Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

1
Σε αυτό το topic θα μπαίνουν ενημερώσεις σχετικά με αλλαγές που γίνονται στη δομή και τη λειτουργία του site.

Όπως ίσως παρατηρήσατε, έγιναν κάποιες αλλαγές ως προς τις συζητήσεις μαθημάτων:
1. Οι "εμβαθύνσεις" αποσπάστηκαν από τα εξάμηνα και πλέον κάθε εμβάθυνση έχει όλα της τα μαθήματα συγκεντρωμένα στο subforum "Εμβαθύνσεις".
2. Στους τίτλους όλων των topics μαθημάτων προστέθηκε μπροστά ο αριθμός εξαμήνου. Π.χ. "[2ο] Αναλυτική Χημεία (2012-13)".
3. Όλα τα topics μαθημάτων που αντιστοιχούν σε παλιότερα ακαδημαϊκά έτη κλειδώθηκαν και αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο. Εάν δεν υπάρχει θέμα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, πατάτε "New Topic". (βλ. "Ξεκινώντας στο forum")
4. Τα topics για μαθήματα επιλογής δεν χωρίζονται πλέον σε ακαδημαϊκά έτη, εκτός αν αλλάξει κάτι σημαντικό στο μάθημα (πχ διδάσκοντες).

Επίσης, στην κορυφή της σελίδας προστέθηκε σύνδεσμος "Βρείτε μας στο Facebook". Πατήστε "like" για να βοηθήσετε το εγχείρημα να μεγαλώσει!

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

3
MakisH έγραψε:Σε αυτό το topic θα μπαίνουν ενημερώσεις σχετικά με αλλαγές που γίνονται στη δομή και τη λειτουργία του site.

Όπως ίσως παρατηρήσατε, έγιναν κάποιες αλλαγές ως προς τις συζητήσεις μαθημάτων:
1. Οι "εμβαθύνσεις" αποσπάστηκαν από τα εξάμηνα και πλέον κάθε εμβάθυνση έχει όλα της τα μαθήματα συγκεντρωμένα στο subforum "Εμβαθύνσεις".
2. Στους τίτλους όλων των topics μαθημάτων προστέθηκε μπροστά ο αριθμός εξαμήνου. Π.χ. "[2ο] Αναλυτική Χημεία (2012-13)".
3. Όλα τα topics μαθημάτων που αντιστοιχούν σε παλιότερα ακαδημαϊκά έτη κλειδώθηκαν και αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο. Εάν δεν υπάρχει θέμα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, πατάτε "New Topic". (βλ. "Ξεκινώντας στο forum")
4. Τα topics για μαθήματα επιλογής δεν χωρίζονται πλέον σε ακαδημαϊκά έτη, εκτός αν αλλάξει κάτι σημαντικό στο μάθημα (πχ διδάσκοντες).

Επίσης, στην κορυφή της σελίδας προστέθηκε σύνδεσμος "Βρείτε μας στο Facebook". Πατήστε "like" για να βοηθήσετε το εγχείρημα να μεγαλώσει!

το twitter θα ζηλέψει... κάνε κι ένα follow :P
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

4
Τελευταίες αλλαγές:
1. Προστέθηκε η δυνατότητα αναζήτησης μέσω Google σε όλο το site, στη "βιβλιοθήκη υλικού" και σε μερικές ιστοσελίδες της Σχολής. Ελπίζω να καλυτερεύουν έτσι τα πράγματα ως προς την αναζήτηση. Δώστε feedback! Υπενθυμίζω ότι πατώντας στον τίτλο της "Αναζήτησης" μπορείτε να βρείτε περισσότερες επιλογές.
2. Προστέθηκε σύνδεσμος για το "Ξεκινώντας στο forum" στη φόρμα εγγραφής και πλέον οι οδηγίες αυτές στέλνονται μαζί με το e-mail ενεργοποίησης.
3. Αναδιατάχθηκαν κάπως τα πράγματα στην αρχική σελίδα. Πλέον η δομή είναι: αριστερά όσα έχουν να κάνουν με το forum, δεξιά όσα έχουν να κάνουν με links, χρήσιμα κτλ.

6
Νομίζω ότι είναι λιγότερο χρήσιμο από τα υπόλοιπα links (με την έννοια ότι γενικώς λίγες φορές το κατεβάζεις) και επίσης, ως εικόνα, δεν χάνεται, ακόμα και κάτω-κάτω. Νομίζω πάντα... Πείτε και οι υπόλοιποι τη γνώμη σας!

edit: Χμ... τώρα που το ξανακοιτάζω, ίσως να έπρεπε όντως να είναι πιο πάνω από πλευράς σημασίας... Θα το αφήσω λίγο έτσι και θα το αλλάξω αργότερα.

7
Έγινε προεπιλεγμένη ρύθμιση για τα νέα μέλη και ρυθμίστηκε για όλους τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες η εμφάνιση παραθύρου pop-up όταν υπάρχει νέο προσωπικό μήνυμα. Δοκιμάστε το και πείτε μου αν υπάρχει πρόβλημα.

edit: Επίσης, άλλαξα το χρώμα του "1 νέο μήνυμα" ή "τόσα νέα μηνύματα" σε πορτοκαλί.

8
Σχετικά με τη λειτουργία των "thanks":
1. Αφαιρέθηκε η ένδειξη «έχει λάβει "ευχαριστώ" Χ φορές» από τα στοιχεία χρήστη που εμφανίζονται σε κάθε post. Αυτό έγινε κατόπιν παρατήρησης από χρήστη του shmmy.ntua.gr. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να φαίνεται, ίσως μάλιστα αποπροσανατολίζει.
2. Παρακάμφθηκε η σελίδα που εμφανιζόταν κάθε φορά που πατούσε κάποιος το κουμπί "ευχαριστώ". Πλέον, μετά την καταχώρηση, επιστρέφει κατευθείαν στο ίδιο σημείο.

Επίσης, διορθώθηκε ένα μικρό προβληματάκι σχετικά με την εμφάνιση του χρώματος φόντου στις "κοντές" σελίδες.

9
Εγώ έχω να προτείνω, στα link που επισυναπτονται στις δημοσιευσεις, να ανοίγουν σε νέα καρτέλα και όχι στην ίδια και μετά να πρέπει να πηγαίνεις πάλι πίσω και να ψάχνεις που είχες μείνει..
Δεν ξέρω αν γίνεται ή είναι ευκολο να ρυθμιστεί απλά λεω..

10
Νομίζω αυτό μπορείς να το κάνεις αυτόματα απλά πατώντας την ροδέλα (κλικ) μια φορά. Νομίζω είναι αυτόματα ρυθμισμένο. Αν καταλαβα τι ακριβώς εννοείς :T:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''