Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 71 από GK1992 Άντε ας ρίξω τη βόμβα μιας και εδώ και τρεις σελίδες το περιτριγυρίζετε. Στη χθεσινή συνέλευση καταλογίζουμε στη πασπ οτι κατέβασε/επηρέασε λαό για να ανοίξει τη σχολή. [offtopic]Και μιας και είναι και της μοδός το food for thought: αν όλοι οι φοιτητές της σχολής (ανεξαιρέτως όμως) ρίχνανε μια ψήφο σε ενα poll, κλειστή ή ανοιχτή σχολή, έστω κάθε βδομάδα, τι ποσοστά πιστεύετε οτι θα έβγαιναν συστηματικά όλους αυτούς τους μήνες; Γιατί κάτι μου λέει οτι η αστάθεια και η ανομοιομορφία που θέτει ο συνκουβανός μου θα πήγαιναν περίπατο (και εν πάση περιπτώσει εγείρουν και διάφορα ερωτήματα περί ... ταινίαι τέχνης). Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 1:36 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 72 από AnastasiaN Θα επιχειρήσω να δώσω την δική μου εκδοχή μιας πιθανής απάντησης στα ερωτήματά σου. 1. Νωρίτερα (στην προηγούμενη δηλαδή Συνέλευση) λόγω του Πολυτεχνείου θα ήταν κάπως "προκλητικό" να τεθεί από την ΠΑΣΠ ζήτημα ανοιχτής σχολής. Ετσι τέθηκε τώρα, μιας και όπως ξέρουμε οι κομματικές ατζέντες των φοιτητικών παρατάξεων δεν έχουν ευελιξία και είναι πάντα οι ίδιες.Η ΠΑΣΠ δε θα μπορούσε να έχει πλαίσιο για συνέχιση κατάληψης Άρα τι έμενε? Ζητούμενο για ανοιχτή σχολή. Και το στήριξαν πολλοί από φόβο, χαμένου εξαμήνου ή εξεταστικής. Ας μην ξεχνάμε και ότι οι διακοπές δε σκότωσαν ποτέ κανένα (καλά όχι ποτέ). 2. Αυτό συμβαίνει πάντα, επομένως δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε. Είναι απορίας άξιο γιατί πάντα, όσο φλέγοντα, και αν είναι τα ζητήματα, όλος ο κόσμος δεν είναι παρών. 3. Η στροφή 180 μοιρών θα μπορούσε να μας προβληματίσει πάνω στο ήδη γνωστό και υπάρχον ζήτημα της απολιτικοποιημένης συμμετοχής πολλών φοιτητών στις ΓΣ όταν τίθενται ζητήματα "Ανοιχτή-Κλειστή" σχολή. Δε νομίζω ότι ο "πολύς ο κόσμος" στήριζε με την ψήφο του τον Αγώνα. Και ειδικά την προηγούμενη φορά. Στρήριζε Κλειστή Σχολή, καθένας για δικούς του λόγους. Ή μάλλο να το θέσω πιο σωστά μιας και η παρουσία έξτρα κόσμου για Ανοιχτή Σχολή είναι το άξιο παρατήρησης: ο κόσμος εν τη απουσία του και εν τη αδιαφορία του στήριζε μη ανοιχτή σχολή. όταν έφτασε το tcritical όλοι προσήλθαν στο ναό να τον ανοίξουν. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι ξαφνικά μεταμορφώθηκαν κάποια άτομα σε άτομα που θέλουν ανοιχτή σχολή. Υπήρχαν αυτά τα άτομα, και σίγουρα πιο πολλά, που περίμεναν το όριο να να ανοίξουν τη σχολή με την ψήφο τους. Απλώς δεν έρχονταν. Γιατί? Ε γιατί δεν είχε έρθει η ώρα να χαθεί το εξάμηνο. 4. Μιας και έθεσα και την ερώτηση στη Συνέλευση και έβαλα τα κουκιά κάτω και είδα ότι δε βγαίνουν ξέρεις ότι συμμερίζομαι την απορία σου. Έχω επίσης την ίδια εντύπωση για πιστόλι στην εξεταστική. Ίσως και η διαρροή τέτοιας πληροφορίας να έδωσε έξτρα κίνητρο σε όσους πίστευαν ότι απλά και εύκολα θα γίνει η διπλή (ότε και εάν έρθει η ώρα της). 