Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

21
Ειλικρινά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή! :) Καιρός ήταν να γίνει κάτι με το χώρο του αναγνωστηρίου, γιατί κάθε άλλο παρά αναγνωστήριο ήταν...! Πράγματι δεν προλάβαμε να το μάθουμε όλοι!:-P Για τη δεύτερη συνάντηση που θα ορίσετε ανακοινώστε το στο φόρουμ για να βοηθήσουμε περισσότεροι! ;)

22
Μπράβο σας παιδιά για την πρωτοβουλία!! Αλλά να ρωτήσω κάτι που είμαι λίγο απαισιόδοξη? Ποιο είναι το σχέδιό σας ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά του χώρου..στην προηγούμενη κατάσταση? Δηλαδή να μην καπνίζουν μέσα, να μην φωνάζουν και παίζουν όλοι..διάφορα αλλά να είναι ένα πραγματικό αναγνωστήριο? Και φυσικά να υπάρχει σεβασμός στο χώρο και καθαριότητα?
In my glass coffin.
I'm waiting.

23
Νομίζω ότι όλους μας απασχόλει αυτό το ερώτημα. Ταπεινή μου άποψη όμως είναι ότι όταν βλέπεις έναν φτιαγμένο χώρο κάπως πιο δύσκολα φέρεσαι άσχημα και απρεπώς. Εκτός αυτού στο χέρι μας είναι και μάλλον υποχρέωση μας αφού και τόσοι άνθρωποι εργάστηκαν και θα εργαστούν για να φτιαχτεί ο χώρος να αντιδράσουμε ο καθένας ξεχωριστά αν δούμε ότι κάποιος πάει να το χαλάσει. Δεν χρειάζεται να βάλουμε φρουρούς απλά να ενδιαφερθούμε και να προστατέψουμε κάτι όμορφο μέσα στη σχολή μας!

24
Συμφωνώ γενικά με τη Σοφία. Όταν θα φτιαχτεί ο χώρος και θα αρχίσουν να διαβάζουν οι πρώτοι "θαμώνες" με πόσο θράσος θα πάω εγώ π.χ. να καπνίζω ή να γκαρίξω? Δεν ξέρω..Κάποια πράγματα εναπόκεινται και στην καλή διάθεση του καθενός. Πάντως ακριβώς δίπλα υπάρχει και το κυλικείο, οπότε δε βλέπω το λόγο να καπνίζουμε μέσα στο αναγνωστήριο ή να παίζουμε εκεί. Χώρος για αυτά υπάρχει ακριβώς δίπλα, ακριβώς έξω κλπ. Και έτσι όλοι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Όσοι θελουν να κάνουν την πλάκα τους εκεί που ο χώρος είναι για αυτό το λόγο, όσοι θέλουν να καπνίζουν έξω, όσοι θέλουν να διαβάσουν μέσα, και όλοι σέβονται όλους έτσι. Όσο για την καθαριότητα. Είναι όντως σημαντικό πρόβλημα (π.χ. αν περάσεις εξω από το κυλικείο στο τέλος της ημέρας βλέπεις ένα χάος από σκουπίδια). Αλλά ίσως δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι και το πιο απλό να λυθεί αν ο καθένας δεν βρωμίζει ο ίδιος. Τι είμαστε τετράχρονα να θέλουμε επόπτη? Κάδοι θα υπάρχουν, ο καθέναςνα πετάει εκεί τα κουπίδια του. Απλώς όπως είπα, όλα εξαρτώνται από την καλή διάθεση που δείχνει ο καθένας και το σεβασμό προς κάποια πραγματα, πράγματα εντελώς μη ελεγχόμενα και μη επιβαλλόμενα.
Einmal ist keinmal

26
Έχετε δίκιο! Αλλά είναι όλα θέμα παιδείας! Όπως κάποιος πετάει τα σκουπίδια του στον δρόμο αντί στον κάδο που είναι δύο βήματα δίπλα του! Πάντως το κάπνισμα αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα! Είναι αδιανόητο να καπνίζει κάποιος σε κλειστό χώρο , ακόμα περισσότερο και σε χώρο διαβάσματος! Εγώ προσωπικά το βλέπω καθαρά σαν "βιασμό" καθώς και πάλι προσωπικά αν θέλω να καπνίσω θα το κάνω μόνη μου, δεν θέλω να καπνίζω τον καπνό του άλλου με το ζόρι. Γιατί είναι σοβαρό το θέμα της υγείας και οι κίνδυνοι γενικότερα! Θα πρότεινα πολλές πινακίδες "ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε"!! Καλή δουλειά παιδιά! Μακάρι να μπορούσα να έρθω κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ!
In my glass coffin.
I'm waiting.

