Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 11 από MakisH Θα είχε ενδιαφέρον μια ανάλυση "απόδοσης" ή "κόστους-οφέλους" του όλου πράγματος. Π.χ. τι συνέπειες έχει η κατάληψη/κλειστή σχολή και σε ποιους/πόσους και τι όφελος αποδίδει σε ποιους/πόσους. Και το αντίστοιχο για την "μη-κατάληψη/ανοιχτή σχολή". Πιστεύω πως αν κάποιος το έπαιρνε σοβαρά θα μπορούσε να βγάλει εντυπωσιακά συμπεράσματα. Όμως θα ήταν πολύ δύσκολο να μαζέψεις τα δεδομένα... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 7:51 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 12 από rgbtry92 Ρε παιδιά δεν σημαίνει πως όταν κάποιος είναι παραταξιακός έχει γραμμένη και τη σχολή ή οτι δεν πατάει στα μαθήματα.Εγω προσωπικά υπέγραψα σήμερα το ΔΣ που έλεγε κλειστή σχολή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εκείνη τη μέρα θα πάω για καφέ και πως γενικά ζω με τα λεφτά του μπαμπά μου γράφοντας τη σχολή στα παλιά μου τα παπούτσια.Το συγκεκριμένο ΔΣ υπογράφτηκε με το σκεπτικό πως πολλοί σύλλογοι έχουν καλέσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη,όλες οι σχολές που ξέρω έχουν πάρει αποφάσεις κατά του σχεδίου Αθηνά και συνολικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι κατα την άποψη μου απαράδεκτο και δεν χωράει διάλογος με το υπουργείο τη συγκεκριμένη στιγμή.Όσον αφορά τα μέλη του ΔΣ αυτά προκύπτουν από τις εκλογές οπότε στο χέρι σας είναι αν δεν σας εκφράζει κάτι να το καταψηφίσετε. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 7:59 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 13 από Σοφια Αυτή η κατάσταση με την σχολή κλειστή κάθε τρεις και λίγο δεν μπορεί να συνεχιστεί! Όποιος θέλει να κατέβει για διαμαρτυρία μπορεί να κατέβει και με ανοιχτή σχολή! Επιλογή του καθενός είναι! Από εκεί και πέρα σίγουρα αυτό που είπα με τα μαθήματα δεν συμβαίνει με όλους αλλά με τους πιο πολλούς και στο κάτω κάτω έχουμε πάει όλοι σε συνελεύσεις και ξέρουμε πως είναι! Εγώ προσωπικά δεν τους αντέχω 5 ώρες μες στη μπίχλα από τα τσιγάρα και με αριστερους, δεξιούς και μεσέους να γκαρίζουν πάνω από το κεφάλι μου! ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:06 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 14 από rgbtry92 Το δσ δεν ορίζεται απο τη συνέλευση αλλά από τις εκλογές.Στις εκλογές πας ψηφίζεις και φεύγεις.Δεν χρειάζεται να κάτσεις πάνω από 5 λεπτά.Εγώ την Πέμπτη που θέλω να κατέβω στην πορεία αλλά έχω και εργαστήριο μχδ τι να κάνω?Επίσης δεν εχω δει κάποιο εργοστάσιο στο οποίο οι εργάτες να διμαρτύρονται για απολύσεις/περικοπές μισθών ή ότι άλλο και αυτό να μένει ανοιχτό και να μην κάνουν απεργία οι εργάτες.Παιδιά μπορεί το σχέδιο Αθηνά να μην επηρεάζει το ΕΜΠ λλά όταν φτάσει σε μας τότε θα είναι αργά. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:11 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 15 από Σοφια Στις εκλογές διαθέτω 5 λεπτά και πάω και ψηφίζω προσπερνώντας τα κοράκια απέξω που προσπαθούν να πουν στον κόσμο να τους ψηφίσει! Όσο για το εργαστήριο να πας να το αναπληρώσεις αν θες μια άλλη μέρα όπως πάει και ολόκληρη η σχολή για αναπληρώσεις επειδή κλείνουμε κάθε τρεις και λίγο. Όσο για τους αγώνες διαμαρτυρίας αν με κατάληψη λύνοταν το πρόβλημα θα στο έκλεινα εγώ η ίδια το παλιομάγαζο να ησυχάσουμε κιόλας! ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:16 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 16 από rgbtry92 Ντάξει το ότι κλείνουμε κάθε τρεις και λίγο είναι υπερβολή.Μήπως φταίει το ΔΣ που η καθαρά Δευτέρα είναι Δευτέρα η επειδή η 25η Μαρτίου έπεσε Δευτέρα;Τώρα δεν μπορώ να σε πείσω γιατί είναι αναγκαίο να παλέψουμε ενάντια στο σχέδιο Αθηνά απλά δεν είμαστε οι χαζοί του χωριού ούτε οι κρετίνοι της σχολής που κάνουν ότι γουστάρουν.Έχουμε ψηφιστεί για να κάνουμε αυτή την δουλειά.Όσο για την κατάληψη πες μου σε παρακαλώ ένα άλλο μέσο πάλης και θα το ακολουθήσω.Δεν είναι όνειρο ζωής για μένα να ναι κλειστή η σχολή χωρίς λόγο.Ούτε για κανέναν άλλον παραταξιακό που ξέρω. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:27 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 17 από Σοφια Το ότι κλείνουμε κάθε τρεις και λίγο είναι δεδομένο δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Από την αρχή του εξαμήνου κλείνουμε μία μέρα από τις 12 για συνέλευση γενική και μία μέρα τουλάχιστον για κατάληψη! Βέβαια την προηγούμενη βδομάδα είχαμε κλείσει 2 μέρες για κατάληψη! Ποιός σου μίλησε για τις Δευτέρες??? Όσο για το γεγονός ότι έχετε ψηφιστεί πίστεψέ με σαν λαός είναι δεδομένο ότι καιγόμαστε κάθε φορά από αυτούς που ψηφίζουμε..Για την κατάληψη πες μου εσύ κάτι που πρόσφερε-εμπόδισε και θα ρθω να σας κάνω κι εγώ παρέα! ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:42 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 18 από rgbtry92 Δηλαδή ρε παιδιά δεν ενοχλεί κανέναν σας που το σχέδιο Αθηνά θα είναι η ταφόπλακα στα ΤΕΙ?Που τόσοι φοιτητές θα αναγκαστούν όχι μόνο να αλλάξουν πόλη αλλά και αντικείμενο;Δεν σας ενδιαφέρει που μια θυγατρική εταιρεία ενός μεγάλου ΙΕΚ είναι πίσω από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση στην παιδεία;Δεν σας νοιάζει που τα πτυχία μας στο τέλος θα έχουν λιγότερη αξία και από τράπουλα καζίνο;Δεν σας νοιάζει που πάει να καταργηθεί η δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια παιδεία;Αν δες σας νοιάζει οκ αλλά μη μεμψιμοιρείται για 4 μέρες κατάληψης συνολικά. Όσο για την κατάληψη: Spoiler: showΓιατί κατάληψη; Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί μετά από κάθε συνέλευση, η κεντρική δράση που προτείνεται είναι η κατάληψη του της σχολής. Γιατί όμως επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε αυτό το μέσο πάλης και να προσπαθούμε να γίνουν όλοι οι φοιτητές/τριες οργανικό κομμάτι αυτού; Πρώτα απ’ όλα εμείς οι φοιτητές ως ζωτικά κομμάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας σταματάμε την παραγωγική διαδικασία του πανεπιστημίου, από τη στιγμή που κρίνουμε ότι με την προωθούμενη αναδιάρθρωση , η λειτουργιά του θα ’ναι ενάντια στα συμφέροντα μας. Έτσι δίνουμε και ένα μήνυμα στην υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα, σε όλη την κοινωνία ενώ ασκούμε πίεση και στη κυβέρνηση. Επίσης η κατάληψη της σχολής σημαίνει ότι οι καταληψίες έχουν τη δυνατότητα να οικειοποιηθούν το δημόσιο χώρο και μέσω αυτού να οργανώσουν δράσεις εντός και εκτός αυτής εκφράζοντας κι ένα πολιτικό λόγο που στρέφεται ενάντια στο κυρίαρχο. Σπάει η φοιτητική καθημερινότητα και δίνεται η δυνατότητα για δράσεις γύρω από το θέμα που μας αφορά. Τέλος αποτελούν αντιπαραδείγματα συλλογικής ζωής κι οργάνωσης αφού οι καταληψίες ισότιμα, αντιιεραρχικά διαχειρίζονται από κοινού το χώρο, φροντίζουν για τον καθαρισμό αυτού, καλλιεργώντας έτσι ισχυρούς δεσμούς-απαραίτητοι για να μη νιώθουμε μόνοι, απαραίτητοι για τον αγώνα μας. Η μαζικότητα μιας κατάληψης κρίνει και το πόσο ζωντανή θα είναι και πλούσια από δράσεις. Δεν πρόκειται για φετιχισμό, αποτελεί απλά ένα από τα βασικά μέσα πάλης μας. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:52 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 19 από Σοφια Μια χαρά μας νοιάζουν όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα...απλά δεν συμφωνώ προσωπικά τουλάχιστον με την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται παντού διότι το λουκέτο μια φορά τη βδομάδα δεν είναι λύση. Τέλος πάντων πολύ το τράβηξα και ζητώ συγνώμη σε όποιον πονοκεφάλιασε και εξ' αιτίας μου! ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 8:57 pm
Re: Μαθήματα την Πέμπτη 28/3/13 ? 20 από 007 Πάντως ένας από τους λόγους για τους οποίους ΗΔΗ τα πτυχία μας ίσως έχουν μικρότερη αξία από αυτή που θα έπρεπε είναι το ότι κάθε χρόνο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χάνονται αναρίθμητα μαθήματα και εργαστήρια. Και για όποιον βιαστεί να πει ότι γίνονται αναπληρώσεις τους, νομίζω ότι μπορούμε να δεχτούμε πως δεν είναι το ίδιο να κάνεις μαθήματα και εργαστήρια κανονικά, με το να τα κάνεις όλα μαζί σε διάστημα μιας εβδομάδας, αμέσως πριν τις εξετάσεις. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΤρί 26 Μαρ 2013, 9:09 pm