Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 61 από TheodoreC @maria93 Θα σου γράψω, λοιπόν, τα εξής, για να καταλάβεις τη θέση μου. 1) Ήταν η πρώτη μέρα στο Ίδρυμα, και έτσι ουσιαστικά, το όλο θέμα με τις υπογραφές με έπιασε εξ' απίνης και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. 2) Δεν έχω φβ, οπότε, δεν ήταν δυνατόν να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και λέγεται εκεί. 3), 4) Εάν το πρόσεξες, στο φόρουμ έγινα μέλος μόλις σήμερα, και δεν είχε τύχει να ασχοληθώ προηγουμένως. 5) Όπως σου είπα και στο 1), το χαρτί με τις υπογραφές μας το έδωσαν ενώ είχε μπει ο καθηγητής μέσα στην αίθουσα, οπότε δεν ήταν και πολλά τα περιθώρια αντίδρασής μου. Συν τοις άλλοις, το χαρτί πήγαινε από χέρι σε χέρι (πρωτοετών, από τους οποίους κανένας δεν ήταν ενημερωμένος για την συνέλευση, όπως ακριβώς και εγώ.) 6) Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγους (έως κανέναν) γνωστούς στο Ίδρυμα, οπότε δεν μου είπε και κανείς για τη συνέλευση, όπως ήταν αναμενόμενο. Τώρα, όσον αφορά στη "μετριοπάθεια" και το "ταπεραμέντο" μου στο φόρουμ, νομίζω ότι πριν γράψεις αυτά που έγραψες θα έπρεπε πρώτα να ελέγξεις την απάντηση του kukowski στην μετριοπαθέστατη τοποθέτησή μου σχετικά με το θέμα της κατάληψης. Να ξέρεις ότι εγώ ποτέ δεν προσβάλλω κάποιον χωρίς λόγο, αλλά άν κάποιος προσβάλλει εμένα, θα του πω αυτά που του αρμόζουν. ~T.C. ΠαράθεσηΤετ 27 Νοέμ 2013, 5:55 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 62 από maria93 @TheodoreC Ήταν καλό που τοποθετήθηκες θεωρώ αν και πραγματικά το να μην έμαθες τίποτα δε με πείθει(αλλά το τι πιστεύω είναι δικό μου θέμα και του καθενός που διαβάζει τα γραφόμενα όχι δικό σου πρόβλημα). Δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου ότι απάντησες σε αυτό που σου λένε , αλλά πιστεύω ότι το παρατράβηξες στον χαρακτηρισμό και το λέω διαβάζοντας καλά το διάλογο που έγινε. @griega Δεν στήνουμε κανένα στον τοίχο, πόσο μάλλον ένα πρωτοετή. Αν διάβασες τι έγραψα, θα είδες ότι λέω ουσιαστικά πως πολλά πράγματα δεν του είναι γνωστά για τα τεκταινόμενα της σχολής. Ο τόνος μου είναι ήπιος, εκτός αν παρερμηνεύεται. Εγώ δε θεωρώ τον εαυτό μου έρμαιο, καθώς είδα ότι η απόφαση πάρθηκε πλειοψηφικά,δεν ήμαστε έρμαια κάποιου. Αντίστοιχα, το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί η άλλη πλευρά αν τελικά γινόταν το αντίθετο από αυτό που έγινε. Εγώ προσωπικά δεν διαπληκτίζομαι ποτέ, συζητάω. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΤετ 27 Νοέμ 2013, 6:13 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 63 από alkinoos maria93 έγραψε:Εγώ δε θεωρώ τον εαυτό μου έρμαιο, καθώς είδα ότι η απόφαση πάρθηκε πλειοψηφικά,δεν ήμαστε έρμαια κάποιου. Αντίστοιχα, το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί η άλλη πλευρά αν τελικά γινόταν το αντίθετο από αυτό που έγινε. Τα είπες όλα!!!!!!!!!!!!!!!! Πάντως βρε παιδιά δεν είναι δυνατόν να αισθάνεστε έρμαια αυτής της !