Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 121 από 007 Το φόρουμ δεν έχει αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα, κι αυτό είναι προς το καλύτερο. Είναι ένας χώρος δημόσιας συζήτησης κι ακόμα και μέσα από αυτή τη συζήτηση ο σκοπός του φόρουμ εξυπηρετείται. Όπως λες ότι πρέπει να κάνουμε, σε αυτή τη συζήτηση συζητάμε κανονικά. Και όλοι μας, μαζί κι εγώ κι ο Βασίλης, εκθέτουμε δημόσια την άποψη μας και αυτή υποβάλλεται σε κριτική από τους άλλους. Δεν παρατήρησα κάτι υβριστικό κι όσον αφορά την ειρωνία, ακόμη κι αυτή είναι μέρος της συζήτησης. Παρόλα αυτά δεν ένιωσα σε κάποιο σημείο να προσβαλλομαι. Αν ένιωσε ο Βασίλης ή οποιοσδήποτε μπορεί να απέχει από τη συζήτηση ή να χρησιμοποιήσει το report button. Μέχρι εκεί. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 1:46 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 122 από maria93 007 έγραψε:Το φόρουμ δεν έχει αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα, κι αυτό είναι προς το καλύτερο. Δεν είπα το αντίθετο. 007 έγραψε:Παρόλα αυτά δεν ένιωσα σε κάποιο σημείο να προσβαλλομαι. Αν ένιωσε ο Βασίλης ή οποιοσδήποτε μπορεί να απέχει από τη συζήτηση ή να χρησιμοποιήσει το report button. Μέχρι εκεί. Είναι αλήθεια πως η αίσθηση του αυτοσεβασμού και του σεβασμού προς τους άλλους είναι υπόθεση υποκειμενική..... Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 1:55 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 123 από 007 maria93 έγραψε:007 έγραψε:Το φόρουμ δεν έχει αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα, κι αυτό είναι προς το καλύτερο. Δεν είπα το αντίθετο. 007 έγραψε:Παρόλα αυτά δεν ένιωσα σε κάποιο σημείο να προσβαλλομαι. Αν ένιωσε ο Βασίλης ή οποιοσδήποτε μπορεί να απέχει από τη συζήτηση ή να χρησιμοποιήσει το report button. Μέχρι εκεί. Είναι αλήθεια πως η αίσθηση του αυτοσεβασμού και του σεβασμού προς τους άλλους είναι υπόθεση υποκειμενική..... Υποκειμενική και σχετική με τα συμφραζόμενα. Αν πχ κάποιος είναι θρησκευόμενο άτομο μπορεί να προσβάλλεται από αυτά που λέει ο Βασίλης, ακόμη κι αν σε εσένα που δεν είσαι θρησκευόμενη κατά τα λεγόμενα σου να φαίνονται απλά απαντήσεις του Βασίλη στη συζήτηση. Μπορεί αν ο Βασίλης ήταν καχύποπτος να θεωρεί την προηγούμενη αναφορά σου στο ότι μπορεί να είναι "φανατικός της πίστης ή τρολ κλπ κλπ" προσβλητική, ή ο παραπάνω θρησκευόμενος να θεωρεί την φράση σου "δεν πιστεύω σε Θεούς" επίσης προσβλητική. Επειδή όλα σε μια συζήτηση είναι ψιλο-υποκειμενικά, θέμα οπτικής γωνίας και διάθεσης, άσε το Βασίλη και τον κάθε Βασίλη να κρίνει αν προσβάλλεται όντως. Επιμένω πάντως πως δεν τον έβρισε κανείς.. Εν τω μεταξύ και η τελευταία σου φράση περί σεβασμού και αυτοσεβασμού, σε συνδυασμό με τα αποσιωπητικά θα μπορούσε να θεωρηθεί, με πολύ καχυποψία, φτάσω προσβλητική και ειρωνική. Βλέπεις; Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 2:02 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 124 από maria93 Εγώ δεν είπα κάτι για τον Βασίλη. Μόνο επανέλαβα φράσεις άλλων. Τώρα εγώ εκφράζω γνώμες προσωπικές μου, πάνω σε αυτό που βλέπω και πάνω σε πράγματα που δυστυχώς άκουσα από το συμφοιτητές για τη δημόσια συζήτηση του φόρουμ και εν γένει συμφωνώ. Ο Βασίλης, και ο κάθε Βασίλης ας κάνει ότι νομίζει. Εγώ κάνω ότι νομίζω, κι εσύ το ίδιο. Τώρα αν εσύ διαφωνείς με αυτή (καθώς νομίζω ήταν πεντακάθαρα εκφρασμένη), είναι δικαίωμά σου και είμαι δεκτική στην κριτική σου. Εγώ δεν μίλησα για υπονοούμενα, και βέβαια αν το επίπεδο έπεσε σε βρισιές ή μη το βλέπει ο καθένας σε πληθώρα σελίδων. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι αν προσπαθήσεις από τελίτσες και φράσεις που εκφράζουν εμένα και μόνο να βρεις ένα ποιντ, τότε οκ και σε αυτό μπορείς να βγάλεις ότι λαβράκι θες Εγώ δεν έχω σκοπό να εμπλακώ καθώς ότι είχα να πω το είπα και πιστεύω πως το θέμα δεν αξίζει. Τώρα, εσύ θεώρησε προσβλητικό ότι νομίζεις. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 2:25 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 125 από PeriklisP Ο λογος; Ποτε δεν βρισκεις ανθρωπους να κανεις τετοιες συζητήσεις, οποτε πρεπει να αδραττεις καθε ευκαιρια, οσο κακες και να φαινονται. ΥΓ: Και στο κατω κατω δεν ξεκατινιαστηκαμε ουτε υπηρξαν εντασεις In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 3:24 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 126 από Vassilis_1 PeriklisP έγραψε:Vassilis_1 έγραψε: Φίλε Περικλή, οι δεινόσαυροι, όπως και τα άλλα ζώα, είναι και αυτοί δημιουργήματα του Θεού. ...Απολιθωματα εχουμε μεχρι και απο την Καμβρια περιοδο(530εκ χρονια πΧ), περα απο την Μεσοζωϊκη περιοδο που ηταν οι δεινοσαυροι(230εκ χρονια πΧ)... Ως φαίνεται φίλε Περικλή, εμπιστεύεσαι να «επιστημονικά» χρονόμετρα. Είμαι της γνώμης ότι σίγουρα, μετά τα πιο κάτω, ΔΕΝ θα τα εμπιστεύεσαι: Ας δούμε μια χρονολογική μέτρηση που δίνει η «επιστήμη» σε ένα θέμα που έχει σχέση με την εξέλιξη, την οποία φαντάστηκε. http://news.in.gr/science-technology/ar ... ewsroombox Πότε έγινε λευκή η πολική αρκούδα Η πολική αρκούδα διαχωρίστηκε από την εξελικτική γραμμή της καφέ αρκούδας πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα, λιγότερο από 500.000 χρόνια πριν… Μέχρι σήμερα, εξελικτικοί βιολόγοι και γενετιστές εκτιμούσαν ότι οι καφέ και οι πολικές αρκούδες χωρίστηκαν πριν από 600 χιλιάδες έως 5 εκατομμύρια έτη… Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη θεωρείται πιο αξιόπιστη σε σχέση με τις μεθόδους προηγούμενων ερευνών. Δηλαδή η καινούργια εκτίμηση που είναι λιγότερο από 500.000 χρόνια, και πριν υπολογιζόταν στη μέγιστη τιμή της στα 5 εκατομμύρια έτη, δημιουργεί μια έκπτωση της τάξεως του 90%. Και όταν με την πάροδο του καιρού θα έχουμε πιο «αξιόπιστες τεχνικές» θα έχουμε και άλλες εκπτώσεις!!!!!!!!!!!!!!!! Συμπέρασμα; Φυσικό είναι η μπερδεμένη «επιστήμη» να κολυμπάει μέσα στο χρονολογικό σκοταδισμό, και να μην έχει, ουσιαστικά, χρονολογική θέση στο θέμα που συζητάμε. Οι πάνω και πολλές άλλες «επιστημονικές» χρονολογικές, και όχι μόνο, αρλούμπες, ΔΕΝ κάνουν τίποτα άλλο, παρά να επιβεβαιώνουν την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική”. http://sciencearchives.wordpress.com/20 ... -%CE%AD-2/ “Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= η δημιουργία της ζωής και γενικά του κόσμου, που παρουσιάζεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο ξεκίνησε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος. Θέματα μη παρατηρούμενα),από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις = διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε για το πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο ξεκίνησε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος). Όπως διαπιστώσαμε, τα πειράματα σχετικά με την αρχή του σύμπαντος, της αρχής της ζωής (και κάθε υποτιθέμενης αρχής = της εξέλιξης), και της χρονολόγησης αυτών, η ακούραστη επιστημονική μέθοδος “Επαγωγική λογική”, τα πετούσε, τα πετάει, και θα τα πετάει εσαεί στον κάλαθο των αχρήστων. Το ρεζουμέ: Άρα, η «επιστήμη» ΔΕΝ ήταν, ΔΕΝ είναι, ΔΕΝ πρόκειται εσαεί να είναι ικανή ώστε να έχει θέση για το πως, και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν, και η ζωή. Με συνέπεια να μην είναι ικανή να αμφισβητήσει, τις ακλόνητες χρονολογικές, και όχι μόνο, μεταφερόμενες από την Ορθόδοξη Εκκλησία αποδεδειγμένες περιγραφές της Αγίας Γραφής. ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 5:31 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 127 από Vassilis_1 AnastasiaN έγραψε:Εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι 1: Κάνεις προπαγάνδα κατά της Ορθοδοξίας... Ανάφερε λοιπόν φίλε AnastasiaN, κάτι που να έχω υποστηρίξει, που να μη το υποστηρίζει η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία. ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 5:34 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 128 από AnastasiaN Στο είπα ήδη. Βρες το και απάντα. Και ρε Μαρία ας γελάνε .. Όποιος δε λέει τη γνώμη του ή γενικά περιορίζεται από τη γνώμη των άλλων είναι και λίγο κρίμα. Προσωπικά η γνώμη των άλλων με αφήνει τόσο αδιάφορη όσο και τα επιχειρήματα του Βασίλη. Κατά τ'άλλα συζητώ γτ η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα για μένα από πολλές απόψεις (κυρίως γτ η άποψή μου περί λογικής was challenged) και γενικά έχεις δίκιο και αν σε προσβάλλει η κουβέντα άσε όσους είναι κομπλέ με αυτό να ασχολούνται. Άλλωστε δεν το βλέπω να τραβάει και πολύ Ανεβαίνουν και τα ποστ μας. Θα πάρω προαγωγή. Άλλοι ανεβάζουν τραγούδια άλλοι συζητάνε για τη θρησκεία Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 5:44 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 129 από maria93 AnastasiaN έγραψε:Ανεβαίνουν και τα ποστ μας. Θα πάρω προαγωγή. Άλλοι ανεβάζουν τραγούδια άλλοι συζητάνε για τη θρησκεία Καλά, έτσι κι αλλιώς εγώ το είπα, σε ξεκατινιάσματα δεν συμμετέχω και η συζήτηση απέχει πια από θρησκεία. Αν είχε έστω μια πιθαμή ποιότητας, ίσως και να έκανα μια προσπάθεια να συμμετάσχω. Θα μείνω στα τραγούδια μου εγώ snok Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 5:59 pm
Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη 130 από PeriklisP Η χρονολογηση που πραγματοποιειται στο αρθρο που παρεθεσες γινεται δια μεσω μελετης του γονιδιωματος, τελειως διαφορετικη διαδικασια απο την ραδιοχρονολόγηση, που χρησιμοποιείται πχ για την εκτίμηση της ηλικιας απολιθωματων. Η ραδιοχρονολογηση βασιζεται στην μετρηση των αναλογιων διαφορετικων ισοτοπων συγκεκριμενων στοιχειων στο δειγμα και ειναι πολυ πιο ακριβης, καθως περιεχει λιγοτερα προσεγγιστικά μοντελα και αναπτυσεται εδω και περιπου 70 χρονια, σε σχεση την αλλη που εμφανιστηκε πολυ αργοτερα. Περισσοτερα για την χρονολογηση ευρηματων μπορεις να βρεις εδω. Επισης, θυμαμαι πως πριν μερικα χρονια που διαβαζα κατι διαφανειες επι του θεματος στο σαϊτ του γεωλογικου του ΕΚΠΑ, σιγουρα θα υπαρχουν ακομη. Βασιλη, θα ησουν πιο πειστικος και θα χαιροσουν περισσοτερου σεβασμου σε κοινοτητες σαν την δικη μας αν εδειχνες λιγο πιο ενημερωμενος στα θεματα που ερχεσαι να διαπραγματευτεις. Θα σου προτεινα να αφιερωνες ενα κομματι απο τον χρονο που δαπανας για να συζητας αυτο το θεμα σε καθε φορουμ του ελληνικου διαδικτυου (οπως βλεπω οτι κανεις) στο να ενημερωθεις για τα επιστημονικα δεδομενα τα οποια ερχεσαι να καταρριψεις. Ζουμε στην εποχη της πληροφοριας οποτε η αγνοια, και ιδιαιτερα η αγνοια σε θεματα που σε αφορουν, ειναι επιλογη. In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΚυρ 05 Οκτ 2014, 11:36 pm