Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 61 από nikosb MakisH έγραψε:Παρακαλώ να μην περάσει η συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο. Μάλιστα κε Μάκη. Αν και πιστεύω πως όποιος εκφέρει μια προσωπική άποψη, ειδικά για τον εαυτό του, πρέπει να είναι και σε θέση να την υποστηρίξει. Γιατί τα όσα λέγονται περί κερδών του Γερμανού π.χ. είναι λογικά και σημαντικά, και μπορεί να οδηγήσουν κάπου την κουβέντα, ενώ το να λέμε ότι δεν παίζουν 20 λεπτά το μήνα για να γλιτώνεις πολλαπλάσια χρήματα το μήνα, ε αυτό παραπάει.. Τελοσπάντων, κομμένο. To trolls: Get a life and stop trying to boost your ego by annoying or trying to put others down. ΠαράθεσηΚυρ 16 Σεπ 2012, 7:46 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 62 από MakisH μωρέ μην το κόβεις, απλώς μια πιθανή απάντηση θα ήταν "και πού ξέρεις εσύ τι κάνω εγώ" (λέμε τώρα, δεν έχω ιδέα για τον/την EPAN) και γενικώς να "ανάψει" το κλίμα προς κατεύθυνση που δεν έχει νόημα. Μαζί σου κατά τα άλλα, αφού πρακτικά είναι λιγότερο από δυο κανονικά εισητήρια. Δεν αντιλέγω ότι και πάλι για κάποιους μπορεί ακόμα και τα 2.46€ ανά έτος να είναι σημαντικό ποσό. Δεν το θεωρώ αρκετά συνηθισμένο αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Κάλλιστα μπορεί να πει κάποιος "και γιατί να τα δίνουμε και αυτά ενώ σε άλλες χώρες οι φοιτητές μετακινούνται δωρεάν". Είναι μια κατεύθυνση προς την οποία μπορεί να πάει η κουβέντα... Κατά τα άλλα, προσωπικά δεν αξιολόγησα το ποσό αφού με γλιτώνει πχ από 20€ σε κάθε ταξίδι που κάνω για να πάω στη μητρική μου πόλη (40€ μαζί με την επιστροφή). Το αν και πώς θα έπρεπε να είναι δωρεάν το πάσο ή δωρεάν οι μετακινήσεις είναι άλλο θέμα. edit: Το ρεζουμέ είναι: συνεχίστε τη συζήτηση στο αρχικό κλίμα, χωρίς σχόλια του στυλ "δεν έχεις 0.20€ το μήνα;" για να μην αρχίσουν να πέφτουν ποινές. Από τους όρους χρήσης: Σε καμία περίπτωση (ούτε σε περίπτωση "άμυνας") δεν επιτρέπεται η κάθε είδους "επίθεση" (προσβολή, χλευασμός, δυσφήμιση, ειρωνεία κ.τ.λ.) σε άλλα μέλη στα πλαίσια των δημοσίων συζητήσεων του forum. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΚυρ 16 Σεπ 2012, 8:27 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 63 από fotinit17 Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας Aπό τις 24/09/2012 οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας. Η νέα ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο). Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείo παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι νέες ταυτότητες αναγράφουν την ακριβή περίοδο ισχύος του δικαιώματος του Φοιτητικού Εισιτηρίου. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν δικαιούται Φοιτητικό Εισιτήριο, η κάρτα επέχει θέση απλής ταυτότητας. Eπιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρέχεται άλλη μία κοινωνική υπηρεσία. Κάθε φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει τυχόν αλλεργίες τις οποίες έχει, καθώς και αν είναι ή επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων. Η δήλωση των πληροφοριών αυτών, καθώς και η αναγραφή τους στην Ακαδημαϊκή Ταυτότητα είναι καθαρά προαιρετική. Μετά την εκτύπωση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας τα σχετικά με τις αλλεργίες και τη δωρεά οργάνων στοιχεία θα διαγράφονται από το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα. Κάθε Ίδρυμα μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις νέες ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του. Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Aκαδημαϊκής Ταυτότητας παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Απο τη σελίδα http://academicid.minedu.gov.gr/ του υπουργείου παιδείας. Στο λινκ υπάρχουν και λινκς για αιτήσεις, για τη διαδικασία υποβολής κλπ κλπ Δε λέει κάτι για το κόστος (τα περσινά 2,46€) ή εγώ δεν είδα καλά. Κατα τ'αλλα σύμφωνα με την ανακοινωση θα μπορούμε να δηλώνουμε και τυχόν αλλεργίες μας και αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων και θα είναι γενικότερη φοιτητική ταυτότητα, όχι μόνο πάσο για τα ΜΜΜ. Αυτά χοντρικα... "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠέμ 20 Σεπ 2012, 8:14 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 64 από GK1992 Η νέα ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Πολύ Mission Impossible φάση λέμε. Φονικό όπλο όχι μ@@@κιες. Με τα 2,46 μπορεί να στη δίνουν και με αναγνώριση ίριδας. Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΠέμ 20 Σεπ 2012, 8:31 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 65 από MakisH εεε, κοίτα, τα προηγούμενα γινόντουσαν λίγο κουρέλια πάνω στο μήνα, οπότε... :P:P Επίσης, αν δεν ήθελες να γίνουν κουρέλια έπρεπε να έχεις θήκη/πορτοφόλι που να το χωράει ακριβώς. Και ήταν πιο μεγάλο από την ταυτότητα... Ενδιαφέρον το ότι μπορείς να δηλώσεις κάποια ιατρικά θέματα όπως πχ αλλεργίες. Μακάρι να ήταν πιο γενικό αυτό. Επίσης πολύ καλό ότι το κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να ενσωματώσει και άλλα πράγματα μέσα, όπως πχ κάρτα βιβλιοθήκης. Αν και δε νομίζω να αλλάξει κάτι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια... [offtopic]Αλήθεια, εκείνη η "κάρτα του πολίτη" (=νέα ταυτότητα) με την οποία μας είχα φάει τα αφτιά με θετικά και αρνητικά, τι απέγινε; ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 20 Σεπ 2012, 10:23 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 66 από madadayo fotinit17 έγραψε: Απο τη σελίδα http://academicid.minedu.gov.gr/ του υπουργείου παιδείας. Στο λινκ υπάρχουν και λινκς για αιτήσεις, για τη διαδικασία υποβολής κλπ κλπ Δε λέει κάτι για το κόστος (τα περσινά 2,46€) ή εγώ δεν είδα καλά. τώρα λέει: minedu.gov.gr έγραψε: Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείo παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΠαρ 21 Σεπ 2012, 9:52 am
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 67 από rovetwold Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έσπευσε να δημοσιεύσει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην ιστοσελίδα του για να ενημερώσει τους φοιτητές του προκύπτει ότι το φοιτητικό πάσο θα ενσωματωθεί με τη φοιτητική ταυτότητα και θα διατίθεται δωρεάν. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: «Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο. Από : http://www.neolaia.gr/2012/09/03/dwrean ... ki-xronia/ ΠαράθεσηΠαρ 21 Σεπ 2012, 2:05 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 68 από MakisH Πείτε μου έναν καλό λόγο να κουβαλάω μαζί μου και την τεράστια αστυνομική ταυτότητα από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς έχω μαζί μου πάσο. Υποθέτω χρειάζεσαι κάποιο έγγραφο για εξακρίβωση στοιχείων από την αστυνομία αλλά και κάτι να ξέρουν ποιος είσαι αν σε βρουν κακαρισμένο... Δεν αρκεί το πάσο; ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 21 Σεπ 2012, 4:33 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 69 από dim και με αυτούς που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη τι γίνεται?ενα πάσο και σε μας ρε παιδιά και μεις φοιτητές είμαστε να μην έχουμε μια φοιτητική ταυτοτητούλα? ΠαράθεσηΠαρ 21 Σεπ 2012, 5:42 pm
Re: Αλλαγή τρόπου διανομής πάσο 70 από eleanor Εγώ διάβασα πως θα μπορείς να το παίρνεις κι από vodafone πλεον! ΠαράθεσηΚυρ 23 Σεπ 2012, 12:36 am