Ποιά πορεία πρέπει να ακολουθήσει το Ε.Μ.Π?

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ 13 Νοέμ 2013, 3:16 pm Μπορείτε να επιλέξετε 1 επιλογή

Ανοίγουμε και καπάκι εξεταστική (Σενάριο πρύτανη)
Σύνολο ψήφων: 8 (12%)
Ανοίγουμε και καπάκι μάθημα (με ή χωρίς πτυχιακή)
Σύνολο ψήφων: 46 (68%)
Στήριξη αγώνα Διοικητικών Υπαλλήλων, κλειστό πανεπιστήμιο μέχρι δικαίωσης
Σύνολο ψήφων: 14 (21%)
Άλλο (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Σύνολο ψήφων: 68

Re: Ανοίγει Απο Δευτέρα το ΕΜΠ;

61
MaHaHoU έγραψε:Αφού είναι παράνομη η εξεταστική επί πτυχίο τι θυσιάζεται?
Θυσιάζεται κάποια μερίδα φοιτητών, με την έννοια ότι από τη μία οι προπτυχιακοί αργούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα εαν πραγματοποιηθεί η εξεταστική και από την άλλοι οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο, εαν δεν πραγματοποιηθεί η εξεταστική τώρα, θα πρέπει να περιμένουν ένα εξάμηνο ή δύο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Φυσικά έχουν προηγηθεί άλλες θυσίες από όλους αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Πάντως, συμφωνώ ότι το διάβασμα κάνει καλό και σίγουρα δεν θα πάει χαμένο.
Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said...

62
Αν υποθέσουμε ότι η εξεταστική γίνεται όπως προγραμματίστηκε, ποια επιλογή προκρίνεται για την επόμενη μέρα; Εξάμηνα-παρωδία που κάθε άλλο παρά δεκατριών εβδομάδων θα είναι, ή έτος μέχρι το δεκαπενταύγουστο με παράλληλη ή απευθείας έναρξη πρακτικής για το 5ο έτος, και έναρξη εξετάσεων Σεπτεμβρίου μόλις 15 μέρες μετά;
Kuchiki Byakuya

63
Ενημερώνω ότι το ΕΜΠ αδυνατεί να ανοίξει παρά την οποιαδήποτε απόφαση / πρόταση κτλ που πάρθηκε. Σήμερα φοιτητές άλλων σχολών, εισέβαλαν στα εργαστήρια της σχολής μας και μας πέταξαν με τη βία έξω. Απειλούσαν ότι καταστρέψουν τον εξοπλισμό, έβριζαν και τραμπούκιζαν. Ειλικρινά μετά από 5 χρόνια σε αυτή τη σχολή, αηδιάζω με όλη αυτή την κατάσταση. Ο Θεός βοηθός....

64
Από πότε άτομα εκτός σχολής κάνουν κουμάντο στην δική μας?? Πλέον μου φαίνεται έχουμε καταντήσει την δημοκρατία ένα είδος χούντας. Ειναι αποδεκτό να πραγματοποιηθεί συνέλευση για να αποφασίσει το σώμα της σχολής πως θα συμπεριφερθεί απέναντι στην απόφαση του πρύτανη, όμως Δεν ειναι δυνατόν ενώ έχει βγει η απόφαση από τον πρύτανη, τους Κοσμήτορες και τους καθηγητές για την έναρξη της σχολικής περιόδου , κάποιοι "τραμπούκοι" να απειλούν με καταστροφή δημόσιας περουσίας αν δεν γίνει το ' χατίρι' τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ' αδικημένους ' διοικητικούς, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον κάνουν κατάχρηση της αδράνειας του συστήματος και της ανοχής εκατοντάδων φοιτητών που ανησυχούν για το μέλλον αυτής της χρονιάς... Ειναι απαράδεκτο και εγωιστικό ( το λιγότερο) να αποφασίζουν την συνέχεια της ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΈΝΗΣ απεργίας, χωρίς να ενδιαφέρονται για τους γύρω τους . Δυστυχώς αυτός ειναι ο Έλληνας κ αυτό το ελληνικό σύστημα. Παιρνουμε ότι μας αξίζει τελικά....

