Re: Συγκοινωνίες - πρόσβαση στο ΕΜΠ (+ ανακοινώσεις) 31 από Emily αυριο θα εχουμε μάθημα τελικα ή όχι? έχει κανείς ιδέα αν τα ψηφίσματα που περασαν στην προηγούμενη συνέλευση ισχύουν?? ~once you've grown up, you can never come back..~ ΠαράθεσηΔευ 24 Οκτ 2011, 8:02 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 32 από fotinit17 Και αύριο ημέρα απεργίας των ΜΜΜ, αλλά καμία ανακοίνωση απο τη σχολή για αναβολή των μαθημάτων ή των εργαστηρίων. Εκείνο το ψήφισμα απο τη συνέλευση για την αναπλήρωση των μαθημάτων τι απέγινε? "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΔευ 24 Οκτ 2011, 8:06 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 33 από BrAVeSirRObin Για να τεθεί σε εφαρμογή ένα ψήφισμα, πρέπει πρώτα να περάσει από τμήμα της σχολής...συμβούλιο δηλαδή καθηγητών, το οποίο νομίζω δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα! Κάτι πήρε το αυτί μου για τμήμα την Τετάρτη! Προσεχώς... Οπότε για αύριο ΔΕΝ ισχύουν τα ψηφίσματα για την ώρα! Τωρα για το αν θα ισχύουν μετά, είναι θέμα χρόνου να δούμε! ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΔευ 24 Οκτ 2011, 8:38 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 34 από MakisH Στους Πολιτικούς Μηχανικούς έχουν την "ιδιαιτερότητα" να μην αναβάλουν γενικώς εξετάσεις όταν έχουν απεργία τα ΜΜΜ (γενικότερα η σχολή τους έχει κάπως διαφορετική φιλοσοφία από τις υπόλοιπες του ΕΜΠ). Χθες, έπειτα από αρκετή συζήτηση μεταξύ των φοιτητών και ιδιαίτερη πίεση στους καθηγητές, αναβλήθηκαν τελικά οι εξετάσεις των σημερινών μαθημάτων. Ένας από του καθηγητές παρουσίασε σήμερα την άποψή του περί του γιατί να μην αναβάλλονται οι εξετάσεις. Το κείμενο είναι ωραίο και αντιπροσωπεύει νομίζω όσους υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Καλό είναι να ακούμε όλες τις απόψεις... Διαβάστε το εδώ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 6:41 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 35 από tim Πολύ ωραίο κείμενο. Αξίζει να το διαβάσει κανείς! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 9:48 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 36 από madadayo Κοίτα, μου φαίνεται ακραίο... γιατί από προσωπική πείρα, καλά όλα αυτά που λέει... αλλά επειδή μου χει τύχει να ανέβω αρκετές φορές και για εξέταση και για μάθημα σε μέρα γενικής απεργίας των ΜΜΜ, καλά αν ήταν μία φορά... πες θα βρεις κάποιον, ένα ταξί..οκ. αλλα η ταλαιπωρία που τρώει κανείς για να ανέβει, αν μένει μακρυα, τον κάνει να μην αποδώσει στο μαξ... και αυτό πάλι δεν είναι λοιπόν "άδικο" αν κάποιος έχει προσπαθήσει ένα εξάμηνο??? Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 9:52 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 37 από Σοφια Προσωπικά μου έχει τύχει να ανέβω μια φορά για να δώσω ενώ υπήρχε απεργία στα ΜΜΜ και πραγματικά θα συμφωνήσω ότι η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό που με αποτρέπει όμως δεν είναι τόσο ούτε τα 40 Ευρώ που έδωσα ( αν και σίγουρα δεν μπορώ να δίνω και συχνά τέτοια ποσά σε ταξί) ούτε η μια τουλάχιστον ώρα που ήμουν κολλημένη στην κίνηση (ειδικά το μεσημέρι πολύ περισσότερη ώρα). Απλά δεν διανοούμαι ότι τον τελευταίο καιρό τείνουμε να δεχόμαστε όλο και περισσότερα πράγματα τα οποία είναι παράλογα ως δεδομένα. Όχι δεν γίνεται να ξανάρθουμε στις εποχές που οι νέοι περπατούσαν ώρες για να πάνε στο σχολείο, αυτό γινόταν την εποχή του παππού μου! Δεν μπορεί να γίνεται ξανά! Δεν μπορεί μέσω της προπαγάνδας που υφίσταται όλος ο κόσμος να μας γυρνάνε σε βιοτικό επίπεδο δεκαετιών πριν! Οι δικοί μας άνθρωποι στο παρελθόν στερήθηκαν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους θα είχαν μια καλύτερη ζωή! Τώρα με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια μας ζητούν ουσιαστικά την ταπείνωση! Ντροπή! ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 10:04 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 38 από MakisH [ Απαραίτητη διευκρίνιση: οι εξετάσεις των ΠΜ γίνονται κυρίως στα κτήρια της Πατησίων ] ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 10:09 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 39 από madadayo Μαζί σου... η χειρότερη εμπειρία μου είναι να προκηρυχθεί η απεργία των ΜΜΜ την ίδια ημέρα. Θυμάμαι, έδινα θερμοδυναμικη χημικου μηχανικού κ γράφαμε στις 8:30. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, είχα την έμπευση να ξεκινήσω απ τις 6κ τεταρτο... φθανω στο μετρο κ το βλεπω κλειστο! κι εκεινη την ωρα αρχισαν να το λενε και στο ραδιοφωνο!!! hello.... αυτό σημαίνει οτί κανείς δεν το ήξερε για να προγραμματίσει τις μετακινήσεις του και η κίνηση ήταν τριπλή απ' ό,τι σε νορμαλ συνθήκες απεργίας! Περιττό να σας πω ότι τελικά ανέβηκα με αυτοκίνητο, αλλά το κέντρο ήταν απέραστο και αν δεν κάναμε κάποιες έξυπνες κινήσεις (όπως παράκαμψη μέσω ΕΚΠΑ κ καισαριανης) δε θα φθάναμεούτε σε 6 ώρες!!! Τελικά έφθασα ακριβώς τη στιγμή που μοιράζονταν τα θέματα! (δλδ 9 παρα) μετά από ουσιαστικά 3 ώρες στους δρόμους μέσα στην κίνηση! Ο πονοκέφαλος δεν περιγράφεται! Και όχι θερμοδυναμική... ούτε το όνομά μου δε θυμόμουν! Αυτό δεν το περιγράφω ούτε με σκοπό την γκρίνια ούτε τπτ,ούτε φυσικά έφταιγαν οι υπόλοιποι φοιτητές να μη δώσουν κ ούτω καθεξής, απλά επεξηγώ το ότι πολλοί μπορεί να κάνουν διάφορες κινήσεις για να ανέβουν να δώσουν... αλλά αυτό τελικά να οδηγήσει σε μικρότερες αποδόσεις. Για μένα αυτή η μέρα έμεινε ιστορική! 4 χρόνια μετά ακόμη θυμάμαι την ταλαιπωρία!!!! όσο για το ανεβαίνω στη σχολή με τα πόδια θα επιστήσω την προσοχή σε 2 σημεία: 1. ειδικά για εμάς που είμαστε ζωγράφου, για κάποιους μπορεί να σημαίνει και 4 ώρες με τα πόδια!!!! πόσο μάλλον αν κάποιος δεν ειναι συνηθισμενος σε κατι τετοιο! 2ον. Η επικινδυνότητα εχει αυξηθει τρελα! ειδικα αξημερωτα! το καταλαβαινω να πει κανεις να κανει κ μια διαδρομη με τα ποδια αν τυχον λειτουργει μονο το μετρο ή μονο τα λεωφορεια, ή καποιος μπορει να τον αφησει πχ εστω κ στο κεντρο, αλλα ειλικρινα καποιες φορες που ξεκινησα απο σταθμο λαρισης με τα ποδια (κι ηθελα γυρω στις 9 να μαι στη σχολη) ενιωθα οτι ημουν ο μονος ελληνας (απο ενα σημειο κ μετα γιατι πιο πριν ηταν το μονο ζωντανο ον) σε ακτινα χιλιομετρων! και καλα αν μενει καποιος κοντα που αποφασισει να κανει το ιδιο.... γενικα στις μερες μας δεν ειναι κ το καλυτερο να περπατας μονος στο κεντρο! εγω τουλ ενιωθα πολυ vulnerable! MakisH έγραψε:[ Απαραίτητη διευκρίνιση: οι εξετάσεις των ΠΜ γίνονται κυρίως στα κτήρια της Πατησίων ] yeap. γι αυτο κ σ ενα σημειο αναφεροταν στο αν η εξεταση γινοταν ζωγραφου... Τελευταία επεξεργασία από το μέλος madadayo την Παρ 10 Φεβ 2012, 10:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 10:27 pm
Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ??? 40 από fotinit17 Πολύ ενδιαφέρον κείμενο! Έχει τα δίκια του και αυτός, αλλά και κάποιοι φοιτητές που είτε μένουν μακριά απο του Γκίνη, είτε τέσπα δεν θέλουν να ρισκάρουν να κατέβουν στο κέντρο όπου κατά πάσα πιθανότητα γίνονται επεισόδεια. Κρατάω απο το κείμενο τα παρακάτω κομμάτια: Οι συνεχείς προσπάθειες μου για μια ποιοτική εκπαίδευση (μέσα σε ένα χαώδες περιβάλλον) συνδέονται περισσότερο με το ενδιαφέρον μου για τόσο σημαντικούς νέους ανθρώπους και την αλληλεπίδραση που έχω μαζί τους διδάσκοντάς τους αλλά και διδασκόμενος από αυτούς. Οι προσπάθειες αυτές σίγουρα δεν ευνοούν την αύξηση των αστείων αποδοχών μου ή την επαγγελματική και επιστημονική μου ανέλιξη. και Είσαστε πιο έξυπνοι και μορφωμένοι απ’ ότι εμείς στην ηλικία σας αλλά δεν είστε προετοιμασμένοι για τη διαχείριση των κρίσεων και των δυσκολιών που φέρνει η ζωή. Το πρώτο για εμένα δείχνει πόσο πραγματικά νοιάζεται αυτός ο άνθρωπος τη δουλειά του, αλλά και τους φοιτητές του και επειδή έμαθα οτι δεν είναι ο συντονιστής του μαθήματος, αλλά λέκτορας που ασχολείται ενεργά στους ΠΜ είναι διπλά αξιέπαινη η προσπάθειά του. Ισχύει οτι τα βρήκαμε έτοιμα κάποια πράγματα (σχεδόν όλα) και γενικά μας ήρθαν όλα "δεξιά", αλλά πιστεύω οτι ήρθε και η σειρά της δικιάς μας μοσχοαναθρεμένης γενιάς να πάρουμε το "μάθημά" μας. Το ότι είμαστε πιο έξυπνοι και μορφωμένοι όπως λέει και ο κ. Μαμάσσης μάλλον θα μας βοηθήσει! "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠαρ 10 Φεβ 2012, 10:30 pm