Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού ΕΜΠ

41
MakisH έγραψε:Εγώ πάντως χαίρομαι που επιτέλους κάποιος σε τέτοια διοικητική θέση δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για αξιολόγηση. Γιατί σύμφωνοι, "με ποια κριτήρια" κτλ κτλ, αλλά αν απλώς πετάς αυτό το αντεπιχείρημα και "αλλάζεις θέμα", δεν γίνεται τίποτα. Δείξε τουλάχιστον μια καλή διάθεση!

edit: και για να σας προλάβω: για αξιολόγηση γενικώς μίλησα, όχι να διαλέξουμε ποιοι να φύγουν. Η αξιολόγηση δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Ειδικά όταν ξεκινάει από μέσα, μπορεί πολλές φορές να έχει πολλά καλά αποτελέσματα, όπως κίνητρα για βελτίωση της δουλειάς σου, αναγνώριση της δουλειάς ανθρώπων που όντως δουλεύουν πολύ κτλ. Από την άλλη, αν υπάρχουν άνθρωποι που, ανεξαρτήτως συνθηκών και εξωτερικών επιρροών, δεν εμφανίζονται στη θέση τους ή θα έπρεπε για άλλους λόγους (π.χ. πειθαρχικά θέματα) να έχουν "φύγει", θα πρέπει να το δει η εκάστοτε υπεύθυνη διοίκηση, χωρίς να περιμένει πρώτα να απειληθούν οι δουλειές τόσων ανθρώπων.
Σύμφωνοι... Πιστεύω κανείς δε διαφωνεί με αυτό (παρά το ότι πολλές φορές μπορεί να ξεβολέψει). Εν προκειμένω όμως μιλάμε για κάθετη πετσόκοψη... μόνο το παραπάνω ΦΕΚ τα λέει όλα... 36 φύλακες??? είχαμε τόσους?
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

43
Από ο,τι διάβασα στο Facebook αναστολή λειτουργίας όπως ακριβώς και στο ΕΚΠΑ
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

44
Diathesimotita_kladoi_KYA.xls
(25.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 286 φορές
Παραθέτω από το group στο facebook:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΗΤΟ

Στη σημερινή Σύγκλητο του ΕΜΠ αποφασίστηκαν:
1) Διαπιστώθηκε η συνέχιση (επ' αόριστο) της αδυναμίας λειτουργίας του Ιδρύματος και της Αναστολής λειτουργίας του.
2) Αποφασίστηκε η προσφυγή κατά της ΚΥΑ της διαθεσιμότητας.
3) Αποφασίστηκε να δοθεί αύριο το μεσημέρι 14:00 στο Συγκρότημα Πατησίων Συνέντευξη Τύπου Πρυτανείας και Συγκλήτου.
4) Αποφασίστηκε σχετικό δελτίο Τύπου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Στη σημερινή ΓΣ των Διοικητικών Υπαλλήλων αποφασίστηκε επ' αόριστο συνέχιση της απεργίας με περιφρούρηση.

Διαθεσιμότητες:

Συνημμένο αρχείο Excel με στατιστικά στοιχεία για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ΕΜΠ. Την εγκυρότητα των στοιχείων βεβαιώνει ο Ε. Χίνης (πρόε. Σ.ΔΕΠ ΕΜΠ) ο οποίος τα συνέθεσε.
Πέρα από τα προφανή (καθόλου φύλαξη κ.λπ, όπου βλέπετε 100% στο Excel), οι Γραμματείες των Σχολών, πολλές Γραμματείες Τομέων και Εργαστηρίων -η συντριπτική πλειοψηφία- και οι περισσότερες Πολυδύναμες Μονάδες δεν θα διαθέτουν προσωπικό, εάν εφαρμοστεί το μέτρο...
Όπως ανακοινώθηκε στη Σύγκλητο ενδεικτικά, 7 από τις 9 Γραμματείες σχολών θα χάσουν πάνω από το 70% του προσωπικού τους!
Diathesimotita_kladoi_KYA.xls
(25.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 286 φορές

45
Κλεισμένοι στη γυάλα μας του Γιώργου Μαυρωτά
Φοβάμαι ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι οι Πανεπιστημιακοί συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε κλεισμένοι στη γυάλα μας, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Μιλάμε στις συνελεύσεις για υποβάθμιση των Πανεπιστημίων, για το ότι δεν περισσεύει κανείς, για το ότι δεν θα μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους και δεν βλέπουμε δίπλα μας πώς μας κοιτάει η κοινωνία την οποία υποτίθεται υπηρετούμε. Ποιους πείθουμε ότι κλείνοντας το Πανεπιστήμιο παλεύουμε για τα παιδιά τους που θα το βλέπουν μόνο απ’ έξω; Θα έχουν άδικο να μας κατηγορούν όπως τις άλλες συντεχνίες; Είναι θεμιτό να υποστηρίζουμε τα ακαδημαϊκά μας αιτήματα εκβιάζοντας και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο κοινωνικό πλαίσιο σαν το σημερινό; Εκτός κι αν όλα αυτά έχουν εκτός από ακαδημαϊκά και πολιτικά κίνητρα οπότε τότε ναι, βγάζει νόημα.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

46
KiritoShu έγραψε:Κλεισμένοι στη γυάλα μας του Γιώργου Μαυρωτά
Φοβάμαι ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι οι Πανεπιστημιακοί συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε κλεισμένοι στη γυάλα μας, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Μιλάμε στις συνελεύσεις για υποβάθμιση των Πανεπιστημίων, για το ότι δεν περισσεύει κανείς, για το ότι δεν θα μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους και δεν βλέπουμε δίπλα μας πώς μας κοιτάει η κοινωνία την οποία υποτίθεται υπηρετούμε. Ποιους πείθουμε ότι κλείνοντας το Πανεπιστήμιο παλεύουμε για τα παιδιά τους που θα το βλέπουν μόνο απ’ έξω; Θα έχουν άδικο να μας κατηγορούν όπως τις άλλες συντεχνίες; Είναι θεμιτό να υποστηρίζουμε τα ακαδημαϊκά μας αιτήματα εκβιάζοντας και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο κοινωνικό πλαίσιο σαν το σημερινό; Εκτός κι αν όλα αυτά έχουν εκτός από ακαδημαϊκά και πολιτικά κίνητρα οπότε τότε ναι, βγάζει νόημα.