5. Το ήρθε η ώρα να ανοίξει, όταν από παντού μας σφυράνε ότι θα χαθεί το εξάμηνο είναι ένας αρκετά καλός λόγος. Όσο και να πίστευα προσωπικά από τα μισά και μετά σίγουρα αυτής της κατάστασης ότι η μορφή του Αγώνα έπρεπε να προσαρμοστεί σε ανοιχτή σχολή μιας και στην προηγούμενη και ήδη τρέχουσα κατάσταση το αποτέλεσμα και ο αντίκτυπος στην κοινωνία ήταν απλώς ο προβλέψιμος: άγνοια και τελικά προπαγάνδα, το να φοβηθούν ξαφνικά όλοι αφού άραξαν για λίγους μήνες παραπάνω ότι θα χαθεί το εξάμηνο είναι ένας καλός λόγος. Σίγουρα όχι πολιτικοποιημένος ή συνειδητός και δεν αναφέρομαι σε όλους. Δεν ξέρω δηλαδή πολλούς να συμμερίζονται τη γνώμη μου για ανοιχτή σχολή πέραν του "θα χάσουμε...". Και μέχρι τώρα είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί. Γιατί μια συνειδητή στάση δε μπορεί να γεννήσει τέτοια κωλοτούμπα. BrAVeSirRObin έγραψε: Στο κατακάθι αυτού του πόστ εγώ ένα κρατώ...2 μήνες στον κάδο με μπόλικες κωλοτούμπες Όταν πάλι έφτασε η καυτή πατάτα στα χέρια μας (aka φοιτητές) εμείς σκορπίσαμε πάλι σε κομματικά δίπολα περί ανοιχτού και κλειστού. ΑΥΤΟ. Αν θίγω κάποιον με αυτά που παραθέτω παραπάνω απλώς αδιαφορώ. Περαστικά μας. Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 1:55 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 73 από MaHaHoU @ Emily "Ξέσπασες" (με εισαγωγικά)... και είχες κατά βάση δίκιο, όυτε καν κατά βαση...ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Απλά σου εξήγησα γιατί αυτό που σκεφτόσουν ότι συνέβη δεν ίσχυε στα εντός αυτού του φόρουμ, αλλά εκτός αυτού. Ok τέρμα τα δράματα! @ GK1992 Εγώ δεν θα καταλογίσω τίποτα στην ΠΑΣΠ αλλά σε όσους είχαν διαφορετική γνώμη με εκείνη και δεν έκαναν πειστική επιχειρηματολογία ή τουλάχιστον επεξήγηση των πραγμάτων. Τόσος κόσμος στη γενική συνέλευση δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει στο μέλλον. Αλλά όλα αυτά, τηρώντας και τους κανόνες του φόρουμ, τα συζητάμε στη σχολή, όχι εδώ. この危うげな世界さえ 越えてゆけると 信じるだけ あなたと ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 2:06 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 74 από maritina Καθώς ήμουν από αυτούς τους 75 θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα σου BrAVeSirRObin 1. Τί ήταν αυτό που ώθησε αυτούς τους 75 (παρα~25 άτομα θα έκαναν και απαρτία στο ΑΜΦ 2) να έρθουν και να στηρίξουν το πλαίσιο ανοιχτής σχολής τώρα και όχι νωρίτερα? Κοίτα για μένα, όπως για πολλούς από το έτος μου (5ο) που δεν πατούσαν στις άλλες συνελεύσεις ήρθαν γιατί ένιωθαν ότι πράγμα έχει παρά γίνει τόσο καιρό κλειστά. Γιατί δεν ήρθαν νωρίτερα? Θεωρώ ότι φταίει η ίδια η συνέλευση. Οι περισσότεροι θεωρούν την συνέλευση ως κάτι που δεν γίνεται σωστά και το σημαντικότερο δεν θέλουν σώνει και ντε να υποστηρίξουν κάποια παράταξη. 