Re: Πείτε τίποτα.. (Chat topic)

184
Αν βαριέστε γράψτε στο Google "Let it snow"... :razz:
Όλοι γνωρίζουμε το γνωστό τραγούδι των εορτών.. "Let it snow" Τι και αν στην Ελλάδα λίγες περιοχές έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές σε ένα λευκό τοπίο...
Τώρα η Google φέρνει τα χιόνια και τα Χριστούγεννα στους υπολογιστές μας.

Πηγαίνοντας στη αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης και γράφοντας στο πεδίο τη φράση "let it snow", το Google θα εμφανίσει μεν τα αποτελέσματα, αλλά γρήγορα παρατηρεί κανείς ότι η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον όπως συνήθως.

Ψηφιακές νιφάδες αρχίζουν να πέφτουν, ενώ η οθόνη θαμπώνει, όπως και τα τζάμια του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας, όταν χιονίζει έξω.

Κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σέρνοντας τον δείκτη στην οθόνη, μπορείτε να ξεθαμπώσετε την οθόνη.

Όταν θελήσετε να επαναφέρετε το Google στην γνωστή μορφή του πατήστε το πλήκτρο defrost, επάνω δεξιά...
"I went numb when I learned to see..."

Re: Πείτε τίποτα.. (Chat topic)

188
Πολλοί σπουδαίοι έχουν γεννηθεί, δεν έχω βρει όμως κάποιον που να ανήκει στο σύνολο που έχω στο μυαλό μου. Δηλαδή σημαντικοί επιστήμονες που να τους έχουμε ακούσει σε κάποιο μάθημα της σχολής (προσπαθώ να αφήσω απ' έξω ανθρώπους γνωστούς σε εμάς μόνο μέσα από τα Μαθηματικά ή τη Φυσική γιατί θα γίνει χαμός...

Μέχρι στιγμής έχω βρει 70 επιστήμονες που να ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία (και να είναι "αρκετά" γνωστοί δηλαδή). Ο επόμενος θα μπει τη Δευτέρα (Michaelis, βλ. κινητική Michaelis-Menten) και μετά γίνονται πιο συχνές οι αλλαγές. Ενδεικτικά:

16/1: Michaelis
19/1: Watt
25/1: Boyle
31/1: Langmuir
4/2 : Prandtl

κτλ κτλ κτλ