παλιομειοψηφίας!, που όπως λέτε κλείνει τη σχολή και εμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και να μην αισθάνεστε έρμαια όλων αυτών που υποθηκεύουν το μέλλον μας. Όσο και να ακούγεται τετριμμένη η φράση που χρησιμοποιώ, είναι μια καλή απεικόνιση της πραγματικότητας! Στ' αλήθεια δεν μπορεί να θεωρείτε ότι κινδυνεύετε από τους συμφοιτητές σας περισσότερο απ' ότι από αυτά τα ανθρωπάκια που αποφασίζουν για το μέλλον μας και μας χωρίζουν σε στρατόπεδα με ψευτοδιλήμματα, όπως συμβαίνει και στις συνελεύσεις μας! ΠαράθεσηΤετ 27 Νοέμ 2013, 7:01 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 64 από KiritoShu Παιδάκια, όλοι έχουμε αντικρουόμενες γνώμες για το ποιανού ερμαιο είμαστε και ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση του φοιτητικού συλλόγου. Αν σε κάθε τόπικ γενικής συνέλευσης να το κάναμε ροντέο κλαφ'τα Χαράλαμπε. Αφήστε τα για τις διαπροσωπικές σας σχέσεις αυτά... Ειρήνη Ημίν!!! (Δε θελω να θίξω κανέναν απλά να προλάβω καταστάσεις) Ευχαριστώ και πάλι!!! Και για τα νευράκια του καθενός . Υ.Γ. Και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδακια είναι καλά για χαλάρωση αλλά δεν ξέρω αν αρέσουν σε όλους! Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα ΠαράθεσηΤετ 27 Νοέμ 2013, 7:22 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 65 από mayorofarta Εκτιμάτε κάποια ρύθμιση για τα μαθήματα που δε δώθηκαν για τους τελειόφοιτους ή θα 'ταν καλύτερα να εγκαταλείψω κάθε ελπίδα? ΠαράθεσηΠέμ 28 Νοέμ 2013, 11:47 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 66 από kostiskareas Χαίρομαι που βλέπω άτομα πρώτου και (βαριά) δεύτερου έτους τα οποία πραγματικά βρήκαν την αιτία της κατάληψης... Φταίνε οι "αιώνιοι" επειδή θέλουν να καλύψουν τη βαρεμάρα τους. Επίσης υπάρχουν βάσιμες υποψίες από πρωτοετή, όπως ο ίδιος αναφέρει, οτι μια κλίκα 40-50 ατόμων κλείνει τη Σχολή. Το κατάλαβε μάλιστα από την πρώτη μέρα του στο Ιδρυμα... Πριν στα 18 και στα 19 σας αρχίσετε να αντιμετωπίζετε την οποιαδήποτε κατάσταση με τη λογική "όλα σε ενα τσουβάλι" σας παρακαλώ να κρατήσετε μια πισινή. Οι λόγοι που κάνουν κάποιον να φτάσει στο σημείο να γίνει αιώνιος φοιτητής δεν είναι πάντα αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Αυτός που έγινε αιώνιος γιατί απλά βαριόταν, πιστέψτε με δεν είχε καμία όρεξη να παρευρεθεί στην οποιαδήποτε συνέλευση όλα του τα χρόνια στη Σχολη. Στην τελική, αν όντως θεωρείτε οτι είστε "θύματα" ή "όμηροι" όπως προστάζει και η μόδα των media, αλλάξτε το με τη συμμετοχή σας, έστω και σαν ακροατές... ΠαράθεσηΠέμ 28 Νοέμ 2013, 5:14 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 67 από TheodoreC Φίλε kostiskareas, το ότι είμαστε νέοι στο Ίδρυμα, δε σημαίνει και ότι ήρθαμε από κάποιον άλλον πλανήτη. Είμαστε σκεπτόμενα άτομα, έχουμε μία στοιχειώδη κρίση, καθώς και ένα περιβάλλον (αδέλφια, ξαδέλφια, γονείς, που υπήρξαν φοιτητές) και γνωρίζουμε, όσο είναι δυνατόν, τι ακριβώς συμβαίνει στα Πανεπιστήμια. Τώρα, όσον αφορά στα media, εγώ προσωπικά δεν επηρεάζομαι από τα "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης, και προσπαθώ, όσο γίνεται, να διαμορφώνω τη δική μου άποψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω να μην παραμείνω απαθής και απλός θεατής, αλλά θα συμμετέχω στις όποιες διαδικασίες. Υ.Γ.: Ίσως παρεξηγήθηκε η άποψή μου, ποτέ δεν είπα ότι για όλα τα δεινά στο χώρο των Πανεπιστημίων ευθύνονται οι αιώνιοι φοιτητές. Εξ' άλλου, ο καθένας καθορίζει την πορεία του, κατά την κρίση του και την επιθυμία του. ~T.C. ΠαράθεσηΠέμ 28 Νοέμ 2013, 8:44 pm