Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 61 από Σοφια Αίσχος πια!! Το forum δεν είναι χώρος για προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε για τσακωμούς πόσο μάλλον για βρισιές! Όλοι φοιτητές είμαστε και καιγόμαστε για το μέλλον μας γιατί πολλοί παλεύουμε μόνοι μας αλλά δεν αρχίζουμε να βρίζουμε κόσμο. Σιγά πια που κοντεύετε να φάτε τον Μαυρωτά γιατί είπε να μην το κλείνουμε συνέχεια. Τουλάχιστον αυτός κάθεται όλη μέρα στη σχολή και βοηθάει όποιον μιλάει ελληνικά και μη. Α, προφανώς και δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο αλλά αν θέλουμε να βρίσουμε κόσμο μέσα από τη σχολή υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι όντως λαμόγια και δεν θα το κάνουμε εδώ! ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 2:43 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 62 από fotinit17 Σοφια έγραψε:Αίσχος πια!! Το forum δεν είναι χώρος για προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε για τσακωμούς πόσο μάλλον για βρισιές! Όλοι φοιτητές είμαστε και καιγόμαστε για το μέλλον μας γιατί πολλοί παλεύουμε μόνοι μας αλλά δεν αρχίζουμε να βρίζουμε κόσμο. Σιγά πια που κοντεύετε να φάτε τον Μαυρωτά γιατί είπε να μην το κλείνουμε συνέχεια. Τουλάχιστον αυτός κάθεται όλη μέρα στη σχολή και βοηθάει όποιον μιλάει ελληνικά και μη. Α, προφανώς και δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο αλλά αν θέλουμε να βρίσουμε κόσμο μέσα από τη σχολή υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι όντως λαμόγια και δεν θα το κάνουμε εδώ! Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Μπράβο ρε Σοφία! Όλοι συμφωνούμε οτι η σχολή έχει προβλήματα αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας (τι πιο κλασσικό ελληνικό!). Βγήκε ο άνθρωπος και είπε τη γνώμη του και πέσαμε να τον φάμε. Τουλάχιστον προβληματίζεται και προβληματίζει για την όλη κατάσταση σε αντίθεση με κάποιους άλλους καθηγητάρες που μας κάνουν και "χάρη" που σηκώνονται απο την καρεκλίτσα τους για να μας κάνουν μάθημα. "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 3:23 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 63 από MakisH Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Όπως είπε και η Σοφια, εδώ δεν θα λύσουμε τις προσωπικές μας διαφορές. Συζητήστε όσο θέλετε επί του θέματος, επί πολιτικών στάσεων και πρακτικών, μεθόδων αντίδρασης κτλ. Δεν χρειάζεται να βριζόμαστε ή να προσβάλουμε ο ένας τον άλλο. Προς gavlas: Αγαπητέ "gavlas". Νομίζω ότι με αυτό το ψευδώνυμο, τα λοιπά στοιχεία που έχεις βάλει στο "προφίλ" σου και την "υπογραφή" σου (για την οποία τις τελευταίες μέρες έχουν παραπονεθεί πολλοί - όχι άδικα πιστεύω) θέλεις κι εσύ να δείξεις εξ' αρχής ότι έχεις μια ιδιαίτερη διάθεση "τρολαρίσματος" αν θες. Καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό τι θέλεις να πεις (ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ), αλλά με τον τρόπο που τα λες πιστεύω ότι χάνεις το δίκιο σου. Έχει την πλάκα του το "τζέρτζελο", αλλά έχει και τα όριά του. Για την συγκεκριμένη περίπτωση: Έχε υπ' όψιν σου ότι γράφεις τελείως ανώνυμα, μέσα από ένα εξ' αρχής προκλητικό προφίλ, σχολιάζοντας κάποιον "με ονοματεπώνυμο" (ασχέτως του αν αυτός είναι καθηγητής ή οτιδήποτε). Το να εκμεταλλεύεσαι την ανωνυμία για να απευθύνεις τόσο "καυστικά" αν θες σχόλια προς κάποιον, στα δικά μου μάτια δείχνει κάπως δειλία. Δεν είναι ζήτημα "κανόνων", είναι ζήτημα "τιμής". Είναι κάτι σαν τον "πισώπλατο