Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ???

41
εγώ δεν ξέρω για το "πιο έξυπνοι και πιο μορφωμένοι". το δεύτερο ίσως ναι... όσο για το πρώτο... ειδικά σε θέματα βιοποριστικότητας... δε νομίζω :S
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

42
Οι παππούδες μας είχαν ένα φανερό εχθρό τους κατακτητές!Μπορούσαν κάποιον να πολεμίσουν! Οι γονείς μας είχαν έναν φανερό ερθρό τη Χούντα! Μπορούσαν εναντίον κάποιου να φωνάξουν! Εμείς δεν ξέρω αν είμαστε πιο έξυπνοι, μορφωμένοι κλπ...Ούτε και ξέρω αν είμαστε πιο τυχεροί μηδένα προ του τέλους μακάριζε...Σίγουρα κι εμείς όμως με τη σειρά μας θα πρέπει να παλέψουμε!

43
επίσης, αυτή τη στιγμή ζούμε έναν οικονομικό πόλεμο, όπου υποτίθεται ότι είμαστε ελεύθεροι...
είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς, όταν κ καλά είσαι ελεύθερος...
...

44
Ωραίος και κομψός ο λόγος του,σε κάποια σημεία συγκινητικός και αξίζει ένα μπράβο στον άνθρωπο αυτό που έστω μέσω του φόρουμ έγραψε τη γνώμη του ενώ οι άλλοι συνάδελφοι του απλώς αδιαφορούν.(Αν και βέβαια,τέτοια προβλήματα δε λύνονται ...ιντερνετικά)
Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι σε κάποια σήμεία είναι υπερβολικός,όπως επισημάνατε κι εσείς παραπάνω(υπερβολή που θα μπορούσα να αποδώσω σε ενδεχόμενη συναισθηματική φόρτιση την ώρα που συνέτασε το κείμενο,αλλά αυτά είναι απλές δικές μου υποθέσεις ).Αλλά,ας συμφωνήσω και πάλι μαζί του ότι τα βρήκαμε σχεδόν όλα έτοιμα.
Το ελλιπέστατο και αναξιοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα έτοιμο το βρήκαμε.Την παραπαιδεία κι αυτήν έτοιμη τη βρήκαμε.Τη διεφθαρμένη κοινωνία ομοίως.Το αστυνομικό κράτος κι αυτό έτοιμο το βρήκαμε.Οπως θα βρούμε έτοιμες τις εξαθλιωμένες συνθήκες εργασίας.Κι άλλα τόσα πάλι έτοιμα τα βρήκαμε...
όπου υποτίθεται ότι είμαστε ελεύθεροι...
είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς, όταν κ καλά είσαι ελεύθερος...
"Υποτίθεται",μα γιατί το λές αυτό? :razz: Δεν έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε ποιο κανάλι θα δούμε στην TV?Δεν έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε τί μάρκα ρούχα και παπούτσια θα αγοράσουμε?Και βεβαίως βεβαίως,την ελευθερία να επιλέγουμε το δικτατορα που μας κυβερνάει?Κι αυτό είναι ένα απλό δείγμα των ελευθεριών μας...
Υγ:Κλείνω με ένα απόφθεγμα του Goethe "None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free"
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