καλά, το έχουμε δει το έργο. του χρόνου θα κλαίγεται και αυτός που τον απολύσαν. άντε με τα νούμερα
σου σηκώνεται μου λες, έχεις στύσεις τρελές, μα δε γαμάς αυτούς που πρέπει, γιατί είσαι κεφτές

47
Αν τον απολύσουν προφανώς και θα κλαίγεται, όπως κάθε άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του. Αυτό δε νομίζω όμως ότι του μειώνει το δικαίωμα να έχει μια δικιά του, διαφορετική άποψη. Εξ' άλλου νομίζω ότι το άρθρο προσπαθεί να υποδείξει κάποια σημεία στα οποία όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν ρωτήσεις ανθρώπους έξω από τον χώρο των πανεπιστημίων αυτή τη στιγμή, πολλοί (δεν ξέρω αν είναι πλειοψηφία) θα σου πουν "πάλι τα κλείσανε;". Γι' αυτό μου αρέσει που μια λέκτορας της Αρχιτεκτονικής είπε σε άλλο άρθρο, απαντώντας στους "εναλλακτικούς τρόπους" που είχε ζητήσει ο Μαυρωτάς στο προηγούμενο σχετικό άρθρο:
Τους χρειαζόμαστε άμεσα αυτούς τους τρόπους, όπως ίσως και πιο ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, μια πιο αποτελεσματική διοικητική οργάνωση, ένα πιο φρέσκο πρόγραμμα σπουδών.
συνεχίζοντας βέβαια ως προς το ότι δεν είναι τόσο απλό κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, δε νομίζω αν απολυθεί, να αντιδράσει με τους τρόπους τους οποίους καταγγέλει.

48
MakisH έγραψε:Αν τον απολύσουν προφανώς και θα κλαίγεται, όπως κάθε άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του. Αυτό δε νομίζω όμως ότι του μειώνει το δικαίωμα να έχει μια δικιά του, διαφορετική άποψη. Εξ' άλλου νομίζω ότι το άρθρο προσπαθεί να υποδείξει κάποια σημεία στα οποία όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν ρωτήσεις ανθρώπους έξω από τον χώρο των πανεπιστημίων αυτή τη στιγμή, πολλοί (δεν ξέρω αν είναι πλειοψηφία) θα σου πουν "πάλι τα κλείσανε;". Γι' αυτό μου αρέσει που μια λέκτορας της Αρχιτεκτονικής είπε σε άλλο άρθρο, απαντώντας στους "εναλλακτικούς τρόπους" που είχε ζητήσει ο Μαυρωτάς στο προηγούμενο σχετικό άρθρο:
Τους χρειαζόμαστε άμεσα αυτούς τους τρόπους, όπως ίσως και πιο ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, μια πιο αποτελεσματική διοικητική οργάνωση, ένα πιο φρέσκο πρόγραμμα σπουδών.
συνεχίζοντας βέβαια ως προς το ότι δεν είναι τόσο απλό κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, δε νομίζω αν απολυθεί, να αντιδράσει με τους τρόπους τους οποίους καταγγέλει.
μα αυτό είναι το αστείο
σου σηκώνεται μου λες, έχεις στύσεις τρελές, μα δε γαμάς αυτούς που πρέπει, γιατί είσαι κεφτές

50
Ο άνθρωπος μάλλον ζει στη δική του γυάλα. Δηλαδή τι προτείνει ακριβώς? Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους, να μην βγάλουν άχνα και να γράφουν κείμενα στο protagon για να υπερασπίζονται τις απόψεις τους και να δείχνουν την αντίθεσή τους? (Η κλασική καραμέλα του ναι μεν, αλλα με σχολή ανοιχτή!) Γιατί "η κοινωνία" κοιτάει στραβά? Η κοινωνία, η ελληνική κοινωνία, όπως πάντα έκανε, δεν κοιτάει ποτέ και δεν ενδιαφέρεται ποτέ μέχρι να της πατήσουν τον κάλο. Ο μόνος που καίγεται αυτή τη στιγμή είναι οι γονείς των φοιτητών, οι μόνοι που μπορούν να ασκήσουν πίεση. Δηλαδή τι παραπάνω έπρεπε να κάνει η σύγκλητος κατά τον κύριο Μαυρωτά? Να κινηθεί νομικά (όπως και πολύ καλά έκανε), αλλά ταυτόχρονα να του ανοίξουν το γραφείο του για να κάνει τις δουλίτσες του στο χώρο του ΕΜΠ? Φυσικά μάλλον δεν τον ενδιαφέρει η μοίρα των συναδέλφων του, καθώς δεν θα απολυθεί. Όταν όμως απολυθεί, όπως προείπε κάποιος πιθανά θα κλαίγεται. Δεν θα κάνει ό,τι κάνουν οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ, απλά θα κλαίγεται.
In my glass coffin.
I'm waiting.