους ανθρώπους, θα κάνουν κατόπιν αποδείξεων(όπως η υποφαινόμενη μπορεί να κάνει). Διαφορετικά, θα μιλάμε για ανθρώπους χαμηλού επιπέδου που να συκοφαντήσουν συμφοιτητές. Καλό απόγευμα σε όλους Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΔευ 16 Ιουν 2014, 5:37 pm