45
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνει κανείς αερολογίες περί σύγκρισης γενεών. Προφανώς και κάθε γενιά αντιμετωπίζει το ζόρι της εποχής της. Όποιος θεωρεί τη δική μας γενιά σε πλεονεκτική θέση έναντι των προηγούμενων, όσον αφορά τα ζόρια και τις αντιξοότητες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ας το πει! Φυσικά και δεν αναφέρομαι μονάχα στα οικονομικά ζόρια, μιας και αυτά είναι άκρως σχετικά και απόλυτα συνδεδεμένα με τα βαθύτερα ζόρια. Αν τη γενιά μας χαρακτηρίζει ένα βαθύτατο και σοβαρότατο ζόρι, τότε κατά τη γνώμη μου αυτό είναι η απομάκρυνση από την ανθρώπινη φύση μας και ο εκφυλισμός του τρόπου ζωής μας και προπαντός της ψυχοσύνθεσης μας!
Για να καταλάβετε σε τι περίπου αναφέρομαι, θα υποδείξω τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζουν για παράδειγμα οι διαφημίσεις, διότι είναι πολύ χαρακτηριστικός. Πρόσφατα έτυχε να δω στην TV μια διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας της οποίας το concept είναι απλό: καμιά 20αριά "προβληματικοί" νέοι χορεύουν σε ένα πάρτυ με τα κινητά στο χέρι και πραγματικά δίνεται η εντύπωση πως κάτι απροσάρμοστο συμβαίνει στην συμπεριφορά τους. Προφανώς συνειδητοποίησα αφ'ενός πόσες πολλές παρόμοιες διαφημίσεις έχω δει (στην tv η λέξη επανάσταση πλέον ταυτίζεται με κάποιο οικονομικό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας) και αφ'ετέρου πόσο φυσιολογική έχει περαστεί πλέον να είναι μια τέτοια παρουσίαση των νέων, αφού το σκηνικό δεν μας ξαφνιάζει πια, που σημαίνει ότι το συνηθίσαμε.

Νομίζω ότι είναι προφανές πως δεν εντοπίζω το πρόβλημα στο πάρτυ, αν και έχω την έννοια του ξεφαντώματος στο μυαλό μου λιγότερο συνηφασμένη με την μυνηματωμένη τεχνολογία! Ο σκοπός της διαφήμισης αγιάζει τα μέσα (όπως συνηθίζουν να θέλουν "οι σκοποί"!)? Και έτσι για άλλη μια φορά θυσιάζεται η υπόλειψη μιας ολόκληρης γενιάς? Ίσως η διαφήμιση από μόνη της να μην ήταν τόσο τραγική αν δεν υπήρχε και το αντίστοιχο backround!

Εννοείται ότι η διαφήμιση ήταν η αφορμή για όλες τις σκέψεις μου! Θέλω με κάποιον τρόπο να εστιάσω στο θλιβερό γεγονός ότι δεν είμαστε μια φυσιο-λογική γενιά και δεν μιλάω εκ του υπερφυσικού. Οι νέοι της εποχής μας, ΕΜΕΙΣ!!!, έχουμε πολύ περισσότερα προβλήματα από τα προφανή και μερικά από αυτά είναι το κοινωνικοπολιτικό χάος, το οποίο μας κληροδοτήθηκε, η πνευματική σύγχυση σε συνδυασμό με την κρίση αξιών, η αντιμετώπιση μιας καλά κρυμμένης δικτατορίας και λογοκρισίας που μας επιβάλλεται και last but not least, που λένε και στο χωριό μου, η προσπάθεια να ξεφύγουμε από την ψυχολογική φθορά που έχουμε υποστεί μέσω της αχαλίνωτης (και κυριολεκτώ!!!) πλύσης εγκεφάλου από τα σύγχρονα ΜΜΕ που μας θέλουν να ξεχάσουμε πως είναι το αληθινό παιχνίδι και το αληθινό ξεφάντωμα και να θεωρήσουμε ευτυχία την απόκτηση του τελευταίου i-Pad και παιχνίδι τη φάρμα στο facebook! :wall:

Όλα αυτά για να απαντήσω στο κείμενο του καθηγητή, για το οποίο και ο ντόρος, πως μάλλον θα προτιμούσα η γενιά μου να έχει πιο ανθρώπινα προβλήματα, όπως είναι ο μόχθος για την απόκτηση ψωμιού και όχι προβλήματα τόσο υπαρξιακής φύσης. Φυσικά με αυτό δεν υποτιμώ τις δυσκολείες της εποχής των γωνιών μας και, αλίμονο, δεν νοσταλγώ να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω! Απλά θεωρώ πως ακόμα και τα προβλήματά μας πλέον απέχουν από τη φύση μας! Τώρα αν μέσα σε αυτά θέλει να μας προσθέσει και το πρόβλημα της προσέγγισης των σχολών με τα πόδια, ας είναι! Καλά να'μαστε!!! :giveup:

