Μαγειρική για... φοιτητές! 1 από MakisH Όσοι φοιτητές είναι από επαρχία ή γενικώς μένουν μόνοι τους, θα έχουν βρεθεί με μια κατσαρόλα στο χέρι αναρωτιόμενοι τι να κάνουν... Έχουμε τη λύση! Φοιτητές μαθαίνουν τους συμφοιτητές τους πώς να μαγειρεύουν! Δώστε μας τις συνταγές σας και αποκαλύψτε μας τα... μυστικά σας! Δώστε τροφή στον αχαΐρευτο φοιτητή! (αντί να δώσεις σε κάποιον 100 ψάρια, είναι καλύτερο να του δώσεις ένα καλάμι και να τον μάθεις να ψαρεύει κτλ κτλ) (ναι, ναι, ξέρω, η εξεταστική χτυπάει πολύ στο κεφάλι... ) ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 11 Ιουν 2010, 12:00 pm
Παγωτό 2 από MakisH Ξεκινάω εγώ με μια καλοκαιρινή συνταγή ζαχαροπλαστικής: παγωτό! Σκοπός Παραγωγή παγωτού σε διάφορες γεύσεις Πειραματική διάταξη Δοχεία για το παγωτό (πχ 1-2 μεγάλα τάπερ) Μπλέντερ Χημικά αντιδραστήρια 1 κονσερβάκι σαντυγή (πχ Morfat) 2 κονσερβάκια ζαχαρούχο γάλα Νερό Σκόνη βανίλιας Σοκολάτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε Πειραματική διαδικασία Χτυπάμε καλά τη σαντυγή στο μπλέντερ (τουλάχιστον 2-3 λεπτά) Ρίχνουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε καλά Αραιώνουμε με νερό 1:1 ως προς τον όγκο του γάλακτος, ρίχνουμε τη βανίλια (προαιρετικά) και ξαναχτυπάμε καλά Έχουμε φτιάξει τη "βάση" του παγωτού. Τώρα προσθέτουμε ό,τι γεύση θέλουμε (πχ λιωμένη σοκολάτα) και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη Μετά από περίπου 2 ώρες ξαναχτυπάμε για λίγο (ακόμα και μέσα στο δοχείο του παγωτού) Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά (συνήθως χρειάζεται αρκετές ώρες) Παρατηρήσεις Για γεύση δοκιμάστε: λιωμένη σοκολάτα για σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο τύπου oreo για cookies, 1 κουταλάκι καφέ για μόκα, λίγη λιωμμένη μπανάνα για μπανάνα, τριμμένη μαστίχα (προσοχή κολλάει στα δόντια!) και πολλά άλλα! Μπορεί να γίνει και σε πιο "ελαφριά" έκδοση με γάλα εβαπορέ ή φρέκο, όμως δεν το έχω δοκιμάσει... Δώστε έμφαση στη γαρνιτούρα! Βάλτε σιρόπι, μπισκότα, βάφλα και προσωπικά προτείνω λικέρ! Κατά την εκτέλλεση έχετε κατά νού οτι η κουζίνα είναι λίγο πιο "ευαίσθητη" από το εργαστήριο... Φροντίστε να πλύνετε τα πιάτα (και τον πάγκο...) μετά! Καλή όρεξη! ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 11 Ιουν 2010, 12:18 pm
Ομελέτα με μακαρόνια 3 από fotinit17 Σκοπός Να φτιάξουμε μια άκρως πρωτότυπη και νόστιμη ομελέτα Πειραματική Διάταξη 1 τηγάνι 1 κουτάλα 1 δαγκάνα για τα μακαρόνια 1 μικρό μπολ Χημικά αντιδραστήρια Λάδι Μακαρόνια 2 αυγά Αλάτι - πιπέρι Πειραματική Διαδικασία 1. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά 2. Ρίχνουμε λίγο λάδι, προσέχοντας όμως οσο γίνεται να μην κάψει πολύ (την έχω πατήσει, trust me! ) 3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ήδη βρασμένα μακαρόνια. Αν είναι απο το ψυγείο τα αφήνουμε λίγο παραπάνω για να ζεσταθούν. 4. Χτυπάμε τα 2 αυγά στο μικρό μπολ και τα ρίχνουμε πάνω απο τα μακαρόνια. 5. Ανακατεύουμε με την κουτάλα για να πάνε τα αυγά παντού και ρίχνουμε και λίγο αλατάκι - πιπεράκι (ανάλογα την όρεξη ) 6. Σερβίρουμε! Παρατηρήσεις Για έξτρα γεύση μπορείτε να βάλετε πάνω απο την ομελέτα ή ακόμα και την ώρα που μαγειρεύεται λίγο τριμμένο τυρί ή μικρά κομμάτια φέτας. Βέβαια ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν βάλετε τυρί στην ομελέτα καλό θα ήταν να μην ρίξετε αλάτι γιατί θα σας βγει πολύ αλμυρή και θα πιείτε όλο το Βόσπορο μετά Την έχω πατησει Περιμένω εντυπώσεις "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 14 Σεπ 2010, 4:55 pm
Re: ομελέτα με μακαρόνια 4 από MakisH Κι αν έριχνες και λίγο κρέας; Λίγο ζαμπονάκι πχ ή λίγο λουκάνικο. (Έχω και πιο πικάντικα πράγματα υπ' όψιν ) ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 14 Σεπ 2010, 5:02 pm
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 5 από fotinit17 Παλαιότερα έριχνα λίγο ζαμπόν, αλλά βγαίνει λίγο βαριά... Με δικιά σου ευθύνη η προσθήκη του "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 14 Σεπ 2010, 5:11 pm
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 6 από Σοφια Ένα πολύυ ωραίο site με συνταγές στο οποίο μπορείς να βρείς ότι θες να μαγειρέψεις/και μπορείς να φανταστείς είναι αυτό! Εγώ ότι θέλω να φτιάξω στο συνταγούλη πάω και ψάχνω για συνταγή και μπορώ να πώ ότι παρά την ανεπροκοποσύνη μου.. ότι δοκίμασα να φτιάξω είχε επιτυχία! ΠαράθεσηΣάβ 12 Μάιος 2012, 1:30 pm
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 7 από MakisH Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω στην Αθήνα "πηκτικά" παγωτού; (σταθεροποιητές, όπως locust bean gum, guar gum) Είτε καθαρά είτε έτοιμα μείγματα. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 20 Μάιος 2013, 9:16 pm
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 8 από madadayo σε ειδη ζαχαροπλαστικης εψαξες??? Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΤρί 21 Μάιος 2013, 10:59 am
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 9 από αϊ-ο MakisH το καψες λιγο! και ξανθανη μπορεις να βαλεις. Ψαξε σε πρωτες υλες ζαχαροπλαστικης ΑΛΛΑ τα περισσοτερα ειναι χοντρικη δεν δινουν "μικρες" ποσοτητες. In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΤρί 21 Μάιος 2013, 1:10 pm
Re: Μαγειρική για... φοιτητές! 10 από PeriklisP Και με ζελατινη δεν γινεται η δουλεια; Πηκτικα ειναι ολα, βαλε και με γευη φραουλα να δουμε αν θα σου βγει και φραουλα το παγωτο! In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤρί 21 Μάιος 2013, 1:28 pm