Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

11
Παιδιά,
Αν θέλετε και την δική μου γνώμη, γνώμη ενός αποφοίτου της Σχολής, το Πανεπιστήμιο είναι οι φοιτητές του, στο σύνολο, όχι οι Κομματικές παρατάξεις ή οι μεμονομένοι φοιτητές. Δυστυχώς, όταν φοιτούσα κι εγώ, ως πρωτοετής γλυκάθηκα από το "αραλίκι" των καταλήψεων. Βλέπετε, όταν είσαι 18 χρονών δεν μπορείς να εκτιμήσεις τη σπουδαιότητα κάποιων Δικαιωμάτων όπως "Δωρεάν & Δημόσια Παιδεία". Αργότερα, άρχισα να συνειδητοποιώ το μεγαλείο αυτών των Δικαιωμάτων, όπως και το βαρύ φορτίο που φέρουν όσοι το κατέχουν, όπως την Υποχρέωση της τήρησης σωστής λειτουργείας των Πανεπιστημίων και την διαφύλαξη του Δικαιώματος αυτού.
Η ύπαρξη Kομματικών παρατάξεων είναι τροχοπέδη για την Εκπαίδευση. Όπως και πολλά άλλα, όπως οι καθηγητές που δεν ενδιαφέρονται για το μάθημά τους, οι βολεμένοι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, οι "αιώνιοι" φοιτητές - "αιώνιοι" όχι λόγω κοινωνικών/οικονομικών κωλυμμάτων, αλλά λόγω "βολέματος" υπό την σκέπη της Σχολής - κ.α. που συναντάς στο Πανεπιστήμιο.
Όταν είσαι φοιτητής (και νέος γενικότερα) πιστεύεις ότι όλα είναι όπως τα έχεις σκεφτεί. Όλα δουλεύουν όπως τα έχεις στο μυαλό σου και τα έχεις δρομολογήσει. Για πολλούς το Πανεπιστήμιο είναι κάτι πολύ παραπάνω από 4 - 5 χρόνια διαβάσματος, πάντα με την ίδια παιδική/βαθμοθηρική νοοτροπία που σου διδάσκουν στο Σχολείο και στην Γ΄Λυκείου για τις Πανελλαδικές. Για κάποιους το Πανεπιστήμιο είναι ένας τρόπος να ξεφύγουν από την ζωή που τους είχε επιβληθεί. Για να δουν, να ζήσουν και να μάθουν νέα πράγματα και να προχωρήσουν τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα.
Οι Κομματικές παρατάξεις έδιναν, δίνουν και θα δίνουν (όσο καιρό θα συνεχίσουν να υπάρχουν) στους νέους αυτούς, μια διέξοδο να ζήσουν πράγματα, τα οποία δυστυχώς τα ακούνε στο Λύκειο. Αναρωτηθήτε κι εσείς, πόσες φορές σας είπανε στο Φροντιστήριο στην Γ' Λυκείου ότι αν περάσεις σε καλή Σχολή, μετά μπορείς να "αράξεις" και να "ηρεμήσεις" από το διάβασμα;
Εν τέλη, οι Κομματικές παρατάξεις φταίνε για την Σχολή; Τα "κομματόσκυλα"; Ή μήπως ένα ολόκληρο σύστημα που θέλει αλλαγή γιατί προσφέρει φρούδες ελπίδες σε νέους που λόγω των μειωμένων εμπειριών τους κρίνουν λανθασμένα και ακολουθούν πιστά τα Κόμματα, χωρίς, δυστυχώς, να τα κρίνουν;
Cheers
"When there's a will, there's a won't"

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

12
1. Πολλά thanks, like, respect κλπ κλπ για το παραπάνω ποστ. Χρειαζόμαστε τέτοιες συνειδητοποιημένες και υγιείς απόψεις όχι μονο στο φόρουμ, αλλά και στη γενικότερη ζωή μας.