46
Συνεχίζω τη συζήτηση από εδώ...
MakisH έγραψε:Το να μην έχει μετρό πάει και έρχεται, τα λεωφορεία καλύπτουν όλη την Αθήνα. Αλλά το να μην έχει λεωφορεία (και ΟΣΕ και Προαστιακό, ναι, τα χρησιμοποιούν κάποιοι για να έρθουν στη σχολή) δημιουργεί πρόβλημα. Όσο για το κάθε πότε έχει απεργία και το πόσα μέσα μπορεί να απεργούν, εκεί χρειάζεται στάθμιση παραγόντων. Νομίζω ότι χρειάζεται να λειτουργούν τουλάχιστον τα λεωφορεία και, αν λειτουργούν μόνο αυτά, να υπάρχει η αλλαγή ώρας που ορθώς έγινε. Όσοι δεν μπορούν να έρθουν ούτε με λεωφορεία, νομίζω ότι θα ήταν μια καλή λύση να συννενοούνται με όποιον συμφοιτητή τους μπορεί να τους βοηθήσει προσφέροντας είτε μεταφορά είτε φιλοξενία. Αύριο όμως δεν είναι αυτή η περίπτωση.
Θα μείνω στο εξής: τα λεωφορεία ναι μεν καλύπτουν όλη την αθήνα... ΑΛΛΑ πιστεύω ότι το να έχει μόνο μετρό και όχι λεωφορεία είναι πιο βολικό για την πλειονότητα των περιπτώσεων.. φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτούς που μένουν πολύυυυ μακριά, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της αθήνας κ συνήθως καλύπτονται με λεωφορεία και μετρό. Και εξηγούμαι:
όταν ΔΕΝ έχει μετρό, κλώς ή κακώς η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μεγαλύτερη! και αυτό επηρρεάζει όχι μόνο όσους κινούνται με ΜΜΜ αλλά και οσους μετακινούνται με ΙΧ. Επιπλέον, πολύ εύκολα μπορει καποιος να συνενοηθεί με καποιο κοντινο του πρόσωπο/φιλο/συμφοιτητη κλπ κ να οδευσει προς καποιον κοντινο του σταθμό του μετρο. και μετα η Κατεχάκη.. εε δεν είναι κ τραγικα μακρυα! 20 λεπτα με τα πόδια ή κανα τριευρο με ταξι (οκ το τελευταιο ειναι estimation).
από την άλλη, όταν δεν έχει μετρό και έχει μόνο λεωφορεία, δημιουργούνται τα εξής προβλήματα:
1. οι περισσοτερες γραμμες εχουν πλεον δρομολογηθει με βαση το μετρο κ δεν φθανουν ουτε καν μεχρι το κεντρο ωστε να αλλαξει κανεις με το πχ 608.
2. η συχνότητα των λεωφορείων στις περισσοτερες περιπτώσεις είναι πολύ μικρή και σε συνδυασμό με την πολύ αυξημενη κινηση μπορεί να περιμενεις κ 40λεπτο κ παραπανω κ τελικα να μην μπεις καν μεσα!
3. οι συνθηκες σε λεωφορεία (ειδικα εκεινες τις μερες) ειναι χειροτερα απο τριτοκοσμικες...

Θα πει κανεις... και γιατι να περπατησω? ή γιατι να πληρώσω ταξι? εε λοιπον, μεγάλα παιδιά είμαστε! ο,τι πληρώνεις παίρνεις!
αν βιαζεσαι ή θες ανεση, παρε ταξι. αν εχεις χρονο κ διαθεση κανεις κ βολτουλα περπατωντας. αν παι οχι, δεν ανεβαινεις στη σχολή. ολα αυτα ειναι ενα trade off... δυστυχως σε μερες απεργιων δεν μπορουμε να εχουμε πολυτελειες... κ προσπαθουμε να πετυχουμε οσο το δυνατον λιγοτερη ταλαιπωρια.. ολα ειναι θεμα επιλογων!!! Ας αναλαβουμε κ λιγο τις ευθυνες μας!
...

