Re: [4ο] Φαινόμενα Μεταφοράς Ι (2013-14)

51
Γενικά τα περισσότερα μαθήματα του τομέα ΙΙ έχουν αυτή την ιδιοτροπία... Θα το δεις στη συνέχεια. Πολλά μαθηματικά χωρίς λόγο. Αποκορύφωση η ρύθμιση στο 8ο εξάμηνο.

52
Radonium έγραψε:Γενικά τα περισσότερα μαθήματα του τομέα ΙΙ έχουν αυτή την ιδιοτροπία... Θα το δεις στη συνέχεια. Πολλά μαθηματικά χωρίς λόγο. Αποκορύφωση η ρύθμιση στο 8ο εξάμηνο.
[offtopic]
Σου κάνω quote την υπογραφή ενός συμφορουμίτη:
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.
Γενικά, όσο περνάνε τα χρόνια στην σχολή αντιλαμβάνομαι ότι όσο πιο πολύ μπαίνουν μέσα τα μαθηματικά, τόσο πιο εύκολο είναι το τελικό "ξεκοκάλιασμα" του περιεχομένου του μαθήματος. Το λάθος δεν είναι τα πολλά μαθηματικά στον Τομέα ΙΙ. Το λάθος για μένα είναι ότι τα μαθηματικά των πρώτων 4άρων εξαμήνων είναι ότι να ναι + το ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε προβλήματα στα μαθηματικά από το σχολείο κιόλας. Άλλος νιώθει αβεβαιότητα για τα ολοκληρώματα, άλλος για τα διαφορικά. Άλλος δεν ξέρει πότε και που να τα εφαρμόσει. Άλλος έχει πρόβλημα στην γεωμετρία κτλ κτλ.

Φταίμε και εμείς. Αλλά σίγουρα φταίει και ο τρόπος που μας "σέρβιραν" τα μαθηματικά από το Λύκειο...για να μην πω από το γυμνάσιο.
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

53
KiritoShu έγραψε:Λοιπόν, να η απόπειρά μου για τα θέματα της επαναληπτικής Απριλίου 2014. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτά που έχω γράψει, για αυτό αν έχετε αντιρρήσεις εκφράστετε τες please! Επίσης όπως θα προσέξετε δεν έχω λύση για το δεύτερο ερώτημα του πρώτου θέματος.. Όποιος έχει σκεφτεί κατι ας το μοιράστεί μαζί μας, θα ήμουν ευγνώμων..

Υ.Γ. Μόνο σε εμένα φάνηκε ότι αυτά τα θέματα εξέταζαν περισσότερο μαθηματικά παρά ρευστά?
Καταρχήν μπράβο για την προσπάθεια, είναι πάρα πολύ καλή! :clap:
Προσωπικά νομίζω ότι το πρώτο θέμα ήταν αρκετά πονηρό ή θα έπρεπε να διατυπωθεί καλύτερα και να αναφέρεται η στήριξη στο x-άξονα.
Για το 1β) εφοσον εχουν βρεθεί οι δύο συνιστώσες της ταχύτητας u_x=20*sqrt(2)=u_y και δεν μπαίνει κάποιος περιορισμός για τριβές από αέρα και λοιπά χρησιμοποιείς εξισώσεις ελευθέρας βολής με αρχική ταχύτητα: u_y=-g*t και x=u_x*t, αν δεν κάνω λάθος.
Τώρα στο 3ο θέμα νομίζω έχεις πάρει ανάποδα τη συνθήκη μη ολίσθησης και θα έπρεπε να έχει ανάποδο πρόσημο η ταχύτητα, αλλά φαντάζομαι ήταν λόγω κεκτημένης ταχύτητας, διότι u X n= U X n, όπου u=ταχύτητα τοιχώματος και U= ταχύτητα ρευστού.
Πάντως χαρά στο κουράγιο σου! :T:

54
ναι όντως την πήρα ανάποδα την ταχύτητα :tomato: , αλλά δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα......

Οι τύποι στους οποίους αναφέρεσαι νομίζω είναι για σημειακές μάζες .. Μπορούμε να τους πάρουμε τόσο αβίαστα σε πίδακα ρευστών?
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

56
KiritoShu έγραψε: Οι τύποι στους οποίους αναφέρεσαι νομίζω είναι για σημειακές μάζες .. Μπορούμε να τους πάρουμε τόσο αβίαστα σε πίδακα ρευστών?

Από την υπόθεση συνεχούς μέσου οποιοδήποτε ρευστό διέρχεται από το ακροφύσιο αποκτά την ιδία ταχύτητα. Συνεπώς ακόμη και για ξεχωριστούς όγκους ελέγχου να εφαρμόσεις τους τύπους ή και να ολοκληρώσεις θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εξωτερικά εμπόδια ή αντιστάσεις.
Οπότε νομίζω ισχύουν εκτός αν κάποιος εχει κάτι καλύτερο να προτείνει...

57
Στο 3ο θέμα του 2010 έχει κανείς ιδέα πως θα βρούμε τον ολικό ρυθμό ροής όγκου που ''φεύγει'' εκτός του οριακού στρώματος?
Σκέφτηκα να ξεκινήσω λέγοντας ότι ΡυθμόςVολ=ΡυθμόVεντόςΟΣ + ΡυθμόVεκτόςΟΣ...αλλά :tomato: ....

60
barca10alex έγραψε:Για να μετρησει ο βαθμος εργαστηριου πρεπει να εχουμε παρει τουλαχιστον 7 και να γραψουμε πανω απο 5 ? Ας πουμε αν εχω 6,5 εργαστηριο και γραψω 4 περναω ?
Εχω την εντυπωση ότι δεν είναι απαραίτητο να γράψεις 5 για να μετρήσει το εργαστήριο.. Αυτό με το τουλάχιστον 7 στο εργαστήριο δε νομίζω να ισχύει...
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα