Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ

51
Έκκληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η πολιτεία θα καλέσει άμεσα τις πρυτανικές αρχές σε διάλογο απηύθυνε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος.

"Η έκκληση που απευθύνω είναι διπλή και δεν πρέπει να απομονωθεί το ένα σκέλος από το άλλο. Τα πανεπίστημια δεν μπορούν να μείνουν κλειστά. Ζητώ να ανοίξουν και παράλληλα να υπάρξει άμεσα πρόσκληση για διάλογο από τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα της διαθεσιμότητας" τόνισε ο κ.Σιμόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τους κοσμήτορες του ιδρύματος.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε ότι μπορεί να προσέλθει ο ίδιος στον διάλογο ή "όποιος άλλος θεωρείται κατάλληλος από την πολιτεία" υπογραμμίζοντας κατηγορηματικά ότι εάν δεν αρθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάσει της οποίας απομακρύνονται 399 υπάλληλοι από το ΕΜΠ, ο ίδιος θα υποχρεωθεί να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτείας.

Ιδιαίτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πολυτεχνείου, στην φύλαξη και την έρευνα, αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Σημείωσε, τέλος, ότι η τελευταία ελπίδα του ιδρύματος είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

"Το νομικό μας τμήμα έχει ετοιμάσει την προσφυγή, και είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε. Αυτό που μένει είναι να δούμε εάν θα την καταθέσουμε και τα οκτώ πανεπιστήμια μαζί την Τρίτη ή θα κινηθούμε μόνοι μας. Δεν θα ήθελα, όμως, να φτάσουμε σε αυτό το σημείο" υπογράμμισε ο κ.Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με το ΕΜΠ, η στέρηση των υπηρεσίων των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς το προσωπικό του θα μειωθεί κατά 65%.

Η άμεση συνέπεια, όπως, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠ είναι ότι το ίδρυμα θα χάσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο ρόλος του στην ανάπτυξη της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τμήματα Διοικητικού Προσωπικού, Διδακτικού Προσωπικού και Διεκπαιρέωσης και Αρχείου και Προστασίας των εγκαταστάσεων θα στελεχώνεται πλέον, από δύο άτομα το καθένα.
ΠΗΓΗ
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

53
Προτείνω να μην κλείνει ποτέ το Πανεπιστήμιο. Kαι στα μέλη ΔΕΠ να επεκταθεί η διαθεσιμότητα πάλι το ίδιο θα λέω. Το Πολυτεχνείο δεν πρέπει ποτέ κλείνει ποτέ τις πόρτες του. Όταν με το καλό έρθει η ώρα μου θα κοιτάξω να βρώ αλλού να δουλέψω είτε έξω (ο αδελφός μου έφυγε σήμερα για Κάιρο) είτε στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα «κλαίγομαι» όπως λέτε. Οι «δουλίτσες» που έχω στο ΕΜΠ που λέει κι ο αϊ-ο είναι να δω τους διπλωματικούς μου, κακό είναι; Ούτε «προγραμματατζής» είμαι ούτε ακαδημαϊκός «επιχειρηματίας». Και να σας πω και κάτι άλλο. Για μένα θα ήταν η καλύτερή μου αυτή η κατάσταση: και σπίτι μου κάθομαι και ο μισθός τρέχει. Τι θέλω λοιπόν και μιλάω και μάλιστα αυτά που γράφω είναι «ενάντια στο ρεύμα» και μπορεί είτε να τα πληρώσω στην εξέλιξή μου είτε να μου βγάλουν πάλι κανένα ψήφισμα οι φοιτητές ή να με στραβοκοιτάνε οι διοικητικοί; Να το βουλώσω δηλαδή και να μη μιλάω, αυτό είναι το ζητούμενο, ή να λέω μόνο αυτά που θέλετε να ακούτε;

Γ.Μαυρωτάς

54
Είναι πολύ κρίμα να σφαζόμαστε μεταξύ μας όταν μάλιστα δεν έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα. Το γεγονός ότι το Πολυτεχνείο παραπαίει νομίζω ότι δεν ευχαριστεί κανέναν, σπουδαστή ή εκπαιδευτικό.

Το αν είναι αποτελεσματικό ή όχι το κλειδαμπάρωμά του, κατά καιρούς και βεβαίως τώρα, θα φανεί εν καιρώ. Το πιθανότερο είναι ότι το ΕΜΠ θα αντισταθεί (υπεύθυνα ή όχι) λίγο καιρό ακόμα και έπειτα θα βγει μια ανακοίνωση από την Πρυτανεία που θα λέει ότι ανοίγουμε και σας περιμένουμε να μαζέψουμε τα κάθε λογής σπασμένα. Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί αφού δοθεί λύση ή όχι στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας. Εξάλλου κάθε φορά που κλείνουμε δεν νομίζω ότι ανοίγουμε αφότου δίνεται κάποια λύση αλλά αφότου δίνεται το έναυσμα (για να μην πω η γραμμή) από "κάπου". Φαντάζομαι ότι η λήξη κάθε απεργίας ή κατάληψης ή οποιουδήποτε μέσου άσκησης πίεσης δεν έχει να κάνει ακριβώς με το πότε θα είναι αποτελεσματικότερο από πλευράς πάλης και αγώνα. Απλά κάποια στιγμή μάλλον θεωρείται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει π.χ. να ανοίξουμε τη σχολή ή να πάμε στις δουλειές μας. Εξάλλου πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι για παράδειγμα οι καταλήψεις που έχουν ημερομηνία τέλους από την ώρα κιόλας της έναρξής του. Επίσης, δεν είναι μόνο ο χρόνος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σε αυτές τις περιπτώσεις και ο τρόπος. Και εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυο πολύ βασικά πράγματα:

Το πρώτο είναι το είδος της αντίστασης. Είναι λογικό μια προσπάθεια που περιορίζεται στο κλείσιμο π.χ. του ΕΜΠ από μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς την στήριξη των υπολοίπων και χωρίς περαιτέρω ενέργειες να μη βρει απόκριση. Κι εδώ κρίνεται αναγκαία η πρόταση και έπειτα η εφαρμογή αυτών των περίφημων εναλλακτικών μεθόδων.

Το δεύτερο που είναι και το πιο σκληρό και δύσκολο είναι η αναμέτρηση με τον εαυτό μας. Όσο δεν ξεκινάμε κάθε μας πρόταση με τον εαυτό μας και δεν κοιτάμε να βελτιωθούμε σε ατομικό επίπεδο καμιά συλλογική ενέργεια δεν θα είναι αληθινή. Και σε αναφορά στο προηγούμενο post, το να θέλει να κάνει κανείς τη δουλειά του είναι υπέρ του και απόλυτα θεμιτό. Όλα θα ήταν καλύτερα αν αντί να μιλάμε πολύ κάναμε ο καθένας τη δουλειά του σωστά και με αγάπη. Η αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης είναι που φέρνει τα προβλήματα. Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι το να μας ενδιαφέρει να συμμεριζόμαστε αυτό που συμβαίνει δίπλα μας δεν είναι φιλανθρωπία αλλά απλή προϋπόθεση για να λεγόμαστε άνθρωποι και να συμβάλλουμε σε μια ειρηνική συμβίωση!

Συγγνώμη για τα πολλά που είπα αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το θέμα και έχει πολύ ζουμί :) !!!

55
alkinoos έγραψε: Το πιθανότερο είναι ότι το ΕΜΠ θα αντισταθεί (υπεύθυνα ή όχι) λίγο καιρό ακόμα και έπειτα θα βγει μια ανακοίνωση από την Πρυτανεία που θα λέει ότι ανοίγουμε και σας περιμένουμε να μαζέψουμε τα κάθε λογής σπασμένα. Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί αφού δοθεί λύση ή όχι στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας. Εξάλλου κάθε φορά που κλείνουμε δεν νομίζω ότι ανοίγουμε αφότου δίνεται κάποια λύση αλλά αφότου δίνεται το έναυσμα (για να μην πω η γραμμή) από "κάπου". Φαντάζομαι ότι η λήξη κάθε απεργίας ή κατάληψης ή οποιουδήποτε μέσου άσκησης πίεσης δεν έχει να κάνει ακριβώς με το πότε θα είναι αποτελεσματικότερο από πλευράς πάλης και αγώνα. Απλά κάποια στιγμή μάλλον θεωρείται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει π.χ. να ανοίξουμε τη σχολή ή να πάμε στις δουλειές μας. Εξάλλου πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι για παράδειγμα οι καταλήψεις που έχουν ημερομηνία τέλους από την ώρα κιόλας της έναρξής του.
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!
Einmal ist keinmal

56
mavrotas έγραψε:Προτείνω να μην κλείνει ποτέ το Πανεπιστήμιο. Kαι στα μέλη ΔΕΠ να επεκταθεί η διαθεσιμότητα πάλι το ίδιο θα λέω. Το Πολυτεχνείο δεν πρέπει ποτέ κλείνει ποτέ τις πόρτες του. Όταν με το καλό έρθει η ώρα μου θα κοιτάξω να βρώ αλλού να δουλέψω είτε έξω (ο αδελφός μου έφυγε σήμερα για Κάιρο) είτε στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα «κλαίγομαι» όπως λέτε. Οι «δουλίτσες» που έχω στο ΕΜΠ που λέει κι ο αϊ-ο είναι να δω τους διπλωματικούς μου, κακό είναι; Ούτε «προγραμματατζής» είμαι ούτε ακαδημαϊκός «επιχειρηματίας». Και να σας πω και κάτι άλλο. Για μένα θα ήταν η καλύτερή μου αυτή η κατάσταση: και σπίτι μου κάθομαι και ο μισθός τρέχει. Τι θέλω λοιπόν και μιλάω και μάλιστα αυτά που γράφω είναι «ενάντια στο ρεύμα» και μπορεί είτε να τα πληρώσω στην εξέλιξή μου είτε να μου βγάλουν πάλι κανένα ψήφισμα οι φοιτητές ή να με στραβοκοιτάνε οι διοικητικοί; Να το βουλώσω δηλαδή και να μη μιλάω, αυτό είναι το ζητούμενο, ή να λέω μόνο αυτά που θέλετε να ακούτε;

Γ.Μαυρωτάς

ναι εσύ θα βρεις δουλίτσα στον ιδιωτικό τομέα μιας και το πιο πιθανό είναι ότι όλο και κάποιες γνωριμίες θα έχεις, κρίνοντας πάντα ότι το λες με τέτοια σιγουριά εν μέσω τόσο μεγάλης ανεργίας ότι θα βρεις δουλειά. οι υπόλοιποι όμως;;;ΤΙ; σπιτάκι και πείνα.
Τέλος, μπορείς να λες ό,τι θες, έτσι κι' αλλιώς έχουμε αυτήν την αγαπημένη σου "δημοκρατία", ναι αυτή που γουστάρεις τόσο, την "ελέυθερη αγορά" (sic), όπου ο καθένας από μηδέν, φτωχός γόνος φουρνάριδων, μπορεί να γίνει από επιτυχημένος επιχειρηματίας μέχρι αστέρι του χόλιγουντ, γιατί αυτό είναι το μότο της "δημοκρατίας" σου. Αλλά για δες λίγο στατιστικά, απολύσεις, αυτοκτονίες κλπ κλπ. Και για να σε σώσω από τον κόπο, ξέρω ήδη την απάντηση σου: "ναι δε λειτουργεί σωστά και θέλει νέες ιδέες, ανάπτυξη κλπ" . Μπράβο, αυτά λέει και ο Πρετεντέρης κάθε βράδυ.

Οπότε συμπέρασμα: Προφανώς μπορείς να λες ό,τι σου κατεβάζει το κεφάλι σου, αλλά κάποιους μπορεί να τους προσβάλει, οπότε δεν απαιτώ να λες αυτά που θέλω να ακούσω, δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να γίνει κάτι τέτοιο ποτέ. Απλά θα δέχεσαι τον οχετό μου και τη χολή μου κάθε φορά που θα ακούω να λες μαλακίες κατ' εμέ. Γιατί και εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα για αυτούς που απεργούν αυτή τη στιγμή, πετάς χολή , βέβαια με πιο κομψό και έμμεσο τρόπο και πιασάρικο λέγειν σε γνωστά και έμπειρα σάιτ έχοντας πάντα και την ιδιότητα του γνωστού καθηγητή του ΕΜΠ και του "εμπειρογνώμονα".
Και επειδή έχεις ήδη προσβάλει πολύ κόσμο με τις πρωτοπόρες ιδέες σου, σε καταχωρώ πλέον στα συγγενή είδη των τηλεπαρουσιαστών των 8.

άντε καλό σου ύπνο
σου σηκώνεται μου λες, έχεις στύσεις τρελές, μα δε γαμάς αυτούς που πρέπει, γιατί είσαι κεφτές

57

Όροι συμμετοχής στις συζητήσεις

Ο κάθε ένας που συμμετέχει στις συζητήσεις που φιλοξενούνται σε αυτήν την ιστοσελίδα θα πρέπει να σέβεται του στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς. Σε καμία περίπτωση (ούτε σε περίπτωση "άμυνας") δεν επιτρέπεται η κάθε είδους "επίθεση" (προσβολή, χλευασμός, δυσφήμιση, ειρωνεία κ.τ.λ.) σε άλλα μέλη στα πλαίσια των δημοσίων συζητήσεων του forum. Απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας καθώς και γλώσσας που μπορεί να προσβάλει εμμέσως μέλη της κοινότητας (π.χ. υποτιμιτική χρήση λέξεων που αφορούν εθνικότητα, θρησκεία κτλ).

Περισσότερα εδώ.

Ευχαριστώ!
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

59
Κύριε Μαυρωτά,

δεν θα συμπληρώσω κάτι άλλο στα παραπάνω γιατί αυτά που είπε ο "gavlas" με κάλυψαν... και με το παραπάνω. Είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ό,τι θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Εγώ σαν φοιτήτρια πιστεύω ότι από τότε που φοιτώ, λαμβάνονται οι πιο εγκληματικές αποφάσεις για το μέλλον μου και αυτό μου έχει στοιχίσει ήδη πάρα πολύ (όχι δεν θα σας πω τα προσωπικά μου όπως κάνατε εσείς παραπάνω γιατί προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν και δεν σας αφορούν).
Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, που απειλούνται με απόλυση τόσοι άνθρωποι και πρακτικά το ίδρυμα είναι αμφίβολο πώς θα λειτουργήσει και πόσο θα υποβαθμιστούν περαιτέρω οι σπουδές μας, τι προτείνετε? Να μείνουμε ανοιχτά, να επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους και να περιμένουν πότε η λαιμιτόμος θα πέσει πάνω σε ποιον? (Φυσικά, δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά μπορώ να υποθέσω ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν...Αυτοί που έχουν το βίσμα και την κομματική ιδιότητα κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν άθικτοι, αυτοί που πραγματικά δουλεύουν κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν πόδι αλλά τέλοσπαντων). Να κάνουν διαμαρτυρίες έξω από το υπουργείο παιδείας και άλλου τύπου δράσεις και το πανεπιστήμιο να λειτουργεί κανονικά? (Από ποιους? Αφού όλοι θα είναι στο υπουργείο παιδείας και θα τρώνε τα χημικά στη μάπα ενώ εσείς είστε στο γραφείο σας). Αυτή πιστεύω είναι η ύστατη προσπάθεια μπροστά στην έμπρακτη αυτοκτονική στρατηγική της κυβέρνησης, η απεργία, η "εκβιαστική" αν θέλετε αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος. Όσο όμορφα και να θέλετε να τα παρουσιάζετε, υποθέτω ότι είτε είστε πολύ καλόπιστος είτε πολύ επιτήδειος. Μπορείτε να γράφετε όσες εκθέσεις επιπέδου 3ης λυκείου θέλετε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το πως έχουν τα πράγματα.

Υ.Γ.1. Ιδεατά και εγώ θα ήθελα ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό για όλους, με δωρεάν παροχές για τους φοιτητές και ροζ marshmallows στους τοίχους. Α! Και μία πολιτεία που να στηρίζει τους φοιτητές της και να μην τους αναγκάζει να δουλεύουν μαύρα σαν σκυλιά. Πού είναι αυτά όλα δεν ξέρω...
Υ.Γ.2. Χωρίς να θέλω να σας θίξω, με τους διπλωματικούς μπορείτε να συνεννοηθείτε με mail, skype και ταχυδρομικά περιστέρια. Επίσης αν δεν απατώμαι, οι ερευνητικές σας δραστηριότητες δεν απαιτούν εργαστηριακά πειράματα και τα συναφή. Οπότε μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι σας αυτή τη δύσκολη περίοδο (μία πρόταση έκανα). :whistle:
In my glass coffin.
I'm waiting.

60
mavrotas έγραψε:
gavlas έγραψε:
.........................
άντε καλό σου ύπνο
Καληνύχτα και σε σένα gavlas http://www.youtube.com/watch?v=xbe-oIehMDM.
Και καλή τύχη...

δυστυχώς η τύχη μου είναι προγεγραμμένη, στη μαυρίλα και τη μιζέρια λόγω κάτι τύπων σαν και σένα
που υποστηρίζουν αυτή την "ωραία" δημοκρατία που σου λεγα από πάνω.

Πάρε και εσύ ένα αφιερωμένο αφού μου αφιέρωσες. Όλο δικό σου με όλη την έννοια...........
σου σηκώνεται μου λες, έχεις στύσεις τρελές, μα δε γαμάς αυτούς που πρέπει, γιατί είσαι κεφτές