πυροβολισμό". Εδώ βέβαια έχουμε την ιδιαιτερότητα, το πρόσωπο το οποίο σχολιάζεις να γράφει δημόσια, σε ένα άλλο site (αν και αυτό δεν έχει τόση σημασία). Και ευτυχώς που διαβάζει τα σχόλια εδώ και χαίρομαι που επενέβη ευθέως, απαντώντας ψύχραιμα, στο ίδιο στυλ που απαντάει και στο Protagon. Άλλος μπορεί να μας είχε απλώς "λούσει" στα παράπονα. Προφανώς περιμένει τα σχόλια όταν γράφει δημόσια. Θα πρότεινα λοιπόν να χρησιμοποιούμε στο εξής το ίδιο το Protagon (ή όποιο άλλο site) για να σχολιάζουμε άρθρα που γράφονται σε αυτό, αν θέλουμε βέβαια απάντηση από τον αρθρογράφο. Με την έννοια ότι τουλάχιστον το Protagon είναι site "γνώμης", άρα ξέρεις ποιος γράφει κάθε άρθρο και ότι είναι "πρώτη προβολή" εκεί. ΥΓ: Για αποφυγή παρεξηγήσεων, σημειώνω πως δεν υπήρξε κανενός είδους παράπονο ή επικοινωνία από τον κ. Μαυρωτά, υπήρξαν ωστόσο πολλά παράπονα από άλλα μέλη του forum. Όχι για την ουσία των λεγομένων, αλλά για το ύφος. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 3:29 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 64 από MakisH Για να επανέλθουμε στο θέμα, νομίζω ότι αυτό το κείμενο είναι αρκετά ψύχραιμο και εξηγεί πολλά πράγματα. edit: Και μια πρόσφατη συνένετευξη της αντιπρυτάνεως στην ΕΡΤ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 5:44 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 65 από gavlas MakisH έγραψε:Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Όπως είπε και η Σοφια, εδώ δεν θα λύσουμε τις προσωπικές μας διαφορές. Συζητήστε όσο θέλετε επί του θέματος, επί πολιτικών στάσεων και πρακτικών, μεθόδων αντίδρασης κτλ. Δεν χρειάζεται να βριζόμαστε ή να προσβάλουμε ο ένας τον άλλο. Προς gavlas: Αγαπητέ "gavlas". Νομίζω ότι με αυτό το ψευδώνυμο, τα λοιπά στοιχεία που έχεις βάλει στο "προφίλ" σου και την "υπογραφή" σου (για την οποία τις τελευταίες μέρες έχουν παραπονεθεί πολλοί - όχι άδικα πιστεύω) θέλεις κι εσύ να δείξεις εξ' αρχής ότι έχεις μια ιδιαίτερη διάθεση "τρολαρίσματος" αν θες. Καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό τι θέλεις να πεις (ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ), αλλά με τον τρόπο που τα λες πιστεύω ότι χάνεις το δίκιο σου. Έχει την πλάκα του το "τζέρτζελο", αλλά έχει και τα όριά του. Για την συγκεκριμένη περίπτωση: Έχε υπ' όψιν σου ότι γράφεις τελείως ανώνυμα, μέσα από ένα εξ' αρχής προκλητικό προφίλ, σχολιάζοντας κάποιον "με ονοματεπώνυμο" (ασχέτως του αν αυτός είναι καθηγητής ή οτιδήποτε). Το να εκμεταλλεύεσαι την ανωνυμία για να απευθύνεις τόσο "καυστικά" αν θες σχόλια προς κάποιον, στα δικά μου μάτια δείχνει κάπως δειλία. Δεν είναι ζήτημα "κανόνων", είναι ζήτημα "τιμής". Είναι κάτι σαν τον "πισώπλατο πυροβολισμό". Εδώ βέβαια έχουμε την ιδιαιτερότητα, το πρόσωπο το οποίο σχολιάζεις να γράφει δημόσια, σε ένα άλλο site (αν και αυτό δεν έχει τόση σημασία). Και ευτυχώς που διαβάζει τα σχόλια εδώ και χαίρομαι που επενέβη ευθέως, απαντώντας ψύχραιμα, στο ίδιο στυλ που απαντάει και στο Protagon. Άλλος μπορεί να μας είχε απλώς "λούσει" στα παράπονα. Προφανώς περιμένει τα σχόλια όταν γράφει δημόσια. Θα πρότεινα λοιπόν να χρησιμοποιούμε στο εξής το ίδιο το Protagon (ή όποιο άλλο site) για να σχολιάζουμε άρθρα που γράφονται σε αυτό, αν θέλουμε βέβαια απάντηση από τον αρθρογράφο. Με την έννοια ότι τουλάχιστον το Protagon είναι site "γνώμης", άρα ξέρεις ποιος γράφει κάθε άρθρο και ότι είναι "πρώτη προβολή" εκεί. ΥΓ: Για αποφυγή παρεξηγήσεων, σημειώνω πως δεν υπήρξε κανενός είδους παράπονο ή επικοινωνία από τον κ. Μαυρωτά, υπήρξαν ωστόσο πολλά παράπονα από άλλα μέλη του forum. Όχι για την ουσία των λεγομένων, αλλά για το ύφος. 1)Για την ανωνυμία όποιος θέλει μπορεί να έρθει να με βρει αν θέλει. Απλό, μηνυματάκι και τα λέμε στη σχολή. Οπότε άσε τα περί δειλίας, γιατί είναι βαριά κουβέντα και δε θες να ασχοληθούμε με το αν είμαι δειλός. 