2. Προσωπική μου γνώμη άλλο πράγμα ο συνδικαλιστής και άλλο ο φοιτητής. Πολύ δύσκολο να συνδιαστούν. Καταλαβαίνω ένας νέος άνθρωπος να θέλει να αγωνιστεί, παλέψει, προβληματιστεί, κυνηγήσει, ενημερωθεί, φωνάξει, αγανακτίσει ειδικά όταν η μικρή μας κοινωνία (ΕΜΠ) αλλά και ολόκληρη η χώρα έχει τόσα μα τόσα πολλά προβλήματα και διανύει τη χειρότερη οικονομικά (και κοινωνικά κατ'εμε) περίοδο μετά απο πολλά πολλά χρόνια. Αυτό που αμφισβητώ είναι ο τρόπος που η σκέψη αυτού του νέου ανθρώπου "καλουπώνεται" και αναπαράγεται. Είναι κρίμα νέα, σκεπτόμενα και θέλω να πιστεύω μορφωμένα άτομα να καταλήγουν να χρησιμοποιούνται τελικά ως φερέφωνα κάποιων και τίποτα παραπάνω. Τα κόμματα και γενικά οι απόλυτες, στεγανοποιημένες και καλουπωμένες απόψεις δεν έχουν θέση σε έναν χώρο που "(δια)φημίζεται" για την παιδεία, εκπαίδευση που προσπαθεί να διδάξει. Ο φοιτητής για να γίνει σωστός επιστήμονας πρέπει να δουλέψει όχι μόνο τις γνώσεις και το μυαλό του μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια της σχολής, αλλά πρώτα απ'όλα το είναι του και την κριτική του σκεψη. Πώς γίνεται λοιπόν κάποιος που αναπαράγει τις απόψεις άλλων να αποκτήσει την ικανότητα να κρίνει και να λέει τη ΔΙΚΙΑ του άποψη?

Υπάρχουν και κάποιοι που είδαν το όλο θέμα πιο ρομαντικά και γι'αυτό γράφτηκαν σε κάποια παράταξη. Οι περισσότεροι απο αυτούς που έχω μιλήσει έχουν αποχωρήσει είτε αηδιασμένοι, είτε στην καλύτερη αποστασιοποιημένοι απο τα κοινά.

3. Οι συνδικαλιστές στην Ελλάδα γνωρίζουν εξαιρετικά καλά τα δικαιώματα τους και χίλια μπράβο για αυτό. Αλλά, πολύ φοβάμαι ότι όσο καλά γνωρίζουν τα δικαιώματα τους άλλο τόσο δεν έχουν ιδέα για τις υποχρεώσεις τους. Τροφή για σκέψη και τίποτα παραπάνω!
"I went numb when I learned to see..."

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

14
Προσπαθώ να αφήσω τη συζήτηση να εξελιχθεί χωρίς τη δική μου άποψη, αλλά κρίνω απαραίτητη την εξής παρέμβαση:

Ως προς το "φερέφωνα" που έχει ειπωθεί πολλές φορές: Δε νομίζω ότι κάποιος γίνεται επίτηδες ή εν γνώση του του "φερέφωνο". Ωστόσο, όταν μπαίνεις σε μια πολιτική ομάδα με κάπως συγκεκριμένη ή "πατροπαράδοτη" άποψη (δεδομένου ότι η ομάδα υπάρχει χρόνια και αλλάζουν τα μέλη της - αφήνω στην άκρη την "από πάνω" επιρροή), θέλοντας και μη ακούς συνέχεια τις ίδιες απόψεις.

Ιδιαίτερα όταν η σχέση σου με την ομάδα δεν είναι μόνο πολιτική αλλά η ομάδα γίνεται η παρέα σου, τότε η άποψη της ομάδας ακούγεται πολύ πολύ πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες στα αφτιά σου. Έτσι, είτε πείθεσαι και ενσωματώνεσαι στην ομάδα αναπαράγοντας τελικά την επικρατούσα άποψη (η οποία πολύ λογικά σου φαίνεται ως η σωστότερη) είτε δεν μπορείς να πειστείς και τελικά με τον καιρό απομακρύνεσαι. Όσο και αν διαβάζεις και άλλες πηγές και ακούς άλλες απόψεις, πάντοτε εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους περισσότερο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις οικογένειες όπου οι γονείς είναι "μέσα στα πράγματα". Μου έχει τύχει σε σπίτι με γονείς συνδικαλιστές να δω τα δωμάτια και των δυο παιδιών γεμάτα με αυτοκόλλητα και άλλα αντικείμενα του αντίστοιχου κόμματος. Νομίζω η εξέλιξη είναι με μεγάλη βεβαιότητα προβλέψιμη.

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

15
dhmhtrhs_xm έγραψε:Αν και έχω αποφοιτήσει καιρό τωρα παρακολουθώ το φορουμ.Θέλω να σχολιάσω το υπόδειγμα φοιτητή που κάτι λέει για 8ο έτος κτλ.Φίλε μου έχεις σκεφτεί πως κάποια άτομα στην σχολή μας ξεσκίζονται στην δουλειά για να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους;Πιστεύεις πως είναι εύκολο να σπουδάζεις και δουλεύεις ταυτόχρονα; Μην γενικεύεις καταστάσεις,γιατί σίγουρα υπάρχουν και οι κατ'επιλογή αιώνιοι φοιτητές, αυτο ειναι το σημαντικότερο λάθος του λαού μας.
Υ.Γ τα παραπάνω στα λέει κάποιος ο οποίος και τα 5χρονια που σπούδαζε δούλευε ταυτόχρονα...

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, ΔΕΝ επιτρέπονται τα greeklish

Μα φυσικά δε μιλώ για τη μειονότητα των φοιτητών που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου δυσκολίες. εξάλλου, θα ήταν εύκολο να κοσκινιστούν αυτοί και να τους δίνεται εξτρα περιθώριο, εάν όντως είχαν έγγραφα που αποδείκνυαν ότι δούλευαν ή είναι άποροι κτλ κτλ. Μιλώ για το μεγαλύτερο ποσοστό των αιωνίων φοιτητών που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά και απλά δε βλέπουν λόγο να πάρουν πτυχίο και να μπουν στην αγορά εργασίας. Για το ποσοστό που βλέπει τη φοιτητική του ζωή σαν μεγάλες παρατεταμένες διακοπές 6,7,8,9 χρόνων. Μπορεί να μην πλήττουν άμεσα την οικονομία αφού βιβλία κτλ δεν τους χορηγούνται, αλλά αμφιβάλλεις ότι αποτελούν μαύρη σελίδα, έστω και για το όνομα του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος? ή αμφιβάλλεις πώς μέσω αυτών διαιωνίζεται η νοοτροπία του αιωνίου φοιτητή με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αύξηση το φαινόμενο και να πέφτει το επίπεδο μιας σχολής? ή αμφιβάλλεις για το ότι, πολλοί επαγγελματίες μηχανικοί και επιστήμονες, στους οποίους στηρίζεται η βιομηχανία της χώρας, ίσως να μην άξιζαν καν το πτυχίο αλλά το πήραν τελικά μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών? ή είσαι κατά της ιδέας να δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες στους καλύτερους επαγγελματίες? ή, τέλος, αμφιβάλλεις για το ότι, πολλοί από αυτούς τους αιώνιους θα τελείωναν κανονικά εάν δεν είχαν κατά νου οτί έχουν αυτό το περιθώριο παράτασης των σπουδών τους κατ' ευχήν? Ωστόσο, ακόμα και για αυτούς που δουλεύουν κτλ, τι μας λες ρε φίλε?
Στην αμερική οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ φοιτητές δουλεύουν ως σερβιτόροι με τον πενιχρό μισθό των 2 δολαρίων την ώρα, 10 ώρες τη μέρα, και βγαίνουν κανονικά με πτυχία από πανεπιστήμια κλάσης, που δε σου δίνουν δεύτερες και τρίτες και τέταρτες και νιοστές ευκαιρίες.. σε ένα φοιτητή του μετσοβίου θα στεκόταν εμπόδιο για την απόκτηση πτυχίου η δουλειά? αν είναι αρκετά καλός, αν το αξίζει, θα τα καταφέρει. αν όχι, bad luck. survivor of the fittest at its best. Ας μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, η αλήθεια είναι πως ο κόσμος θα πάει μπροστά με ανθρώπους που θα πετυχαίνουν μέσα από δυσκολίες κι όχι με ανθρώπους που χρειάζονται σπρώξιμο να πετύχουν, λόγω δυσκολιών. και ας μην αρέσει σε κανένα αυτή η πραγματικότητα. ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος madadayo την Σάβ 27 Οκτ 2012, 8:27 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Μετατροπή από greeklish

