Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 21 από BrAVeSirRObin pavlos c.e. έγραψε:Πλέον την λέξη βία και την λέξη φασισμό την πετάμε για πλάκα.. Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις.. Βία είναι το ξύλο μεταξύ φοιτητών που έχω δει τόσες φορές μέσα στα εργαστήρια, βία είναι το ξύλο και οι διαμάχες στις συνελεύσεις ( όχι της σχολής μας ). Δεν είναι βία να διακόπτεις ένα μάθημα. Φασισμός είναι να σκοτώνεις κάποιον γιατί δεν συμφωνεί με εσένα, φασισμός είναι η χούντα. Εμμεσος φασισμός είναι το να έχω καταντήσει να σκέφτομαι να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό, μια τυρόπιτα να φάω. Διαφωνώ πλήρως με το συμβάν, αλλά ειναι γελοίο να καθομαι και να δημιουργώ τέτοιο θέμα. Που ήσασταν όλοι εσείς στις πορείες για το πολυτεχνείο και για τον γρηγορόπουλο εκεί που πραγματικά είχαμε φαινόμενα φασισμού και βίας? Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας και να καταδικάζουμε τα πάντα, να τους λέμε όλους φασίστες και μετά να την αράζουμε για καφεδάκι αντί να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Κατ' εμέ ήταν λανθασμένη η κίνηση των παιδιών. Το έχετε καταλάβει πως οι παραταξεις δεν θα οδηγησουν πουθενα.. Μόνο ενωμένοι οι φοιτητές θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι.. Αυτό είναι το δεύτερο μου ποστ, καλώς σας βρήκα Καλως Όρισες Πάβλο pavlos c.e. έγραψε:Βία είναι το ξύλο μεταξύ φοιτητών που έχω δει τόσες φορές μέσα στα εργαστήρια, βία είναι το ξύλο και οι διαμάχες στις συνελεύσεις ( όχι της σχολής μας ). Δεν είναι βία να διακόπτεις ένα μάθημα. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Περιορίζοντας την έννοια της βίας σε σωματική ή λεκτική, αφήνεις απ'έξω ένα μεγάλο φάσμα ,πρωτογενών ακόμα, εννοιών της βίας και πιο συγκεκριμένα εδώ: ψυχική και κυρίως ηθική βία. Δεν πρόκειται για μια απλή παρενόχληση εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θέτω εδώ το θέμα του ασύλου. Τί είναι άσυλο τελικά? Είναι αυτό το κρυφτούλι μεταξύ αστυνομίας και ''μπαχαλακίων'' στις πύλες του κάτω πολυτεχνείου? Αν αφήσουμε το άσυλο να εξισωθεί τελικά με πολεμικό φρούριο, μάλλον ακροβατούμε σε ένα εννοιολογικό γκρεμό. Όπως και το να κάνουμε είναι ''βία'' η παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας, ακόμα και αν γίνεται μάθημα ανθρωπολογίας από τους Χίτλερ και Στάλιν. Είναι επιλογή του κοινού αν θα παρευρεθεί εκεί και θα τους ακούσει ή ακόμα και θα εστερνιστεί τις απόψεις τους. Είναι επιλογή του κοινού της κυρίας Διακουλάκη αν θα την ''τιμήσουν'' με την παρουσίας τους ή θα την μποϋκοτάρουν για την συμμετοχή της στα συμβούλια διοίκησης. Διαφωνώ ''χωρικά'' με την ενέργεια. Η παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι λάθος. Είναι φάουλ στην έννοια του εκπαιδευτικού ασύλου. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της κυρίας Διακουλάκη, ναι, συμφωνώ. bassicsound έγραψε:Πάντως αδιάβλητη τη διαδικασία ψηφοφορίας δεν τη λες... http://stekipolytexneiou.squat.gr/2012/ ... symvoulia/ Αστεία πράγματα και μάλλον θα συνέβησαν παρόμοια φαινόμενα με την Ρωσία του Πούτιν. Άραγε θα δημοσιευτούν τα στοιχεία αυτά? @Γιώργος Μαυρωτάς και λοιπό καθηγητικό/διοικητικό προσωπικό Γιώργος Μαυρωτάς στο twitter του έγραψε:Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αργήσαμε λίγο αλλά καταφέραμε να βγάλουμε μια μαζική, ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ανακοίνωση ως Σχολή Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου κύριοι..Αυτές οι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ όπως τονίζετε ανακοινώσεις αν σταματήσουν εδώ και μόνο για τέτοια ζητήματα, ζήτω που καήκαμε...Άρα πλέον υπάρχει η δυνατότητα κοινών καθηγητικών ανακοινώσεων όχι μόνο για την καταδική τέτοιων πράξεων, αλλά και για καθημερινά θέματα της σχολής γενικοτερα (πραγματοποίηση μαθημάτων, αναβολές, εξετάσεις, πολιτική και οικονομική θέση σε φλέγοντα ζητήματα κ.α...)... ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΚυρ 16 Δεκ 2012, 3:38 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 22 από Kate Για ακόμα μια φορά, η ανωτέρω καθηγήτρια για την οποία γίνεται λόγος δέχτηκε επίθεση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πραγματικά θρασύδειλοι αυτοί που προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο (θα καταλάβετε αύριο τι εννοώ, αν είμαστε ανοιχτά...) να δείξουν την εναντίωση τους... ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:12 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 23 από MakisH ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το περιστατικό, αν ισχύουν όσα άκουσα. Ελπίζω να μάθουμε σύντομα από επίσημη πηγή τι ακριβώς έγινε. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:23 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 24 από panos108 Απαράδεχτο όσο δεν πάει! Θέλω να δω τις αυριανές αντιδράσεις.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:25 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 25 από marianthi Νομίζω η λέξη ντροπή είναι λίγη! Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα το ρεπορταζ σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αυτό που δεν μπορω να καταλάβω είναι πως γίνεται να μην έχει ήδη ληφθεί κάποιο μέτρο. Ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο καθένας, δεν μπορεί να "τραμπουκίζει" ανθρώπους με αυτό τον τρόπο. ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:47 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 26 από MakisH Αυτά που άκουσα διασταυρώνονται από εδώ τελικά: Γιώργος Μαυρωτάς στο [url=https://twitter.com/Mavrogiorgos]twitter[/url] έγραψε:Εισβολή κουκουλοφόρων σε γραφείο μέλους Συμβουλίου στο ΕΜΠ κι επίθεση με μπογιές. Η τρομοκρατία στο ΕΜΠ έβαλε κουκούλα τώρα ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:49 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 27 από juliette22 Παιδιά στείλτε ένα λινκ, να ενημερωθούμε κι οι υπόλοιποι 9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:50 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 28 από fotinit17 Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πρώτα 80 άτομα παρεμποδίζουν μάθημα και μετά κουκουλοφόροι ρίχνουν μπογιές; Δεν πάμε καθόλου καλά! Ντροπή! Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν οτι δεν θα κάνουν μια ζωή ό,τι γουστάρουν μέσα στο ίδρυμα. Δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι αυτοί, ούτε τι ακριβώς τους φταίει καθώς αναλώνονται στο να ρίχνουν μπογιές και να βρίζουν απο το να κάτσουν να μας εξηγήσουν πολιτισμένα τι τους ενοχλεί, αλλά είναι τουλάχιστον φασιστικό να συμπεριφέρονται έτσι άτομα λες κ η σχολή είναι το τσιφλίκι τους. Έτσι δηλαδή βελτιώνουν/βοηθούν το ήδη ταλαιπωρημένο ΕΜΠ? ΥΓ: σταματώ εδω προς το παρον γιατι αν συνεχισω θα χρειαστει να κανω ban στον εαυτο μου "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:52 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 29 από MakisH Ανακοίνωση της Πρυτανείας και Ανακοίνωση της Σχολής ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 8:57 pm
Re: Παρεμπόδιση εκπαιδευτικής διαδικασίας 30 από TheCowardOne Και τι καταφέρνουν με αυτές τις άθλιες πράξεις ?!? ΤΙΠΟΤΑ... Fear consuming... Rage corrupting... Welcome to the Dark Side... ΠαράθεσηΤετ 19 Δεκ 2012, 9:06 pm