65
Εμετός!

Απο πότε αποφασίζουν άτομα εκτός της σχολής μας και δηλώνουν οτι η σχολή ΜΑΣ τελεί υπό κατάληψη; Αποφασίζουν και διατάζουν οι "κύριοι", μάλλον έχουν διαφορετικό ορισμό για το δημοκρατικό πολίτευμα...

Η συμπεριφορά αυτή μου θυμίζει κάτι κακομαθημένα παιδάκια που έχουν συνηθίσει να γίνεται το χατίρι τους και όταν δεν περνάει το δικό τους αρχίζουν να φωνάζουν και να τσιρίζουν υστερικά. Περαστικά σας!
"I went numb when I learned to see..."

68
Oποιος δεν ασχολειται με τα κοινα, ειναι καταδικασμενος να τον κυβερνουν κατωτεροι του .

υ.γ.
καπως ετσι , χρονια τωρα συμβαινει και στα πανεπιστημια , μας εκπροσωπουν κατωτεροι μας. Το αξιζουμε αυτο ?
Δεν σε καταλαβαίνω @ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ..Αν κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά, αυτά τα ''κοινά'' μας έφαγαν..Εγω δεν μπήκα στο πανεπιστήμιο για να γίνω πολιτικός, αλλά για να σπουδάσω και μέσα απο την έρευνα να βοηθήσω τα κοινά=κοινωνία..μεγάλη συζήτηση το ξέρω, μεγάλη κουβέντα το ξέρω, αλλά βαρέθηκα τα κοινά και την εκπροσώπιση μου στο Πανεπιστήμιο..

69
dimitra έγραψε: Δεν σε καταλαβαίνω @ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ..Αν κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά, αυτά τα ''κοινά'' μας έφαγαν..Εγω δεν μπήκα στο πανεπιστήμιο για να γίνω πολιτικός, αλλά για να σπουδάσω
Το ενα δεν αποκλειει το αλλο, dimitra . Μπορουμε και να σπουδαζουμε αλλα ταυτοχρονα να συμμετεχουμε αλλιως αφηνουμε μειοψηφιες να αποφασιζουν για μας.
Ειμαι σιγουρη οτι θα μας γινει μαθημα το φετινο.

70
Θα συμφωνήσω απόλυτα..
Αλλά μετά απο 5 χρόνια στη σχολή δεν είδα μια συνέλευση που να γίνετια υγιής διάλογος, δεν άκουσα μια φορά να μιλάμε για θέματα του πανεπιστημίου μας με στόχο ΟΝΤΩΣ να τα λύσουμε..
εσυ μου λες να μου γίνει μάθημα τι?οτι σήμερα μια μερίδα 30 ατόμων τραμπούκισε συμφοιτητές μου?αυτη είναι η συμμετοχή στα κοινά που θέλεις(εννοείτε και δεν είναι προσωπικό, το λέω για όλους μας)
αυτό θέλουμε, ένα πανεπιστήμιο κλειστό, ένα τσιφλίκι που όποιος θέλει μπορεί να κάνει οτι θέλει?
Ναι θέλω να εκπροσωπηθώ, ναι σε κάθε εκλογές κατέβηκα και ψήφισα αλλά ΟΧΙ δεν είναι αγώνας αυτός..συμφωνώ οτι η διαθεσιμότητα είναι ένα κόλπο ολοφάνερο για να γίνει το πανεπιστήμιο μου ΙΕΚ αλλά ΟΧΙ δεν θα αγωνιστώ τραμπουκίζοντας κοπέλες και κλείνοντας 2 μήνες το ΕΜΠ..