47
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που αν δεν έχει λεωφορεία δεν μπορείς να φτάσεις στο μετρό. Π.χ. ο πλησιέστερος σταθμός μετρό στο σπίτι μου είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας και απέχει γύρω στα 7km που σημαίνει ότι με το λεωφορείο χρειάζομαι γύρω στα 15-20 λεπτά για να φτάσω. Αν δεν έχει λεωφορεία, πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να πας στο μετρό, μιας και στην περιοχή δεν έχει πουθενά πιάτσα ταξί ούτε γενικά περνάνε...Επομένως, βασίζομαι μόνο στους γονείς μου, αν τύχει και μπορέσουν να με αφήσουν εκείνοι στο μετρό, καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους.

48
Kate έγραψε:Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που αν δεν έχει λεωφορεία δεν μπορείς να φτάσεις στο μετρό. Π.χ. ο πλησιέστερος σταθμός μετρό στο σπίτι μου είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας και απέχει γύρω στα 7km που σημαίνει ότι με το λεωφορείο χρειάζομαι γύρω στα 15-20 λεπτά για να φτάσω. Αν δεν έχει λεωφορεία, πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να πας στο μετρό, μιας και στην περιοχή δεν έχει πουθενά πιάτσα ταξί ούτε γενικά περνάνε...Επομένως, βασίζομαι μόνο στους γονείς μου, αν τύχει και μπορέσουν να με αφήσουν εκείνοι στο μετρό, καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Αυτά ακριβώς και για μένα!
Με ποιο σκεπτικό παίρνονται οι αποφάσεις;

50
Το σημαντικότερο πρόβλημα έγκειται(όπως έχουν προαναφέρει και πολλά από τα παιδιά που γράφουν στο φόρουμ) ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συγκεκριμένη τακτική απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Είναι σαν να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα τη φωτιά( λίγο άστοχος ο παραλληλισμός αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό :razz: ). Αν ήταν δεδομένο ότι σε περίπτωση απεργίας π.χ. όλων των ΜΜΜ δε γίνονται μαθήματα/δίνονται εξετάσεις ή αντίστοιχα ότι δεν τρέχει μία και όλα ωραία και καλά,έχουμε σχολή κανονικά και λιγότερη γκρίνια θα υπήρχε και μεγαλύτερη οργάνωση από τη μεριά των φοιτητών(π.χ. carpooling, διανυκτέρευση σε σπίτι φίλου/συμφοιτητή ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε). Δεκτό το επιχείρημα να κάνουμε κι εμείς κάποιες θυσίες αλλά τουλάχιστον να είμαστε και προετοιμασμένοι γι' αυτές και όχι να περιμένουμε μέχρι αργά το βράδυ κολλημένοι στον υπολογιστή για κάποια ανακοίνωση.Στο κάτω κάτω κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν υπολογιστή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο( εντάξει,ακραία περίπτωση :razz: ). Αφήστε που αυτή η αβεβαιότητα σε αποσυντονίζει κι από το διάβασμα
Θα πρότεινα λοιπόν, αντί να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το ποιο ΜΜΜ επηρεάζει περισσότερο την πρόσβαση στη σχολή, να προσπαθήσουμε να πιέσουμε τους καθηγητές να προβούν σε αποφάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι σε κάθε περίπτωση(και φυσικά να προσπαθήσουμε να τους επηρεάσουμε για το περιεχόμενο των αποφάσεων σύμφωνα με αυτό που θεωρούμε καλύτερο)

Και το λέει αυτό κάποιος που μένει κοντά στη σχολή(συγκεκριμένα 30' με τα πόδια,15' με ποδήλατο και 15-20' με το εσωτερικό λεωφορείο του Καποδιστριακού που,προς εξυπηρέτηση των φοιτητών,δεν απεργεί και λίγο περπάτημα),οπότε συγχωρέσετε με αν δεν έχω αντικειμενική άποψη.

Τέλος,όπως προέγραψα,μάλλον αυτά που θέλω να πω έχουν ήδη ειπωθεί αλλά δεν είχα την υπομονή διαβάσω όλα τα σχετικά posts και προέβηκα στην συγγραφή της γνώμης μου[προϊόν του γνωστού προβλήματος των ανθρώπων να μην ακούνε(σ.σ. διαβάσουν)τους άλλους αλλά να περιμένουν τη σειρά τους να μιλήσουν(σ.σ.γράψουν) :tomato: :razz: ]
Αυτά τα ολίγα...
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk