Εορτασμός 17ης Νοέμβρη

1
MakisH έγραψε:Δεν έχει ειπωθεί κάτι μέσα στο μάθημα...
Γιατί θα χαθεί το 15/11;
Ένεκα εορτασμών για το Πολυτεχνείο μάλλον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Σάβ 06 Νοέμ 2010, 7:12 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Μεταφορά των off topic σε νέο topic και προσθήκη quote στο παρόν topic

Re: Αρχές κυτταρικής Βιολογίας & Βιοχημείας (2010-11)

4
Ρε παιδια τρια χρονια ειμαστε στη σχολη περιμενα αυτο να το ξερετε!! ^^ χαχαχαχαχα
Ο εορτασμος για το Πολυτεχνειο ειναι καθε χρονο τριημερος. Στη συνελευση αυτης της εβδομαδας λογικα θα βγει η αποφαση. ;)
Για αυτό και την αλλη δευτερα δεν θα εχουμε λογικα μαθημα.

Re: Αρχές κυτταρικής Βιολογίας & Βιοχημείας (2010-11)

5
Καλά, τι πολυτεχνίτες είστε αν δεν ξέρετε τα βασικά?? Κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο κάνει συμβολική κατάληψη τις 15-16-17/11 ως ένδειξη εορτασμού για τα γεγονότα του 1973(κάτι σαν νόμιμη κατάληψη). Τόσα χρόνια κλείναμε όχι επειδή το αποφάσιζε κάποια Γεν.Συν. αλλά επειδή εκείνες τις μέρες γίνονταν δρώμενα στο κάτω Πολυτεχνείο με προβολές ταινιών, μικρά αφιερώματα και πολλές πολλές συζητήσεις(κυρίως πολιτικές). Το τριήμερο κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία της 17 Νοεμβρίου που ξεκινάει από το κάτω Πολυτεχνείο και καταλήγει έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Μπροστά νομίζω πάει η Πρυτανεία του ΕΜΠ(νομίζω) κρατώντας τη σημαία του Πολυτεχνείου που μας έχει μείνει από τότε(ματωμένη). Στην πορεία συμμετέχει πολύς κόσμος, όχι μόνο φοιτητές και πάντα ήταν αφορμή για να εκφράσει ο λαός τη δυσαρέσκειά του σε κυβερνητικές πολιτικές(κάποιες φορές η πορεία δεν ήταν αναίμακτη-βλ. περίπτωση Κουμή κ Κανελλοπούλου). Πάντα όμως ο εορτασμός είχε συμβολικό χαρακτήρα γι' αυτό και παραμένει η πιο ζωντανή από όλες τις επετείους που συνηθίζουμε να γιορτάζουμε. Τις 3 μέρες της κατάληψης το κάτω Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για όλο τον κόσμο ενώ νομίζω τις νύχτες περιφρουρείται από φοιτητές ή άλλα άτομα του Πολυτεχνείου.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Εορτασμός 17ης Νοέμβρη

6
Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού της 37ης Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 :
Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που αποτελείται από:
Το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-
1974, τις Φοιτητικές Παρατάξεις και το Σύλλογο Μεταπτυχιακών
Φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία με τις Πανεπιστημιακές Κοινότητες
του ΕΜΠ, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Εργατικό Κέντρο
Αθήνας, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την
Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, την Προοδευτική Ένωση Μητέρων
Ελλάδας.
37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – σήμερα Νοέμβριο του 2010,
Από αυτόν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, χώρο της κορυφαίας
αντιδικτατορικής δράσης, της ιστορικής εξέγερσης του Νοέμβρη του
1973, του Ελληνικού λαού και της νεολαίας, αστείρευτης πηγής
έμπνευσης των αγώνων.
ΚΑΛΕΙ
Τη νεολαία, του εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας, να συμμετέχουν
καθολικά στις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην
πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Re: Εορτασμός 17ης Νοέμβρη

7
Παραθέτω ένα μήνυμα που μου ήρθε σχετικά με τις εκδηλώσεις:
Σήμερα θα έχει προβολή στο αμφ μαχ* για το ελληνικό λαϊκό κίνημα από την μεταπολίτευση και μετά στη 1. Και μετά ακριβώς, κατά τις 5-6 συζήτηση με πάνελ. Στο πάνελ θα ναι ο Άγγελος Χάγιος αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και Κωνσταντίνου Πέτρος αγωνιστής της ριζοσπαστικής αριστεράς που μετέχει στην πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό.
* Όπου "μαχ"="Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών", στο συγκρότημα Πατησίων.

Ευχαριστώ πολύ το παιδί που μου το έστειλε για την ενημέρωση. :)

edit: Διευκρινίζω ότι δημοσίευσα την ανακοίνωση καθώς η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του τριημέρου. Παρακαλώ να την θεωρήσετε ως μια στεγνή παράθεση ανακοίνωσης και όχι ως άποψη. Για ό,τι δεν έχει σχέση με κάτι επίσημο (όπως οι σχετικές εκδηλώσεις του ΕΜΠ για τη 17η Νοέμβρη) θα παρακαλούσα να δημοσιεύει ο καθένας υπό το δικό του nickname. Ευχαριστώ :)