2. Γιατί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της σχολής ήρθαν στην συνέλευση μόλις 252 φοιτητές όταν στις αλλοτριωμενες φοιτητικές εκλογές ήρθαν 465? Ακόμα και την ΔΑΠ σύσσωμη να αφαιρέσεις (101 ψήφοι) πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν, γιατί και οι πρωτοετείς ψήφισαν (είναι και παραπάνω φέτος... τρομάρα μας) και ακόμα πολλά άτομα επί πτυχίω είναι ακόμα εδώ διότι δεν έγινε η εξεταστική. Αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω... Πως και γιατί ο σύλλογος άλλαξε στάση 180 μοιρών μέσα σε εφτά οχτώ μέρες και από ''Στήριξη των Διοικητικών - Κλειστή Σχολή '' μετατράπηκε σε ''Ανοιχτή Σχολή - Εξεταστική Τώρα (σπίτια μας τώρα και διάβασμα... )'' ? Ειλικρινά τώρα ας τα βάλουμε κάτω. Η σχολή δεν είναι υπό κατάληψη, είναι απλά κλειστή! Τι εννοώ; 1. Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά η σχολή απλά έχει ένα λουκέτο, αν όντως στηρίζαμε τους διοικητικούς θα μασταν πιο ενεργοί απ αυτό. Δεν ξέρω να μασταν όλοι στη σχολή και να συζητάγαμε, να πηγαίναμε κάθε μέρα στο υπ.παιδειας, δεν ξέρω κάτι περισσότερο, από απλά μια κλειστή σχολή. 2. Κάθε μα ΚΑΘΕ εξάμηνο κάνουμε κατάληψη. Είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι αυτή η μορφή αντίδρασης θα χαίρει σοβαρής αντιμετώπισης από τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ? 3. ΕΙΔΙΚΑ δε από την στιγμή που κάθε φορά δεν έχουμε υποστεί καμία συνέπεια? Δηλαδή, αγαπητά ΕΑΑΚ κατεβάζετε το πλαίσιο για κατάληψη και μετά μου γράφεις καμία σκέψη για χάσιμο του εξαμήνου ή εξεταστικής εξπρες. Με δουλεύεις??? Δηλαδή έτσι γίνονται οι αγώνες? εκ του ασφαλούς? Αν όντως θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή θα τα παίζαμε όλα για όλα, μέχρι τέλους. Εγώ στα 4 και κάτι χρόνια στη σχολή δεν είδα πραγματικό αγώνα, είδα να απαιτούμε κάτι και μετά να απαιτούμε να μην υποστούμε τις συνέπειες. Γιατί σήμερα όλοι παίξαμε το θέατρο του παραλόγου όταν τέθηκε, το 2ο bullet του πλαισίου των ΕΑΑΚ (περι διπλής εξεταστικής ανάμεσα στα εξάμηνα και όχι τώρα), υπο αμφισβήτηση ημερολογιακά (όχι νομικά αλλά καθαρά ημερολογιακά αν κλείναμε μέχρι όποτε και ανοίγαμε 2 Δεκέμβρη)? Όλοι δηλαδή αρκέστηκαν στο ''απο βδομάδα θα πιάσουμε τα ημερολόγια''? Ή μόνο εγώ είμαι αυτός που είχε την ενημέρωση πως η διοίκηση σκόπευε να πιστολιάσει τελείως την εξεταστική αυτή αν είμασταν κλειστά και αυτήν την εβδομάδα? σου είπα την άποψή μου γενικά για το οξύμωρο του μπουλετ των Εαακ πάνω. Τώρα αυτό για την διοίκηση προσωπικά δεν το γνωρίζω Η σχολή άνοιξε ΤΩΡΑ γιατί ''έπρεπε να ανοίξει'', ''ήρθε η ώρα να ανοίξει (έπεσε η γραμμή?)'', ''αλλιώς θα χανόταν η εξεταστική για όλους'', ''θα χανόταν το εξάμηνο (σενάριο που θα είχε βάση σε συνέλευση σε 1 εβδομάδα από τώρα)'', ''προλάβαμε να γλιτώσουμε/αναβάλουμε κάνα μαθηματάκι λόγω της κατάληψης από 11/11 έως 19/11 και να προλάβουμε να διαβάσουμε και τίποτα'', ''τελείωσε η υπομονή μας ο αγώνας είναι ανώφελος'' ??? Ειλικρίνα αναζητώ μία σοβαρή απάντηση πάνω σε αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι ο φοιτητικός σύλλογος είναι τόσο εκκεντρικός για να αλλάξει στάση 180 μοιρών. Δεν νομίζω ότι άλλαξε στάση. Αυτή