Re: Εγγραφές Πρωτοετών - Εντυπώσεις

42
Βρε παιδιά, λίγη ώρα έλειψα και μαζέψατε τόσα πράγματα για να κάνω quote! Είστε καταπληκτικοί! :D

Λοιπόν:
Spoiler: show
despina έγραψε:γεια σας! Μόλις γράφτηκα και εγώ στη σχολή και ομολογώ πως τρόμαξα λίγο με ολούς αυτούς που με πλησίαζαν με τα κόμματα και ιστορίες.
ελπίζω να μην ειναι συνέχεια ετσι ... ;)
Δεν είναι συνέχεια έτσι, μην ανησυχείς! Στην αρχή μόνο υπάρχει όλο αυτό το νταβαντούρι και πριν τις φοιτητικές εκλογές. Κατά τα άλλα είναι ήσυχα τα πράγματα (κάποιες κρύες μέρες του χειμώνα μάλιστα θυμίζει πόλη-φάντασμα η πολυτεχνειούπολη).
tim έγραψε:Όλοι μας..Εξωτερικά είναι άθλιο με τις αφίσες κλπ,αλλά θα δεις ότι το επίπεδο μαθημάτων και γενικά το καθαρά ακαδημαϊκό κομμάτι είναι αρκετά υψηλό!
Μεταξύ μας.... Με δουλεύεις; :P Σε αρκετά μαθήματα το επίπεδο είναι τραγικό, στα περισσότερα μέτριο (αδιάφορο) και σε λίγα μαθήματα πραγματικά γίνεται δουλειά (ευτυχώς αρκετά για να σου δίνουν αισιοδοξία). Μιλάω πάντα από άποψη παιδαγωγικότητας και σύμφωνα με το "παιδεία μη εστί πληρώσαι υδρίαν αλλά ποιήσαι πυράν" (συγχωρέστε αν έχω γράψει κάτι λάθος, κρατάω το νόημα). Η τυπική οργάνωση γενικώς είναι καλή στα περισσότερα.
despina έγραψε:ανυπομονω για τα εργαστήρια !!! αν και δεν ξέρω την τύφλα μου που ειναι τι στην σχολη σιγουρα θα χανομαι..
ασχετη ερώτηση.εγω δεν ήμουν από θετική αλλά από την τεχνολογική 1 εκανα χημεία αλλά οχι σαν της θετικής .θα τα βρω σκουρα??
Ήσουν στον άλλο κύκλο της Τεχνολογικής??? ΟΥΑΟΥ! Δηλαδή τι άλλο να πω! Περιμένω να σε γνωρίσω, ως εκπρόσωπο είδους προς εξαφάνιση... :P Προσωπικά τσαντίστηκα πολύ όταν στη μέση της β' λυκείου έμαθα οτι υπήρχε και αυτή η επιλογή, αλλά όχι στο σχολείο μας. Πιστεύω ότι είναι η καταλληλότερη κατεύθυνση που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να μπει στο πολυτεχνείο. Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και τα μαθήματα ενισχυτικής (προσοχή, μέχρι πέρσι τουλάχιστον συνέπιπταν στην ώρα με το εργαστήριο προγραμματισμού της Τρίτης. Θα πρέπει να αλλάξεις ημέρα αν σε βάλουν Τρίτη. :) )
kop3110 έγραψε:Κάθε αρχή και δύσκολη.Πάντως το θετικό είναι πως όλοι οι πρωτοετείς το βλέπουν έτσι άρα όλοι μαζί θα το αντιμετωπίσουμε!Για τον προγραμματισμό δεν υπάρχει αντίστοιχα τίποτα ενισχυτικό όπως στην χημεία;για τους θετικους εννοώ...
Για τον προγραμματισμό δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ξεκινάει από το μηδέν, δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση. Εξ' άλλου, μέχρι πέρισυ τουλάχιστον, κάτι σαν την ενισχυτική της χημείας γίνεται στο εργαστήριο του προγραμματισμού (προαιρετικό) καθώς υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία σου. Εάν δεν συμπίπτει το πρόγραμμα του 1ου και του 5ου εξαμήνου θα έχετε εμένα και τον Orpheus μέσα σε αυτούς που θα βοηθάνε και ελπίζω να μπουν στην παρέα μας και παιδιά από το 2ο έτος (δεν εξαρτάται από εμένα). :) [edit: Ξέχασα να αναφέρω τη Τζούλια, η οποία ελπίζω να συνεχίσει μαζί μας. :) Συγγνώμη!!! Τζούλια δυστυχώς δεν ξέρω αν είσαι γραμμένη εδώ και αν ναι με τι ψευδώνυμο... :( Επίσης υπάρχουν κάποιοι διδακτορικοί/διδάκτορες που πριν έρθουμε εμείς είχαν φορτωθεί να κάνουν ολόκληρη τη δουλειά, ελπίζω να τους ελαφρύναμε αρκετά, καθώς έχουν σημαντικότερα ίσως πράγματα να προέχουν αυτή τη στιγμή... :) ]

Επίσης, ενδεχομένως από φέτος (αλλιώς σίγουρα από του χρόνου) να γίνεται το μάθημα κατευθείαν στο εργαστήριο, οπότε θα είναι πολύ πιο κατανοητό!
GK1992 έγραψε:kop3110 δεν νομιζω οτι θα υπαρξει καποιο τετοιο προγραμμα δεδομενου οτι η βασικη ιδεα του προγραμματισμου ειναι πολυ συγκεκριμενη κι απ οτι ακουσα θα μαθουμε δυο γλωσσες: Mathlab και Fortran τις οποιες δεν διδαχτηκαμε στο Λυκειο τα παιδια της τεχνολογικης ... Ουσιαστικα μαθαμε μια "φανταστικη" γλωσσα (δηλαδη ανυπαρκτη) που απλα σου δειχνει την βασικη ιδεα ... Δεν υπαρχει δηλαδη κατι που εχουν χασει τα παιδια της θετικης περαν της καθημερινης τριβης με την εννοια του προγραμματισμου σε σχεση με τους τεχνολογικους
Αγαπητέ GK1992, τη Fortran την πέτυχες, αλλά στο Mathlab ατύχησες: είναι Matlab (Matrix Laboratory) και δεν είναι ακριβώς γλώσσα προγραμματισμού, αλλά ένα "πακέτο"-"πρόγραμμα" με δυνατό σημείο την επεξεργασία πινάκων. Το τι είναι ένας πίνακας ίσως να το ξέρουν οι της τεχνολογικής, οι υπόλοιποι προσεχώς στα Μαθηματικά Ι. Το τι κάνει το Matlab θα το μάθετε προσεχώς με τον πολύ καλό δρ. Φ. Δογάνη. Σχετικά με τη Fortran δεν ξέρω ποιος θα διδάσκει φέτος, μπορεί να συνεχίσει και ο κ. Ι. Σπυρόπουλος από τους Ναυπηγούς, που δίδασκε μέχρι πέρσι στο αμφιθέατρο.
kop3110 έγραψε:Oκ φίλε μου gk1992.Κατάλαβα τι εννοείς.Πάντως και αυτές τις γλώσσες απο ότι μου έχει πει ο αδερφός μου που σπουδάζει πληροφορική ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται πια...
Το Matlab χρησιμοποιείται πάρα πάρα πολύ, λόγω της ευελιξίας και των μεγάλων εφαρμογών που έχει (συνοδεύεται από μια τεράστια βιβλιοθήκη από plug-ins για σχεδόν κάθε τομέα μηχανικού και όχι μόνο). Είναι βέβαια κομματάκι πολύ βαρύ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Η Fortran είναι αλήθεια ότι ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται. Τελευταία έκδοση είναι η 2003, αλλά πηγαίνει σε χώρους που δεν μας ενδιαφέρουν (αντικειμενοστραφής προγραμματισμός). Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δυο (μια θα μπορούσε να πει κάποιος) προηγούμενες εκδόσεις, Fortran 90/95. Η Fortran 95 είναι πλήρως συμβατή με τη 2003, οπότε μην βιαστείτε να πείτε "και πάλι άχρηστα μαθαίνουμε". Αναλυτικότερα ιστορικά μόλις αξιωθώ να διαβάσω ένα ωραίο βιβλίο που αγόρασα πρόσφατα. :)

Σήμερα χρησιμοποιούνται πάρα πολλές γλώσσες προγραμματισμού και κάθε ειδικότητα συνήθως έχει διαφορετική γλώσσα "για πάρτη της". Η Fortran χρησιμοποιείται γενικώς από τους μηχανικούς και άλλους (πχ φυσικούς) και είναι πάρα πολύ εύκολη, προβλέψιμη και "μαζεμένη". Η Pascal είναι μια αντίστοιχη γλώσσα σε μορφή και ηλικία, ασχολούνται οι ηλεκτρολόγοι περισσότερο με αυτήν και νομίζω και οι τοπογράφοι.

Οι ΗΜΜΥ και οι πληροφορικάριοι ασχολούνται περισσότερο με νεότερες γλώσσες. Είναι η δουλειά τους αυτή, οι εξελίξεις κρίνονται εκεί για αυτούς. Εμείς θέλουμε απλές εφαρμογές και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε μια εύκολη και "μαζεμένη" γλώσσα με πλούσια βιβλιοθήκη έτοιμου κώδικα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, παρά μια γλώσσα με πολύ περισσότερες δυνατότητες, από τις οποίες μόνο να χρησιμοποιούμε μόνο τις πιο βασικές και με μεγαλύτερη δυσκολία.

Περισσότερα από Οκτώβρη. :)

43
Xaxaxaxa ναι οντως η αληθεια ειναι οτι αυτα για τις γλωσσες μου τα ειπαν προφορικα και θεωρησα πιο σωστο το Mathlab απο Matlab :P
Το θεμα ειναι οτι τωρα στην αρχη ειναι ολα πολυ περιεργα και συγκεχυμενα και ολοι ειμαστε ανυπομονοι να τα ξεκαθαρισουμε !
Θα χορέψετε ...

44
I know, έτσι ήμασταν όλοι μας και νομίζω κι εγώ υπέθετα "Mathlab" όταν το πρωτοάκουσα, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω από πού βγαίνει το "Mat." . :) Αλλά ακόμα και όταν το ξεκαθάρισα, νόμιζα ότι ήταν τα τρία πρώτα γράμματα του Mathematics.

45
αγαπητε makish η τεχνολογικη1 ειναι τελεια κατευθυνση και πολυ πιο ενδιαφερουσα αλλα οπως ειπες δεν υπαρχει σε ολα τα σχολεια και δυσκολευτικα να βρω φροντηστηριο να κανει ηλεκτρολογια...!κατι ειχα ακουσει πως πανελληνιες απο τν κυκλο αυτο διναμε ουτε 500 παιδια απο ολη τν ελλαδα.! απο χημεια τωρα μονο τροχιακα και τετοια δεν ξερω . τα υπολοιπα τα καναμε και εμεις.!!

46
Πανεύκολα είναι τα τροχιακά (για αυτό που μας ενδιαφέρει ως ΧΜ) και θα καταλάβεις πολύ εύκολα αν διαβάσεις το αντίστοιχο κεφάλαιο από τη χημεία της θετικής κατεύθυνσης. Έτσι κι αλλιώς αρκετά πράγματα ξαναλέγονται στο αμφιθέατρο (και πάνε και παραπέρα). :)

Πάντως η σωστή έκφραση δεν είναι "δεν διδάσκεται σε όλα τα σχολεία" αλλά "δεν διδάσκεται σχεδόν σε κανένα σχολείο". Σίγουρα στο Ηράκλειο (Κρήτης) από όπου είμαι εγώ δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο.

49
@despina: όσο περισσότερα posts έχεις τόσο ανεβαίνεις στην κλίμακα των ευγενών αερίων (βάση του μοριακού τους βάρους) :D Γι'αυτό αν παρατήρησες όλοι αρχίζουν απο ήλιο, νέο, αργό, κρυπτο, ξένο, ραδόνιο :P
"I went numb when I learned to see..."

50
Υπάρχει και το υδρογόνο, για όσους δεν έχουν συμμετάσχει "ενεργά" (θα μου πείτε τι 1 topic τι 4, αλλά τέλος πάντων... Διακοσμητικό είναι το user ranking) :)

Είχα πει για πλάκα να βάζαμε και τα 117 γνωστά στοιχεία, αλλά δεν θα είχε την ίδια γοητεία με το να είμαστε "ευγενή αέρια"! :P

(αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι όλα αυτά έχουν χιουμοριστικό χαρακτήρα και σκοπό)