2)Δεν έχω καμία θιάθεση τρολαρίσματος, είμαι ξεκάθαρα εκνευρισμένος με τη νεοδημοκρατίλα που βγάζει ο Μαυρωτάς. 3) "την "υπογραφή" σου (για την οποία τις τελευταίες μέρες έχουν παραπονεθεί πολλοί - όχι άδικα πιστεύω) έχω να γελάσω πάρα πολύ καιρό έτσι. Παράπονα λέει. Χαχαχαχαχα τι είστε ρε παιδάκια του δημοτικού; Παράπονα!!! Ρε διαχειριστής είσαι, αν θες διάγραψε με. 4) βαρέθηκα να ασχολούμαι και να μιλάω με φοιτητάμπουρες σε γυάλυνους κόσμους, που σκέφτονται μόνο την ΠΑΡΤΑΡΑ τους και όχι τι μπορεί να συμβαίνει στον διπλανό. Γιατί με όλη αυτή τη συζήτηση δεν έχετε όλοι σας τόσο σκοπό το πώς θα βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο που σας νοιάζει είναι να ανοίξει η σχολή. 5) αντε γεια διαγράψτε με για την υπογραφή μου παιδάκια σου σηκώνεται μου λες, έχεις στύσεις τρελές, μα δε γαμάς αυτούς που πρέπει, γιατί είσαι κεφτές ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 6:14 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 66 από madadayo MakisH έγραψε:Για να επανέλθουμε στο θέμα, νομίζω ότι αυτό το κείμενο είναι αρκετά ψύχραιμο και εξηγεί πολλά πράγματα. edit: Και μια πρόσφατη συνένετευξη της αντιπρυτάνεως στην ΕΡΤ. Νομίζω ότι αυτό το κείμενο ταιριάζει πολύ με αυτά που σκέφτονται οι περισσότεροι εντός του εμπ. Προσωπικά, αν και είμαι κατά της διαθεσιμότητας τουλάχιστον με τον "οριζόντιο" τρόπο και το συγκεκριμένο ποσοστό, ανήκω σε αυτή τη μερίδα που πιστεύει ότι σύντοαμ πρέπει να ανοίξουμε. και γιατί? Γιατί είτε μας αρεσει ειτε όχι, ο χρόνος τρέχει. Και πολλά πράγματα μένουν πίσω, είτε αυτό το λένε πτυχία, είτε προγράμματα. Και γιατί δυστυχώς -ή ευτυχώς- στην Ελλάδα πάντα βασιζόμασταν στις θυσίες. Αλλά εδώ δε θα μιλάμε μόνο για τις θυσίες αυτών που τώρα φεύγουν, αλλά και αυτών που θα μείνουν πίσω. Αυτών που θα πρέπει να συμμαζέψουν τα -ασυμμάζευτα- συντρίμμια συστημάτων, υπηρεσιών, υπαλλήλων και να φροντίσουν να βρουν τρόπο να μπορέσει το ίδρυμα να ανταπεξέλθει στις όποιες υποχρεώσεις του. Για να απαντήσω και στα σχόλια του κ. Μαυρωτά, πολύ φοβάμαι ότι και αύριο να ανοίξει το πολυτεχνείο, θα επικρατεί ένα -ας μου επιτραπεί- χάος, με την έννοια ότι αν και έχουν ανακοινωθεί ποσοστά, δεν έχουν (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω) δημοσιευτεί ονόματα. Γιατί να δουλέψουν λοιπόν οι εν δυνάμει διαθέσιμοι??? Γιατί να ενδιαφέρονται for the well being του ιδρύματος??? Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 6:29 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 67 από MakisH @gavlas: Δεν έχει διαγραφεί-banαριστεί ποτέ κανένας και πίστεψέ με, προσωπικά θα ήθελα να μη γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Όσο για την υπογραφή, παρότι προσωπικά με ενόχλησε από την πρώτη στιγμή που την είδα (παρότι γέλασα), δεν σου είπα τίποτα, έχουμε ξαναδιαφωνήσει άλλωστε πριν από καιρό. Δεν περιμένω να αναγνωρίσεις τίποτα "στραβά μάτια" κτλ, αφού τα συμπεράσματά σου τα έχεις βγάλει. Τέσπα. Βλέπω ότι δεν έχεις ούτε εσύ όρεξη να ασχοληθείς άλλο. Άλλοι έχουν πάρει warning για λιγότερα, οπότε πάρε κι εσύ ένα και κάνε ότι θεωρείς σωστό. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 6:46 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 68 από MakisH Υστερόγραφο στα παραπάνω: το χω πει τόσες φορές. Όποιος νομίζει ότι η άποψή του δεν εκπροσωπείται εδώ ή ότι τείνει να επικρατεί μία άποψη σε κάθε θέμα, δεν έχει παρά να τη γράψει, και να πει και σε δέκα φίλους του να την υποστηρίξουν. Μπορεί πάντα να το κάνει με καλή διάθεση για συζήτηση. Προσωπικά και μαζί με τους υπόλοιπους συντονιστές αγχωνόμαστε αρκετά να μην αδικηθεί κανένας. Όποιος το βλέπει, το βλέπει, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Από εμένα τέλος στο θέμα. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 7:00 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 69 από mavrotas gavlas έγραψε: δυστυχώς η τύχη μου είναι προγεγραμμένη, στη μαυρίλα και τη μιζέρια λόγω κάτι τύπων σαν και σένα που υποστηρίζουν αυτή την "ωραία" δημοκρατία που σου λεγα από πάνω. Ευχαριστώ για την αφιέρωση, ωραίο αν και πολύ θυμωμένο για το γούστο μου. Δεν έχω πρόθεση να συντηρήσω ένα μη γόνιμο διάλογο απλώς μια τελευταία φιλική συμβουλή: Νομίζεις ότι η τύχη σου δεν εξαρτάται από σένα αλλά από άλλους, καλούς ή κακούς με εμένα έστω πρώτο πρώτο. Διαφωνώ φίλε gavlas, την τύχη του ο καθένας την καθορίζει σε μεγάλο βαθμό μόνος του με την προσπάθεια που κάνει. Αυτό μου το έμαθε ο αθλητισμός και ισχύει για όλη μας τη ζωή. Αναποδιές πάντα θα υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να σε παίρνουν από κάτω. Πάντα keep walking ΥΓ Ούτε ΝΔ είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΚΚΕ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΔΗΜΑΡ ούτε κλπ. Έχω ψηφίσει σχεδόν απ'όλα σε πληροφορώ σε διάφορες περιόδους. Γενικά είμαι αντι-ταμπελικός κι εκτός κομματικών μηχανισμών. Αν θες να μου βάλεις μια ταμπέλα όμως βάλε μου "Ανοιχτή πόρτα" Πάντα φιλικά Γ.Μαυρωτάς ΠαράθεσηΣάβ 28 Σεπ 2013, 7:15 pm
Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ 70 από maria93 Just for the record: @gavlas:Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που ''σοκαρίστηκαν'' με το προφίλ και την υπογραφή σου, αλλά καθώς δεν είχε το κομμάτι αυτό καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης, ας βαφτίσουμε ''εποικοδομητική κριτική''και τη γενικότερη διαφωνία προς τις θέσεις μας και της ελευθερίας να φτιάξει κανείς το προφίλ του όπως θέλει εκείνος, μήπως και υπάρξει συνειδησιακή εξιλέωση.Αυτοί που παρεξηγήθηκαν(γιατί λέγεται ότι είναι πολλοί) να μας πουν εκείνοι πόσες φορές έχουν χυδαιολογήσει απροκάλυπτα και ίσως αναίτια για την πλάκα τους και μόνο, ή δεν έχουν κάνει παρόμοια σχόλια στη ζωή τους με ύπουλο και μειλίχιο τρόπο (για να είναι και καλυμμένοι). Αν είμαστε όλοι τόσο pure in heart and mind ας πάρουμε πρώτοι την πέτρα της ''κριτικής'' εναντίον κάποιου.Από 18-23 είμαστε οι περισσότεροι και όλοι ξέρουμε πως μιλάμε. Το forum έχει κανόνες και πρέπει να τηρούνται-σύμφωνοι- αλλά μη γινόμαστε και αυστηροί κριτές σε ένα προφίλ. (Εξάλλου η υπογραφή του gavlas δεν έχει σεξιστικό νόημα και οι λέξεις μάλλον σχετίζονται με το αν είναι ψευτόμαγκας κάποιοςή όχι) p.s. Δεν λαμβάνω μέρος στο σχολιασμό της όλης κατάστασης γιατί δεν τη θεωρώ και από τις καλύτερες που έλαβαν χώρα στο site, το μόνο που λέω είναι ότι καλό είναι να διατηρείται το επίπεδο εκατέρωθεν όχι μόνο εικονικά αλλά και in real life. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΚυρ 29 Σεπ 2013, 6:24 pm