Μαθήματα Επιλογής 2ου Εξαμήνου

1
Ποιο μάθημα μου προτείνετε να επιλέξω για το 2ο εξάμηνο, γενικά ποιο είναι πιο βατό και περνιέται σχετικά εύκολα; :?: :!:
(Αν υπάρχει παρόμοιο τόπικ, μεταφέρετε αυτή τη δημοσίευση άφοβα)
*EDIT: Με τα Αγγλικά, ξέρει κανείς τι γίνεται; (υποτίθεται ότι θα έβγαινε κάποια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα πηγαίναμε το δίπλωμα για να πάρουμε απαλλαγή). Στις εγγραφές του 2ου Εξαμήνου, να τα δηλώσω και αυτά;
~T.C.

Re: Μαθήματα Επιλογής 2ου Εξαμήνου

2
Σχετικά με τα Αγγλικά, πέρυσι εμείς την απαλλαγή την είχαμε πάρει κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου μετά από σχετική ανακοίνωση της γραμματείας. Οπότε προτείνω να το δηλώσεις μαζί με τα υπόλοιπα κι απλά όταν έρθει η ώρα, πας τα δικαιολογητικά και απαλλάσεσαι.

Προσωπικά ως μάθημα επιλογής στο 2ο εξάμηνο είχα επιλέξει σύνδεση μικρ. μακρ. ιδιοτήτων που όμως δεν θα συνιστούσα να το επιλέξει κάποιος που δεν θέλει να κουραστεί και πολύ. Νομίζω ότι τα παιδαγωγικά είναι το πλέον εύκολο αλλά καλύτερα να μας πει τη γνώμη του και κάποιος που το είχε επιλέξει.
Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said...

3
Τα αγγλικά άσχετο με το αν θα πάρεις απαλλαγή θεωρείται υποχρεωτικό μάθημα, άρα θα πρέπει να το δηλώσεις.
Τώρα όσον αφορά το μάθημα το επιλογής, προσωπικά πέρσι είχα πάρει ειδικά κεφάλαια ανόργανης χημείας.. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.. Ένα μεγάλο κομμάτι του μαθήματος, ενδεχομένως, να το ξέρεις ήδη αν είχες διαβάσει ενδελεχώς το βιβλίο του κυρίου Λιοδάκη στο προηγούμενο εξάμηνο. Έχει μία προαιρετική εργασία, που ουσιαστικά είναι μια δεκάλεπτη παρουσίαση ενός ορυκτού ή πετρώματος σε power point.. Αν θες κάτι εύκολο παρ'το, όμως, από άποψη ενδιαφέροντος δε θα ενθάρρυνα κάποιον να το πάρει.. Επίσης το σύγγραμμα/σημειώσεις (για τη διάκριση των εννοιών αυτών σε παραπέμπω σελ 103-108 του βιβλίου του κυρίου Μασαβέτα "Εισαγωγή στη χημική Θερμοδυναμική", που θα πάρετε στην πρώτη παράσταση της φυσικοχημείας Ι, ?την άλλη Πέμπτη?) δε θα έλεγα ότι είναι ό,τι καλύτερο από άποψη ποιότητας..
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

4
TheodoreC έγραψε:Ποιο μάθημα μου προτείνετε να επιλέξω για το 2ο εξάμηνο, γενικά ποιο είναι πιο βατό και περνιέται σχετικά εύκολα;
Επιβεβαιώνω για τα ειδικά κεφάλαια ανόργανης χημείας. Δε θα συμφωνήσω για το κομμάτι του ενδιαφέροντος(εμένα μου άρεσε σαν αντικείμενο και πολλές γνώσεις είναι χρήσιμες και σε άλλα μαθήματα και εργαστήρια στο μέλλον). Η εργασία όντως είναι προαιρετική και όταν ήμουν εγώ στο πρώτο έτος, συνέβαλε θετικά στο 30%.
Η εργασία ,αν θες τη γνώμη μου, και η παρουσίαση είναι καλό να γίνουν γιατί πέρα από το να μάθεις πως να δομείς σωστά μία, μαθαίνεις και να την παρουσιάζεις σε ορισμένο χρονικό διάστημα, να είσαι άνετος στην παρουσίαση κλπ.
Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it.
-William Shenstone

6
ggianniko έγραψε:η μακροοικονομια ειναι δυσκολο μαθημα?δεν την αναφερει ποτε κανεις:ρ
Η Μακροοικονομία είναι ενδιαφέρουσα ως αντικείμενο, μόνο αν σου αρέσουν τα οικονομικά.* Το μάθημα γίνεται στο PC-Lab2, στο υπόγειο, όπου μπαίνουμε σε διάφορες σελίδες με οικονομικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία - τα οποία δε νομίζω να βοήθησαν σε τίποτα... Έχει κι αυτή προαιρετική εργασία (ατομική), η οποία έπιανε επίσης γύρω στα 20-30%, και ήταν να γράψεις ένα Word και να κάνεις και μια εικοσάλεπτη παρουσίαση πάνω σε ένα θέμα μακροοικονομίας (πχ πληθωρισμό, ανεργία, εμπορικό ισοζύγιο, συναλλαγματικές ισοτιμίες, κλπ) από μια λίστα προτεινόμενων θεμάτων. Η εξέταση στο τέλος είναι μέτριας δυσκολίας θεωρώ, και οπωσδήποτε περνιέται, ίσως και με βαθμό, αν έχεις διαβάσει τις σημειώσεις του καθηγητή.

Ως μάθημα - παραδόσεις, θα το χαρακτήριζα κάπως χαοτικό, κυρίως επειδή ο καθηγητής συνηθίζει να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Ήταν επίσης ΠΟΛΥ βαρετό, ίσως επειδή ήμαστε δυο-τρεις φοιτητές σε κάθε μάθημα :tomato: (αλλά αυτό απ' ό,τι κατάλαβα έγινε μόνο εκείνη τη χρονιά - δεν παίρνω κι όρκο όμως!). Από την άλλη, είναι χρήσιμο να πηγαίνει κανείς στις παραδόσεις, γιατί οι σημειώσεις είναι πολλές** οπότε σε κατευθύνει πού να δώσεις βάρος. Γεγονός πάντως είναι ότι θέλει κουράγιο, δεν το λες "βατό" δηλαδή, οπότε, και πάλι, μόνο αν σου αρέσουν τα οικονομικά.

*
Spoiler: show
[offtopic]
Με φίλο μου από την ΑΣΟΕΕ που το έχουμε συζητήσει, μου έχει πει ότι η "Μάκρο" σ' αυτούς είναι από τα δυσκολότερα μαθήματα. Εννοείται βέβαια ότι δεν κάνουμε επιπέδου ΑΣΟΕΕ :D
**
Spoiler: show
[offtopic]
... ή έτσι πίστευα, μέχρι που είδα τις σημειώσεις των ΦΜΑ... Περιμένετε μέχρι το 3ο έτος... :lol:
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.

8
Sitsero96 έγραψε:Μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος το μάθημα της μακροοικονομίας αν δεν είχε επίλεξει το μάθημα "Εισαγωγή στην οικονομία" του πρώτου εξαμήνου; (Θα είναι βατό ή θα έχει ελλιπείς γνώσεις κλπ.)
Άνετα, τα δύο μαθήματα έχουν διαφορετικό αντικείμενο.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.