27
Δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες που να έχουν γραφτεί κάπου και δεν ξέρω αν θα υπάρξουν τέτοιοι αλλά και αν χρειάζονται. Ο χώρος προσδιορίζεται πλέον για αναγνωστήριο με την αποδοχή του ως τέτοιου από τη διοίκηση αλλά και από τους φοιτητές σε γενικές γραμμές (τουλάχιστον δεν έχει διαφωνήσει κανείς ως τώρα με αυτό) . Είναι κάτι σίγουρα νόμιμο (αν έχει σημασία) και σίγουρα απαραίτητο. Δεν θίγει καμία ομάδα φοιτητών και δεν αποτελεί παραβίαση κάποιου θεσμοθετημένου γεγονότος. Οι φοιτητές μπορούν να ωφεληθούν μόνον από αυτόν ή να παραμείνουν αδιάφοροι. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα θελήσει να παραβλέψει αυτήν τη νέα του λειτουργία γιατί δεν υπάρχει κάτι που να θέλει να κάνει και το οποίο δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο άλλο σημείο της σχολής. Εξάλλου αυτόν ακριβώς το ρόλο θα παίξει το "νέο αναγνωστήριο": θα δίνει στο φοιτητή το δικαίωμα να πραγματοποιεί εκεί κάτι που δεν θα μπορούσε με τόση ευχέρεια να κάνει αλλού, να ΔΙΑΒΑΖΕΙ! Γιατί ξέρουμε ότι και οι αίθουσες και το PC lab και οι κήποι έχουν άλλη θεσμοθετημένη λειτουργία! Οπότε μόνο κατά περίπτωση μπορεί κανείς να διαβάσει σε αυτά. Το αν μπορεί, λοιπόν, κάποιος να πράξει όσα αναφέρονται παραπάνω προσβάλλοντας την ύπαρξη του αναγνωστηρίου, είναι μεν στην ευχέρεια του καθενός αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε κάποιους τόσο στοιχειώδεις κώδικες συμπεριφοράς. Νομίζω ότι όλοι σχεδόν οι φοιτητές μπορούν πολύ απλά να το κατανοήσουν (δεν σκέφτομαι κάποιον που να μην μπορεί). Αν κάνω λάθος και δεν ισχύει αυτό, τότε μάλλον τίθεται υπό αμφισβήτηση η λειτουργία πολλών άλλων χώρων της σχολής, οι οποίοι προστατεύονται από την ίδια δικαιοδοσία του πλέον επίσημου αναγνωστηρίου. Και μια τέτοια κουβέντα είναι μάλλον ασύμφορη για την καθιέρωση της ειρηνική μας συνύπαρξης. :)

28

Αύριο (Μ. Τρίτη) χρειαζόμαστε χέρια! Πολλά χέρια! Αν μπορείτε ελάτε στις 13:00. Θα προσπαθήσουμε κάποιοι να είμαστε εκεί από πιο πριν.

Σήμερα βρεθήκαμε εκτάκτως λίγοι και εκτός από το να καθαρίσουμε το (κατεστραμμένο) πάτωμα από τις δεκάδες πατημένες τσίχλες και άλλα νόστιμα και μυρωδάτα πράγματα, κάναμε και πολλές ακόμα σημαντικές δουλειές. Αν θέλετε να μάθετε τι, ελάτε αύριο να βοηθήσετε να τις συνεχίσουμε! :D

Αν έχετε, φέρτε κανένα μπουκάλι πόσιμο νερό-ποτηράκια καθώς και "καθαρά" κουρέλια.

30
Αύριο κιόλας ;)

Σήμερα μπήκε και άλλο χρώμα στην βιβλιοθήκη :clap: :clap: :clap:

Αύριο χρειάζονται χέρια. Όποιος μπορεί να φέρει κάποιο άζαξ για τζάμια και καμιά σπατουλίτσα.
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''