Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 11 από panos108 Φήμες λένε ότι θεωρία θα πέσει φυσικό αέριο και εκχυλιστική-αζεοτροπική απόσταξη. Ξέρεις κάνας παλιός τι παίζει με τις ερωτήσεις? People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 12 από MadChemist27 Βασικά υπάρχουν τπτ παλιά θέματα???
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 13 από irizos Θεωρια πέρυσι είχε πέσει απο φυσικό αέριο. Σου έδινε τρία διαφορετικά phase envelope (αερίων με διαφορετικές συστάσεις σε C1,C2,C3,C+ οι οποίες δίδονταν) και σού έλεγε αρχικά να αντιστοιχίσεις τα envelopes με τα τρία αέρια kai στη συνέχεια να κρίνεις τις καμπύλες αυτές οικονομικά-τεχνικά για τη μεταφορά σε αγωγό από τη θάλασσα προς το εργοστάσιο επεξεργασίας και σε αγωγό από το εργοστάσιο επεξεργασίας προς τον καταναλωτή. Σχετικά απλό θέμα κατά τη γνώμη μου. Τώρα, φέτος για εκχυλιστική απόσταξη και υπεκρίσιμη εκχύλιση, η πρώτη είναι καινούργια εισαγωγή στο μάθημα και για τη δεύτερη δεν γνωρίζω καν τη λειτουργία της και θα παρακαλούσα κάποιον που παρακολουθούσε να μου υποδείξει από που μπορώ να την διαβάσω ή αν μπορεί να ανεβάσει τις σημειώσείς του!
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 14 από panos108 Αυτά τα έχεις δει? ή δεν σου κάνουν? People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 15 από irizos Χμμ..τώρα τα πρόσθεσαν αυτά της εκχυλιστικής απόσταξης γιατί μέσα στο Σ/Κ που διάβαζα δεν υπήρχαν.. Ευχαριστώ πολύ
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 16 από Xgal Να κάνω μία ερώτηση; Το θ στην Underwood στις ασκήσεις με απόσταξη ,όπως αυτή που έκανε στην τάξη, πως το υπολογίζουμε; Το υπολογίζουμε αναλυτικά ή απλά παίρνουμε μία μέση τιμή απο 0<θ<α;
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 17 από panos108 Spoiler: showΕφαρμόζεις το διπλό ολοκλήρωμα στη διατομή της εισόδου και το αποτέλεσμα σχετίζεται με το θ σύμφωνα με το ισοζύγιο ενέργειας και τη μόνιμη ροή.... ή και όχι Κάνεις επαναληπτική μέθοδο, όπως στο flash για να το βρεις. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 18 από Xgal Να το κάνω δοκιμή και σφάλμα; Γιατί η παράγωγος είναι λίγο κάπως για να πάω Newton Raphson όπως στο flash αν δε εχω κάνει κάποιο λάθος
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 19 από panos108 Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τη δοκιμή και σφάλμα. Ας ελπίσουμε να εισέρχεται κορεσμένο υγρό. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
Re: [7ο] Μηχανική και Ανάπτυξη Διεργασιών (2013-14) 20 από panos108 Τα περσινά θέματα στο μάθημα. Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding