Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

1
Εικόνα
Εικόνα
Σαν εφευρέτης ενός αντισεισμικού συστήματος και ως μη έχοντας τοις γνώσεις ενός πολιτικού μηχανικού έχω μεγάλη ανάγκη από την στήριξη των πολιτικών μηχανικών και των επιστημονικών φορέων για την πιστοποίηση της λειτουργικότητας του αντισεισμικού συστήματος το οποίο θα σώσει ζωές και περιουσίες παγκοσμίως.
Δεν έχω αυτή την στήριξη από κανένα και το ερώτημα είναι πολύ απλό αλλά δύσκολο να απαντηθεί.
Τι φταίει για αυτήν κατ εμένα εγκληματική και αντιεπιστημονική συμπεριφορά των αρμοδίων προς την ευρεσιτεχνία μου?
Αν η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού δεν ενδιαφέρεται έστω για να εξετάσει μία πρόταση για την καινοτομία και κατά κύριο λόγο την εφεύρεση που θα κατασκευάζει αλώβητες αντισεισμικές κατασκευές τότε για ποιο λόγο υπάρχει η έρευνα?
Όποιος πολιτικός μηχανικός συμφωνεί ή διαφωνεί στην πρότασή μου ας εκφραστεί ελεύθερα.
ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Με την μέθοδο σχεδιασμού πάκτωσης των κόμβων της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ευελπιστώ να εκτρέψω τις πλάγιες αδρανειακές εντάσεις του σεισμού σε πιο ισχυρές περιοχές της δομής από αυτές τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα. Αυτές οι ισχυρές περιοχές έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν και να αποτρέπουν την εμφάνιση της ελαστικής παραμόρφωσης πάνω στον κορμό των φερόντων στοιχείων, οπότε ευελπιστώ να εμφανίζονται λιγότερες εντάσεις και αστοχίες.
Όταν το υποστύλωμα είναι σχεδιασμένο με πεδιλοδοκούς και ο οπλισμός του σταματάει μέσα σε αυτούς τότε είναι μοιραίο όλες οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού να οδηγούνται μέσο των ροπών του κόμβου πάνω στα φέροντα στοιχεία κάμπτοντας τον κορμό τους προκαλώντας την ελαστική παραμόρφωση και με την αύξηση της προσφοράς σεισμικής ενέργειας περνάνε σε ανελαστικές παραμορφώσεις.
Η αμφίπλευρη πάκτωση των κόμβων της ανώτατης στάθμης ενός επιμήκους υποστυλώματος με το έδαφος κάτω από την βάση μέσο μηχανισμών τύπου πάκτωσης και έντασης αποτρέπει α) την ροπή ανατροπής του β) την ελαστική παραμόρφωση του κορμού των φερόντων στοιχείων γ) το αμφίπλευρο ανασήκωμα της βάσης του καθώς και των κόμβων της ανώτατης στάθμης διατηρώντας την καθετότητά του κατά την διάρκεια του σεισμού διότι εκτρέπει τις πλάγιες φορτίσεις του και της μεταφέρει μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του μέσα στο έδαφος. Η αντίθεση των δυνάμεων αφενός από το αρνητικό πρόσημο της εντάσης του μηχανισμού ως προς την ροπή ανατροπής εφαρμοζόμενη πάνω στο ανώτατο άκρο του υποστυλώματος προερχόμενη από το έδαφος και αφετέρου η αντίδραση του εδάφους ( καθώς και του άλλου μηχανισμού ) ως προς τα θλιπτικά στατικά φορτία στο αντικριστό κάτω μέρος τις βάσης του, εκτρέπουν μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του τα φορτία του σεισμού και τα μεταφέρουν μέσα στο έδαφος δηλαδή τα επιστρέφει μέσα σε αυτό από το οποίον προήλθαν. Επίσης ο τένοντας αντιδρά στον λυγισμό ο οποίος του δημιουργεί εφελκυστικές εντάσεις διότι τείνει στην επιμήκυνση του αποτρέποντας κατ αυτόν τον τρόπο την ελαστική παραμόρφωση των φερόντων στοιχείων.
Κατ αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι παραμορφωτικές ιδιομορφές του φέροντα οργανισμού που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού. Και με την κατάλληλη διαστασιολόγηση, πάκτωση όλων των άκρον,μορφοποίηση και σωστή τοποθέτηση των επιμήκη υποστυλωμάτων επί του φέροντα οργανισμού σταματάμε και τον στρεπτομεταφορικό λυγισμό των ασύμμετρων κατασκευών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την Δευ 10 Απρ 2017, 10:29 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

3
KiritoShu έγραψε:καλώς τα μας...
Αυτή την πρόταση κανείς δεν ενδιαφέρεται να την προσομοιώσει τόσα χρόνια?
Ή την έχουν κάνει και δεν το λένε?
Για διαβάστε εδώ.... https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/35654
Από ότι κατάλαβα στην διατριβή δεν χρησιμοποιούν την αγκύρωση την δική μου αλλά πακτώνουν τους τένοντες μέσα στα δύο ακρόβαθρα της γέφυρας για να σταματήσουν την ταλάντωση της γέφυρας που προκαλείται από τις ριπές του αέρα. Αυτοί οι τένοντες περνούν μέσα από τους πεζόδρομους της γέφυρας μέσα από σωλήνες και έλκονται με εντατήρες. Στην περίπτωση του πολυόροφου κτιρίου που το έχουν τοποθετήσει δεν λένε που πακτώνουν το κάτω μέρος του τένοντα. Μπορεί να τον πακτώνουν στα τοιχία των υπογείων. Δηλαδή κατασκευάζουν τρία υπόγεια κάτω και 6 ορόφους από επάνω και πακτώνουν στα τοιχία των υπογείων.
Όλα αυτά αποδεικνύουν την χρησιμότητα της μεθόδου μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την Τρί 11 Απρ 2017, 12:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

4
Εγώ θέλω να κάνω απλά μια ερώτηση προς τον seismic. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που συνεχίζεις να ποστάρεις σε αυτό το φόρουμ; Το λέω αυτό από τη στιγμή που, από ότι παρατηρώ, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Και εσύ νευριάζεις και οι άλλοι που βλέπουν ατέλειωτες συζητήσεις χωρίς νόημα...

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

5
ggianniko έγραψε:Εγώ θέλω να κάνω απλά μια ερώτηση προς τον seismic. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που συνεχίζεις να ποστάρεις σε αυτό το φόρουμ; Το λέω αυτό από τη στιγμή που, από ότι παρατηρώ, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Και εσύ νευριάζεις και οι άλλοι που βλέπουν ατέλειωτες συζητήσεις χωρίς νόημα...
Θα σου πω γιατί νευριάζω εγώ δεν ξέρω για τους άλλους.
1) Θεωρώ ότι δεν είναι φυσικό οι επιστήμονες να μην ενδιαφέρονται για σοβαρές επιστημονικές προτάσεις.
2) Θεωρώ ότι δεν είναι φυσικό να υπάρχει τόση ανεργία και να απορρίπτονται προτάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν δις συνάλλαγμα στην Ελλάδα.
3) Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο Έλληνες να πολεμούν Έλληνες.
4) Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο και εγκληματικό να θρηνήσουμε και άλλα θύματα φυσικών καταστροφών την στιγμή που μπορούμε να το αποτρέψουμε.
Για αυτούς τους λόγους επιμένω γιατί πιστεύω ότι θέλουν να θάψουν την πατέντα μου μαζί με τους ανθρώπους των σεισμών για μικρο εγωισμούς και μεγάλα συμφέροντα. Αυτά που λέω έχουν άκρος επιστημονικό νόημα.
Θέλω την στήριξή σας αυτό θέλω. Θέλω να εξετάσουν οι αρμόδιοι την πρότασή μου και αν είναι λάθος θα αναλάβω εγώ όλη την ευθύνη. Αν όμως είναι σωστά αυτά που λέω να με βοηθήσουν στην έρευνα. Θέλω να τους αναγκάσουμε να το κάνουν.
Αντί να με παρακαλάνε αυτοί να τους αποκαλύψω έρευνα ... δεν ενδιαφέρονται. Ζητάω πολλά? την αλήθεια ζητάω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την Τρί 11 Απρ 2017, 1:03 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

6
Μα το θεμα είναι απλό. Δεν μπορούμε να βοηθησουμε κάπως στο θέμα σου. Δεν έχουμε ούτε τη γνώση ούτε τα μέσα. Η κατάσταση είναι σα να λέμε ότι βρήκε κάποιος τον σούπερ καταλύτη και να ζητά στήριξη από ... φιλολόγους. Δεν έχει νόημα..
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

7
Λαχανοντολμάδες


Τι θα χρειαστείτε:

Για τη γέμιση

500 γραμμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια

Τι θα κάνετε: Αφαιρείτε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξετε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζετε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζετε για 10-15΄ να μαλακώσει ελαφρά. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνετε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζετε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρείτε τα χοντρά νεύρα. Βάζετε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγετε τον ντολμά. Στρώνετε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετείτε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζετε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν. Περιχύνετε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Αν έχετε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένετε με σπάγκο και τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσετε το φαγητό. Βάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 40-45΄. Χτυπάτε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνετε το αυγολέμονο. Περιχύνετε το φαγητό και ανακινείτε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτετε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

9
Συμφωνώ ότι δεν είναι φόρουμ πολιτικών μηχανικών. Αλλά και ένα φόρουμ μαγειρικής έχει επισκέπτες που δεν είναι μάγειροι αλλά ας πούμε είναι πολιτικοί μηχανικοί.
Σε άλλο φόρουμ αυτοκινητιστών οδηγούν και πολιτικοί μηχανικοί. Σε αυτούς απευθύνομαι κυρίως και σε όσους έχουν την περιέργεια να μάθουν.
Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω αλλά θέλετε να μάθετε μπορώ να σας το πω πιο απλά. Δεν είμαι εδώ για κανένα άλλο λόγο εκτός τον λόγο της ενημέρωσης και της δική σας συμπαράστασης. Φυσικά αν κάποιος είναι πολιτικός μηχανικός και θέλει να βοηθήσει ή ακόμα και την επιστημονική συνεργασία μαζί μου θα χαρώ πολύ!

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί και ο seismic

10
Ωστόσο, πρέπει και εσύ από την πλευρά σου να καταλάβεις ότι δεν έχει ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το κοινό αυτού του φόρουμ και, επομένως, δεν έχει νόημα να συνεχίζεις να ποστάρεις εδώ. Είναι σαν να κάθεσαι πάνω από το κεφάλι κάποιου που δεν θέλει να σε ακούσει και εσύ συνεχίζεις να μιλάς.