ήταν η στάση της πλειοψηφίας της σχολής απλά αυτή η πλειοψηφία ΔΕΝ πατάει τις συνελεύσεις. Γιατί? τι να σου πω ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση και θέμα. Προσωπικά δεν με πείθει ο αγώνας έτσι όπως γίνεται. Κι όχι απλά επειδή είναι κλειστή η σχολή και τώρα με την Πασπαρα όλα καλά, αλλά επειδή για άλλη μια φορά η σχολή είναι κλειστή, εμείς στα σπίτια μας να μην ξέρουμε τι θα κάνουμε, κάποιοι από τον ΦΣ κατά διαστήματα σε πορείες και ο καιρός να περνάει άσκοπα... ΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους συμφοιτητές μας που κάπνιζαν σε αμφιθέτρο με πυκνότητα 2 άτομα/m^2. Πολύ ντέρτι να π'ούμε! Να αγιάσει το στόμα σου Υ.Γ. Μην ξεγελιόμαστε με την στάση της πρυτανείας, του κοσμήτορα και της κυβέρνησης ακόμα, που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τρελαθεί να γίνει η εξεταστική και να μην χαθεί το εξάμηνο. Όπως και ο ΦΣ, έτσι και αυτοί ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να χαθεί η εξεταστική (ακόμη κι αν γίνει έτσι στη ζούλα) πόσο μάλλον το εξάμηνο. ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 2:17 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 75 από αλχημιστης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξερει κανένας αν και πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Γ.Σ.;; ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 2:42 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 76 από KiritoShu αλχημιστης έγραψε:θα ήθελα να ρωτήσω αν ξερει κανένας αν και πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Γ.Σ.;; To πλαίσιο της ΠΑΣΠ δεν ανέφερε τπτ άρα δεν το κόβω να έχουμε στο πολύ άμεσο μέλλον Γ.Σ. (εκτός απροόπτου) edit: γιατί πρέπει να τα γροσουζεύω;;; Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 2:48 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 77 από αλχημιστης Αλλα μηπως ειναι απαραιτητο λογω των εξεληξεων που αναμενετε να υπαρξουν; Επιπλεον, κατ' αντιστοιχεια των συνελευσεων μια εβδομαδα μετα απο καθε ψηφιση για καταληψη, να γινει ξανα συνελευση την επομενη εβδομαδα για να αποφασισουμε για τη σχολη (αφου συντελουνται παραλληλα κινητοποιησεις) ; ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 4:23 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 78 από BrAVeSirRObin @Μαριτίνα: Κοίτα για μένα, όπως για πολλούς από το έτος μου (5ο) που δεν πατούσαν στις άλλες συνελεύσεις ήρθαν γιατί ένιωθαν ότι πράγμα έχει παρά γίνει τόσο καιρό κλειστά. Γιατί δεν ήρθαν νωρίτερα? Θεωρώ ότι φταίει η ίδια η συνέλευση. Οι περισσότεροι θεωρούν την συνέλευση ως κάτι που δεν γίνεται σωστά και το σημαντικότερο δεν θέλουν σώνει και ντε να υποστηρίξουν κάποια παράταξη. Δηλαδή μόνο εγώ είμαι αυτός που θεωρεί ότι τόσο καιρό ότι ήταν στις @@άρες τους όλα (μπαρδόν για την έκφραση), γλιτώσαμε και 1 εβδομάδα από τις εξετάσεις που μας ήρθε κεραυνός εν αιθρία (αναβολή = περισσότερες μέρες διάβασμα) και τώρα ας κατεβούμε και στην συνέλευση να το ανοίξουμε? Η συνέλευση, κουτσή, στραβή, βγάζει αποφάσεις (δυστυχώς) που χαρακτηρίζουν την πορεία της φοίτησής μας. Ας παραδεχτούμε λοιπόν το ότι πίσω από ''το πράγμα είχε παρά γίνει τόσο καιρό κλειστά'' κρύβεται το ότι ''Σφίξαν οι κώλοι σχόλασε ο χορός''. Ειλικρινά τώρα ας τα βάλουμε κάτω. Η σχολή δεν είναι υπό κατάληψη, είναι απλά κλειστή! Τι εννοώ; 1. Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά η σχολή απλά έχει ένα λουκέτο, αν όντως στηρίζαμε τους διοικητικούς θα μασταν πιο ενεργοί απ αυτό. Δεν ξέρω να μασταν όλοι στη σχολή και να συζητάγαμε, να πηγαίναμε κάθε μέρα στο υπ.παιδειας, δεν ξέρω κάτι περισσότερο, από απλά μια κλειστή σχολή. 2. Κάθε μα ΚΑΘΕ εξάμηνο κάνουμε κατάληψη. Είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι αυτή η μορφή αντίδρασης θα χαίρει σοβαρής αντιμετώπισης από τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ? 3. ΕΙΔΙΚΑ δε από την στιγμή που κάθε φορά δεν έχουμε υποστεί καμία συνέπεια? Δηλαδή, αγαπητά ΕΑΑΚ κατεβάζετε το πλαίσιο για κατάληψη και μετά μου γράφεις καμία σκέψη για χάσιμο του εξαμήνου ή εξεταστικής εξπρες. Με δουλεύεις??? Δηλαδή έτσι γίνονται οι αγώνες? εκ του ασφαλούς? Αν όντως θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή θα τα παίζαμε όλα για όλα, μέχρι τέλους. Εγώ στα 4 και κάτι χρόνια στη σχολή δεν είδα πραγματικό αγώνα, είδα να απαιτούμε κάτι και μετά να απαιτούμε να μην υποστούμε τις συνέπειες. 1. Στην θεωρία όλοι καλοί είμαστε (και μέσα σε αυτούς και εγώ), όχι μόνο στην πρόταση ''νέων εναλλακτικών μορφών πάλης'', αλλά στην ουσιαστική στήριξη αυτών. Εγώ πάλι κολλάω γιατί δεν ανοίξαμε τότε από την προηγούμενη εβδομάδα αφού η κατάληψη είναι αναποτελεσματική (ας το θεωρήσουμε δεδομένο)....Τα στοιχεία είδες τι έδειξαν: ' ΌΣΟΙ ήρθαν ψήφισαν ''Ανοιχτά'' '. Μαγκιά λοιπόν σε όσους ήρθαν πριν 1 εβδομάδα (αναφέρομαι στους μη φέροντες ΠΑΣΠ-ωπίδες) και είπαν Ανοιχτά και πολλά ερωτηματικά σε αυτούς που τώρα το θυμήθηκαν. 2. Μάλλον όχι. Από σχετικά έμπιστη κιόλας μακρινή πηγή εντός του υπουργείου η ατμόσφαιρα ήταν του στιλ ''Πάλι απεργίες, πάλι καταλήψεις ας χάσουν το εξάμηνο να μάθουν''. Περισσότερη εκδικητική παρά πολιτική στάση. 3. Ε λοιπόν εγώ ήμουν από αυτούς τους μη παραταξιακούς που σκέφτονταν ότι ''Αν όντως θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή θα τα παίζαμε όλα για όλα, μέχρι τέλους''. Επίσης, όταν έκανε την ένσταση η Αναστασία γιατί δεν έγινε σχετική ερώτηση, πάνω στην απάντηση του Φλόρι? Προσωπικά, ήμουν πεποισμένος ότι ΕΙΤΕ πρέπει να χαθεί η εξεταστική για τους μη επι-πτυχίω ΕΙΤΕ το εξάμηνο. Η λύση όλα κάτω από μία μασχάλη νομίζω ουσιαστικά φωτογραφίζει το Πλαίσιο της ΠΑΣΠ (άνοιξε η σχολή, αρχίζει η εξεταστική, θα αρχίσουν με το καλό και τα μαθήματα στις 2-3 του μηνός). Όλα συμπιεσμένα και νοικοκυρεμένα... Συμφωνώ μαζί σου 100% στο ότι τα ΕΑΑΚ μέσα από τις προτάσεις (bullets) τους έδειχναν μεν μια διάθεση να διεκδικήσουν (όχι απαραίτητα εξασφαλίσουν δηλαδή), χωρίς να δείχνουν ακριβώς έτοιμοι να αποδεχτούν το πολιτικό κόστος αν αποτύγχαναν. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν νομίζω να τιμώρησαν οι φοιτητές με την ψήφο τους τα ΕΑΑΚ για αυτήν την θολερότητα που προώθησαν στις διαθέσεις τους. Δεν νομίζω ότι άλλαξε στάση. Αυτή ήταν η στάση της πλειοψηφίας της σχολής απλά αυτή η πλειοψηφία ΔΕΝ πατάει τις συνελεύσεις. Γιατί? τι να σου πω ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση και θέμα. Προσωπικά δεν με πείθει ο αγώνας έτσι όπως γίνεται. Κι όχι απλά επειδή είναι κλειστή η σχολή και τώρα με την Πασπαρα όλα καλά, αλλά επειδή για άλλη μια φορά η σχολή είναι κλειστή, εμείς στα σπίτια μας να μην ξέρουμε τι θα κάνουμε, κάποιοι από τον ΦΣ κατά διαστήματα σε πορείες και ο καιρός να περνάει άσκοπα... Οχι Μαριτίνα, εδώ διαφωνούμε. Ο σύλλογος άλλαξε στάση 180 μοιρών μέσα σε μία εβδομάδα .&- . Η σιωπή είναι συνενοχή ας το καταλάβουμε επιτέλους. Η πατάτα έφτασε στα χέρια μας από την προηγούμενη κιόλας Δευτέρα. Ειμαι πεποισμένος ότι η πλειοψηφία των 75 ούτε είχαν δουλειές, ουτε δεν ήθελαν να προκαλέσουν εν όψη 17ης Νοεμβρη, ούτε αγνοούσαν την ύπαρξη συνέλευσης, ούτε τίποτα. Βαριόντουσαν, μετέθεσαν την ευθύνη σε 3ους, βολεύτηκαν με την κατάληψη για να κερδίσουν χρόνο διαβάσματος και άλλες ομορφιές. Να τα λέμε όλα σαν τον Γερο-Αλέφαντο. Υ.Γ. Μην ξεγελιόμαστε με την στάση της πρυτανείας, του κοσμήτορα και της κυβέρνησης ακόμα, που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τρελαθεί να γίνει η εξεταστική και να μην χαθεί το εξάμηνο. Όπως και ο ΦΣ, έτσι και αυτοί ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να χαθεί η εξεταστική (ακόμη κι αν γίνει έτσι στη ζούλα) πόσο μάλλον το εξάμηνο. Εντάξει τους εργαζόμενους ας τους κλάσουμε στην μούρη, ας δηλώσουμε την θεωρητική στήριξή μας με εξεταστική (άλλωστε πάλι στο σπίτι θα είμαστε οι περισσότεροι όπως και με κλειστή...). Αυτό που δεν μπορώ να συνειδητοποιησω είναι ότι πετάξαμε στα σκουπίδια 2 μήνες από την φοιτητική ζωή μας μεσα σε 5 ώρες στον φόβο να χαθεί κάτι (είτε αυτό ήταν εξεταστική είτε εξάμηνο). Συγγνώμη, αλλά εγώ βλέπω ότι την χάσαμε την ευκαιρία μας. Καλό συμπιεσμένο εξάμηνο! Περαστικά μας! Θα τα πούμε στο επόμενο επεισόδιο των Μελών ΔΕΠ! (Όσοι τουλάχιστον είστε ακόμα εδώ...) ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 4:30 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 79 από 007 αλχημιστης έγραψε:Αλλα μηπως ειναι απαραιτητο λογω των εξεληξεων που αναμενετε να υπαρξουν; Επιπλεον, κατ' αντιστοιχεια των συνελευσεων μια εβδομαδα μετα απο καθε ψηφιση για καταληψη, να γινει ξανα συνελευση την επομενη εβδομαδα για να αποφασισουμε για τη σχολη (αφου συντελουνται παραλληλα κινητοποιησεις) ; @Αλχημιστής: Οι συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μια εβδομάδα μετά από κάθε ψήφιση για κατάληψη, πραγματοποιήθηκαν επειδή το πλαίσιο που υπερψηφιζόταν αποφάσιζε και την πραγματοποίηση τους. Δεν είναι κάποιος κανόνας, τυπικός ή άτυπος, που αφορά σε συνελεύσεις που αποφασίζουν είτε ανοιχτή, είτε κλειστή σχολή. Το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε χθες δεν περιείχε κάτι τέτοιο, συνεπώς δεν θα γίνει συνέλευση μόνο και μόνο επειδή θα έχει περάσει μια εβδομάδα από την προηγούμενη. Από όσο ξέρω όμως, με βάση την εμπειρία μας στη σχολή, είναι δυνατό να γίνουν κινήσεις έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί συνέλευση εκ νέου τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την πιο πρόσφατη. Παρατηρώ πάντως μια γενική δυσφορία για την απόφαση της χθεσινής συνέλευσης, δυσφορία που δεν παρατηρήθηκε σε καμία από της προηγούμενες. Και επειδή δεν διάβασα κάπου (νομίζω) να υπαινίσσεται κανείς ότι υπήρξε νοθεία του αποτελέσματος, θεωρώ ότι μια τέτοια δυσφορία είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη, και στην ουσία της αντιδημοκρατική. Η δημοκρατία με τον τρόπο που τη ζούμε στο φοιτητικό σύλλογο δεν με ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο, αλλά αυτή είναι. Μην βλέπουμε φαντάσματα όποτε δεν περνάει το δικό μας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η μεν ΠΑΣΠ πήγε λανθασμένα να σώσει την στραβή εξεταστική, κι ότι αν ήθελε να ανοίξει η σχολή, έπρεπε στο πλαίσιο της να συμπεριλαμβάνει ότι το άνοιγμα αυτό θα έπρεπε να είναι για μαθήματα, ως γνωστόν άλλωστε η εξεταστική ελάχιστους θα βολέψει. Στην άλλη όχθη, νομίζω πως η στάση "καμία σκέψη για χαμένο εξάμηνο, καμία σκέψη για χαμένη εξεταστική αλλά αντ' αυτού δύο διπλές" ήταν μη ρεαλιστική και οπωσδήποτε είτε αγνοούσε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν πρακτικά εφικτό, είτε επιχειρούσε να πείσει ότι μπορούμε να χωρέσουμε δέκα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη και όλα να είναι μια χαρά. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 4:45 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 80 από BrAVeSirRObin 007 έγραψε:Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η μεν ΠΑΣΠ πήγε λανθασμένα να σώσει την στραβή εξεταστική, κι ότι αν ήθελε να ανοίξει η σχολή, έπρεπε στο πλαίσιο της να συμπεριλαμβάνει ότι το άνοιγμα αυτό θα έπρεπε να είναι για μαθήματα, ως γνωστόν άλλωστε η εξεταστική ελάχιστους θα βολέψει. Στην άλλη όχθη, νομίζω πως η στάση "καμία σκέψη για χαμένο εξάμηνο, καμία σκέψη για χαμένη εξεταστική αλλά αντ' αυτού δύο διπλές" ήταν μη ρεαλιστική και οπωσδήποτε είτε αγνοούσε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν πρακτικά εφικτό, είτε επιχειρούσε να πείσει ότι μπορούμε να χωρέσουμε δέκα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη και όλα να είναι μια χαρά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΠΕΣ ΤΑ! Φυσικά όλοι έκαναν μόκο τσόκο που θα ανοίγαμε με εξετάσεις και όχι με μάθημα, γιατί αλλιώς θα χάναμε την ''πολυπόθητη'' εξεταστική. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΤετ 20 Νοέμ 2013, 5:15 pm