Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας

32
Μετά από αυτό πάει ολοκληρωτικά το άσυλο κλπ κλπ ...
Αλλά αν θέλουν πραγματικά να γίνει κάτι διαφορετικό
και να αλλάξει η κατάσταση, κάτι άλλο πρέπει να ξηλώσουν,
όχι το άσυλο ή τους καθηγητές... και όποιος κατάλαβε.
Δεν ειναι δυνατόν 10 ζώα να καταστρέφουν αυτό που χτίστηκε
το '74... Καταλύουν τη Δημοκρατία στο όνομα της Δημοκρατίας !
Και η ερώτηση είναι... Γιατί εμείς οι υπόλοιποι το επιτρέπουμε αυτό ...?
Fear consuming... Rage corrupting...
Welcome to the Dark Side...

33
TheCowardOne έγραψε:Μετά από αυτό πάει ολοκληρωτικά το άσυλο κλπ κλπ ...
Αλλά αν θέλουν πραγματικά να γίνει κάτι διαφορετικό
και να αλλάξει η κατάσταση, κάτι άλλο πρέπει να ξηλώσουν,
όχι το άσυλο ή τους καθηγητές... και όποιος κατάλαβε.
Δεν ειναι δυνατόν 10 ζώα να καταστρέφουν αυτό που χτίστηκε
το '74... Καταλύουν τη Δημοκρατία στο όνομα της Δημοκρατίας !
Και η ερώτηση είναι... Γιατί εμείς οι υπόλοιποι το επιτρέπουμε αυτό ...?
Πολύ σωστή παρατήρηση! Θα μπορούσαμε για πρώτη φορά να οργανωθούμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση; Ανεξάρτητα το κόμμα, παράταξη, κλπ κλπ?
"I went numb when I learned to see..."

34
Δεν ξέρω για εσάς παιδιά, αλλά εμένα προσωπικά, η καθηγήτρια μου
έχει ξηγηθεί καλά. Και τι εννοώ ? Στο μάθημα της ήταν υπεύθυνη
και δεν έκανε άλλα αντί άλλων, είναι προσιτή στους φοιτητές
και ούτε είχε τρελλές απαιτήσεις ! Κάνει τη δουλεία της !
Και σε αντίθεση με πολλά άλλα άτομα μέσα στη σχολή, την κάνει καλά !
Γιατί να γίνεται λοιπόν ένα τέτοιο συμβάν ? Γιατί να το επιτρέψουμε
εμείς σαν φοιτητές ?!?!?

35
Πραγματικά δεν ξέρω Φωτεινή.
Το πρώτο πράγμα ποου μου έρχεται στο μυαλό
ειναι να πάρουμε δαυλούς και να προστατεύσουμε το
ίδιο το Μετσόβιο, να προστατεύσουμε το δικαίωμα μας ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

37
tim έγραψε:Και μετά φωνάζουνε για άσυλα και λοιπές αηδίες..
Προφανώς με τέτοιες πράξεις, οι επιθεμενοι ακυρώνουν τον εαυτό τους όταν φωνάζουν για άσυλο και ελευθερία γνώμης και λόγου μεσα στο Πανεπιστήμιο. Με τους δικούς τους τραμπουκισμούς και τις τακτικές τρομοκρατίας προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάνουν κάτι.

@ TheCowardOne: Κοίτα μπορεί να μην είναι 10- να είναι 100-200. Σε πληροφορώ, ότι όταν γινόταν το προηγούμενο επεισόδιο με την κα Διακουλάκη, περνώντας έξω από την αίθουσα 29, μπήκα μέσα και προσπάθησα να πάρω το μέρος της, απαξιώνοντας τις τακτικές τους. Προφανώς, κόντεψα να φάω και ξύλο που τόλμησα να πω τη γνώμη μου και να διακόψω το λογύδριό απειλών που εξαπέλυαν στην καθηγήτρια. Αλλά είμαι μέσα με την ιδέα τη δικιά σου και της Fotini17, για τη συλλογική οργάνωση των φοιτητών απέναντι στο κύμα αυθαιρεσίας από αυτούς τους ηλίθιους.
[offtopic]
Να τολμήσω να κάνω τη σκέψη, ότι στο προηγούμενο περιστατικό, οι τραμπούκοι επέλεξαν επίτηδες να διακόψουν ένα μάθημα 1ου εξαμήνου? Το γεγονός ότι μέσα στην αίθουσα θα υπήρχαν μόνο πρωτάκια, νομίζω τους καλάρεσε γιατί πίστευαν ότι δύσκολα θα όρθωναν λόγο μπροστά σ αυτά που έβλεπαν (πιο πολύ από την έκπληξή τους, γιατί μόνο αν το δεις, πιστεύεις ότι παίζονται τέτοια σκηνικά μέσα στα πανεπιστήμια)

[hide]
Spoiler: show
Αυτό που θυμάμαι πάντως να λένε στην καθηγήτρια είναι το "θα μας βρείτε μπορστά σας!!"
[/hide]
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

38
@TheCowardOne: μεγάλη κουβέντα ανοίγεις περί δικαιώματος να μάθουμε κτλ. Σηκώνει πολλή πολλή συζήτηση. Ας μείνουμε στο σημερινό περιστατικό. Προς ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ και αν ήταν, από οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο. Επόμενο βήμα υποθέτω είναι να σπάσουν κεφάλια;

Αναλυτικότερη ανακοίνωση της σχολής για το περιστατικό εδώ.

Πάντως δεν γνωρίζουμε ποιοι το έκαναν και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι γνωστοί, δεν πιστεύω ότι φοιτητές της σχολής μας θα έπεφταν σε τέτοιο επίπεδο. Ας μην αρχίσουμε να λέμε ό,τι θέλουμε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

39
Μία μικρή διευκρίνηση: Όταν έγραψα για συλλογική προσπάθεια δεν εννοούσα απαραίτητα μόνο όλους τους φοιτητές. Εννοούσα και μία γενικότερη προσπάθεια στη σχολή και στο ίδρυμα με κοινή προσπάθεια φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού.
[offtopic]
Juliette22 αυτο με τα πρωτάκια το σκέφτηκα και εγώ. Μήπως διάλεξαν και την σημερινή μέρα όπου η σχολή υπολειτουργούσε και έλειπαν κάμποσοι για την επίθεσή τους? Αλήθεια ξέρουμε ποιοι ειναι αυτοί οι κουκουλοφόροι?
"I went numb when I learned to see..."