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

16
Δυστυχώς απέχεις έτη φωτός απο την πραγματικότητα της χώρας που σου δίνει την δυνατότητα να γίνεις χημικός μηχανικός.Πρώτον θα πρέπει να μάθεις πως δεν μπορούν όλοι να αποδείξουν ότι εργάζονται διότι στην Ελλάδα ανθεί η μαύρη εργασία, δεύτερον στις χώρες που λες ο τρόπος εξέτασης είναι τελείως διαφορετικός και μάλιστα σε πολλές απο αυτές οι φοιτητές παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν τα δίδακτρα...Επίσης καλό είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος κάτω των 75 και να σε νοιάζει και λίγο ο διπλανός σου και άσε στην άκρη τα survival of the fittest, death match, capture the flag etc...Aν σου χαλάει την αισθητική σου τόσο πολύ να υπάρχουν φοιτητές ανω του 5ου έτους (οι οποίοι δεν σε ενοχλούν όπως μόνος σου λες οικονομικά σε τίποτα αφού δεν έχουν κανένα φοιτητικό προνόμιο) πήγαινε σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που όλα είναι τόσο ονειρικά δομημένα.
Let all of your memories burn in the fire of oblivion
Let all of your regrets burn in the fire of redemption

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

17
τη χώρα που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα την ευχαριστώ και θα της το ανταποδόσω βάζοντας τα δυνατα μου, σε αντιθεση με καπιους άλους. τα δάνια ΑΚΟΜΑ δεν καταλαβα γιατι τα ανέφερες, εγώ δεν μιλησα για δίδακτρα, είπα απλά ότι τα προσωπικά προβλήματα του καθενός και το πόσο εμποδίζουν τισ σπουδές του, ειναι ακριβώς ΠΡΟΩΣΩΠΙΚΑ, και στ χέρι του να τα λύσει η όχι.κι εγώ πάσχο από μανιώδη κατάθλιψη και δεν θέλω να δουλεύω, ωχ, ασ με χορηγήσει το κ΄ρατος τον καημένο!.όσο για τον τρόπο εξέτασης, δεν βλέπω επίσης σε τι αποσκοπέι η αναφορά σου.ίσα ίσα που μπένουν δυσκολότερα από εμάς, και με κατα πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμοό, συνέπεια του μεγαλύτερου πληθησμου. θα μπορούσες φυσικά να μου υποδίξεις πως συγκρίνω ανόμοιες καταστάσεις αναφέρνοντας μου πως εκέι το πανεπηστιμιακό περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό με καθηγητές που είναι δίπλα στουσ φοιτητές, που δεν μπένουν στη σχολη με βησμα , με καλο εξοπλησμο που δίνει κίνητρο στο φοιτητή, κτλ, αλα τόσο μπάζο είσαι που δεν το έκανες. δεν σκέφτομαι σαν 75 αρης, αλα σαν ρεαλιστής ορθολογιστής βασισμένος σε λογική κι όχι σε παροχημένες υπερφιλέσπλαχνες αντιλήψεις περι πολιτικής ορθότητας, τις οποίες έχεις εσύ. ασ ξαναμιλήσουμε κάποτε όταν θα έχεις ουσιαστικά επιχειρήματα νοήμονα άνθρωπου και μηχανικού κι όχι προκατάληψη και αλαζονία 80χρονης γιαγιάς.

Re: Συνδικαλιστής Vs Φοιτητής

18
υ.γ., όσο αφορά το survival of the fittest, ειναι μια πραγματικότητα είτε το δέχεσαι είτε όχι. εγω προτιμώ να είμαι μέλος σε μια κοινωνία ευήμερη με καταρτισμένουσ επιστήμονεσ, γιατρούς, μηχανικούς,εργάτες, που συντελούν στην προοδο και αειφόρο ανάπτυξη. εσυ πάλι θες να δίνεις σε όποιο μπει στο πανεπηστιμιο πτυχίο, ακόμα και στα δέκα χρόνια, απο μια διαστρεβλωμένη αίσθηση 'ανθρωπιάς' που έχεις. ας είναι!
cron