Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 21 από AnastasiaN Γεια και πάλι! Προσωπικά δεν τα έχω με τα ΕΑΑΚ. Δεν τα έχω καν με κάποιον. Απλώς νομίζω ότι είναι σωστό να λέμε την αλήθεια. Το ότι κάποιος φέρεται ανεύθυνα δε δίνει δικαίωμα στους άλλους να φέρονται ανέντιμα (ή όπως θέλετε πείτε το). Το ζήτημα τώρα είναι η ΑΠΑΡΤΙΑ. Αυτό συζητάγαμε. Η ΠΑΣΠ είναι άλλο ζήτημα. Δεν αλληλεπικαλύπτονται. Αν ήταν πιθανότητες θα ήταν ανεξάρτητες. Σαφώς η ΠΑΣΠ έχει ευθύνη καθώς ευθύνη έχουν και όσοι την ψηφίζουν. Αν θεωρούν ότι δεν τους εκφράζει έχουν λόγο στις εκλογές. Το συμπέρασμα ίσως είναι ότι η ΠΑΣΠ εκφράζει τον κόσμο επειδή δεν παίρνει θέση (πού και πού) και ο κόσμος δεν παίρνει θέση (πιο συχνά από πού και πού). Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 6:47 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 22 από panos108 Μπορεί να παίρνουν απόφαση σύμφωνα με την πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΠΑΣΠ, που ίσως να μην ήθελαν συνέλευση. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 6:48 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 23 από juliates Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην θέλει Συνέλευση. Μπορεί να μην θέλει ΚΑΤΑΛΗΨΗ, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Συνελεύσεις θα πρέπει να γίνονται, όταν υπάρχουν θέματα σημαντικά για τον ΦΣ. Αν είναι να συνεδριάζουμε όποτε μας το επιβάλουν-επιτρέπουν οι πολιτικές μας σκοπιμότητες, δεν έχει νόημα ούτε η Γ.Σ., ούτε οι εκλογές, ούτε τίποτα. Από όποια οπτική και αν το δεις, είτε πιστεύεις ότι οι Διοικητικοί κάνουν απεργία εις βάρος σου, είτε είσαι υπέρ της απεργίας, είτε είσαι απλά αναποφάσιστος κάτι έχεις να πεις για το ζήτημα. Σε ενδιαφέρει και ίσως σε καίει. Γιατί να μην εκφραστείς μέσα από τα συλλογικά όργανα? ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:00 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 24 από Xgal Συμφωνώ. Θα γίνει 2η την άλλη Τρίτη; ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:07 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 25 από panos108 ναι θα γίνει. Ο λόγος που δεν θέλει είναι ότι συνέλευση=θα προταθεί κατάληψη=στατιστικά μιλώντας κατάληψη. Αυτή η λογική επικρατεί γενικά νομίζω. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:10 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 26 από maria93 Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δε λαμβάνει θέση. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα ότι η ΠΑΣΠ δεν πήγε, όσο το ότι απλά ο κόσμος δεν ήθελε να ασχοληθεί, κάτι που πράγματι είναι ακατανόητο γιατί όντως είναι θέμα που καίει. Δε νομίζω ότι η παρουσία της ΠΑΣΠ θα ήταν αποκλειστικά ο καταλύτης. Απλά ίσως γίνει ότι και στην προηγούμενη περίοδο διαθεσιμότητας, που όταν έφτανε πια ο κόμπος στο χτένι, τότε άρχιζε να υπάρχει η μεγαλύτερη προσέλευση λόγω πίεσης. Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it. -William Shenstone ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:13 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 27 από AnastasiaN @ juliates: Αυτό νομίζω θα πρέπει να το απαντήσει κάποιος από αυτούς που αποφάσισαν να μη στηρίξουν την διεξαγωγή ΓΣ. Εφόσον είναι πολιτική θέση (αν μπορεί να αποκαλεστεί έτσι) μόνο κάποιος που την υποστηρίζει ξέρει. Είναι εύλογο ερώτημα στο οποίο εγώ δεν γνωρίζω την απάντηση. Μπορώ μόνο να υποθέσω με πιθανότητα μεγάλου σφάλματος (πολύ μεγάλου) ότι επειδή η συνέλευση γενικά είναι συνώνυμο της κατάληψης (γενικά! όχι πάντα) και κάποιος κομματικός σχηματισμός να μην την στηρίζει να αποφανθεί έτσι χωρίς να χρειαστεί να παραστεί ώρες στη Συνέλευση (ακούγεται απαίσια το σενάριό μου ). Άλλωστε είναι και καλοκαίρι... Αλλά επειδή δε θέλω να προσβάλω κανένα δεν αποδίδω ισιότητες και σκοπούς σε άτομα που δεν γνωρίζω τους σκοπούς τους. Μπορώ μόνο να υποθέσω! Τώρα γενικά απότι φαίνεται ο κόσμος δε θέλει συνέλευση. Δηλαδή πέρα από αυτούς που επίσημα δηλώνουν "Δεν θέλω" οι λοιποί γιατί δεν ήρθαν? Οκ, άντε κάποιοι δε μπορούν. Εγώ όμως νομίζω ότι ξέρουμε μεταξύ μας ότι δε θέλουν. Λίγο η ζέστη, λίγο η χάβρα, λίγο το "να ταξιδεύω για να ακούσω το τίποτα". Η συνέλευση είναι απαξιωμένη από την πλειοψηφία και νομίζω είναι προφανές. Αν δεν ήταν, σε ένα τόσο καίριο ζήτημα (όσο φαίνεται να είναι η διαθεσιμότητα) ανεξάρτητα του τι θέση παίρνει κάποιος, θα είχε κόσμο.Δεν δηλώνω κρίση με την λέξη "απαξίωση" αλλά τα φαινόμενα αυτό καταδεικνύουν. Απαντήσεις δεν πρέπει να μας δίνουν μόνο τα κόμματα. Πρέπει να δώσουμε εμείς. Σύμφωνα με το πλαίσιο αγώνα έχει αποφασιστεί συνέλευση την άλλη Τρίτη 12:30 αν δεν κάνω λάθος. Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:15 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 28 από kukurukuman η απαρτια βγαινει απο το 1/4 αυτων που ψηφισαν στις τελευταιες φοιτητικες εκλογες!!!! φετος ψηφιασν 434 οποτε η απαρτια ειναι γυρω στο 108!!!!! λυπαμαι αλλα οταν φτανουμε σε σημειο 88 ατομα να αποφασιζουν κ τ πλαισιο που κατεβηκε σε αυτη τη συνελευση-παρωδια να σφραγιζεται τοτε ο φοιτητικος συλλογος χημικων μηχανικων δεν εχει καμια απολυτως οργανωση και δεν σεβεται ουτε τα αρμοδια οργανα του ουτε και τις δημοκρατικες διαδικασιες του.... ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:43 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 29 από maritina Αντί να τρωγόμαστε αν υπήρξε απαρτία ή όχι (που έχει σημασία φυσικά αλλά άκρη δεν βλέπω να βγαίνει), δεν λέμε στην προσεχή συνέλευση να θεσπίσουμε νεο καταστατικό που να τηρείται? ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:48 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 30 από KiritoShu maritina έγραψε:Αντί να τρωγόμαστε αν υπήρξε απαρτία ή όχι (που έχει σημασία φυσικά αλλά άκρη δεν βλέπω να βγαίνει), δεν λέμε στην προσεχή συνέλευση να θεσπίσουμε νεο καταστατικό που να τηρείται? Συμφωνα με το άρθρο 32, το καταστατικό αλλάζει με το 1/2 των μελών και πλειοψηφία των παρόντων στη συνέλευση.. Συνεπώς να το αλλάξουμε την Τρίτη λίγο δύσκολο.. χώρια η γραφειοκρατεια... αυτό πρέπει να οργανωθεί για να γίνει (χωρίς να προσπαθώ να αποθαρρύνω, ίσα ίσα είμαι και υπέρ της εκσυγχρόνισής του) Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα ΠαράθεσηΠέμ 19 Ιουν 2014, 7:53 pm